fredag 23 augusti 2019

Betalar vi inte nog med fordonsskatt?

Såg en nyhet som fick mig att fundera. Lulebon Kjell Eriksson har ledsnat på att en väg i hans närområde, hastighetsbegränsad till 70 km/h, knappt går att köra 20-30 på. Trafikverket svarar att det ser likadant ut i hela landet, medel saknas och vissa vägar kommer bli ännu sämre.

Lite tjälskott...

Fordonsskatt har tagits ut sedan 1922. Sveriges bilägare betalar totalt 19,8 miljarder per år i fordonsskatt, vägavgift, trängselskatt och skatt på trafikförsäkringspremier. Men det ska täcka allt mer. Inte bara bilvägar utan också gång- och cykelvägar, men också järnvägar. 90 procent av Sveriges persontransporter sker med vägtrafik, men trots det går nästan lika mycket av Trafikverkets underhållsbudget till järnvägen.

Ser ni pengarna?

Jag motsätter mig inte underhåll av järnvägar. Nästan varje gång jag åker tåg (eller öppnar en tidning) märks att även det underhållet är eftersatt. Så vart tar pengarna vägen? Är det byggbolagens asfaltsoligopol som sväljer våra skattepengar? Eller för många administratörer och myndighetschefer? Jämställdhetsintegrering i vägprojekt gissar jag också gör väldigt lite för att Kjell ska kunna köra 70 på sin 70-väg.

66 kommentarer:

 1. Det enda vi med mycket god säkerhet vet är att det totala skattetrycket kommer att öka om de röda partierna får (=sitter vid makten) som de vill. Det innebär inte att det kommer att eftersatt områden kommer att bli märkbart bättre, för isåfall vrider de vapnet ur de egna händerna: för att fortsätta höja skattetrycket är det enklaste att man kan visa på ett behov. Sen att pengarna går till helt andra saker, ja det som kallas för politik. Eller "det möjligas konst" som dessa ordekvilibrister brukar utbrista

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Det möjligas konst" hade jag aldrig hört innan. Poetiskt, om än vilseledande.

   Generellt tror jag inte svenskar har något emot att betala skatt, men vi vill känna att pengarna används rätt. Betalar vi vägskatt vill vi ha vägunderhåll för pengarna.

   Radera

  2. "Sverige har inte en unikt hög levnadsstandard. Enligt Human development index är vi tydligen bara nr 14 i världen med endast futtiga 176 länder som har sämre levnadsstandard.

   Sverige exporterar mest hit-musik i världen räknat per capita, inklusive USA och Storbritannien. Ingen tillfällighet att Spotify kommer från Sverige.

   BNP är ett ganska trubbigt sätt att mäta allmän levnadsstandard på, men där är vi nästan i botten, bara nr 13 i världen med 177 länder som har lägre BNP per capita.

   Global Age Watch rankar Sverige som det bästa landet i världen att bli gammal i, trots de brister vi vet att det finns. Men tydligen är 189 länder sämre.

   För andra året i rad är det svenskar som pratar bäst engelska i världen i länder som inte är engelskspråkiga.

   Sverige har längst föräldraledighet i världen, 16 månader, 80% av inkomsten. Näst längst är Norge med 13 månader. USA har tydligen 12 veckor obetald ledighet. Alla tycker i och för sig inte att det är något positivt med det. En del gillar inte bidrag och tycker att man ska ha det lite tufft och jävligt här i livet. Men RUT och ROT-avdrag gillar man. Bidrag är bara dåliga om de går till de som behöver dom mest.

   Sverige var först i världen att förbjuda barnaga. Det finns fortfarande de som tycker att barn ska lära sig veta hut och få lite stryk då och då. Men fler och fler civiliserade länder tar efter Sveriges exempel.

   Sverige är 3:a i världen när det gäller jämställdhet mellan män och kvinnor, även om alla vet att det finns en del kvar att göra.

