onsdag 1 mars 2017

Februari i videosammandrag

I februari steg SIXPRX 2,95 % och Nasdaq Comp 3,75 %. Min egen portfölj plussade ynka 0,19 %.

Månaden i videoform på fyra och en halv minut:


Och för den som trots min imitation inte får upp en tydlig bild av Bengt Fahlström kommer en här. Och en på hans tvillingbror som jobbar som president i Ryssland.


I morgon blir det ett textat inlägg igen, och kanske ett och annat avgrundsvrål på mitt Twitterkonto, vem vet.

36 kommentarer:

 1. LO-basen "Ser ut att kunna äta sig mätt" I love it!! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nästan lite tamt personangrepp för att komma från mig, men det är ju kul att variera sig.

   Radera
 2. Kommentaren om bilmekaniker säger det mesta.

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så blir det när en person över 50 får jobbet som arbetsmarknadsminister trots att hennes egna erfarenheter av denna marknad begränsar sig till något sommarjobb och i övrigt bara den skyddade verkstad politiken innebär.

   Radera
 3. Grattis till att ha blivit av med förkylningen.

  Och dessutom stort grattis till ett enastående skägg :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, skägget börjar ordna till sig igen efter lite ogenomtänkt frisering tidigare.

   Radera
 4. Advenica låter i alla fall bättre än att köpa Telia, Ericsson eller Eniro. Har ingen av aktierna, men du måste se det från den ljusa sidan.

  Allt gott! Hoppas på fyrverkerier både på din blogg och ditt twitterkonto!

  Vänliga hälsningar,

  Khennet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åtminstone Telia och Eniro, men Ericsson har ju gått ganska bra på sistone.

   Radera
  2. Många datatekniker (kebabtekniker) som anlänt på sistone. Såklart Ericsson tar del av kompetensen.

   Radera
  3. Jag kan bolaget för dåligt, men deras framgångsrecept är nog snarare att göra sig av med folk.

   Radera
  4. Jag skulle inte gå till sängs med det företaget ens för pengar.

   Radera
  5. Jag har inte ägt dem på många år. Svårt att veta vartåt det barkar. Kan vara åt helvete.

   Radera
  6. Går Ericssons aktiekurs under 50 kronor igen, bränner jag upp alla bilar utmed Regeringsgatan.

   Radera
  7. Ska tänka på det när jag parkerar där för det ser jag inte alls som en omöjlighet.

   Radera
  8. Jag och mina kamrater brukar bränna en bil på jämnt gatunummer för varje innehav som gått ner mer än 10 %. Vi är frustrerade aktiehandlare. (Mig veterligen förstår polischef Eliasson att vi blir frustrerade när våra innehav sänks. Det är på grund av socioekonomiska orsaker vi bränner bilar.) Så parkerar du på ojämna nummer, ska du ha bilen intakt.

   Radera
  9. Du fick in "förstår" och "polischef Eliasson" i samma mening. Det är imponerande.

   Radera
  10. Det är väl uppenbart att polischef Eliasson förstår bilbrännarnas frustration, men inte känner någon sympati för de som får sina bilar uppbrända. De med bil är trots allt privilegierade, enligt Eliasson.

   Radera
  11. De som får sina bilar uppeldade i förorterna är oftast skötsamma arbetande skattebetalare. Ofta invandrare, men "fel" sorts invandrare. Dessa människor är inte målgruppen för Eliassons parti (och hans chef/uppdragsgivare Ygeman från samma parti) och eftersom de troligen kommer att rösta fel kan man lika gärna skita i dem. Och så finns det folk som kallar mig cynisk.

   Radera
  12. Skulle invandrarna som får sina bilar uppbrända rösta på Vänsterpartiet, eller vad menar du?

   I Herrgården som är en del av Rosengård där en del skötsamma invandrares bilar brinner fick Socialdemokraterna 78,67 % och Vänsterpartiet 11, 64 %.

   I Rinkeby C fick Socialdemokraterna 67, 49 %, Vänsterpartiet 9,67 % och Miljöpartiet 9,67 %. Moderaterna fick 4,39 % och förvånande nog fick F! 2,64 %.

   Det är så siffrorna ser ut för de flesta ghetton i Sverige. S, V, MP och F! samlar ofta mer än 80 % av väljarstödet. Så visst är det många invandrares bilar som brinner i de områdena som har röstat på att få sina bilar uppbrända.

   Jag är också cynisk, och folk förtjänar inte att få sina bilar uppbrända, trots att de mestadels röstat på partier som låter bilbrännare härja fritt och dessutom importerar fler.

   Radera
  13. 80 procent är mycket, men det innebär ändå väldigt massa människor som inte röstar på dem. För övrigt antar jag att dina siffror är räknade på dem som röstar, inte på total folkmängd. Jag gissar att valdeltagandet är ganska lågt där, så troligen är 80 procent av väljarna inte ens en majoritet av befolkningen.

   Radera
  14. Du vänder på lite för många stenar för att få dina argument igenom. Vad skulle alla de som inte röstade ha röstat på, om de inte hade röstat på Socialdemokraterna eller Vänsterpartiet?

