Jag läser att matkedjan Phil's Burger
är konkursmässig.
Många restauranger hade det ju motigt under den värsta
pandemihysterin. Att det verkar ha drabbat den här typen av syltor extra hårt,
exklusiva/dyra hamburgerkedjor, kändes som en lågoddsare.
Jag äter inte hamburgare, vare sig
billiga eller dyra, men senast jag handlade på McDonald's (ej att
förväxla med McDowell's), för c:a 35 år sedan,
valde man ”Donken” för att det gick snabbt och de var billiga.
Kanske också lite för att man visste vad man fick. En Big Mac var
likadan varje gång och överallt.
Men en burgare är trots allt bara en
burgare, även om rapparen Petter hittat på den eller om den billigaste burgaren på menyn går lös på över hundringen och lökringarna kostar 39 kr, och det finns en
gräns för vad man betalar för detta substitut till en riktig
måltid.
Med det sagt är inte jag människan
som brukar lyckas spå mattrender. Jag hade inte trott på detta från
start och jag trodde definitivt inte på ”matkassarna”, att någon
annan ska hitta på vad vi ska laga för mat och att folk betalar
extra för den maten trots att de får göra jobbet själva.
Det enda jag hittills fått full pott
på är att jag inte tror att det går att tjäna pengar på
syntetiskt kött eller larver och insekter utan att staten pumpar in
skattemedel. Så det är säkert bara en tidsfråga innan några
influensers lurar ”kändiseliten” att köpa odlade skadeinsekter till fantasipriser.