tag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post2513449087143285959..comments2024-03-28T16:17:33.819+01:00Comments on Sparo: RabarberpajSparohttp://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-36594615575463487162020-06-23T22:26:57.887+02:002020-06-23T22:26:57.887+02:0075 kr?! Det där måste du lösa på något sätt. Jag h...75 kr?! Det där måste du lösa på något sätt. Jag har verkligen inte träffat någon enda rabarberodlare som inte har rabarber i överflöd.<br /><br />Havregryn är underskattat i bakverk. Funkar också för att göra bröd grövre på ett billigare sätt än att peta i rågmjöl eller någon typ av frön.<br /><br />Jag är inget stort kardemumma-fan. Ogillar inte smaken, men tycker att den lätt tar över.Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-82265948828125930672020-06-23T21:43:38.571+02:002020-06-23T21:43:38.571+02:00Tack för receptet! Ska definitivt testa Sparo-edit...Tack för receptet! Ska definitivt testa Sparo-edition nästa gång!<br /><br />Lagade också rabarberpaj nyligen, dyra som stryk var de för den som inte kan få gratis av grannar, 75 kr/kg :(<br /><br />Brukar oftast köra en knäckigare variant med ungefär lika delar vetemjöl och havgregryn (finns ju alltid hemma till snålspararfrukosten) och lite ljus sirap. Har ibland i lite äppelklyftor också.<br /><br />En annan snålsparardessert med överblivna rabarberstjälkar är att smälta dem lätt i margarin med socker och kardemumma. Gott och enkelt!Utlandsutdelarenhttps://www.blogger.com/profile/17769002580047532485noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-77592037794189945402020-06-22T18:09:48.169+02:002020-06-22T18:09:48.169+02:00Låter gott, så nu är vi kvitt ;-).Låter gott, så nu är vi kvitt ;-).Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-18038720044156104422020-06-22T18:02:23.276+02:002020-06-22T18:02:23.276+02:00Tack för receptet! Jag brukar äta gröt till frukos...Tack för receptet! Jag brukar äta gröt till frukost och då kan man koka rabarbermos och ha det som topping. Koka rabarber med en skvätt vatten tills den mjuknar. Häll i lagom mängd socker och koka en stund till. Enkelt och gott!Alexandernoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-1199773763113382672020-06-22T17:12:54.807+02:002020-06-22T17:12:54.807+02:00Gift tänkte jag inte ens på. Jag menade att de är ...Gift tänkte jag inte ens på. Jag menade att de är så sura och sega utan tillagning att de praktiskt taget är omöjliga att få ner.Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-73501968044479985252020-06-22T16:55:23.028+02:002020-06-22T16:55:23.028+02:00Vad jag vet så är det framförallt bladen som har g...Vad jag vet så är det framförallt bladen som har giftet och de äldre stjälkarna. De unga stjälkarna är oftast riskfria att äta råa. Tror man känner rätt snabbt om den har giftet då rabarbern smakar mer som trä. investerarfarhttps://www.blogger.com/profile/07044361807434475758noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-51262285180473199822020-06-22T13:15:16.824+02:002020-06-22T13:15:16.824+02:00Ja, man måste ösa socker över. Det gillar tyvärr m...Ja, man måste ösa socker över. Det gillar tyvärr min mage.<br /><br />Jag har inte flyttat, jag får av vänner med villatomt.Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-76626892179550927472020-06-22T12:51:55.556+02:002020-06-22T12:51:55.556+02:00Rabarber är lite lurigt då det är så surt, men väl...Rabarber är lite lurigt då det är så surt, men väldigt gott om man lyckas med pajen. Tyvärr tål inte magen rabarber i någon form, vilket är lite tråkigt.