lördag 12 november 2016

Vem är du?

Det här är mitt 200:e inlägg sedan jag började blogga i april, och för varje månad blir ni fler och fler som besöker min blogg, vilket känns otroligt kul och inspirerande.

Samtidigt ska jag inte sticka under stolen med att det känns märkligt att andra människor intresserar sig för mina tankar om ekonomi. Jag gör ju liksom ingenting. Inga vimmelbilder, inga kontroversiella avslöjanden, inget naket. Ingenting. Visserligen marknadsfördes Seinfeld som ”A show about nothing”, men jag vill inte riktigt jämföra min blogg med världens genom tiderna största sitcom, och detta inte bara för att jag saknar en stab av internationellt erkända manusförfattare.


Därför är det inte utan att jag undrar vilka ni läsare är. Några är IRL-vänner som inser att det blir dålig stämning om de missar någon kontrollfråga vid de muntliga prov jag genomför varje gång vi träffas (konstigt att de nästan slutat ringa förresten...). Och så är det andra bloggare som vill inspireras eller sno mina läsare, eller känner pressen när jag kommenterat hos dem.

Men resten har jag ingen aning om. Jag gissar att en del sett mig på Twitter och blivit nyfikna på om jag är lika tokig när jag skriver texter på över 140 tecken. Några har kanske läst vad jag skrivit i andra sammanhang, och någon enstaka kan ha sett mig skämta på scen för länge sedan.


Några kommenterar återkommande och då får jag en bild utifrån vad de avslöjar om sig själva, eller åtminstone vilken typ av ämnen som intresserar dem. När jag gjorde första månadssammandraget i videoform i förra veckan skrev en läsare: ”Trots att jag läser bloggen dagligen har jag ännu inte kommenterat något men nu blev jag tvungen att skriva.” Jag hoppas ingen känner sig tvungen att skriva, men det är kul med input.

Själv läser jag väldigt många bloggar i en rad olika ämnen. En del gör mig glad, andra arg. En del håller jag med nästan jämt, andra nästan aldrig. Ska jag försöka hitta någon minsta gemensamma nämnare måste de blogga någorlunda regelbundet. Inte nödvändigtvis varje dag (en del skribenter har ju ett liv), men i alla fall varje månad. Och helst inte för smalt.

Men folk är olika och jag vet att jag hamnar fel om jag tror att ens en bråkdel tänker som jag. Eftersom jag upplever att min blogg är ganska spretig finns det kanske ingen typisk läsare, men jag är ändå bra nyfiken på varför ni återvänder hit. Jag har förstått att en del gillar snåltips, andra börsinlägg och en del mitt ständiga dampande på politiker, makthavare, Icahandlare och … Ja, andra människor helt enkelt.

Nej, gillar olika, skulle det ju vara! GILLAR!

Vidare undrar jag hur ni läser. Om ni surfar in dagligen för att läsa dagens inlägg, plockar upp det i något slags RSS-flöde eller dyker in en gång i månaden och läser ikapp. Och läser ni även inlägg vars ämne egentligen inte intresserar er eller scrollar/filtrerar ni förbi dem?

Jättekul om någon vill berätta hur du hamnat här och varför du inte direkt surfade vidare för att aldrig återkomma (om det alltså inte är precis i det läget du befinner dig). Antingen här i kommentarsfältet eller till sparobloggen@gmail.com. Men det är helt frivilligt. Jag är tacksam för varje läsare alldeles oavsett. Utan er – ingen blogg.

58 kommentarer:

  1. Aldrig kommenterat tidigare. Började läsa för 3-4 månader sedan och kollar slumpvis varje dag. Klickar in för tipsen, stannar för skratten! Självklart är ekonomin grunden men gillar igenkänningsfaktorn från dina historier. Gillar alla delar, dina matäventyr kanske är mig mest främmande eftersom jag är en köttätare av rang (tyvärr) men med dina blogginlägg är jag en allätare (pun intended).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att höra! Och det har ju blivit rätt lite mattips på sistone. Lite för mycket pasta med stekt lök i dieten :-).

