fredag 1 juni 2018

Palmeutredningen

Så lanserades en nygammal Palmemördare, ”Skandiamannen”. Tydligen ett stendött spår, men skitmagasinet Filter krängde förmodligen några lösnummer. För staten är det en sämre affär. Enligt SVT kostar Palmeutredningen fortfarande tio miljoner om året. Hur mycket den kostat hittills vet väl ingen, jag har sett alla möjliga siffror från några hundra miljoner till en miljard.

I en statsbudget är det såklart småpengar, men till vilken nytta? Det är 32 år sedan Palme blev skjuten. Att någon gärningsman skulle dömas eller att vi någonsin får reda på sanningen tror nog ingen. Det såg Hans Holmér, Ebbe Carlsson, Anna-Greta Leijon, Lisbet Palme och en massa andra klantskallar till redan på åttiotalet.


Det här kanske är lite kontroversiellt, men jag har ingen teori. Jag är kanske den ende svensken som inte tänker uttala mig om vem som sköt Palme. Jag har ingen aning om man borde ha satsat på PKK, polisspåret, EAP eller Sydafrika. Förr hoppades jag lite på Christer Pettersson eftersom han satte min hemkommun Sollentuna på världskartan. Lite som en ambassadör för bygden.

Nu är det hur som helst för sent. Tyvärr, jag hade gärna sett att man fått sätta dit någon, men 42-åringen är död och 33-åringen är också det. T o m Ted Gärdestad som felaktigt pekades ut som ”33-åringen” (någon gav sig fan på att Sollentuna skulle ta hem det här) är död. Och alla spår verkar stendöda. Så dagens spartips till politiker och myndighetspersoner: sluta jaga Palmes mördare. Leta efter senare mördare istället, som kanske lever och bör låsas in innan de mördar ännu fler människor.

Du får jobbet, men kan du tänka dig att byta namn?

10 kommentarer:

 1. Ja, jag vet inte.

  De får väl fortfarande in några tips om dagen som måste följas upp och utredas. Och när media skriver om det så rasslar det nog till i tipshögen.

  För övrigt så har jag hört många som uttalar sig om att det är nog möjligt att klara upp palmemordent rent utredningsmässigt, men att få någon dömd i domstol är hopplöst.  På tal om något helt annat.
  Gårdagens skämskudde i aktuellt:
  https://twitter.com/konsensuseliten/status/1002275095300263937
  Detta får du snart betala pengar för varken om du har TV eller inte...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer säkert rassla in tips om hundra år också, men chansen att lösa fallet är noll. Är det någon med insyn som inte själv gagnas av att utredningen lever som säger att det kan lösas? Jag är skeptisk.

   Obegripligt att folk har tv. Visst svider det att börja tvingas betala för det, men jag tänker inte skaffa en.

   Radera
 2. Haha, jag trodde först det var ett skämt när jag på tv för några månader sen såg en intervju med nya chefen för Palmeutredningen, och han hette "Krister Petersson", kan det bli dråpligare än så?

  SvaraRadera
 3. Tyvärr gått för mycket status i detta mord som borde ha gått att klara upp. Ögonvittne på nära håll samt mycket omfattande material. Det är väl som med Anna-Lind-fallet, en kirurg som inte varit aktiv på 10 år ska helt plötsligt hålla i det akuta omhändertagandet bara för att det är en "kändis". Antar att det var samma "hype" inom Palme-gruppen första åren; mäniskor satt i den av fel anledningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dels det, dels ingen som vågade säga åt Lisbet Palme att det är jättetråkigt att din man är skjuten, men sluta tramsa nu och ta det här på allvar så ökar chansen att lösa det.

   Radera
 4. Det där är som med precis allt annat Sossarna står för. Gödsla rikligt med pengarna, så hoppas man sedan att det löser sig, av sig självt.
  Mvh https://investera-pengar.blogspot.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Av sig självt löser sig väldigt lite, men kanske borde de har gödslat från start. Nu är det så dags.

   Radera
 5. Hahaha! "du får jobet men kan du tänka dig att byta namn?" :D  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ämnet MÅSTE ju ha kommit upp :-).

   Radera