onsdag 15 mars 2017

Om e-handel är så rätt, varför är Litium så fel?

Litium introducerades i maj förra året till priset 10 kr/aktie. Med sin molnbaserade e-handelsplattform sades de ligga helt rätt i tiden med kunder som Teknikmagasinet, Ö&B och Lindex. Sedan har de startat samarbetsavtal med Klarna, insiders köper aktier var och varannan dag, allt är frid och fröjd och fåglarna kvittrar!

Det är egentligen bara ett problem, de går fortfarande inte med vinst. Då kvittar det lite att vd:n Henrik Lundin skriver lyriska vd-ord i varje rapport om sina ”starka kvartal”, ”styrkan och potentialen” och företagets ”strategiska position”.


Eller ja, det är ju ett problem till förstås, men det hänger ihop – aktien går inte upp. Introduktionskursen har överstigits två korta perioder, men som lägst var den nere i 6 kr jämnt, alltså -40 % för den som hängt med från början.


Det har jag gjort, men köpt till fler aktier till lägre kurs. Är ändå back i nuläget, men håller kvar mina aktier eftersom jag vill tro på talet om att företagets ”aggressiva marknadsföring” ska bära frukt och att den ökande omsättningen till slut ska leda till ökande vinster. E-handel växer, därom kan alla enas. Utan att vara alltför vågad kan jag påstå att e-handel är framtiden. Om Litium är framtiden är jag inte lika säker på.

22 kommentarer:

 1. Det är väl bara be dom nämna Google i ett PM så flyger ju kursen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är det jag hoppas på :-). Men helt allvarligt känns det inte orimligt. Om Litiums plattform är så bra som de påstår borde penningstarka företag med behov av revirpinkande på e-handelsområdet vara intresserade av att köpa upp eller börja samarbeta med Litium.

   Radera
  2. Bara att gå in på fingforum o nämn detta bolag så lär det skapas en del pr av sekten...

   Radera
  3. Jag är dåligt uppdaterad, men tänker att antalet medlemmar i Fingerprint-sekten borde ha sjunkit i takt med kursen.

   Radera
  4. Jo jag med men tänkte de lär leta något nytt förhoppning snart.

   Kolla fing på avanza o lägg till antal ägare. Blir bara fler ju sämre det går

   Radera
  5. Jaha, jag trodde att det var de redan frälsta som köpte fler, men det kanske är nya lärjungar som tillkommer.

   Radera
  6. Jag antar att 'anonym' pratar om Videoburst där i första kommentaren. Igår var en bra dag för oss Videoburstägare ;).

   Självklart hoppas jag på ett Google-PM även för Litium. Vill verkligen att alla investerare ska få uppleva glädjen jag upplevde igår.

   Radera
  7. Jag gjorde samma tolkning ;-).

   Om alla företag får positiva Google-pm försvinner nog tjusningen med dem. Hur som helst lär det inte hända. Men grattis till Videoburstlyftet. Grattis, grattis, verkligen jättekul...

   Radera
  8. Vad är det han säger i Triss-reklamen, "Alltid kul när det går bra för folk" :-).

   Radera
 2. Har du kastat iväg pengar där!!? Och jag som trodde du var snål...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mm, jag är förvånad själv ;-).

   Radera
 3. Har själv svårt för bolag som inte klarar att gå + över tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, lite som jag varit inne på Advenica - kan man inte tjäna pengar på IT-säkerhet nu går det kanske aldrig. Bara att byta ut mot "Litium" och "e-handel".

   Radera
  2. Japp
   Bolag som inte kan göra vinst i högkonjunktur, hur bra lär det då gå i låg?

   Radera
  3. Handlar de med guld eller inkasso kanske de kan gå bättre eller lika bra, men annars borde det gå sämre.

   Radera
 4. Vet inte mycket om företaget. E-handeln är definitivt här för att stanna. Sålde några AAPL och köpte AMZN för pengarna, varit en bra investering men det hade också pengarna varit om de låg i AAPL. Sålde även lite H&M på 250 kronor, som var bra. Den där Karl-Johan verkar "fucka upp" det rejält. Jag ger det företaget 2017 på att det ska vända, sen säljs den av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som en bra omfördelning. Och H&M-försäljningen verkar ju klockren eftersom marknaden märkligt nog blev förvånade över försäljningssiffran den här gången med.

   Radera
 5. Allvarligt talat, varför ger ni er in i företag som Videoburst eller Litium. Jag fattar inte det. Förhoppningsbolag, köper ni triss med? Bättre att vänta på viss bekräftelse, man hinner med ändå. Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig varit inne i Videoburst, så jag svarar bara för Litium.

   Glödhet bransch, massor av analytiker som rekade köp på 10 kr. När den då dök efter introduktion kändes det som ett bra läge. Jag är fortfarande förvånad att det inte blivit en bra affär. Som sagt, nya kunder, samarbetsavtal, löften om guld och gröna skogar... Jag fattar inte varför de inte kan tjäna pengar.

   Radera
 6. Kanske läge att växla över till Avensia? Poppis e-handel i bloggkretsar och tycks vara mer framgångsrika. Advencia, Avensia... känns som dom lirar ihop :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De får heta vad de vill bara de ger avans :-). Jag får kolla in Avensia helt enkelt.

   Radera