   American Institute of Economic Research slår fast att Skandinavien, inklusive Sverige är "A world center of capitalism". ). Inte riktigt den uppfattning man får om man följer svensk politik via sociala medier.

   Sverige är nr 7 i World happiness index, nr 10 på Quality of life index, nr 5 i köpkraft, 187:a i världen på luftföroreningar (alltså världens 3:e bästa luft).

   Dessutom är vi absolut bäst i världen på att gnälla, särskilt på vädret. Där står vi i absolut toppklass."

   Radera
  3. Och din poäng är att de som styr och deras mätinstitut tycker att det är bra i Sverige, så då ska vi lägga energin på att tänka bort försämringarna och intala oss att allt är bra?

   Radera
  4. Du kan alltid flytta ut från landet där du tycker att det är bra.

   Radera
  5. Jag ska så fort det bara går, men just nu är jag tvungen att täcka upp för den vård vi betalar för och som inte heller fungerar. Och ja, jag är övertygad om att du kan hitta någon statistik som säger att det fortfarande finns europeiska länder med sämre vård. Kanske ett par länder i Afrika också, typ Kongo och Botswana.

   Radera
 2. Nja, så här är det väl: Skattepengar är inte öronmärkta för något speciellt. De går direkt in i den allmänna "potten". Avgifter däremot, t.ex TV-avgiften, ska gå direkt till avsett ändamål.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I praktiken går skatter in i en allmän pott, och det gäller även public service-avgiften, som ÄR en skatt vad den än kallas. Men argumentet för fordonsskatten är ju att det är den som ger oss vägunderhåll. Då vill vi ha det också.

   Radera
  2. Biltullarna ("trängselavgifterna") är ju också en s.k. avgift som även den försvinner in i det svarta hålet. Ur svarta hål kan inget tas sig ur, med undantag för finansministern.

   Radera
  3. Trängselavgiften är i alla fall en avgift, eftersom den bara tas ut av dem som använder tjänsten (som vi i och för sig redan betalat för via skatten), till skillnad från SVT-skatten som tas ut av alla. Sedan är det ändå inget som hindrar politikerna från att ta pengarna till något annat, de är inte öronmärkta.

   Radera
 3. Vi pratade om det på jobbet idag. Trafikverket upphandlar enligt principen billigast vinner och entreprenörerna gör därmed billigt skit som inte håller längre än garantitiden. Innan gjorde man bättre vägar som höll. Jag som jobbar en del mot kommuner och myndigheter ser hur de pressar priser till absurdum och många gånger är resultatet därefter. Det gäller också också för den delen stora företag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter logiskt. Vad ska man göra åt det då? Man kan ju inte låta det näst lägsta budet vinna upphandlingen.

   Radera
  2. Det borde gå att lägga in kvalitetskriterier i upphandlingar men det kommer innebära att den initiala kostnader i vart fall stiger.

   Radera
  3. Och så måste all korruption bort på något magiskt sätt.

   Radera
  4. Korruptionen kommer aldrig att försvinna. Jag ser snarare ett behov av att minimera den.

   Radera
  5. Nej, så länge det finns "andras pengar" pengar kommer någon att utnyttja det. Helt går det aldrig att stoppa, men ibland låter det som att svenska politiker, myndigheter och svenskar i allmänhet fått för sig att korruption är något som bara finns utomlands.

   Radera
  6. Det har att göra med svenskarnas bild av korruption anser jag. För svenskar är korruption när man ger mutor. Däremot att ge jobb åt makens/makens firma eller till bästa kompisen ser många inte som korruption, vilket de är om du nu inte följt konstens alla regler om du arbetar offentligt. Om du arbetar offentligt skulle jag definitivt säga att det är både korruption och idioti. Idioti för att de inte ens reflekterar över det felaktiga. Jag har jobbat statligt i ganska många år och jag skulle aldrig använda mig av närståendes tjänster för jag har ingen lust att förklara i tidningen hur jag tänkte eller inte tänkte där. I Sverige däremot kommer du ofta undan med någon dum ursäkt.

