lördag 3 juli 2021

Återbruksblogg

Det här är inte av slöhet. Eller kanske var det det, men det var innan jag kom på att jag skrivit 1734 blogginlägg. För jag tänkte så här. Få om ens någon läsare har läst alla 1734 inlägg. När jag skrev mina första inlägg, 2016, var bloggen så okänd att jag inte ens är säker på att jag läst dem själv.

Så istället för att skriva ett nytt inlägg idag tänkte jag pusha för några gamla inlägg. Det är kanske inte mina bästa eller viktigaste inlägg. Inte heller särskilt typiska. Här finns inga inlägg om självömkande kändisar och inte ett ord om börsen, som jag annars försöker skriva om i alla fall ett par gånger i veckan.

Inte heller är det de mest spektakulära inläggen. Inget offentligt hat mot namngivna antagonister, inget om sjukdomar, död eller hjärtoperationer. Det är i all anspråkslöshet ett inlägg per år, 2016-2020, som jag tycker blev ganska bra.

Ett av mina allra första inlägg 2016 handlade om plastpåsar och vad som skulle hända vid en chockhöjning av priset på dem till hela 5 kr (hallå 2020!). Fem år senare kan vi konstatera att kurvan över besparingen man gör genom att inte köpa dem nu är ännu brantare.

2017 skrev jag om att tänka kommersiellt och hur mycket lättare det går att tjäna pengar om man försöker.

I 2018-inlägget driver jag tesen attnyckeln till rikedom är självdisciplin. Kommentarsfältet (för nu hade det vaknat) hjälpte till att göra det ännu bättre.

2019 skrev jag om bin. Med visst sting om jag får säga det själv.

Genom åren har det blivit en del mat- och bakbloggande och 2020 nedtecknade jag receptet på en av mina paradrätter, kikärtsbiffar.

2021 hoppas och tror jag att det bästa inlägget inte är skrivet än, så det tar jag i nästa uppsamlingsheat framåt 2025.

10 kommentarer:

 1. Intressant med återblick! Nu kan du ju fortsätta skriva om kontanter med tanke på IT-haveriet hos Coop (eller hos en av deras leverantörer). De kan inte ta betalt så då måste butiker stänga. Hmm, "kan inte ta betalt"?! De tar ju fortfarande emot kontanter eller? Det gör min lokala Coop och alla Coop jag känner till.

  Kontantnissen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hänger väl ihop med att dom måste slå in köpen i kassan och måste lämna kvitton. Gissar att kunskapen att skriva kvitton för hand saknas.

   Radera
  2. Det visar onekligen hur bräckliga systemen blivit.

   Radera
  3. Coop är faktiskt inte kund hos det bolaget som blivit utsatt för ransomware-attack, utan det är i tredje led eller något liknande.

   Som jag förstått det så är det själva kassasystemet som är påverkat, så de kan inte slå in något alls. Allting skulle behöva göras manuellt och det skulle nog ha ganska stor påverkan på många led i deras många olika system (lagerhållning etc).

   Radera
  4. Jag har inte hängt med alls, men i min ungdom hade jag jobb där man fick handjaga transaktioner när systemen låg nere och sedan hacka in dem när det gick. Idag tycks inte det gå.

   Radera
 2. Om bloggen din vore ett företag så skulle du efter detta blogginlägg kunna klassificeras in bland de övriga ESG-företagen ;-)
  Med en ipo på det och så kunde vi se PE på uppåt faktor 1000....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter obehagligt på flera plan samtidigt :)

   Radera
 3. Jag tycker oxå om att anknyta bakåt i tiden. Dock är jag för okunnig för att begripa hur man skapar en sån där klickbar länk mitt i texten till dit man önskar hänvisa läsaren.

  Skriv ett inlägg om det ;)

  SvaraRadera
 4. Nej men du behöver inte göra det !! Tänkte att "nog är det väl ändå själva satan om det där inte ska gå att begripa" och jag lyckades själv på direkten. Så nu lade jag till en liten länk sist i mitt senaste inlägg.

  Känns som att Pandoras box är öppnad.

  Vi har +32 grader i skuggan här i Norrland. Värmeslag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det lyckades! Och ja, nu är det varmt. Osäker på om man får säga FÖR varmt, så jag släpper det.

   Radera