Eftersom potatis har längre tillagningstid än ägg är det enklast att börja i den änden. Jag sköljer och tärnar två små potatisar (skalar i stort sett aldrig potatis) ihop med en gul lök, lägger allt i stekpannan och låter det fräsa i tio minuter.
Under tiden vispar jag ihop tre ägg
och två deciliter mjölk, samt kryddar med salt och peppar både i
bunken och i stekpannan.
När färgen på potatisen känns rätt
ser jag till att det finns tillräckligt med olja i pannan, slår
över äggstanningen och drar ner temperaturen från hög till
låg/medel. Man kan vända omeletten i pannan när den stelnat, men
det går nog bättre i teflonpanna än i en traktörpanna i gjutjärn.
Efter ungefär en kvart är den klar. Skär i tårtbitar och garnera med tomat, en liten dillkvist, oliver eller något annat du hittar. Tänk kreativt, men undvik banan, det tror jag skulle skära sig.
Efter ungefär en kvart är den klar. Skär i tårtbitar och garnera med tomat, en liten dillkvist, oliver eller något annat du hittar. Tänk kreativt, men undvik banan, det tror jag skulle skära sig.
Färdig måltid lämplig som lunch på
verandan eller som nyttigare alternativ till smörgåsar på
nattkröken.