tag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post8869478000691773497..comments2024-03-29T01:06:54.880+01:00Comments on Sparo: SemlorSparohttp://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-1499509976941497362017-02-19T09:27:39.386+01:002017-02-19T09:27:39.386+01:00Jag behöver inte transportera bakverken för jag hå...Jag behöver inte transportera bakverken för jag håller mig hemma med mitt missbruk :-). Men mums-mums skulle jag nog aldrig orka göra, eller klara av.Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-39160753383876827412017-02-19T01:48:55.285+01:002017-02-19T01:48:55.285+01:00Håller helt med dig om det. Fördelen med semmelpiz...Håller helt med dig om det. Fördelen med semmelpizzan är väl egentligen att det är enklare att bära med sig :)<br />Jag är av den typen att jag bakar egna gräddbullar (mums-mums). Det tar tid! Men pyssligt roligt :)Sara Nhttps://www.blogger.com/profile/13415726622450199880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-81532205919991903542017-02-18T20:44:24.026+01:002017-02-18T20:44:24.026+01:00I detta recept är det ingen kardemumma. Den som ba...I detta recept är det ingen kardemumma. Den som bakar bestämmer vad det "ska" vara i degen.Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-823614880944969012017-02-18T20:25:41.027+01:002017-02-18T20:25:41.027+01:00vart tog kardemumman vägen, som ska vara i en seml...vart tog kardemumman vägen, som ska vara i en semlaspararenhttps://www.blogger.com/profile/08053549397369977327noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-1054353813393418302017-02-18T19:35:43.337+01:002017-02-18T19:35:43.337+01:00Det borde absolut spridas på ett snyggare sätt. Fa...Det borde absolut spridas på ett snyggare sätt. Fast i ärlighetens namn var det nog bara den där semlan som fick florsocker, det smakar ju inget.Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-26035232327201335622017-02-18T18:53:50.884+01:002017-02-18T18:53:50.884+01:00Testa att pudra florsockret istället. Testa att pudra florsockret istället. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-21625405005604891022017-02-18T17:26:06.157+01:002017-02-18T17:26:06.157+01:00Mitt minne av Lotta på Bråkmakargatan är en riktig...Mitt minne av Lotta på Bråkmakargatan är en riktigt vidrig liten unge som fick alla runt omkring på dåligt humör. Jag tror att hon är en ledande orsak till att jag förblivit barnlös.<br /><br />Men ja, de är goda. Godare än de ser ut (fotografera är en av alla saker jag inte är bra på). Beträffande tiden håller jag inte med dig alls. Inte bara för att fettisdagen vanligtvis inträffar innan midsommar, utan för att varken vete, mandel eller grädde riskerar utfiskning på samma sätt som exempelvis kräftor. DÄR finns en anledning att hålla på premiärdatumet, semlor skulle jag kunna äta året runt (om det inte skulle förvandla mig till Göran Greider).Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-22283589063010230562017-02-18T17:16:09.844+01:002017-02-18T17:16:09.844+01:00Du är som "Lotta på Bråkmakargatan", fas...Du är som "Lotta på Bråkmakargatan", fast en något större version. Hon kunde allt, precis allt, så det så! Jag är verkligen imponerad. Semlorna ser jättegoda ut. <br />Själv äter jag inte min första semla förrän på fettisdagen, håller på traditionerna.Vill inte se semlorna dyka upp på midsommarborden, tror att risken finns.ME Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-45674860734016138812017-02-18T15:40:51.639+01:002017-02-18T15:40:51.639+01:00Ska absolut överväga att göra mandelmassa. Men att...Ska absolut överväga att göra mandelmassa. Men att inte orka göra egna bullar... Jag bedömer den effektiva tidsåtgången till max tio minuter för denna sats. Mesta tiden går ju åt till jäsning och den är mycket okomplicerad för bagaren.Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-10839167897852784562017-02-18T14:40:25.832+01:002017-02-18T14:40:25.832+01:00Att göra egen mandelmassa är enkelt och blir godar...Att göra egen mandelmassa är enkelt och blir godare än köpevarianten (väldigt subjektiv åsikt). Orkar man inte stå och göra bullar kan jag tipsa om semmelpizza. Väldigt gott! :)Sara Nhttps://www.blogger.com/profile/13415726622450199880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-66492743526378888632017-02-18T13:30:04.374+01:002017-02-18T13:30:04.374+01:00Bra tips!Bra tips!Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-40840726252451547132017-02-18T13:29:44.047+01:002017-02-18T13:29:44.047+01:00Det är sen gammalt :-).Det är sen gammalt :-).Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-46076159531106581242017-02-18T13:29:26.575+01:002017-02-18T13:29:26.575+01:00Ja, jag kan inte begripa denna tradition. Möjligen...Ja, jag kan inte begripa denna tradition. Möjligen utseendemässigt tilltalande, men den blir ju torr!Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-30604452970910953112017-02-18T13:28:47.256+01:002017-02-18T13:28:47.256+01:00Att gegga ihop grädde och mandelmassa tror jag abs...Att gegga ihop grädde och mandelmassa tror jag absolut är att föredra. Blanda till egen mandelmassa har jag inte ens övervägt, men går det är jag absolut på.<br /><br />Att kladda ner semlan med varm mjölk är inget jag gör själv. Enda anledning att ta upp det är för att i sann klickhoreri-anda lura hit läsare som googlar "hetvägg".<br /><br />Vettig person - det låter jobbigt.Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-19479483850027691932017-02-18T13:25:45.799+01:002017-02-18T13:25:45.799+01:00Tyvärr är väl just semlor inte det nyttigaste man ...Tyvärr är väl just semlor inte det nyttigaste man kan sätta på matbordet. Men gott.Sparohttps://www.blogger.com/profile/01267461281243150954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-13339998313159751262017-02-18T13:10:40.730+01:002017-02-18T13:10:40.730+01:00Mal hela kardemummakärnor och lägg i degen, billig...Mal hela kardemummakärnor och lägg i degen, billigt lyx...Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12987298796556971174noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-40928208378234655932017-02-18T12:16:11.314+01:002017-02-18T12:16:11.314+01:00Kanel?!
Aldrig hört som en semle-ingrediens.
Måste...Kanel?!<br />Aldrig hört som en semle-ingrediens.<br />Måste provas! :)omedvetenellermedvetenkonsumtionnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-59013739036552659452017-02-18T11:59:35.816+01:002017-02-18T11:59:35.816+01:00Jag håller fullständigt med om att man ska undvika...Jag håller fullständigt med om att man ska undvika den larviga lilla trekanten och dela på mitten!<br /><br />Mvh<br /><br />EgonEgon Investorhttps://www.blogger.com/profile/03414199580288091226noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-14801834690238497952017-02-18T11:24:50.373+01:002017-02-18T11:24:50.373+01:00Fram till för några minuter sen trodde jag du var ...Fram till för några minuter sen trodde jag du var en vettig person, men nu börjar jag omvärdera det :P<br />Varför blanda ihop grädden med mandelmassan? Varför inte göra egen mandelmassa? Varför kladda ner en bra bulle med varm mjölk? Sara Nhttps://www.blogger.com/profile/13415726622450199880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7573649247319545545.post-42419824482767471992017-02-18T11:11:19.908+01:002017-02-18T11:11:19.908+01:00Ha, ha. Nu blev jag hungrig också, dags att laga k...Ha, ha. Nu blev jag hungrig också, dags att laga käk. Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/Investerarenhttps://www.blogger.com/profile/00715728861449902505noreply@blogger.com