<br /><br />Förresten, det framgick inte i inlägget varifrån du får dina rabarber nu för tiden? Huset såldes 1987? Plockar du vilda rabarber eller får du från folk med villor/kolonilotter? Eller har du flyttat till hus och jag har missat det... :DSnålgrisenhttps://www.blogger.com/profile/15698808584082135000noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-19898296191249333532020-06-22T11:48:46.160+02:002020-06-22T11:48:46.160+02:00Kan vara så. Tror mest det har med konsistensen at...Kan vara så. Tror mest det har med konsistensen att göra. Jag vill känna att jag äter när jag äter.Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-12530062620721343492020-06-22T11:23:26.649+02:002020-06-22T11:23:26.649+02:00Då måste du göra fel.Då måste du göra fel.ZeroStrategyhttps://www.blogger.com/profile/05861239997059307039noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-26158044277542286152020-06-22T11:18:35.386+02:002020-06-22T11:18:35.386+02:00Det tråkiga med rabarberkräm är att det inte är go...Det tråkiga med rabarberkräm är att det inte är gott :-(.Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-27993613229087852262020-06-22T11:18:02.796+02:002020-06-22T11:18:02.796+02:00Ja, det här receptet funkar även i Göteborg ;-).Ja, det här receptet funkar även i Göteborg ;-).Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-89084224244771704182020-06-22T11:17:43.444+02:002020-06-22T11:17:43.444+02:00Jag tycker sällan att jag är med på hans lista län...Jag tycker sällan att jag är med på hans lista längre. Men jag är int' bitter.Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-15999551509854062072020-06-22T10:22:29.683+02:002020-06-22T10:22:29.683+02:00Jag har en pallkrage på tomten med rabarber i, int...Jag har en pallkrage på tomten med rabarber i, inte för att rabarber respekterar gränser direkt. Varje vår/försommar så får man gå på upptäcktsfärd för att skörda lite "vildrabarber". Jag gör mitt bästa men lyckas i stort sätt aldrig äta upp allt. Sista utvägen är att göra kräm av allt och frysa in.ZeroStrategyhttps://www.blogger.com/profile/05861239997059307039noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-49522984181804945202020-06-22T09:57:17.208+02:002020-06-22T09:57:17.208+02:00Vad hände när katten åt paj?
Han kom i form...
Un...Vad hände när katten åt paj?<br />Han kom i form...<br /><br />Undrar om det funkar för mig också?Svanesangnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-66719600166766231632020-06-22T09:49:22.285+02:002020-06-22T09:49:22.285+02:00Oj det där ser smaksigt ut. Kanske ska prova.
Såg...Oj det där ser smaksigt ut. Kanske ska prova.<br /><br />Såg du förresten att mitt inlägg var med på Aktiepappas veckans bästa? Antagligen eftersom du inte skriver lika ofta på sommaren? Man får nyttja sina konkurrensfördelar du :)<br />Mvh investera-pengar.blogspot.comInvesterarenhttps://www.blogger.com/profile/00715728861449902505noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-10204890238452845322020-06-22T08:56:27.845+02:002020-06-22T08:56:27.845+02:00Har för mig att detta recept i original hade larvi...Har för mig att detta recept i original hade larvigt mycket socker i pajdegen, men under åren har det plockats bort och inte saknats.<br /><br />Rabarberöl lät skojigt. Jag gillar inte öl i några former, men hade jag mycket rabarber skulle jag kunna tänka mig att sätta rabarbervin.Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-80029389034152176092020-06-22T08:39:00.673+02:002020-06-22T08:39:00.673+02:00Ska nog testa det här receptet i veckan. Lite mind...Ska nog testa det här receptet i veckan. Lite mindre socker per enhetrabarb än min vanliga smulpaj ser jag. <br /><br />Rabarber är kul att ha och det växer som sagt som ogräs. Har denna sommaren hunnit göra 4-5 pajer, 3-4 omgångar rabarbersaft, rabarberöl, rabarberkräm samt gett bort 3-4kg rabarber och just nu syns det knappt (igen) att jag har skördat något.Anonymousnoreply@blogger.com