   Arbete med korruption i många icke demokratiska länder är ett sätt att bli av med politiska motståndare. Så länge du spelar enligt spelets regler är det ok men när du försöker med andra spelregler eller motsätter fel person är det ett lätt sätt att bli av med dig med hjälp av korruptionslagstiftning.

   Radera
  7. Det finns såklart gradskillnader, men jag tycker att det är solklart korruption att ge släkt och vänner fördelar i en offentlig upphandling.

   Radera
  8. Jag tycker också att det är det. Oftast handlas inte dessa tjänsterna upp.

   Radera
 4. Det kanske beror på att dagens politiker enbart bryr sig om en sak, att den egna plånboken blir kraftigt påfylld. Helt oavsett utfallet av deras insatser. Eller så är det den dära extremhögerns fel? Vad tror du?
  Mvh investera-pengar.blogspot.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att bägge alternativen känns lite för lätt, men jag vet inte. Jag är som Jeopardy, jag ställer frågorna :-). Eller nej, det var nog tvärtom där.

   Radera
 5. Bara en fråga. Fråga vara Regeringen var pengar ta vägen dom vet ? Något skummet är det....

  SvaraRadera
  Svar
  1. De får frågan ibland och brukar ägna "svaren" åt att tala om vård i världsklass, fulla/tomma lador etc.

   Radera
 6. En stor jävla katastrof är det och inget annat och alla skylle på nån annan så enkelt är det !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju lättare att skylla på någon annan, någon myndighet, förra eller förrförra regeringen/ministern, men vägarna blir inte bättre för det.

   Radera
 7. Vi betalar nog med fordonskatt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men någon måste ju betala invandringen, den kostar 30 miljarfer om året.

   Radera
  2. Jag har ingen aning om vad den kostar, men visst måste den finansieras på något vis.

   Radera
  3. Beror ju på hur man räknar.

   Varannan utrikesfödd har ju jobb efter endast åtta år. Över 50%!

   Efter 8 år har ju svenskar knappt lärt sig stava, läsa och räkna. Först efter kanske 18-23 år börjar vi svenskar bidra med något till samhället. I bästa fall!

   Radera
  4. Fast som jobb räknas alla jobbliknande aktiviteter på minst en timme per vecka. Det betyder i princip att en språkkurs räknas som jobb, för att inte tala om en helt skattefinansierad praktikplats. Frågan man bör ställa sig är snarare när och om de försörjer sig själva. När hälften inte ens har något som påminner om jobb efter hela åtta år (!) är det inte konstigt att ekvationen inte går ihop. För det gör den inte, hur man än räknar.

   Radera
  5. Egentligen har hela 48% jobb efter bara 5-6 år läste jag nyss. Det är inte illa om man jämför med hur många infödda svenskar som har skaffat sig jobb efter 5 år (0%). De har ju knappt börjat grundskolan ens.

   Radera
  6. Vill du på allvar förkovra dig i ämnet kan du läsa f d C-riksdagsmannen Staffan Danielssons text med tillhörande länkar här:
   https://staffandanielsson.blogspot.com/2016/02/rut-rapport-25-av-flyktingar-har.html

   Radera
  7. Den stora kostnaden för samhället är efter pension och inte inför inträde på arbetsmarknaden.
   Infödda som börjar betala skatt vid 25 års ålder har alltså fler år att betala för detta än den som kommer utifrån vid 50 års ålder och får arbete vid 58 års ålder.

   Det spelar ingen roll om tyckare skriver att invandring bprde vara en gigantisk samhällsvinst i Sandviken eller Malmö när det med verkliga livet visar sig att det inte är det.

