onsdag 20 juni 2018

Lidl

Min närmaste Willysbutik har lagt ner. Jag veckohandlar på den näst närmaste, men tänker att jag borde vidga vyerna. Lidl är ju känd som en lågprisbutik, så det var värt ett försök. Den Lidl jag handlat mest på tidigare har jag aldrig gillat. Dels är det för rörigt i butiken, dels har de för litet utbud.


Fast det kan ju bero på att jag inte lärt mig hitta. Det tar ett tag och vissa affärer får jag aldrig någon riktig kläm på. Så jag provade en ny Lidl nu. Samma resultat. Allt ligger huller om buller. Frukt, grönsaker och rotfrukter är inte uppdelade. Kött, mejeri, lite mer kött, strumpor och underkläder och så ännu mer mjölk... Allt ligger i backar på pallar, ungefär som att de nyss öppnat.

Ärtor och bönor finns möjligen konserverade. Torkade – inte alls. Linser såg jag heller inte till. Lidl tycks verkligen vara en butikskedja för dem som ska ha de allra vanligaste matvarorna. Men även de flesta av de varor jag hittade fick ligga kvar, för de var inte tillräckligt billiga. Jag har många av Willys kilopriser i ryggmärgen, så där ligger ribban för den butik som vill konkurrera om mina pengar. Av de 10-15 varor jag hade skrivit upp på önskelistan handlade jag bara två på Lidl innan jag åkte vidare. Äpplen och margarin, och de var i ärlighetens namn inte heller några fynd.


Jag gick in på Lidls hemsida för att se om jag missat något, men den håller samma nivå. Inga prisuppgifter och inga varor finns där! Bara varumärken med spridda floskler som ”Hög kvalitet och bra pris”, men vem går in på en matkedjas hemsida för att få veta vilka varumärken de säljer?! Lidls reklamslogan ”Allt annat är olidligt” är slagkraftig, men de lever inte upp till den. I nuläget har jag svårt att tänka mig en mer olidlig köpupplevelse än att gå just på Lidl.

50 kommentarer:

 1. Vad hände med Willys-butiken? Första gången jag hört att en Willysbutik lagts ner
  :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Husägaren skulle göra något annat med huset och slängde ut hyresgästerna Willys och K-Rauta. Hur den gick ekonomiskt vet jag inte.

   Radera
  2. Willys i Hässleholm la ner för nåt år sedan. Så nu har du hört om 2 som stängt. 😊

   Radera
 2. Håller med om att Willys är en toppenbutik på många sätt. I alla fall den på Fridhemsplan. Problemet är mest de ständiga köerna. Man bör planera att inte vara toanödig, hungrig, törstig eller allmänt på dåligt humör för väntan kan bli lång.

  Lidl är bra på dessa saker: Billig ingefära, fullkornspasta (men Willys ännu billigare), ris, tonfisk, keso (Milbona), mjölk, Bordsguld (billigt Bregottsubstitut), vissa grönsaker ibland, deo som funkar och inte förstör kläder för 8-9 kr. Det är en sådan affär där man hittar några favoriter och samlar på sig. Därför behöver man inte besöka den så ofta men bra att hålla koll på vilka grönsaker de har extrapris på för det kan verkligen löna sig. /Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fler varor som är billiga på Lidl: knäckebröd, frysta grönsaker, choklad, ättika (tipsat Sparo om tidigare), mjölk grädde ost som Eva skriver om ovan.
   För mig verkar det som om de på internationella välkända varumärken -de få de har- så har Lidl avsevärt lägre påslag jämfört med Ica för rika och Nånsin, dvs på dessa varor är Lidl klart billigare. Nån som vet hur priserna just för denna varugrupp står sig jämfört med Willys och övriga?

   Har ni förresten tänkt på att "LL" i Willys är i en annan färg? Det är för att markera att den gamla lågprishandlaren LL:s ingår, LL:s var en riktig prispressare i Göteborg för 20+ år sedan, och jäklar vad mycket lägre priserna var jämfört med övriga, speciellt Ica & Konsum. Mycket folk var det alltid i de affärerna, hela tiden.
   Nån som kommer ihåg Spar-kedjan, som väl senare blev Eurospar? Mycket spartanskt -typ kunderna går på lagret och alla varor står ouppackade direkt på pallar, prismärkning på enkla A4or, lysrör högt uppe under tak. Absolut noll i köpupplevelse, men riktigt låga priser var det.

