tag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post5620433196580359387..comments2024-03-29T13:19:06.267+01:00Comments on Sparo: RostbrödSparohttp://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comBlogger26125tag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-53587118064348025002021-07-12T10:47:41.022+02:002021-07-12T10:47:41.022+02:00Vad roligt! Jag känner inte själv att just det här...Vad roligt! Jag känner inte själv att just det här receptet var så festligt och innovativt, men inspiration kan hitta udda vägar.<br /><br />Kirskål och spenat var intressanta förslag. Har nyligen själv hittat kirskålens storhet. Inte förvånad att den funkar till bröd också.Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-25151481802942159242021-07-12T10:38:20.081+02:002021-07-12T10:38:20.081+02:00Det här inlägget gjorde att jag började baka mitt ...Det här inlägget gjorde att jag började baka mitt egna bröd. <br />Herre min tid så gott det blir. <br />Nu har jag tagit ut svängarna lite och i höstas när jag gjort äppelmos blandade<br />jag i det i degspadet, toppengott. Med tiden blev jag djärvare och blandade i<br />lite annat smått och gott. Exvis. mixad grönkål vid ett bak och kirskål eller spenat i annat. Tackar så hjärtligt för ditt recept som fick äntligen fick mig<br />ta tag i bakandet. Karins ordöverflödhttps://www.blogger.com/profile/05696590448842960575noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-38444087105394979542021-05-21T08:09:55.561+02:002021-05-21T08:09:55.561+02:00Spännande, den där måste jag kolla in.Spännande, den där måste jag kolla in.Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-55887573767975881492021-05-21T08:09:23.342+02:002021-05-21T08:09:23.342+02:00Just i detta bröd är jag snarare ute efter mindre ...Just i detta bröd är jag snarare ute efter mindre tuggmotstånd, men surdeg har en nackdel jag inte kan blunda för - jag gillar inte surdeg. Hade en ett tag och allt jag bakade med den smakade skit, eller rättare sagt surdeg. Inte min grej.<br /><br />Dinkel är för himla dyrt. I en framtid hoppas jag dock att jag kan mala mitt eget mjöl genom att köpa hela vetekorn.Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-4303479196159059762021-05-21T06:18:46.688+02:002021-05-21T06:18:46.688+02:00Vill du fluffiga bröd rekommenderas att du kollar ...Vill du fluffiga bröd rekommenderas att du kollar in water roux/tangzhou: https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3DXmInGffhRnc&ved=2ahUKEwjes7zg9NnwAhUMlhQKHZlXC-UQwqsBegQIGxAB&usg=AOvVaw1QK6g-_-g2vKYllAk_LRPr<br /><br />Enkelt uttryckt skållar man lite av vetemjölet vilket leder till mer fluff/bibehållen saftighet. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-52207445659251448512021-05-21T05:24:44.990+02:002021-05-21T05:24:44.990+02:00Kanske du borde testa surdeg, bara mjöl salt och v...Kanske du borde testa surdeg, bara mjöl salt och vatten, billigare kan det inte bli! Och mer tuggmotstånd och det håller längre, bara fördelar! Jag kör med vila-vika metoden, fast jag struntar i det mesta vikandet så arbetsinsatsen är så minimal det bara går. Om du vill lyxa till det med lite så är dinkel en trevlig mjölsort, men smakar det så kostar det, i det här fallet både bokstavligt och bildligt talat!EBhttps://www.blogger.com/profile/05753063565180186364noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-60230246844209319172021-05-20T12:41:09.595+02:002021-05-20T12:41:09.595+02:0050 gram fett borde väl räcka, tycker jag.50 gram fett borde väl räcka, tycker jag.Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-2464813093827275322021-05-20T11:32:43.986+02:002021-05-20T11:32:43.986+02:00Helt sant!
