I en framtid när man får lämna
det här jävla landet (anar ni en viss frustration?) har jag en dröm
om självhushåll där höns känns som ett givet inslag, och äter
jag inte ägg då blir jag förmodligen världens första hönsbonde
som inte gör det, så möjligen tänkte jag testa innan jag grottar
ner mig i hönslitteratur (den risken finns).
Det sägs att det är billiga proteiner, och prisvärd mat är ju aldrig fel, men jag kan inte säga att jag saknat ägg under de här åren. Möjligen har jag avstått en del bjudna bakverk och det svider ju lite i själen att behöva tacka nej till bjudmat, men i mitt eget hushåll har jag inte saknat dem. Jag har gjort pannkakor, sockerkaka och till och med omelett utan ägg, och i de flesta andra recept (för Gud ska veta att det ofta är ägg i vegetariska recept) kan man bara stå över dem.
Det sägs att det är billiga proteiner, och prisvärd mat är ju aldrig fel, men jag kan inte säga att jag saknat ägg under de här åren. Möjligen har jag avstått en del bjudna bakverk och det svider ju lite i själen att behöva tacka nej till bjudmat, men i mitt eget hushåll har jag inte saknat dem. Jag har gjort pannkakor, sockerkaka och till och med omelett utan ägg, och i de flesta andra recept (för Gud ska veta att det ofta är ägg i vegetariska recept) kan man bara stå över dem.
Så hur blev det då, har denna
förändring revolutionerat mitt liv? Nej. Ägg är en matingrediens
bland andra. Jag kommer inte äta rysk (eller Kalles) kaviar eller
göra egen spettekaka. Jag fortsätter att leva livet som om varje
dag vore den mellersta. Men det är klart att har ni något äggrecept ni tycker att jag missat (det kan ju också ha kommit nya maträtter sedan 1991) får ni gärna berätta i kommentarsfältet.