   Radera
  2. Jag har inte upplevt så stora köer på Willys. Ibland, men inte generellt. Av de varor ni nämner köper jag nästan bara mjölk, knäckebröd, ris och grönsaker. Mjölk tyckte jag var dyrare än Willys, och nästan alla grönsaker också. De andra har jag nog inte sett. Utgår ifrån att bägge är billigare än Ica på i stort sett allt, för det är ju alla matkedjor, möjligen med undantag för Coop.

   LL har jag helt missat. Spar tror jag att jag minns. Och Tempo och Epa. Har en äldre släkting som fortfarande kallar B&W för Wessels :-).

   Radera
  3. Wessels och Tempo - det var tider det! :-)

   Mvh

   Egon

   Radera
  4. Det var bättre förr, ju förr dess bättre :-).

   Nej, men allvarligt talat har vi nog Willys, Lidl och andra lågpriskedjor att tacka för mycket. Idag lägger vi klart mindre av inkomsten på mat. När det i princip bara fanns en Ica och en Domus på varje ort hade man att välja på dyrt och dyrare.

   Radera
 3. Hej! Jag tror inte du äger någon smartnalle men om du gör det finns det en bra app som hete matpriskollen
  använder den hela tiden.Kanske den finns till pc också. MVH Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra tips! Nej, i butik har jag inget internet med mig. Hjärnan är med, men ibland är det dålig mottagning :-).

   Radera
  2. Tack för tipset om appen. För övrigt tror jag du haft lite otur med dina butiker Micke. Var inte bitter, utan ge det ett nytt försök. Den nära mig är helt ok som butik att komplettera i. Jag har dock aldrig fattat varför Lidl inte inriktar sig på att vara en fullsortimentsbutik för mat, samtidigt som det går bra att sälja strumpor och annat skit som inte hör hemma i en matbutik.
   Mvh https://investera-pengar.blogspot.com/

   Radera
  3. Jag ska testa en annan Lidl... vad det lider.

   Jag gillar att Lidl ibland har tokbilliga löparkläder, men håller med om att det är märkligt att de inte renodlar sig. Målarfärg är en annan vara jag undrar varför de ska ha.

   Radera
  4. Kan det vara av affärsmässiga skäl månne? Att marginalerna på mat är riktigt riktig små känner väl de flesta till vid det här laget, därav volymer, omsättningshastighet, långa krediter till leverantörer, egna märkesvaror osv osv.

   De här andra prylarna som Lidl säljer, där är det en helt annan marginal. Tänk bensinmack: bensin är lågmarginal medan allt övrigt i butiken är det riktigt bra avans på.
   Ska för övrigt bli intressant att se hur mackarna transformeras när de inte längre har de unika varorna bensin och diesel att locka in kunderna med, när elbilsförsäljningen tar fart och det om 10+ år är vanligare med elbil än bensinbil.
   Kanske Lidl eller liknande tar över, branschen har väl tidigare redan experimenterat en del: visst var det väl Shell som hade ett samarbete med en matkedja tidigare, och i Stockholms innerstad fanns det en Shellmack som inte sålde drivmedel utan endast "allt det andra"?

   Radera
  5. Jag tror du har rätt. Lidl verkar köpa in färg, strumpor och annat högst oregelbundet. Antagligen extremt stora volymer med hög marginal när det sker.

   Bensinmackar har en lite annan ingång. Har inte kollat om det stämmer, men någon berättade för mig att de inte behöver tjäna pengar på att sälja korv. Poängen är att de anställda hamnar under livsmedelsavtalet istället för Transportarbetarförbundets högre tariffer.

   Mackar helt utan drivmedel tror jag kommer dröja innan det blir utbrett. Vad miljöpartisterna än hoppas.

   Radera
  6. Lidl köper strumpor, färg och andra varor regelbundet. Deras temaveckor återkommer år efter år med mer eller mindre identiska varor. Då de har 10 000 butiker i hela Europa och nu för tiden även i USA, kan de göra riktig stora inköp till bra priser.

