Men nu tar vi nya tag! Ett redigt knippe rabarber (ja, jag vet att det inte är ett bär) fick jag tag i redan i början av juni och första juli bärgades årets skörd av röda vinbär som jag använder som ett naturligt (och gratis!) förtjockningsmedel i sylt.
De svarta vinbären behöver
ytterligare någon vecka, men det ser hoppfullt ut. Jag tror banne
mig att jag ska plocka lite krusbär i år också. Inte för att jag
har något större behov, men jag har bärabstinens. Jag kan alltid
äta dem råa om ingen har något bättre förslag i kommentarsfältet
(bara inte kräm).
Och så är det blåbär då. Något rekordår verkar det inte bli, men i år finns de i alla fall. Jag har provsmakat och plockat några liter. De funkar, men de får gärna bli lite större. Får man be om en vecka med omväxlande sol och regn så att jag äntligen får fylla frysen?
Sedan återstår bara äpplen och nypon
så har jag sylt till gröt, pannkakor och raggmunk, sportdryck till
löppassen och huvudingredienserna till pajer och andra maträtter.
Jag vet inte hur mycket jag pressar ner matkontot genom att plocka
gratis frukt och bär, men mycket blir det. Och så är det gott
också!