      Radera
  2. Har varit med från första början och jag kan identifiera mig mer med dig än med andra bloggare. Lite halvgrinig, totalsaknar empati för dumma människor/storkonsumenter. Har mer gemensamt med George Carlin än den medeloptimist som finns runt omkring oss. Ju äldre jag blir ju tydligare blir det, jag orkar inte med sånt folk. Förr brydde man sig inte, men nu har man istället börjat ifrågasätta varför människor som närmar sig 60 fortfarande arbetar? Vad har de gjort med sina pengar? Den generation som börjar närma sig 60 bast har arbetat sen de var 14-17 år, alltså nästan 10 år TIDIGARE än medel idag. Idag är vi runt 25-30 när vi har gått ur universitet och diverse utbildningar..

    Så varför är det socialt accepterat att vara fullständigt ekonomisk idiot? Medans jag som sparar 50-60% av lönen varje månad(för att jag inte behöver massa jävla prylar) ses som extrem? Börjar bli ordentligt trött på människor och samhället i stora hela.. // Richard

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag känner igen mig i George Carlin-gemenskapen, och håller med om att det som är vettigt och logiskt oftare ifrågasätts än ren dumhet som ibland nästan verkar ses som en naturlag.

      Radera
  3. 1.Jag började intressera mig för aktier
    2.började läsa bloggar
    3.googlade samt läste kommentarsfält för att hitta nya bloggar
    4.nu har jag en bokmärkeslista med ca 30 bloggar som jag läser igenom, en lugn stund på kvällen.
    5.din blogg ligger nånstans i mitten och det är 90% av gångerna väldigt underhållande inlägg att läsa
    6. Keep up the good work :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket! 6. Jag ska försöka.

      Radera
  4. Jag återkommer hit här för jag gillar läsa ärliga inlägg där inte allt stryks medhårs. Det är väl kort sagt därför. En av bloggarna jag besöker mest då här allt som oftast är ett inlägg varje dag :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja, det är min målsättning att blogga varje dag. Drog ner lite i somras och gör det kanske igen vid jul/nyår, men annars så.

      Radera
  5. Hittade hit via Snålcoachen och det är därifrån jag brukar ta mig hit var eller varannan dag blir det oftast.
    Klickar in här och läser för ibland finns det något kul att läsa eller något annat som intresserar.
    Läser nog det flesta inlägg oavsett rubrik, känns det inte intressant att läsa hela inlägget så gör jag inte det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul! Jag läser också Snålcoachen med stor behållning.

      Radera
  6. Tycker du är kul och har humor. Skriver mycket tänkvärda grejer. Jag har ätit vegetariskt i tjugofem år, allt från veganskt till lakto-ovo. Jobbat med all slags mat, även med blodiga biffar. Lever ekonomiskt begränsat, så jag älskar snåltips. Börsen, fonder och aktier kan jag inte uppbåda något större intresse för, så det hoppar jag. ME

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skönt att höra den sidan. Ibland får jag en känsla av att många läsare tycker att blogginlägg som inte handlar om börsen är lite meningslösa.

      Radera
  7. Hur hittade jag hit? Ja, det var inte via Twitter eftersom jag inte använder mig av Twitter (ja, jag bor under en sten i skogen...). Jag har inte heller sett dig skämta på scen, eller om jag har gjort det så har du tyvärr inte lämnat kvar någon minnesbild i min hjärna. Nej, jag hittade dig via några kommentarer hos FFF (och hur jag hittade dit har jag faktiskt inte den blekaste aning om, jag gissar att jag bara snubblade runt på jakt efter något att läsa om sparsamhet/enkelhet och hamnade där). Jag läser din blogg helt enkelt för att jag tycker om ditt sätt att skriva, du har en förmåga att vara snyggt sarkastisk som tilltalar mitt sinne för humor. Jag surfar in dagligen, hoppar över inlägg som verkar vara mindre intressanta (dvs för mig rena investeringsinlägg/aktiesnack.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha! Det är okej att inte använda Twitter. Jag har den där synen på i stort sett alla andra sociala medier. En del vet jag ingenting om, så jag nickar, håller masken och känner mig 150 år gammal.

      Ja, FFF och jag har en ständig tävling om vem som är snålast :-).

      Radera
  8. Grattis till det tvåhundrade inlägget! Bra!

    Jag följer via RSS. Kör NetNewsWire (både på laptopen och på telefonen).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag gillar idén med RSS, men får det aldrig att funka. Tror att jag får hyra in en femtonåring som kan lära farbror om den nya tekniken och datamaskiner :-).