   Radera
  7. Frågar man Lidls kundtjänst om den färg de säljer kommer finnas i lager igen säger de att de inte kan svara på
   det. På det sättet blir det oregelbundet/oförutsägbart för kunderna. Jag gissar att det är likadant med strumpor, löparkläder och annat.

   Radera
 4. Ja, Lidl är skit. Varit där tre gånger. Första, enda och sista :)
  Men jag förstår inte din vurm för Willys. De var billiga prispressaere för 20 år sedan när Willy själv drev dem, men sedan Axfood tog över så är de ju i princip i samma nivå som övriga kedjor. Ja förutom Coop/Konsum då som spelar i en egen division. Ska du handla billigt på Willys nu så är det väl möjligen Eldorado produkter, men det varumärket är ju en stor röd varningsflagga för sekundasortiment.
  //Krusse

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Första, enda och sista" :-).

   Jag tycker både Garant och Eldorado ofta funkar. Det finns riktiga undantag (minns t ex att Eldorados cornflakes smakade popcorn), men på det stora hela.

   Men jag är inte bunden till Willys på något sätt. Särskilt nu när jag fick längre till närmaste butik skulle jag gärna byta om jag hittade en butik som var billigare.

   Radera
 5. Jag är beredd att betala mer för att handla alla varor på ett och samma ställe och komma hem med uträttat ärende än att köpa till lägsta pris på olika ställen Jag ser hellre att butiken totalt sett har hyfsat låga priser och har allt jag behöver än att låta bli att köpa en produkt lite dyrare för att sedan behöva göra ett stopp till för att köpa produkten till lägsta pris.

  Det är för dyrt att slösa tid då tiden kan man inte få tillbaka eller få mer av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan tänka mig att gå till flera butiker, särskilt om det inte betyder omväg med bil. Men om nästan allt saknas eller är för dyrt skippar jag butiken även om de är billiga på ett par saker jag vill ha.

   Radera
 6. Ja, ska man följa ett godtyckligt recept så brukar man kunna hitta typ hälften av varorna på Lidl och dessutom får man nästan ont i huvudet av att ens vara inne på Lidl, mer omysig miljö får man leta efter. Att dessutom behöva kompletteringshandla för att många varor man vill ha inte finns känns väldigt ovärt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter tyvärr precis som mitt senaste Lidlbesök. Ska testa en annan Lidl vid tillfälle, men på den jag var nu kommer jag inte bli en regelbunden besökare.

   Radera
 7. https://www.axfood.se/media-och-opinion/pressmeddelanden/2018/05/willys-klart-for-ny-butik-i-haggvik/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se där ja! Men 2020 var långt fram. Vet inte ens om jag bor kvar då :-(.

   Radera
  2. Eftersom Willys stängde den 25e maj och du veckohandlar så borde du ha provat på flera andra alternativ, hur har det gått? Har du kanske vågat dig in på Konsum och svimmat av priserna?

   Radera
  3. Konsumpriserna har jag svimmat av redan tidigare och Ica har jag helt valt bort. Jag har i huvudsak handlat på min näst närmaste (nu närmaste) Willys.

   Radera
 8. Nej det är helt klart ett slags vakuum... Jag bor i Rotebro och där har vi en fin Willys. Sen kan jag tycka att placeringen i Häggvik var väl bökig och inklämd så jag förstår att de vill göra något åt det. Blir nog bra 2020!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker sämre om Willys i Rotebro, men kanske vänjer mig. Dock är det dubbla resvägen, vilket framförallt gör skillnad för att det tar emot att gå eller springa dit om jag ska kompletteringshandla eller köpa någon enstaka reavara.

   Radera
 9. Lidls paradgrenar är väl kött och glass. Blöjor är också både bra och billiga. Butiken nära mig är superbt fin med stora märkningar i taket och hyfsat lätt att hitta - ombyggd för ett år sen ungefär, så det kanske är ett nytt koncept på gång?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kött, glass och blöjor... Jag börjar förstå varför jag inte fastnar för Lidl, jag köper ingenting av detta.

