Ingredienser
jäst, 25 g
vatten, 4 dl
havregryn, 2 dl
rapsolja, 1 msk
salt, 1,5 tsk
vetemjöl, 3,5 dl
vatten, 4 dl
havregryn, 2 dl
rapsolja, 1 msk
salt, 1,5 tsk
vetemjöl, 3,5 dl
rågsikt, 3,5 dl
Värm upp vattnet fingervarmt. Smula
ner jästen och vispa runt tills den löst upp sig.
Sedan i med allt det andra. Bearbeta
med degkrokar.
Klä en form med bakplåtspapper och
häll ner smeten i den. Strö över vetemjöl och havregryn för
garnering. Täck formen med plastfolie. Sedan in i kylen med formen
och låt den stå där under natten.
Ny dag, nya insatser!
Eller egentligen inte, det är så gott
som klart redan. Degen ska vara färdigjäst, så ta ut den ur kylen
och sätt ugnen på 200 grader.
När den är uppe i värme placerar du
formen (nu utan plastfolie, det är ganska viktigt) längst ner i
ugnen tills den ser ut att vara klar. I mitt fall tog det 35 minuter.
Inte så dumt.