onsdag 22 november 2017

Gratisgrejer

Jag använder Blocket och Tradera. Mest för att sälja, men jag har köpt en del också. En del orkar inte hålla på att krångla för att pressa ur några kronor ur sina sopor eftersom de bara vill bli av med skiten. Då kanske dessa gratisalternativ kan vara något. Jag har inte använt dem själv och får inte en krona för reklamen, så jag tar inget som helst ansvar. Nu kör vi!


Människorna bakom sidan stavar som krattor, men det får man stå ut med eftersom det är en enkel och lättanvänd sajt där man kan sortera både efter län och kategori. Ganska många annonser, så är det något man behöver är det inte omöjligt att hitta det på rimligt avstånd. Vattenkokare, soffor, kristallkronor och dubbdäck – här finns de.Samma här. En lättmanövrerad sida som verkar drivas ideellt av några eldsjälar som tycker att det är fint när saker kommer till användning. Har man bil och bor i en storstad är jag övertygad om att man skulle kunna inreda hela sitt hem med detta som en enda leverantör.


Ja, visst är det synd att kasta. Tyvärr är sidan fruktansvärt ful och det kan vara anledningen till det klena flödet av bortskänkningar, men det är ju möjligt att det ökar chansen att göra riktiga fynd. ”Webbplatsen fungerar lika bra i mobiltelefoner som i vanliga webbläsare. Den är anpassad för handikappade användare och begränsade klienter.” Jag skulle säga att den fungerar lika dåligt och hade trott att den skapats av handikappade, men gratis är ändå gott.


Här kan man både kan annonsera ut sina sopor och lägga in önskesannonser. Lite buggig sida, men ren och lättmanövrerad.


Vet inte om det här inlägget var något att ha, men det var i alla fall gratis.

16 kommentarer:

 1. Tack för tipsen!
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 2. Här har du underlag för ett framtida blogginlägg: https://www.expressen.se/kvallsposten/hjordis-52-visar-sin-karlek-pa-ena-armen/
  Så många frågor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer mera...
   https://www.expressen.se/gt/sambons-reaktion-efter-sofias-helg-pa-ullared/

   Radera
  2. Ja, en av frågorna till fru Vrede är ju om det fattas delar :-).

   Mina kondoleanser till Ullaredsnarkomens sambo...

   Radera
  3. Mycket bra fråga! Svaret är nog... (vill inte riskera att kränka någon) :P

   Och ändå vill han frivilligt gifta sig med henne? Kanske bröllopet blir på Ullared?

   Radera
  4. Nej, det är stängt: https://www.youtube.com/watch?v=7KhJGrxpv70 "Ullared är ett skithål!"

   Radera
 3. Manliga släktingar i Sundsvall åker i stället till närliggande Biltema, kaffe o bulle eller korv för 5kr. Bildelar lockar nog män mera. Tror IKea numera tar 5kr för kaffe och 5kr extra för bullen. Åtminstone sist jag fikade i Uppsala.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är kanske omanlig (kan inte skriva det ordet utan att tänka på Robert Gustavssons Tony Rickardsson-imitation), men Biltema känns som den tråkigaste butik man kan tänka sig.

   Radera
 4. Jag vet inte om det bara är jag, men jag har försökt sälja prylar ett antal gånger. Varje gång med uteblivet resultat, trots rimligt lågt pris för bra grejer. Ska man skänka bort prylarna så kan man lika förbannat slänga dem på tippen. Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog inte bara du, men själv blir jag förvånad över hur mycket osäljbara grejer som har en marknad. Jag har sålt begagnade vitvaror, gamla böcker, prydnadssaker, möbler, dvd-skivor... Kort sagt sånt jag trodde aldrig skulle gå att bli av med ens gratis. Ofta inga jättegrejer, men tiotusentals kronor när man räknar ihop det.

   Radera
  2. Nu vet jag inte hur lågt ditt rimliga pris varit, men jag ser många som har helt orealistiska förväntningar när de säljer saker på Blocket, och till viss del på Tradera. Jag använder själv Tradera och låter budgivningen börja på en (1) krona. Det jag säljer är värt så mycket som någon vill betala, inte mer, inte mindre.

   Wien-Lars

   Radera
  3. Jag brukar börja lite högre på Tradera, för om varan är värd tre spänn ser jag hellre att ingen köper den än att jag ska behöva packa den, hålla koll på betalning, boka frakt och skicka.

   Men i princip håller jag med, finns inte marknaden är det bättre att få veta det så att man kan gå vidare. Och om man "vet" att det kommer bli budgivning tror jag 1 kr är bästa utgångsbudet för att få med sig så många som möjligt så högt upp som möjligt.

   Radera
 5. Omtänksamt inlägg

  även om en del tycker det är om-ständigt att lägga in el posta prylar och så vidare

  Själv följer jag regeln - ska en sak ut i bod/förråd el dyl så ska två ut därifrån.

  tomten kommer
  P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Själv lever jag efter mottot "Det är trevligare att sälja än att skänka", men ibland är det rena vinsten att bli av med saker utan att behöva skyffla iväg dem själv.

   Radera