   Radera
  2. Frukt och grönsaker i vår Lidl är i betydlig bättre skick än på ICA/Coop. Mest beroende på att allt ligger i sina original lådor och ingenting hälls upp i gigantiska högar som hos konkurrenter. Tar varor slut, plockar de fram nya lådor från kyllager. Frukt/grönt levereras till butik 5 dagar i veckan. Mina favoriter på Lidl är glass i 1 liters förpackningar, 4,3% kvarg och sultanrussin

   Radera
  3. Ja, att varorna ligger i kartong och på pall stör mig inte. Särskilt om de är fina och billiga. På den sista punkten har inte Lidl riktigt svarat upp till mina "behov" :-).

   Radera
 10. Kommer ihåg ryktet som spreds inom dagligvaruhandeln när Lidl kom in på den svenska marknaden, alla var helt övertygande om att Lidl enbart gick in i den svenska marknaden i väntan på att Systembolagets monopol skulle falla och att dom då skulle börja sälja alkohol.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag minns det, och kanske låg det någon slags förhoppning i det.

   Som det blivit är det väl snarare Ica som tagit den rollen genom att sälja apoteksvaror och öppna en till 99 procent stängd postkassa för att få bli postombud överallt.

   Radera
 11. Hej Micke, och alla andra för den delen! :) Jag heter Marcus Haglund och jobbar på Lidls kommunikationsavdelning. Vääldigt intressant tråd och väldigt mycket man vill bemöta. Först och främst vill jag tacka för alla synpunkter - kan hålla med om att vi inte är som alla andra, att det ser lite annorlunda ut i våra butiker kontra våra olidliga branschkollegor. ;)

  Vi har ett standardsortiment är betydligt mindre än våra konkurrenters. Detta gör att vi exempelvis inte erbjuder flera olika sorters grevéostar, utan en. Detta kan vara bra, du slipper göra mariga val när du väl står där i butiken. Men det kan också vara dåligt, vill du att den ska vara lagrad på ett annat sätt – ja, då kanske du måste köpa den någon annanstans.

  Vi jobbar väldigt mycket med egna varumärken, det gör att vi har koll på hela leverantörskedjan, från tillverkning och kvalitet, till logistik och miljöpåverkan. Det är också en stor anledning till att vi kan hålla *floskel* högsta kvalitet till bästa pris. Köper dina åsikter om vår webbplats – där finns det absolut förbättringsområden – i och med att vi byter ut vårt sortiment och har tillfälliga varor på besök så är det lite komplicerat och framförallt resurskrävande att ha hela vårt sortiment presenterat där. Däremot kan du ta del av vårt reklamblad där du ser aktuella kampanjer osv, där du verkligen kan göra klipp. Men också se vad vi erbjuder för olika temaveckor (som inte alltid är samma produkter som någon skrev).

  Du har också rätt i att det kan bli oförutsägbart för våra kunder, i om vi kommer att ta in vissa produkter i framtiden etc. Det är en frustration vi känner – vi får extremt mycket önskemål och frågor huruvida vi kommer att ta in en viss produkt igen. Vi skickar såklart allt vidare till våra inköpare, med förhoppning att kunna göra våra kunder nöjda.

  Kött, glass och blöjor – det är absolut några saker vi är starka på. Men det jag hör mest, både från bekanta och kunder är att vi är väldigt bra på frukt och grönt, färskt bröd och kött. Men vi uppskattas också väldigt mycket för våra olika temaveckor, att man kan köpa saker hos oss som man traditionellt sett inte kan hos de vanliga handlarna.

  Vår omsättningsutveckling låg på 11,5% förra verksamhetsåret, medan branschen låg på dryga 2%. Vi växer så det knakar, vilket också kan ge oss viss växtvärk – inte minst i vissa av våra butiker. Jag hoppas i alla fall att du ger oss några försök till, varför inte på någon läcker temavecka.

  Nog om oss, ha en härlig midsommar!

  Marcus Haglund

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marcus!

   Förutsatt att den där enda grevéosten är billigare än Willys 2-5 duger det åt mig. Jag kommer ändå bara köpa den billigaste. Tyvärr var det min största kritik i recensionen av detta besök, att ni väldigt sällan var det.

   Att ni inte heller har alla produkter kan jag också leva med. Jag kan köpa mina torkade baljväxter (som ni väl inte alls för?) någon annanstans, men då vore det himla praktiskt om det gick att innan besöket konstatera det på er hemsida. För säg att ni är billigast på fem av de tjugo varor jag ska ha, hur ska jag veta vilka om jag inte varje vecka börjar med att gå till Lidl? Klart att det är resurskrävande att uppdatera en hemsida, men antagligen inte värre för er än för Willys väl?