   Radera
  8. Problemet är er inställning och attityd till människor. Nej. Pensionärer är inte ett stort svart hål dit pengar bara försvinner. Pengarna går till att betala hyra, handla mat, spela bingolotto och lite annat. De lägger sällan pengar på utlandssemestrar och liknande. Pengarna sätts i rullning till skillnad från överklassens pengar som bara går till en massa strunt köpt i de fina kvarteren i Paris, Milano, Tokyo eller New York. Det kan man kalla för ett svart hål dit vi stoppar krona efter krona och hålet blir aldrig nöjt. De försvinner till skatteparadis, drogkarteller och skumraskaffärer. Aldrig ser vi de pengarna igen. Men pensionärernas pengar rullar in och ut hos ärliga och plikttrogna lanthandlare, gårdsbutiker, blomsterhandlare och hantverksbodar och går slutligen in i skattesystemet igen för att betala ut lite pension igen. De åker där fram och tillbaka så alla blir nöjda och glada. Dessa pengar skapar liv åt Sverige.

   Över 900 miljarder - det är väl vad de där lata, slöa, bidragstagande invandrarna har jobbat ihop till statskassan sedan 1950 och betalat ex. er förmånliga skolgång för. Och gladeligen serverat er både pizza och öl. Ett litet tack kanske vore på sin plats?

   ”Genom att analysera SCB-data där Sveriges invånare delats in i två grupper, en med utländsk bakgrund och en med helsvensk, har Scocco tillsammans med Lars Fredrik Andersson, docent i ekonomisk historia, räknat på invandringens kostnader och intäkter varje år sedan 1950 - och kommit fram till en sammanlagd vinst på hela 900 miljarder kronor.”

   https://www.va.se/nyheter/2015/07/01/sverige-har-tjanat-900-miljarder-pa-invandring---och-kan-tjana-annu-mer/

   Radera
  9. Jahaja. Du menar den Staffan. Staffan Danielsson som var den ende centerpartistiska riksdagsledamot som röstade mot samkönade äktenskap och som numera är hedersledamot av den konservativa studentföreningen Heimdal? Som 1928-1932 var anslutet till Sveriges nationella Ungdomsförbund?

   ”Föreningen Heimdal hade medlemmar som fritt av egen vilja, utan föreningens stöd, medverkade i det så kallad bollhusmötet (andra som Karl Gustaf Hildebrand hade motsatt uppfattning), då studentkåren tog ställning mot regeringsförslaget att släppa in tio judiska läkare i Sverige. En krets av nationalistiska studenter under ledning av Arvid Fredborg tog 1937 kontroll över Heimdal genom en kuppliknande aktion.”

   https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Föreningen_Heimdal

   Ja, men den mannen - vågar man lita på en sån där. Han verkar så radikal och trotsig för att vara en enkel bonnlurk.

   Radera
  10. Anonym: Och tyvärr tror jag statistiken ser betydligt sämre ut för 50-åringar. Vilket är helt självklart. En femtioåring som inte kan språket och inte har eftersökta kunskaper kommer rimligen inte hinna in på arbetsmarknaden överhuvudtaget.

   "Frihet": Jag förstår. Staffan Danielsson är med i en förening som du inte gillar och därför är hans faktauppgifter inte intressanta? Då är jag rädd att jag inte kommer kunna övertyga dig om något, för alla åsikter och uppgifter som går emot din världsbild delas av någon du inte gillar. Så vi får nog ge oss här. Igen.

   Radera
  11. ” Linda Snecker skrev också om debattören att "här smashar hon till rasistcenterns Staffan Danielsson”.[...]
   – Jag vet att mina debattinlägg applåderas och utnyttjas av mörka krafter, bara de hittar en ANING som de kan använda. Jag får beröm av avpixlat och liknande.”

   https://mobil.corren.se/nyheter/linkoping/danielsson-c-kraver-ursakt-8437640.aspx

   Nej inte vill jag läsa nåt av en som anklagas tillhöra rasistcentern när man vet hur smutsig historik som gamla centerpartiet har.

   När centern var värre än SD

   http://www.sydostran.se/ledare-sydostran/nar-centern-var-varre-an-sd/

   Radera
  12. ” I flera år har Staffan Danielsson stuckit ut hakan i migrationsfrågor, framför allt när det gäller antalet ensamkommande flyktingbarn som kommer till Sverige. Han menar att det är orimligt att Sverige ska ta emot en större andel minderåriga än övriga EU-länder.”

   https://mobil.corren.se/nyheter/linkoping/danielsson-c-kraver-ursakt-8437640.aspx

   Borde han inte i så fall vilja ha in lite yngre folk?

