onsdag 21 juli 2021

Varning för snömos

Ett tips från en anonym, men energisk uppslagslämnare till bloggen.

Sådana här artiklar dyker upp då och då, som varnar för att försöka göra snabba klipp på börsen.

Snabba klipp på börsen är svårare än du tror
Vill man spara klokt måste man vara långsiktig och hållbar
Var medveten om din egen oförmåga

Och precis som vanligt låter detta som något nytt, som kom med Gamestop-gate eller möjligen redan med internet, att ”unga personer har en övertro på sin egen förmåga”. Så har det varit sedan urminnes tider, och inte bara på börsen. Som ung kan man allt. Ju äldre vi blir kan vi allt mer, men inser samtidigt att vi har allt mer att lära.

Sedan finns det fartdårar, som inte stannar förrän en bergvägg gör det åt dem. Spelmissbrukare hittar även till börsen, men de som vill spela ”Kvitt eller dubbelt” med sitt kapital kommer ändå aldrig läsa varningstexter. De tror inte att de gäller dem. Förrän det är för sent och då vill de definitivt inte läsa om det.

Kanske attraherar dylika texter människor med tålamod, de som låter tiden skapa sina förmögenheter. Om inte för något annat så för att alla tycker om att höra att de gör rätt. Man ska inte underskatta behovet av att få sin världsbild bekräftad, men varför då inte använda en infallsvinkel som både gynnar de saktmodiga och gasen-i-botten-spararna? Möjligen för att företaget som publicerat artikeln också erbjuder privatlån med 18 procents effektiv ränta – maxade lån för maxade risktagare.

8 kommentarer:

 1. Här kom jag lustigt nog att tänka på den där börsnykomlingen, vad hette de nu igen? De som råkade glömma att nämna i informationsmaterialet att de ger ut just sådana lån. Det fick man googla upp själv tyckte de tydligen. Seriöst.
  Mvh investera-pengar.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte vilket du menar så vill du ge dem negativ reklam måste du skriva ut namnet. Håller med om fenomenet. Skäms de för sina produkter borde de inte gömma dem utan istället ta bort dem.

   Radera
 2. Sparo, you got mail ;-)

  SvaraRadera
 3. De hade en annan artikel: "Så undviker du kronofogden" - som var bra! Gav tips om att inte spendera mer än du tjänar och inte ignorera räkningar. Klockrena tips, ju!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite "Var inte dum i huvet" över den.

   Radera
 4. Varning varning

  Inte för något speciellt bara känner för att varna lite.

  SvaraRadera