   Du behöver inte be om ursäkt för era temaveckor. Det är bara bra om ni kan pressa priset på löparkläder mm. Dock får ni gärna ha kött för sig, mejeri för sig och kläder för sig. Som det var nu kändes det som att personalen rullar ut en pall i butiken och ställer den på första bästa lediga ruta han/hon hittar, vilket inte bidrar till tillgängligheten.

   Radera
 12. Point taken, är pris den viktigaste parametern så kanske vi inte är rätt för dig i alla lägen. Ber absolut inte om ursäkt för våra temaveckor - det är bland annat dom som gör oss till dom vi är idag. Kanske också bidragande till att vi växer mest i branschen. Men köper dina synpunkter och tar dom vidare internt. Ha en härlig sommar! Marcus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vill ni fortsätta växa ska ni inte ta mina åsikter på allt för stort allvar. Jag är en fruktansvärt dålig kund :-). En sån där som nosar upp lockpriser, kommer in och BARA köper dem och dessutom har mage att skriva gnälliga blogginlägg efteråt. Men som sagt, jag ska ge Lidl nya chanser och tror att ni gjort mycket för att pressa priserna i Sverige. Hade bara hoppats att ni skulle gå i spetsen nu med och kände att så inte var fallet.

   Ha en trevlig sommar själv!

   Radera
 13. Skall man sammanfatta detta är det väl att man får vad man betalar för. Lite som på aktiemarknaden. Kvalitet kostar. Själv handlar jag aldrig på Lidl eller Willys.

  Min ICA butik har delikatess disk, och en fin fiskdisk. Räkmackor för 80kr stycket. Ett enormt utbud av ostar som man kan botanisera bland. Fast vill man äta frukostflingor som smakar popcorn bara för att det är billigt så varför inte?

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om frukostflingorna smakar popcorn så låter man bli att köpa dem men dömer inte ut hela butiken för det. Den enda kedja jag helt undviker är just Ica, eftersom de bevisat tillräckligt många gånger att låg kvalitet också kan kosta. De dribblar med priserna, kampanjvarorna slut redan från start och gamla varor tas in på lagret och märks om. Nej tack!

   Radera
  2. Och att se ICA-handlarens blänkande Ferrari av senaste årsmodell som står parkerad precis utanför ingången har nya däck varje gång jag går in för att köpa någon av ICAs varor EVM bidrar inte precis till min iver att spendera ytterligare hos ICA.

   Radera
 14. @Anonym

  Man kan inte jämför ICA, och Lidl. När ICA har 5000 artiklar har Lidl kanske 1000. Själv är jag förtjust i Kvibilles whisky cheddar. Går på runt en hundring för en bit. Utbudet av brännvinsostar lämnar inget övrigt att önska. När jag steg in i butiken var jag iförd ett par Crockett and Jones skor som jag spenderat 4600kr på.

  Fast man kan göra som blogginnehavaren gå dit i ett par skor som suger åt sig vatten, och känns som att det ligger en tennisboll i sulan.

  Man får vad man betalar för, eller hur?

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lars, du kan få köpa en liter Arlas standardmjölk av mig för 500 kr.

   Man får vad man betalar för, eller hur?

   Radera
  2. Nu känns det som att tillskrivs alla möjliga idiotbeteenden här. Men nej, min erfarenhet av Ica är definitivt inte att man får vad man betalar för. Man blir lurad. Därför föredrar jag alla andra matkedjor framför Ica. Hur många varor de har sammanlagt har jag ingen aning om och bryr mig inte heller så länge jag får tag i det femtiotal matvaror jag någonsin köper.

   Radera
 15. @Anonym

  Man brukar faktiskt få vad man betalar för. Själv skall jag snart in i duschen och pynta mig för eftermiddagens övningar. Har tagit fram en piké från Gant(deras Le Mans kollektion). Systemets svenskar nubbar ligger på kylning.

  Fast man kan dyka upp i en senapsgul skjorta från Galne Gunnar. Varför inte en tjejdunk från Norrland? Tre liter hembränt i plastdunk. Billigt, och bra. Man kan väl inte bli mer än full?

