tag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post1851834844628229816..comments2024-03-29T13:19:06.267+01:00Comments on Sparo: ”Är det billigare med matlåda?”Sparohttp://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comBlogger34125tag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-47730191789767167672019-09-01T22:28:34.712+02:002019-09-01T22:28:34.712+02:00Jag kan inte bedöma hur mycket allvar han togs på ...Jag kan inte bedöma hur mycket allvar han togs på där, men här tar vi honom väl med en nypa ekologiskt havssalt. Jag tyckte bara det var intressant att det tydligen finns människor som rättfärdigar inköp av färdigmat med att det sparar pengar. Den vinkeln var ny för mig.<br /><br />Jag upplever också att det alltid finns folk att äta med i lunchrummet. Och jag är dessutom inte så social att det vore katastrof att äta själv. Nu både jobbar och äter jag själv för det mesta och lider inte sällskapsbrist.<br /><br />Det finns nog hela skalan, både på restaurangmat och hemlagat. För mig har det varit en praktisk grej med att laga själv, att jag är allergiker och upplever att många restauranger inte har sådan koll jag skulle önska. Även det ett värre problem på mindre orter.Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-41089608664245698952019-09-01T22:21:59.285+02:002019-09-01T22:21:59.285+02:00Han kanske tänker att de får bättre inköpspriser, ...Han kanske tänker att de får bättre inköpspriser, vilket väl i och för sig stämmer, men det är ju ett led till som ska få avkastning på sitt arbete.<br /><br />Han lider nog av alla möjliga brister, inte minst kunskaps- ;-).Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-63085622444272302282019-09-01T22:20:00.728+02:002019-09-01T22:20:00.728+02:00Den här göken minns jag inte var jag hittade. Ibla...Den här göken minns jag inte var jag hittade. Ibland får jag tips, men den här såg jag nog bara i flödet någonstans.<br /><br />Ja, Stenmarks "ju mer jag tränar, desto mer tur har jag" stämmer på väldigt mycket.Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-74027548562480009502019-09-01T22:18:32.782+02:002019-09-01T22:18:32.782+02:00Fantastiskt att en anonym idiot på Flashback kan s...Fantastiskt att en anonym idiot på Flashback kan skapa så mycket diskussion och tas på så mycket allvar.<br />Självklart spara man en hel del på att ha med låda hur man är seriöst räknar. För egen del tycker jag det sociala funkar minst lika bra också. På de arbetsplatser jag känner till är det fler som har låda än som går ut.<br />En sak som jag dock vänder mig mot är att maten skulle vara så dålig på lunchrestaurangerna och att lådan är så mycket bättre. Då har man helt enkelt gått fel. I våra större städer tycker jag restaurangerna generellt håller mycket god klass. Lite värre blir det när man hamnar i hålor som Karlskoga och Åtvidaberg där konkurrensen är måttlig. Då kan man råka ut för riktiga bottennapp, men sällan i Sthlm eller Gbg.<br /><br />//Krusse<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-10354464976995549722019-09-01T22:18:30.832+02:002019-09-01T22:18:30.832+02:00Det är för att det där vimlar av goa gubbar som he...Det är för att det där vimlar av goa gubbar som heter Glenn och inte har något bättre för sig än att sno ihop smörgåsar och ordvitsar.Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-70661551086823115282019-09-01T22:17:10.981+02:002019-09-01T22:17:10.981+02:00Sånt konsumerar jag nästan inte alls längre. Glass...Sånt konsumerar jag nästan inte alls längre. Glass kan hända, men läsk och godis vet jag inte när jag senast köpte. Flera år sedan i alla fall.Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-85278542275183537022019-09-01T21:32:39.246+02:002019-09-01T21:32:39.246+02:00Ganska sorgligt att man kan tro att det blir billi...Ganska sorgligt att man kan tro att det blir billigare att betala någon för att få en tillagad maträtt serverad samtidigt som restaurangen går med vinst, och vara övertygad om att det blir billigare än en genomsnittlig matlåda :p<br /><br />Jag utgår ifrån att Jonteboj käkat de där baguetterna varje dag i ett helt år nu för att "spara" pengar. Han lär ju lida av näringsbrist och uttråkade smaklökar vid det här laget.Katnisshttps://www.blogger.com/profile/16677020822671294864noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-58698217420036899902019-09-01T21:18:48.359+02:002019-09-01T21:18:48.359+02:00Basmaten är ju inte dyrare än så, boven i dramat ä...Basmaten är ju inte dyrare än så, boven i dramat är oftast läsk/juice/godis/glass