      Radera
  9. Jag hittade hit via en kommentar du skrivit hos någon annan bloggare.
    Jag fastnade genast för din humor, ditt sätt att skriva och hur du använder språket.
    Och spretigheten gällande ämnen är något som passar mig.
    Jag läser alla inlägg fastän allt inte passar lika bra som handen i handsken, men kanske lär jag mig något nytt eller bara finner något kul.

    Jag har din blogg i länklistan på min blogg och går ofta in på min telefon och läser någon gång mitt på dagen, men ibland när jag har väldigt fullt upp dröjer det ända till på kvällen!
    Men varje dag, utan undantag :)
    Och det händer titt som tätt att jag kikar in flera gånger under dagen och läser kommentarerna med.

    Däremot kommenterar jag inte lika ofta som jag har en kommentar färdig i huvudet... för jag kan inte kommentera via min telefon längre (och i äkta snålanda så vägrar jag köpa ny telefon!! ett litet tag till i alla fall. Telefonen är ju liksom inte död än!) utan måste vänta tills jag är hemma vid datorn.
    Ofta är kvällarna fyllda med annat än datortid.

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Men varje dag, utan undantag".

      Jag tackar och rodnar.

      Radera
  10. Jag hittade hit via Snålcoachen och stannade kvar för intressanta inlägg om så många ämnen. Jag tycker OM bloggen för ditt sätt att skriva och att inte ta skit från någon.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket! Min inställning är att ger man skit får man skit och jag är inte alltid oskyldig nog att kasta första stenen, även om jag försöker.

      Radera
  11. Hittade hit av en slump när det skulle prioriteras i vilka ekonomi bloggar som skulle in/ut. Kollar givetvis dagligen och kommer göra det runt jul nyår ock. Topp3 blogg i kamp med cornucopia och fundamentalanalysbloggen...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, nu fick jag mycket att leva upp till. Men det får det vara värt för det var kul att höra.

      Radera
  12. Hittade hit via nån kommentar i nån annan blogg, jag har glömt vilken. Jag fastnade för språket, formuleringsförmågan och humorn. Jag tittar väl förbi några gånger per vecka.

    Jag håller inte med dig om allt och det nog också ett skäl till att jag återvänder. Det blir liksom så förbaskat tråkigt om alla tycker lika.

    Mvh Avfart Frihet

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul! Och inte märkligt att du inte håller med mig om allt, det är knappt att jag gör det själv :-).

      Radera
  13. Du är inte riktigt frisk. Sådant gillar jag. Jag är också sjuk.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha! Ja, det är alldeles för många människor som går runt och spelar friska.

      Radera
  14. Gillar blandningen av börs, spartips och allt annat du skriver om. Det blir en lagom nivå på allt. Att du dessutom skriver väldigt bra och roligt gör att man alltid läser hela inläggen och slutar inte efter några stycken. Ett till plus som alltid gör det värt att surfa in på bloggen efter jobbet (ibland på arbetstid också) är att man kan vara säker på att ett nytt inlägg publicerats under dagen, inte många andra bloggare som mäktar med det.

    Det var förresten jag som skrev kommentaren du nämner ovan så nu kände jag mig manad att skriva en till!

    PS. dina bilder är också ofta väldigt roliga.

    /Wilhelm

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket! Särskilt roligt med läsare som tycker att blandningen är bra som den är för då slipper jag ha dåligt samvete för att jag inte ändrar den.

      Också kul att du uppskattar inläggsfrekvensen. Jag började med ett om dagen i april och tänkte att det får gå så länge jag orkar, sedan har det gått av bara farten.

      Radera
  15. Hmmm. Jag hittde hit via någon av ekobloggarna. Minns inte vilken. Det var nog 3-4 månader sedan. Vem är jag? Jag är 30 år, köpt värdepapper sedan 2010. Slagit index sedan dess. Det har inget med min egen förträfflighet att göra utan det handlar om tur. Har läst en hel del av literaturen och fastna för Malkiel. Låter meparten av portföljen vara indexerad men senaste halvåret har det blivit en hel del aktieköp faktist. Är nog en rätt vanlig person.universitetsutbildad, jobbar på. Rätt bra lön. Bor i Mellansverige med sambo&hund. Uppskattar att vara ute i naturen. Läser helst just nu om mänsklighetens historia. Har lagt den ekonomiska literaturen på hyllan. Känner inte att jag behöver veta mer för att genomföra min randomwalk. Nej nog svamlande om mig, fast du bad ju om det ;)

    Varför är jag en läsare? För att det du skriver är en bra mix av ämnen jag uppskattar. Det du skriver är bitvis riktigt roligt! Surfar säkerligen in en-två gånger om dagen.