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera
 16. Bor också i Sollentuna och har varit i alla större butiker som finns i kommunen skulle jag gissa. Handlar numera i stort sett uteslutande på Stora Coop i Häggvik. Där hittar jag allt jag behöver på ett enkelt sätt med bra kvalitet. Det går fort att handla eftersom det oftast är ganska lite folk och jag hittar bra i butiken. Kanske borde vara en varningsklocka att det är lite folk men för mig passar det bra eftersom jag hatar att trängas i butiker och stå i kö. Med deras bonussystem och medlemspriser tycker jag att det blir en del bra priser ibland också.

  Dom få Lidlbutiker jag varit inne i är helt horribla. Det är omöjligt att hitta något jag vill ha och priserna är ju inte så mycket bättre på det jag vill ha i alla fall.

  Handlade tidigare på ICA Maxi i Häggvik men bytte till Coop eftersom jag upplever den trevligare och med lite bättre priser. Willys har jag provat men jag hittar inte allt jag vill ha där och priserna är inte så mycket bättre tycker jag. Dessutom tar det en evighet i deras kö. Nu har de ju visserligen bommat igen men ändå.

  Nu ska det öppna en till Lidl vid Rudbecksskolan också har jag sett. Jag ska ge de ett försök men jag har inga höga förhoppningar.

  För egen del är det egentligen vilken typ av mat och hur mycket jag köper som skulle göra störst skillnad i min matbudget. Men för mig är mat en post jag gärna lägger lite extra på. Sparar in på annat istället för att kunna hålla en hyfsad sparkvot.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart att det går att göra mycket med matbudgeten oavsett var man handlar, men kan man få samma eller liknande varor till lägre pris vill jag göra det. Jag räknar inte på sparkvot, men har nästan inga utgifter utöver mat, boende och transport.

   Köer drabbar mig däremot inte farligt eftersom jag oftast handlar dagtid vardagar. Har inte lidit av köer varken på Coop eller Willys i Häggvik eller Rotebro, eller för den delen på Lidl eller City Gross.

   Jaså, blir det Lidl vid Rudbeck? Hörde rykten om det för flera år sedan, men trodde att det hade fallit. Annars vore det intressant. Tror inte att det blir någon favoritaffär, men efter att Willys la ner i Häggvik saknar jag en affär på nära håll, om än bara för att kompletteringshandla i.

   Radera
 17. Hej,

  kan inte låta bli att gå in här och berätta vad jag uppskattar med Lidl. Först vill jag säga att mitt Lidl alltid är rent, ljust, fräscht och organiserat.
  Jag köper alltid sojamjölk, tyvärr hade Lidl i Sverige bara den rosa varianten som är sötad. Mina tänder gör riktigt ont av att dricka sötad sojamjölk så döm om min glädje när jag i en Lidl-butik belägen i London såg att det fanns en osötad variant.

  Sagt och gjort, det första jag gjorde när jag kom hem från utlandet var att ta kontakt med Lidl och önska att de beställde hem den osötade varianten också. Det tog bara ca 1 vecka så fanns även den blå, osötade varianten för 13.95 (om jag minns rätt)i min butik. Köper alltid en hel kartong när jag är där. Den håller bra kvalitet.

  Jag äter varken mjölkprodukter eller fläskkött på grund av att jag får kraftig acne av dessa livsmedel. Lidl har lite magert utbud av mjölkfria produkter som jag använder men de har fantastiskt fint kalkonpålägg och kalkonsalami.

  Deras tvättmedel är också bland det bästa, använder även deras diskmedel. Roligt är att de har ett bra utbud av nötter, örttéer och godis (om man äter sådant).

  Tråkigt att höra att din Lidl-butik är dålig, jag älskar min och det finns varor som jag enbart köper oss dom och inte på min vanliga affär.

  Kött däremot har jag nog aldrig blivit nöjd med från Lidl, det köper jag bara i undantagsfall där men blir alltid besviken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att höra en positiv Lidl-historia, för jag är som sagt inte ute efter att göra ner Lidl. Jag gillar att de finns och tycker att de gjort en historisk insats för att hålla nere priserna på den svenska matmarknaden. Jag skulle bara önska att de var lite bättre i nutid, i min närmiljö. Men jag ska ge dem fler chanser.

   Radera