   Radera
  13. Sparo;

   Äldre som flyr är oftast mer välutbildade (och har därmed kunnat tjäna ihop till resan) än de yngre som blivit sponsrade av familjen att ta sig iväg och få en framtid utanför konfliktområdet. Men folk födda i EU-länder är ofta lågutbildade. Men det går ju enkelt att lösa med att begära utträde ur EU.

   ” Om man jämför olika grupper av utrikesfödda ser man dessutom att de som är födda i EU-länder är de som har lägst utbildningsnivå. Den mest välutbildade gruppen är invandrare från Latinamerika.

   - Tittar man på när människor kommer till Sverige, så tenderar de i någon mån att tillhöra en urban välutbildad medelklass, säger doktoranden Jonas Karlsson, som har bearbetat materialet i undersökningen, till Sveriges Radio.

   Att utrikesfödda har en högre utbildningsnivå än vad många kanske hade trott innebär dock inte att de har jobb som motsvarar deras kompetens. Undersökningen visar att 70 procent av dem som bott i Sverige under 5-10 års tid har ett arbete som de egentligen är överkvalificerade för.”

   https://www.motivation.se/innehall/utrikesfodda-har-hogre-utbildningsniva/

   Radera
  14. Jag har själv fått skäll av en ung invandrare som artigt undrade om jag kunde sluta borra i väggen klockan 11 på kvällen eftersom han behövde sova eftersom han behövde upp tidigt för att ta sig till skolan. De flesta invandrare jag haft som kollegor eller praktikanter har arbetet dubbelt så hårt som en annan. Dessutom springer de iväg på ledighet och plockar bär. Man får nästan tvinga dem att ta en kafferast för att de ska känna sig integrerade i det svenska arbetslivet. De har inte tid att sitta och kommentera bloggar de inte.

   Radera
  15. Kastar ni ut alla äldre invandrare så sjunker KD, moderaterna och SD som stenar i nästa val. Och då får nu snart betala mer skatt. Haha. För de fattar inte varför de ska betala skatt när de aldrig behövt göra det i sina hemländer tidigare (orättvisorna gjorde att det blev konflikt). Tro på mina ord. De har fått många konservativa och ultranationalistiska väljare därifrån.

   Radera
 8. Ja, och det är lite ödets ironi att vi skattebetalande arbetare skall betala en vägskatt på redan skattade pengar för att få köra till jobbet (så vi kan betala jobbskatt och försörja samhället) på vägar som sen inte får del av dom pengarna vi betalar in, varken från vägskatt eller jobbskatt ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och vem betalade din utbildning så du fick dig ett jobb när du blev stor? Inte betalade väl du skatt på den där veckopengen och femman du tog från pappa för att klippa gräset? Skattade du på den? Nå?

   Radera
  2. Anonym: För att inte tala om moms på skatt, Sverige är fantastiskt!

   "Frihet": Tycker du att det vore rimligt att de pengar du skattat för ska beskattas en gång till om du ger dem till dina barn för att i pedagogiskt syfte lära dem hur arbete funkar? Det gör inte jag.

   Radera
  3. Är det rimligt att en påtvingad utbildning ska göra en människa och dennes föräldrar skuldsatta för resten av livet? Det tycker inte jag. De får hellre plocka pengar från dem som har än dem som inte har.

   Radera
  4. "Är det rimligt att [helt irrelevant påstående som ingen sagt varken bu eller bä om]?"

   Goddag yxskaft!

   Radera
  5. Goddag? Det är kvällen nu. Godkväll på dig du.