Ahh, kanske smör kan lösa detta? Eller...Helt sant!<br /><br />Ahh, kanske smör kan lösa detta? Eller en gnutta olja? Jag misstänker att du någonstans behöver tillsätta fett.<br /><br />Haha, sant! Det är inte ett lätt uppdrag!Sara Nhttps://www.blogger.com/profile/13415726622450199880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-22976746002208134522021-05-19T19:11:38.421+02:002021-05-19T19:11:38.421+02:00Fullt möjligt tyvärr. Det gäller att förbereda sig...Fullt möjligt tyvärr. Det gäller att förbereda sig i tid och sedan bara flytta i det fallet. Pengarna kan och bör man ju flytta ut redan i förebyggande syfte. Investerarenhttps://www.blogger.com/profile/00715728861449902505noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-85892240998540150032021-05-19T19:09:51.315+02:002021-05-19T19:09:51.315+02:00Svår att kontrollera bara. Tror det grämer Maggan,...Svår att kontrollera bara. Tror det grämer Maggan, att inte kunna beskatta utebliven konsumtion. Snart kommer förmögenhetsskatten för att ändra på det.Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-70663370794017084892021-05-19T19:05:50.380+02:002021-05-19T19:05:50.380+02:00Borde inte intelligensreserven i regeringen snart ...Borde inte intelligensreserven i regeringen snart komma med en skatt på eget brödbak? Jag menar ska man av rättviseskäl kunna ha det så ja bra så att man lagar sin egen mat? Och han är ju riktigt skarp med, vår (s)tore ledare. <br />Mvh investera-pengar.blogspot.comInvesterarenhttps://www.blogger.com/profile/00715728861449902505noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-40355946852531781152021-05-19T16:43:45.720+02:002021-05-19T16:43:45.720+02:00Jag har recept med både mjölk och vatten, men gill...Jag har recept med både mjölk och vatten, men gillar egentligen vatten bäst eftersom det är billigare och alltid finns hemma i obegränsade mängder.<br /><br />Är inte precis sötma jag är ute efter, bara att det inte ska bli för torrt.<br /><br />Inte det bästa brödet, det bästa ROSTbrödet. Det är lite som jakten på den minst tokiga miljöpartisten, omöjlig att helt lyckas med eftersom själva premissen innefattar dårskap.Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-10294230019693551352021-05-19T16:04:38.743+02:002021-05-19T16:04:38.743+02:00Jag reagerade också på att du använder mjölk. Känn...Jag reagerade också på att du använder mjölk. Känns väldigt onödigt, tycker vatten funkar bättre i bröd. Om du vill ha lite sötma kanske honung kan funka istället för sirap? Jag gillar din jakt på det bästa brödet ändå, mycket intressant att följa :)Sara Nhttps://www.blogger.com/profile/13415726622450199880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-28210602310604896252021-05-19T14:44:59.334+02:002021-05-19T14:44:59.334+02:00Bra tips om vattnet! Billigare blir det också.
Ja...Bra tips om vattnet! Billigare blir det också.<br /><br />Jag tycker att bara vetemjöl blir så smaklöst, men mindre råg eller annat mjöl än jag hade i detta recept har jag nog aldrig haft. Ska ändå testa att dra bort mer rågsikt.<br /><br />Samma med sirapen. Jag tycker 1 msk blev bättre än 2, så kanske 0 blir ännu bättre.<br /><br />Det är det som gör utmaningen stor. Hembakt blir alltid godare än köpebröd, även de gånger jag misslyckas. Men rostbröd ska ju inte vara gott, så jag vet inte riktigt hur det ska bli bäst (när bäst inte är målet). Kanske ska jag låta dem ligga ett dygn i rumstemperatur innan jag fryser in :)Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-33393029983464995122021-05-19T13:24:51.983+02:002021-05-19T13:24:51.983+02:00Jag tycker de blir frasigare med bara vatten eller...Jag tycker de blir frasigare med bara vatten eller 50/50 mjölk/vatten.<br />Sen har jag inte rågsikt utan bara vetemjöl och ingen sirap alls.<br />Jag tycker de köpta är väldigt svampiga så även om du inte hittat de optimala receptet än så slår det hembakta ut butikens iaf.