   I valdistriktet Rinkeby Mellersta samlar S, V och MP 94,12 % av rösterna. M fick 3, 04 %, SD 0,57 % och KD 0,76 %. Valdeltagande: 54,85%.

   I Husby C samlar S, V och MP 81,51 %. Valdeltagande : 59,84 %.

   Den främsta anledningen till att folk i ghettona har lågt valdeltagande är för att de inte kan språket och ser mest på TV-kanaler från sitt hemland. De bryr sig inte särskilt vad som sker i Sverige, utan mer om sitt hemland.

   Du får gärna ha en annorlunda uppfattning, men jag har analyserat frågan och har dragit de slutsatserna jag presenterat ovan.

   Radera
  15. Ju fler stenar man vänder på desto bättre, det är min åsikt som jag förhoppningsvis inte mörkat eller varit otydlig med.

   Men vad de som inte röstade hade röstat på om de hade röstat är för hypotetiskt för att ens svara på.

   Samma sak med varför de inte röstat. Jag tror mig inte ha sett en enda undersökning av detta, så då är det omöjligt att veta. En god gissning är att det finns olika skäl till att tusentals människor låter bli att rösta eller röstar blankt. Allt från det du nämner till skälet varför jag själv inte röstar - att jag inte ser något vettigt att rösta på.

   Radera
  16. Det skulle förvåna mig väldigt mycket om en stor andel av de som inte röstade i ghettona, gjorde det på grund av att de inte såg något vettigt att rösta på snarare än att de inte har en tillstymmelse till engagemang för Sverige. Och om de hade röstat, skulle förmodligen valresultatet sett snarlikt ut. Svårt att tro att särskilt många borgare eller Sverigedemokrater gömmer sig bland de som inte röstar i ghettona.

   60 % är ändå ett bra utfall om man jämför internationellt. Så att valdeltagandet är särskilt lågt, är inte heller en legitim poäng.

   Jag har röstat på SD i alla val jag deltagit i. Nu är jag lite av samma åsikt som du är, det vill säga att det inte finns något vettigt att rösta på. SD är för bleka och framstår mer och mer som ett alternativ för att bevara nuvarande ordning. Jag hoppas nu på att Hahne och Kasselstrand ska ta fram ett skarpt parti som kan nå riksdagen.

   Radera
  17. Poäng och poäng... Jag menade att de som får sina bilar uppeldade troligen är skötsamma skattebetalare (eftersom det är de som har bil) och troligen inte röstar på ett parti som S med tydlig profil att värna om bidrag på bekostnad av skattebetalare.

   Du skrev att 80 procent röstar på vänsterblocket, jag svarade att en majoritet av totalbefolkningen (och det är inte bara röstande bilägare som riskerar att få bilen uppeldad) troligen är i majoritet. Du ger mig ju rätt nu, om dina siffror stämmer: 60%x80%=48%=<hälften.

   Radera
  18. Ja, jag hade redan räknat på 48 %. Men menar du att vänsterblocket är enda konstellationen som gör att bilarna brinner? Moderaterna och KD skulle kunna minska bilbränderna? Hur? Vad har de gjort när de satt i regering under 8 år?   Radera
  19. Eftersom ingen grips för bilbränder är det omöjligt att säga varför och jag gillar inte att spekulera helt utan faktagrund, men antar att rätt få av bilbrännarna är vuxna och barn röstar inte alls.

   Radera
  20. Det är lika svårt att räkna ut om invandrare är överrepresenterade i brott. Finns ingen statistik. Bara att lyssna på Jerzy Sarnecki, han har en god utbildning och är mycket kompetent. Han har all fakta, enligt honom själv.

   Sen grips en del för bilbränder. Men många smiter undan.

   Radera
  21. I det aktuella exemplet Rinkeby förstod jag det som att inte en enda person greps och då blir det omöjligt att veta.

   Radera
 5. Vilket häftigt skägg!
  Håller helt med vår sk arbetsmarknadsminister, byter kanal så fort hon visar sig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Det som främst slår mig med Ylva Johansson, förutom att hon snackar dynga, är att hon alltid ser så förbannat sur ut. Jag är rädd för att bli på dåligt humör om jag skulle lyssna på henne för länge.

   Radera
  2. Det är orsaken till jag byter kanal, risk jag blir förbannad eller må dåligt!
   Alltid reagerat så sedan hon började i politiken!

   Radera
  3. Sedan hon började i politiken?! På 1850-talet alltså?

   Radera
  4. Haha, inte så tidigt men på -90 talet i varje fall, och hon och finansministern Erik Åslund blev ju ett par så han slutade med politiken

   Radera
  5. Men när de blev ett par hade hon ju redan hunnit byta parti en gång och gjort i karriär i nästa. Jaja, jag har inte koll på hennes historia så det är bäst att jag ger mig. Jag hade bara en känsla av att hon alltid funnits, lite som tyngdlagen eller Arne Weise.

   Radera
 6. Varför inte indexfonder? Ditt trejdande är ju ingen succe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte om man kan kalla det jag gör för trejdande, det finns folk som har fler avslut per dag än vad jag har per år. Men jo, över tid har det faktiskt varit en succé.

   Radera