   Irrelevant eller inte. Det finns mycket som känns rätt irrelevant här i livet. Som att moderaterna vill förbjuda slöja t.ex? Att inte Åkesson reagerar? Det är ju en gammal svensk sed att få bära slöja. Ska kristna kvinnor inte få bära slöja när de gifter sig? Borde inte KD vilja återuppväcka traditionen att fruntimren ska bära slöja i kyrkan. Inte tycker jag de ska gå ut och in i guds hus och se ut som fan själv. Någon har rosa, en kommer som punkare och en tredje kommer med nån tuppkam. De får ha vilket spektakel som helst. Dölj det där eländet säger jag bara.

   Men det är tillåtet att 11-åriga flickor ska visa halva arslet och urringat, tatuering i pannan och ha nån amatörmässigt insatt piercing i naveln det går bra minsann. Det moderna åtlöjet ska hyllas av konservativa och ultranationalister det.

   Men det är väl bara jag som tycker att Elisabeth Svantesson (m) är en ren idiot när hon påstår att slöja är ”Ett sätt att sexualisera små flickor”. Jesus, Goliat, Buddha, Thor, Lucifer, Mohammed och alla andra gudar vänder sig troligen i gravarna när de hör detta idiotiska påstående mot de enda anständigt klädda flickor i dagens samhälle.

   Radera
  6. ”Slöja i skolan är ett sätt att sexualisera små flickor. Det säger Moderaternas Elisabeth Svantesson med anledning av att partistyrelsen nu vill utreda frågan om ett slöjförbud i skolan.
   – Flickor ska inte behöva skyla delar av sin kropp, säger hon.”

   https://www.svt.se/nyheter/inrikes/elisabeth-svantesson-m-ett-satt-att-sexualisera-sma-flickor

   Men att springa näst intill naken i skolan utan att skyla en kroppsdel och jucka runt som en bordelldansös det går an det. Det är ju kvinnlig frigörelse och svensk jämställdhet det.

   Radera
 9. Du, jag är 55 så jag har nog betalt mina kostnader för länge sen, nu gällde det pengar som skall gå till vägarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hörredu. Du har inte betalat ett enda rött öre av allt vad du kostat samhället när du glidit fram på en räkmacka genom livet. Du har förgiftat luften, släppt ut kemikalier, ätit mängder av rött kött, levt loppan på fattiga människors slit, flugit runt i världen och unnat dig, slängt prylar som varit onödiga men funktionsdugliga och du har haft mage att skicka notan till kommande generationer trots att du själv fick växa upp med ett starkt försvar, låg kriminalitet, tågen kom i tid, undervisning i världsklass och en sjuk- och äldrevård som var värd namnet. Allt det som tidigare generationer slet hårt för att bygga upp monterade du snabbt ner och sålde av till billigaste möjliga pris.

   Sen har du mage att säga att du betalat av dina kostnader. Det är Greta Thunberg och de där som kommer få betala för dig medan du ligger och gnäller på skatter bland andra som uppfostrades av fanatiker i 68-rörelsen men som sen revolterat när de skaffat sig fina jobb och bostadsrätt och som sålt sina själar till högstbjudande. Kom inte och gnäll på att du ska betala lite extra för att du nöjesåker omkring och sliter på våra allmänna vägar i onödan.

   Radera
  2. Frihetskonmunisten:jag flyger inte, kör bara bil till jobbet, har inte råd med mer, köper aldrig rött kött, har inte köpt kläder på tre år. Var hemma från jobbet fyra dagar med influensa för tre årsedan oftast är det sånna som du som inte bidrar med något som gapar mest efter allt som samhället erbjuder.

   Radera
  3. köpt? Jag som trodde att du ärvde morsans kläder. Kalsongerna lär ju börja bli lite slitna efter tre år och de har du också ärvt antar jag? Vem har råd med kalsonger som håller i tre år?

   Äter aldrig rött kött. Nehe, men hamburgaren du klämde i dig medan du skrev detta? Var det en sådan där vegetarisk variant?

   Ja den där influensan år 2016, den minns jag. Åkte på en sväng av den jag med men inte var jag hemma från jobbet jag inte.