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-34334078364910788092021-05-19T12:18:51.164+02:002021-05-19T12:18:51.164+02:00Jag tänker att man då måste trycka ner våffeljärne...Jag tänker att man då måste trycka ner våffeljärnet med våldsam kraft eftersom våffeljärnet inte tillåter samma tjocklek.<br /><br />Jag är för övrigt inte mycket för våfflor heller. Om mitt våffeljärn gick sönder idag skulle jag inte köpa ett nytt.Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-54169773267671740852021-05-19T12:12:00.982+02:002021-05-19T12:12:00.982+02:00Man kan köra varma mackorna i våffeljärnet. Ännu g...Man kan köra varma mackorna i våffeljärnet. Ännu godare än i smörgåsgrill av någon anledning. Våffelmackor, det är fin fina grejer! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-91727014913497375462021-05-19T11:26:16.203+02:002021-05-19T11:26:16.203+02:00Jag har fått smörgåsgrillen gratis och har mycket ...Jag har fått smörgåsgrillen gratis och har mycket (för mycket) plats i köket. Annars håller jag med dig, den är varken värd priset eller utrymmet.Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-69941490960232002862021-05-19T11:17:38.378+02:002021-05-19T11:17:38.378+02:00Ja, det är är ju kruxet. Jag tycker mackorna blir ...Ja, det är är ju kruxet. Jag tycker mackorna blir godare i en smörgåsgrill, men jag har svårt att motivera en stor apparat som bara används nån gång om året. Precis som jag drar mig för att skaffa en egen grill. Svårt när utrymme är en bristvara (självvald dock).Fri2032https://www.blogger.com/profile/03801897897996828660noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-5545046319946825772021-05-19T10:56:04.759+02:002021-05-19T10:56:04.759+02:00Visste att jag skulle trigga igång den gamla smör/...Visste att jag skulle trigga igång den gamla smör/margarin-debatten ;-)<br /><br />Smörgåsgrill vanligtvis. Om man nu kan använda det ordet för något man gör en gång om året.Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-87764076139839727082021-05-19T10:52:32.579+02:002021-05-19T10:52:32.579+02:00Hua för margarin... Men jag hoppas du hittar det p...Hua för margarin... Men jag hoppas du hittar det perfekta receptet någon dag. Gör du varma mackor i smörgåsgrill eller i ugnen på plåt? Blev nästan lite sugen nu...Fri2032https://www.blogger.com/profile/03801897897996828660noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-2298426454667738742021-05-19T10:01:27.805+02:002021-05-19T10:01:27.805+02:00Framförallt riskerar det att bli väldigt kladdigt ...Framförallt riskerar det att bli väldigt kladdigt om man doppar för mycket.Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-74398810742541609172021-05-19T09:59:28.006+02:002021-05-19T09:59:28.006+02:00Fattiga riddare är helt klart underskattat och fan...Fattiga riddare är helt klart underskattat och fantastiskt gott. Jag föredrar att inte doppa brödet i smeten för länge. Niclashttps://www.blogger.com/profile/06737067587197482767noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-76879463989705246862021-05-19T09:16:34.274+02:002021-05-19T09:16:34.274+02:00Jag undrar om inte brödets egna kalorier är lika i...Jag undrar om inte brödets egna kalorier är lika illa.<br /><br />Surkål är jag sugen på att testa, inte salsa. Jag är inte mycket för dans överhuvudtaget ;-)Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-12929339974452483312021-05-19T09:07:38.041+02:002021-05-19T09:07:38.041+02:00Inspirerande, som så ofta! Själv håller jag på att...Inspirerande, som så ofta! Själv håller jag på att sluta helt med bröd, mest för påläggskalorierna jag brukar förse mackorna med.<br /><br />Däremot gör jag min egen surkål och salsa (väldigt dyrt i butik!). Stora satser så att det räcker ett tag, billigt, få ingredienser, minimal arbetsinsats, riktigt gott.<br /><br />Wien-LarsAnonymousnoreply@blogger.com