    Hoppas ovan kan fungera som en halvdan motivator att fortsätta blogga!

    Mer snåltips uppskattas :)

    Med vänlig hälsning

    J

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Absolut, all input inspirerar till fortsatt bloggande, och det är inget jag bara säger (även om jag antagligen hade gjort det oavsett), det kommer från hjärtat. Ska försöka spana in Malkiel också, är överhuvudtaget rätt dålig på att ta till mig ekonomilitteratur.

      Radera
  16. Hittade dig via en annan blogg. Såg genast din talang. Tog ut dig till min bloggelva i fotboll. Du skriver verkligen intressant, och bra.

    Med vänlig hälsning

    Lars

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, just det, det glömmer jag aldrig! Garanterat första gången jag inte blivit vald sist i fotboll. Tack för berömmet!

      Radera
    2. I julklapp önskar jag mig att du börjar blogga Lars. Be frugan binda fast dig i kontorsstolen lagom till annandagen. Så släpper du löst dina första inlägg lagom till nyår :)

      Med vänlig hälsning

      J

      Radera
    3. @J

      Jag tror att läsekretsen hade blivit väl tunn. Det hade väl varit signaturen J, och signaturen Stavros som läst bloggen-:))). Läser en hel del bloggar, och försöker ibland ge något tillbaka till den som skriver.

      En text blir ju levande först när den läses, och för den delen när någon ger sig tid att kommentera den. Hade jag haft en blogg hade jag tyckt det varit trevligt om någon tagit sig tid att skriva några kommentarer på den. Till och med den store mannen i Lund tackade ju sina läsare, och de som kommenterat på bloggen när han valde att ta en paus i skrivandet.

      Ha det bäst

      Lars

      Radera
    4. @Lars,

      Jag tror nog läsekretsen skulle bli betydligt större än så. Nu är du lite väl modest. Jag är inte orolig att det skulle saknas kommentatorer som skulle hjälpa till med att göra dina texter levande. Allt har sin tid och jag bidar min i väntan på din debut :)

      Med vänlig hälsning

      J

      Radera
    5. @ Lars

      Många vill Lars ska blogga...jag med.

      Sparo, gör en enkät och kolla intresset åt Lars =)

      Med vänlig hälsning
      B.L.

      Radera
    6. Jag är alldeles för oteknisk för att göra en enkät, men det verkar inte behövas. Intresset tycks närmast hundraprocentigt. Den enda som inte håller med är Lars, vilket gör det hela lite problematiskt :-).

      Radera
  17. Läser varje dag ända sedan du började, i början och kommenterade en del då. Tyckte att du var lite väl pessimistiskt vad gäller vart världen är på väg, men efter sommaren har det blivit bättre med det. Det finns en underfundighet i dina inlägg och så kommer de varje dag vilket tilltalar mig. Det jag gillar mest är dina spartips, vad gäller placeringsval är vi för olika då du är beredd på den stora kraschen vilket jag inte har som marknadstro.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Min pessimistiska syn på världens utveckling har absolut inte minskat, men kanske har jag dolt den bättre.

      Stor krasch vet jag inte, men jag tror inte att den nedgång vi sett från april förra året är över.

      Radera
    2. Jag tror inte din pessimistiska syn på världens utveckling har minskat, eller att du dolt den bättre. Snarare ser det ut som om världen har lyckats med konststycket att överträffa din pessimistiska syn. :/

      Radera
    3. Nej, världen ligger ungefär i fas med mina förväntningar, är jag rädd.

      Radera
  18. Hittade också hit genom aktiebloggosfären. Tycker det är trevligt att se hur andra sparare resonerar kring strategi, köp, sparande mm.

