fredag 10 mars 2017

Gratis

There's no such thing as a free lunch”, sägs det. Jag hittar inte ursprunget, men gammalt är det. Antagligen för att väldigt få saker är helt gratis. Men jag tänkte försöka komma nära nu genom att tipsa om webbsidor vars erbjudanden åtminstone skulle kunna vara gratis.Lite som Blocket, fast gratis. Okej, du kommer inte att hitta felfria rokokomöbler eller 60-tums tv-apparater i nyskick, men här finns tveklöst bra grejer, särskilt för den som tänkt göra om hemma och inte vill köpa allt på NK och Svenskt Tenn. Dels är det ägare som inte orkar eller hinner vänta på att få bästa möjliga pris, eller helt enkelt för att de inte begriper bättre. Fast ju bättre grejer, desto snabbare försvinner de. Så här gäller det att vara på hugget.


Namnet till trots inte bara gratiserbjudanden, men här finns tips om gratis provprenumerationer, gratis varuprover och enkäter där du kan vinna saker. Ett tips bara – läs det finstilta! Det känns som att det finns material för en hel säsong av Plus eller Plånboken här.


Samma affärsidé här som Gratis.se. Möjligen internets fulaste sajt, men det finns en sorteringsfunktion och ett betygssystem som kanske vore användbart om man orkade sätta sig in i det.


Gratisevenemang i Stockholm, från musikfestivaler och författaraftnar till loppmarknader och danskurser. Sorterat på datum eller evenemangstyp, vilket gör det lättmanövrerat. Okej, det finns nog en del skit här, men också en del udda och kul events man lätt skulle missa annars helt enkelt för att deras reklambudget är på samma nivå som inträdet.


Det var det! Ut och fynda i helgen, ni som har tid och lust. Själv ska jag sitta vid datorn och försöka höja inkomsterna istället.

OBS! Ingen av länkarna i denna text har gett mig några pengar, så den reklamen är i alla fall gratis.

10 kommentarer:

 1. Det finns en Facebook-grupp som heter ShareStuff STHLM - den är mer för småprylar, en och annan möbel då och då. Definitivt gratis. https://www.facebook.com/groups/1644910742465399/

  SvaraRadera
 2. Är det "Kicken" två från vänster på bilden ovan? :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu kanske jag riskerar att avslöja en bottenlös okunskap, men vem/vad är "Kicken"?

   Jag har ingen aning om vilka personerna på bilderna är, men tror (vet alltså inte säkert) att det är/varit ett riktigt band.

   Radera
  2. :-) Då utgår vi från att det inte är han!

   Radera
  3. Nu har jag bildgooglat "kicken" (tänkte att jag mest skulle få upp bilder på karatesparkar) och ser vad du menar. Lite likt var det onekligen, men jag tror inte att det här är svenskar.

   Radera
 3. Vill du har gratis semester Sparo, kan du söka in till Paradise Hotel 2018. Då får du spendera flera veckor på ett lyxhotell i Mexiko med andra deltagare som också tävlar om att vinna 500 000 kronor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte vem som skulle vara minst intresserad av det samarbetet, jag eller produktionsbolaget.

   Radera
  2. Vadå?! Säger du nej till gratis semester på ett lyxhotell i Mexiko med gratis god mat, dryck och underhållning?

   Radera
  3. Det är det där med underhållning jag ställer mig tvekande inför.

   Radera