osv som lyxar till det lite extra. ;)Utlandsutdelarenhttps://www.blogger.com/profile/17769002580047532485noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-44036475899180593442019-09-01T20:49:37.329+02:002019-09-01T20:49:37.329+02:00Haha, hur hittar du alla nötter Micke?! Jag gillar...Haha, hur hittar du alla nötter Micke?! Jag gillar ditt resonemang kring hur man blir bättre på att laga mat. Kanske gäller det även för andra saker. ;)<br /><br /><a href="https://tradevenue.se/Aktiepappa/blog" rel="nofollow">Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier</a>Aktiepappahttps://www.blogger.com/profile/00193922499364204841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-89980767051613849422019-09-01T20:30:18.689+02:002019-09-01T20:30:18.689+02:00Baguetteria: göteborgare jag jobbar med klagar all...Baguetteria: göteborgare jag jobbar med klagar alltid på att det inte finns bra ställen att köpa en baguette på i Stockholm. I Göteborg köper man enligt ryktet en baguette med pålägg för runt 25 kr. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-60694606005770373692019-09-01T19:36:19.182+02:002019-09-01T19:36:19.182+02:00Jag äter "tvärtom". Inget kött, fisk, äg...Jag äter "tvärtom". Inget kött, fisk, ägg, men badar i ost och andra mjölkprodukter. Men jag ledsnar också när jag ser ett recept med femton grejer, varav mer än hälften saknas i mitt kök.Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-3342092212754397112019-09-01T19:32:33.521+02:002019-09-01T19:32:33.521+02:00Tja, kanske, men för mig består middagen av kött (...Tja, kanske, men för mig består middagen av kött (ibland fisk), sås gjord på smör och ägg samt någon eller några grönsaker. Tål tyvärr inte mjölkprodukter, utom smör, vilket är trist eftersom det är så gott. Gillar verkligen ost men kaseinet sätter stopp.<br /><br />Sedan ska man inte ta för allvarligt på antalet ingredienser. Det jag vänder mig mot är alla dessa recept med typ 15 eller fler ingredienser där man undrar om personen som gjort det verkligen har så avancerade smaklökar.<br /><br />Men - jag håller med dig om att gul lök är fantastiskt! Det räcker med att börja fräsa den så blir man så glad och förväntansfull.Elisabeth Gnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-55433004094019945722019-09-01T19:21:06.654+02:002019-09-01T19:21:06.654+02:00Fniss. Ta kall avokadosoppa med räkor och en klick...Fniss. Ta kall avokadosoppa med räkor och en klick creme fraîche. :-)Elisabeth Gnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-91462647327502120452019-09-01T19:17:51.957+02:002019-09-01T19:17:51.957+02:00Jag tycker ändå att det är snävt. All rimlig mat i...Jag tycker ändå att det är snävt. All rimlig mat innehåller ju gul lök. Då återstår bara fyra. Någon slags proteinkälla, ett par grönsaker, mjölk eller grädde. Sedan är det fullt då.Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-39614676508701967172019-09-01T19:16:05.649+02:002019-09-01T19:16:05.649+02:00Ja, Sparo, jag borde har varit tydligare. Jag mena...Ja, Sparo, jag borde har varit tydligare. Jag menar fem ingredienser exkl. kryddor. Där kan man vrasa (slösa på skånska) som man vill.Elisabeth Gnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-32994098920269507832019-09-01T19:08:22.268+02:002019-09-01T19:08:22.268+02:00Bra idé, men jag tycker ändå att soppa är svårtill...Bra idé, men jag tycker ändå att soppa är svårtillredd på jobbet. Vet aldrig hur länge den behöver mikras och står man inte och passar mikron kommer "Klumpige Klas" lyfta ut tallriken när mikron plingar. Två sekunder senare skriker han högt eftersom han fått het soppa över sig :-).Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-3958553801755972242019-09-01T19:05:18.104+02:002019-09-01T19:05:18.104+02:00Tips för att ta med soppa till jobbet:
Använd en s...Tips för att ta med soppa till jobbet:<br />Använd en syltburk av glas istället för en traditionell plastlåda. Då slipper du läckage i hela väskan.Anohttps://www.blogger.com/profile/13660715047470210973noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-57969205701542628252019-09-01T19:04:08.615+02:002019-09-01T19:04:08.615+02:00Fem var väl ändå att ta i ;-)? Håller på att steka...Fem var väl ändå att ta i ;-)? Håller på att steka några slags improviserade linsbiffar nu och tror att jag använde mer än fem kryddor.<br /><br />Ja, så himla komplicerat behöver man inte göra det, en extra portion på veckans fem vardagsmiddagar så har man fem lunchlådor. Fast det bygger på att man gör middag. Gårdagens hämtsushi är nog ingen höjdare dagen därpå.Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-30067953026262791822019-09-01T18:51:36.076+02:002019-09-01T18:51:36.076+02:00Man måste tänka på näringen också. Lagar man maten...Man måste tänka på näringen också. Lagar man maten själv, utan konstiga ingredienser, blir den bättre ur hälsosynpunkt (och definitivt billigare). Har ett recept mer än fem ingredienser? Laga det inte.<br /><br />Argumentet om att vara med familjen är rent nys. Laga dubbla portioner middagsmat så har du automatiskt en lunchlåda. <br /><br />På mitt senaste (förhoppningsvis sista) jobb tappade man definitivt inget socialt genom att ha med sig matlåda. "Alla" hade med sig matlåda och de som inte hade det gick ut och köpte hämtmat som de sedan satt och åt tillsammans med oss andra.<br /><br />Det sista argumentet kan jag köpa. Det kan vara jättetrevligt att gå ut och äta lunch. Men varenda dag?Elisabeth Gnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-18169522855061926162019-09-01T15:00:09.229+02:002019-09-01T15:00:09.229+02:00Jag ser också bara plus på att laga eget jämfört m...Jag ser också bara plus på att laga eget jämfört med att köpa färdigt - godare, nyttigare, billigare. Och även om jag inte är i närheten av dina färdigheter i köket är jag rätt långt från trådskaparen som tycks se en lyx i att köpa färdigbredda baguetter.<br /><br />Tack för tipset, låter intressant!Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-45495410608912320702019-09-01T14:56:48.928+02:002019-09-01T14:56:48.928+02:00Jag håller med dig, jag inleder gärna en middagsbj...Jag håller med dig, jag inleder gärna en middagsbjudning med att skala potatis ihop med vänner och vin, men har man tre barn i åldern 4-8 kan jag tänka mig att det inte är lika kul.Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-25177238477109390362019-09-01T12:49:10.060+02:002019-09-01T12:49:10.060+02:00jag köper mat för 700-800 kr i månaden. Det är int...jag köper mat för 700-800 kr i månaden. Det är inte bara linser, lök och krossade tomater jag äter. Senaste tiden har det blivit vegetarisk moussaka, rödbetsmedaljonger med creme fraiche, keso och sallad med kikärter till. Biffar på gröna linser, råris och hasselnötter med inlagd gurka och kokt potatis.Olika grytor också, thailändsk, mexikanskt,indisk eller något hoprört.Lasagne, paj eller pirog. Kan hålla på i all oändlighet och räkna upp god och fantastisk mat som går under lunchpris. God och vällagad mat, finns inget som går upp emot det när man kommit upp i min ålder, skulle vara en skogspromenad då.<br />Kan rekommendera dokumentären, "Länge leve äkta mat" som farbror fri skriver om i sitt senaste blogginlägg/MEAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-48139416770241705832019-09-01T12:42:28.177+02:002019-09-01T12:42:28.177+02:00Argumentet och att fokusera på familjen istället f...Argumentet och att fokusera på familjen istället för på matlagning tycker jag inte håller. Det är ju hur mysigt som helst att umgås med familj och vänner genom att laga mat ihop.<br />/CkarionAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-63651697644240949502019-09-01T11:54:22.650+02:002019-09-01T11:54:22.650+02:00Det är svårt att värdera tid, särskilt på något un...Det är svårt att värdera tid, särskilt på något universellt sätt. En introvert människa laddar kanske batterierna genom att äta själv, oavsett om det betyder att gå ut på lunchrestaurang själv eller stanna på jobbet när alla andra går ut. Någon annan får energi av att umgås på lunchen.<br /><br />Det jag stör mig lite på i sådana trådar/resonemang är att de som vill rättfärdiga sin slöhet ofta jämför eget arbete (som matlagning) med vad de skulle få i lön under tiden. Jag tror sällan att det är det som händer istället, och jag ser aldrig någon säga sig vilja dra ner på exempelvis tv-tittandet med samma argument, att de skulle tjäna X antal kronor under en långfilm.Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-12864519408790867602019-09-01T11:50:28.755+02:002019-09-01T11:50:28.755+02:00Ja, det var en bra grej. Jag har varit med om att ...Ja, det var en bra grej. Jag har varit med om att företag köpt in enportionsförpackningar centralt, men inte att någon anställd gör det.<br /><br />Däremot har jag två kompisar som jobbade på samma arbetsplats och varje helg gjorde matlådor tillsammans för kommande vecka. Arbetskamraterna trodde att de bodde ihop eftersom de alltid hade samma mat med sig.Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.com