Hackad, fryst spenat
Gul lök
Bladselleri
Chili
Matolja
Buljongtärning
Vatten
Salt & peppar
Ja, kastrullen med det lagade handtaget
lever och frodas.
Antal och mängd är som vanligt
valfria val, men det framgår väl av bilderna på ett ungefär hur
jag gjorde. Lökarna var små, så det är nog att betrakta som en
stor. En halv stjälk selleri och tio tärningar spenat à 10-15
gram.
Ner med spenaten i en kastrull,
häll på några matskedar matolja och smula ner en buljongtärning.
Fräs på det medan du hackar övriga grönsaker.
Eftersom jag inte fick tugga blev det
mer finhackat än jag brukar.
Häll ner allt i kastrullen med de nu
smälta spenattärningarna.
Häll på vatten. I mitt fall en
halvliter, men vill man ha mer soppa kan man ju ta en liter och då
dubbla buljongtärningen till två.
Låt alltihop puttra på svag värme i 10-12 minuter medan du kryddar med något du gillar. Själv nöjde jag mig med salt och peppar eftersom både chilin och buljongtärningen också är att anse som kryddor och jag inte vill ha allt för stark mat.
En kokt ägghalva hade nog varit
dekorativ för den som äter sånt. Själv äter jag mer med munnen
än med ögonen och ger kompositionen fyra skäggbollar av fem
möjliga.