   Kör bara bil till jobbet? Lyckliga du som har en fungerande bil. Min den kommer bara halva vägen sen får jag gå. På vägen hem får jag laga den med reservdelar från de utbrunna bilarna som står på parkeringsfickorna på vägen tillbaka. Man har lärt sig att tillvara på det man hittar under sin gång. Och så slipper man gym avgiften dom du gärna slänger pengar på.

   Vad erbjuder samhället idag som du tycker är så stort erbjudet? Inte mycket annat än fina vägar. Det är väl det enda som blivit bättre sen 1980-talet. det kan du gott få betala en liten del av. Jag gapar inte efter vad samhället erbjuder - jag står häpen och gapar över att du tror att du betalat vad du kostat.

   Radera
  4. Är du synsk, "Frihet"? Eller tycker du bara att du i kraft av din anonymitet har rätt att hitta på vad som helst om dina meningsmotståndare, innefattandes såväl deras matvanor som underkläder? Maken till ohederlig debatteknik tror jag mig aldrig ha stött på.

   Radera
  5. Man är inte direkt Saida Andersson men det är förbluffande hur många gånger det visar sig att man faktiskt har rätt i saker och ting man vräker ur sig.

   ”Maken till ohederlig debatteknik tror jag mig aldrig ha stött på.”

   Då har du inte tagit steget ut i sociala medier eller ens sett nyhetssändningarna om Brasiliens president?! Där kan vi prata om ohederlig debatteknik. Det jag svamlar om är till största del sant. Jag har i alla fall en stabil grund till nästan alla påståenden som jag häver ur mig. Det är det få som har.

   Radera
  6. Så vad har nu Brasiliens president med svensk fordonsskatt att göra?! Seriöst, tjugo kommentarer på ett enda dygn! Det här är inte din personliga Facebookvägg.

   Radera
  7. Sparo;

   Ja det går ju att läsa. Det var ju du som började diskutera ohederlig debatteknik och då kommer man självklart in på den aktuelle presidenten i Brasilien. Men vad har invandring med svensk fordonsskatt att göra? Nej, men då reagerar du knappast. Då håller du så vackert med den som kommenterar. Det är skillnad det. Jag ser inte mellan fingrarna utan reagerar på smygrasismen som frodas på kommentarsfältet och spär på folks missnöje om fordonsskatt, klimat och invandring som sen Åkesson kan stå och gotta sig åt när han talar inför partipuckon i Sölvesborg.

   Radera
  8. Sen borde du vara glad åt att folk orkar med att skriva kommenterar till ämnen på din blogg. Det ser värre ut på Staffan Danielssons blogg. Där är det bara robotar som kastar in spam. Gå in och kika där och var nöjd med en sån mig som drar in lite evidensbaserade källor och som delar med mig av min intelligens.

   Radera
  9. Men jaja är du inte tacksam så ska jag ge mig! Ett tag i alla fall.

   Radera
 10. Du är i allafall rolig!! Men bilden du får mig att framstå som stämmer inte på mig, förutom strumpor och kalsonger/trosor då..men det stämmer säkert på dom flesta i min ålder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bär du även trosor? Då förstår jag att kalsongerna kan hålla i 3 år.

   Radera
  2. Nej då, ville bara komma ner på din nivå som lite androgyn. Jag antar att du är en militant vegan som drömmer om att stå på barrikaderna iförd Xeena mundering och skrika ut ditt manshat som en stridslysten tonårsflata.

   Radera
  3. Jaha är det den nivån du vill vara på? Iförd Xeena mundering? Och samtidigt skrika som en stridslysten tonårsflata? Jaja. Det är väl inget jag längre höjer några ögonbryn för. Man vet ju hur liberalt allt blivit. Jag hoppas och tror ändå att du inte stämmer in på de flesta som är i din ålder. Men det vet man aldrig. Alla är kanske inte lika öppna som du.

   Radera
  4. Ore trevligt att läsa mer av dina inlägg, hur hittar jag din blogg?
   Mvh Magnus 54år

   Radera