    Läser egentligen mest om aktiesparande men har fastnat och tittar ofta in eftersom jag gillar humorn och det lite mer filosofiska anslaget som sticker ut från mängden.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Själva idén med att börja blogga var mycket för att jag saknade IRL-bollplank när det gällde börshandeln. Genom att höra hur andra tänker utvecklas jag själv, och genom att blogga om hur jag tänker måste jag tänka lite mer.

      Radera
  19. Utlandssvensk sedan drygt 10 ar (för tillfället Schweiz). Tycker fortfarande bloggar är ett utmärkt medium i kombination med nyheter/FB/etc for att halla mig ajour. Brukar ha en lista av ca 5 svenska aktiebloggar jag följer. Bokmärken brukar bytas ut men din är kvar - även om relativt manga ej direkta aktieerelaterade inlägg.
    Mycket bra sprak, bra vinklingar och oväntade upplägg haller mig kvar. Antar att man som utlandssvensk pa ett slags sjukt sätt uppskattar din negativa syn pa Sverige.
    Keep up the good work

    /G

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Nu får jag prestationsångest för att inte ramla ur din topplista. Kanske hjälper det om jag framhåller att jag har en klart positivare syn på Schweiz :-).

      Radera
  20. Jag surfar in nästan varje dag. Det du skriver är en härlig blandning av ämnen och alltid skrivet på ett utmärkt sätt. Fortsätt så!

    Jag kommer inte riktigt ihåg hur jag snubblade in på din blogg, men efter att ha läst ett inlägg var jag "fast", läste ikapp alla tidigare inlägg och tittar nuförtiden in nästan dagligen som sagt.

    Mvh

    Egon

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar!

      Märkligt, såg din kommentar redan igår och svarade, men Blogspot rensade väl bort svaret för att jag inte hittade något kul att säga. Men ibland täcker ett tack in det mesta.

      Radera
  21. Minns inte hur jag hittade hit, men jag tror det var ett tips från en annan aktieblogg. Har varit med från början och läst allt :) Du har en förmåga att göra det mesta intressant! Jag går in var eller varannan dag och kollar de nya inläggen.
    En av mina absoluta favoritbloggar! Eller, va fan, det är nog min favoritblogg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu fick jag ännu mer prestationsångest. Jag undrar om jag klarar att skriva nya inlägg efter alla dessa hyllningar. Nu kan det ju bara bli sämre :-).

      Radera
  22. Jag hittade hit via Snålcoachens blogglista. Du uppdaterar flitigt och skriver många intressanta inlägg. Tittar in någon gång i veckan :)

    SvaraRadera
  23. Hittade hit via bloggen Medveten eller omedveten konsumtion.
    Du har intressanta tankar om ekonomi, samhälle, mat och annat. Läser allt förutom inläggen om börsen. Läser ikapp nu eftersom jag precis hittat dig, sedan följer jag dig via Bloglovin. Där läser jag mina bloggar ibland varje dag och ibland dröjer det mellan gångerna.
    Tack för en bra blogg./Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, vad kul!

      Intressant också att höra att du följer mig via Bloglovin. Jag borde engagera mig mer i bloggportaler och sånt för det blir ju roligare att blogga om folk hittar hit.

      Radera
  24. Jag snubblade in på din blogg via Snålcoachen, och sedan har jag dessvärre inte kunnat ta mig härifrån. (Sitter och sträckläser, och går längre och längre tillbaka.)
    Jag håller inte med dig om allt. Särskilt inte med tanke på att jag är en av de där journalisterna vars arbetsinsats du älskar att förtala. ;)
    Dock utbränd och sjukskriven med tveksam fortsatt karriär inom mediebranschen. (Ja, vi kan tydligen bränna ut oss, trots att vi gör ett så uselt jobb) ;)
    Men ja. Jag läser din blogg till största delen för att du skriver så oerhört underhållande. Och bra. Detta måste vara en av de mest välskrivna bloggar jag någonsin haft förmånen att ramla in på.

    Sedan är jag ju förstås en riktig snåljåp också. Ja, inte i paritet med dig, men ändå håller jag hårdare i slantarna än de flesta av mina vänner. Och det gjorde jag redan innan jag blev sjukskriven...


    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att höra! Ja, inte att du är utbränd, men att du läser och finner bloggen välskriven och underhållande.

