tag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post694791520816181218..comments2024-03-29T05:21:16.364+01:00Comments on Sparo: Mat eller glutamatSparohttp://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-61109032711554950052016-10-31T08:32:52.594+01:002016-10-31T08:32:52.594+01:00Jo, det händer, men du får överlista ett par brand...Jo, det händer, men du får överlista ett par brandväggar för att komma åt filen.Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-86222702191938181102016-10-31T08:31:52.013+01:002016-10-31T08:31:52.013+01:00Låter harmlöst i sig, och det är det kanske i sin ...Låter harmlöst i sig, och det är det kanske i sin naturliga form. Kemiskt framställd glutamat känns mindre aptitlig.Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-29831353203590339042016-10-31T07:21:23.625+01:002016-10-31T07:21:23.625+01:00Så din "innehavs-dator" är inte uppkoppl...Så din "innehavs-dator" är inte uppkopplad mot nätet?? ;-)Krögerströmnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-14854096020435101202016-10-30T21:12:27.744+01:002016-10-30T21:12:27.744+01:00Glutamat triggar 5e smaksinnet umami. Det är en am...Glutamat triggar 5e smaksinnet umami. Det är en aminosyra vilket proteiner är uppbyggda av. <br />Trevlig kväll önskar aktiemamma Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-26704209360979560402016-10-30T18:16:10.914+01:002016-10-30T18:16:10.914+01:00Det är inte bara svårt, det är omöjligt. Finns bar...Det är inte bara svårt, det är omöjligt. Finns bara i min dator eftersom jag inte ser någon poäng i att offentliggöra alla mina innehav. Kanske gör jag en annan bedömning längre fram.Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-13575413155089596362016-10-30T18:12:18.985+01:002016-10-30T18:12:18.985+01:00Jag har svårt att hitta din portfölj?
Jag har svårt att hitta din portfölj?<br />arajshttps://www.blogger.com/profile/07876068151210318441noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-61976340788102468762016-10-30T17:02:36.063+01:002016-10-30T17:02:36.063+01:00Oj, då låter det onekligen som att min migränteori...Oj, då låter det onekligen som att min migränteori skulle kunna stämma. Låter för övrigt inte som en ingrediens man vill servera barn.<br /><br />För mig handlar Gillbergs eftermäle tyvärr rätt mycket om att han hälsade Öresundsbron välkommen och viftade bort alla miljöargument mot den. Där föll han i min aktning.Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-32365095099214245212016-10-30T16:47:19.617+01:002016-10-30T16:47:19.617+01:00Björn Gillberg, miljöforskare som blev känd för ge...Björn Gillberg, miljöforskare som blev känd för gemene man, på sjuttiotalet, genom att han på tv tvättade kläder i ett gräddersättningsmedel som kallades Prädd, skrev också om glutamat i sin bok, " Mordet på framtiden". Glutamat är ju en smakförstärkare som i alla fall förr har använts flitigt på kinesiska restauranger i USA. I Sverige på sjuttiotalet användes glutamat av barnmatsfabrikanterna. Endast en liten mängd kan framkalla förgiftning och förorsaka huvudvärk, smärtor i bröst och sveda i huden. Sjukdomen har döpts till kinesrestaurangsjukan eller the "Chines Restaurant Syndrome". Elsa Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-40937396614198867002016-10-30T13:09:14.532+01:002016-10-30T13:09:14.532+01:00Jag har inte märkt något annat än det här med migr...Jag har inte märkt något annat än det här med migrän, men jag skulle å andra sidan bli förvånad om någon säger "Jag mår inte bra om jag inte får i mig en daglig dos av kemiskt framställd glutamat" ;-).Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-25576135709456074532016-10-30T13:03:52.558+01:002016-10-30T13:03:52.558+01:00Glutamat gör mig tröt och seg, det har jag noterat...Glutamat gör mig tröt och seg, det har jag noterat. Per Penninghttps://www.blogger.com/profile/08489661844324625078noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-37356810817632958522016-10-30T11:03:53.401+01:002016-10-30T11:03:53.401+01:00Och (det borde jag kanske skrivit i texten, men de...Och (det borde jag kanske skrivit i texten, men det är så självklart för mig), jag får ingen vinning av att tipsa om denna eller andra böcker i min blogg. Jag tycker bara att det är bra grejer.Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-56791868453275250072016-10-30T11:02:20.189+01:002016-10-30T11:02:20.189+01:00För mig blev Den hemlige kocken (och uppföljaren Ä...För mig blev Den hemlige kocken (och uppföljaren Äkta vara) en bekräftelse på att jag tänker rätt, och sånt är ju alltid kul fast ibland skrämmande också. Finns säkert på biblioteket.Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-57755252534658300392016-10-30T10:53:26.669+01:002016-10-30T10:53:26.669+01:00Har under en tid funderat på att ta tag i maten så...Har under en tid funderat på att ta tag i maten så att säga. Boken du länkar till kanske kan bli den igångsättande faktorn. I och med att jag börjat läsa din blogg får jag nog också ta och kolla om den finns på biblioteket istället för att köpa den :) <br /><br />Med vänlig hälsning<br /><br />JAnonymousnoreply@blogger.com