      Om jag ska lägga ut texten lite om journalisternas arbetsinsats tror att en stor del av anledningen till att journalistiken blivit sämre (och det tycker jag verkligen att den blivit) inte är journalisterna själva utan beror på chefer och i vissa fall på ägare. Bra journalistik, texter och reportage måste få ta tid och jag tror att det blir allt mer ovanligt att man avsätter den tiden och då blir det varken innehållsmässigt eller språkligt så bra som det hade kunnat bli.

      Men okej, jag tror att det också finns många journalister som är för bekväma eller inkompetenta för att göra ett grundligt jobb. Det passar dem finfint att skriva av Pernilla Wahlgrens Instagramtext eller ringa upp samma källa som vanligt istället för att kavla upp ärmarna och gå till botten med riktiga nyheter. Grävande journalistik har blivit: "Detta ska vi komma fram till - gräv tills vi hittar någorlunda underlag för att bekräfta vår världsbild."

      Vet inte om det där blev mer nyanserat, men jag försökte :-).

      Radera
    2. "Tror JAG att en stor del..." ska det såklart stå i första meningen i andra stycket. Illa att skriva fel i en kommentar där jag sågar andra skribenter.

      Radera
    3. Ursäkta mitt sena svar, men vi utbrända håller samma genomsnittliga (arbets)hastighet som en svårt anemisk snigel.
      Jo, jag håller med om att journalistiken har försämrats på senare år. Och att det finns ett antal förklaringar till det. (Ungefär som när det gäller svenska elevers kraftigt försämrade resultat i Pisa-undersökningarna. Vilket för övrigt har ett visst samband, om du frågar mig.)

      En av förklaringarna handlar ju om svårigheten att få människor att betala för journalistik. (Vi har ju blivit vana vid att det mesta på nätet är gratis, även nyheter.)

      Ja, nu tror jag det är få som vill betala för "djupdykningar" i diverse kändisars instagramkonton, men det är lätt att hemfalla åt sådant som genererar många klick, och det verkar tyvärr sådana sk nyheter göra. (Lyckligtvis har jag aldrig behövt ägna mig åt den sortens "journalistik".)
      Så en del av förklaringen ligger alltså i jakten på klick i kombination med försämrad lönsamhet inom mediebranschen. (Vilket i sin tur leder till uppsägningar och att färre personer ska göra samma jobb. Vilket är omöjligt, och då ökar risken ytterligare för snabba, lätta klickvänliga "nyheter".)

      Men för att återknyta till de sjunkande resultaten i Pisa-undersökningarna, och svenska elevers ökande analfabetism.. (Åtminstone är det ju en stor grupp killar som är sk funktionella analfabeter.)

      Hehe Nu tappade jag tråden (skyller på utbrändheten, igen). Men vad jag egentligen ville säga, är att jag ser att många nya, unga journalister har svårigheter att uttrycka sig korrekt i skrift.
      Det påverkar förstås också kvaliteten på journalistiken, och har ett direkt samband med de kraftigt försämrade resultaten som svenska elever uppvisar. Det finns helt enkelt inte tillräckligt många som kan skilja på de och dem, sin och hans/hennes, och så vidare.

      Jag ser även att vissa av dem tar till bildliga uttryck och svåra ord som de inte behärskar. Detta, i kombination med att korrekturläsarna redan för länge sedan fått sparken, leder förstås till sämre och sämre texter.

      Nu ska man kanske inte kasta sten i glashus (för att ta till ett bildligt uttryck) när man skriver så uselt som jag gör i nuläget. Men som sagt. Jag skyller på utbrändheten. ;)

      Radera
    4. Även anemiska sniglar kan ta över hela trädgårdar ;-).

      Kanske lätt att vara efterklok, men jag tror att många mediehus (och dess journalister) la energin på att tänka bort internet och de nya förutsättningarna istället för att försöka hitta nya sätt att få betalt. Crowdfunding, frivilliga bidrag och medlemskap har visat att många av de nya konkurrenterna kan ta betalt för vad de gör genom att fylla ett behov som saknats. Istället för att fördöma dem och intala sig själva att de är så mycket bättre skulle "gammelmedia" släppa prestigen och ta lärdom av nya aktörer.

      Och anställa kvalitativa duktiga journalister istället för att byta ut dem mot unga, arga amatörer med rätt åsikter. Nyhetskonsumenter är sällan intresserade av att få veta vad de ska tycka, de vill veta vad som hänt.

      Radera