onsdag 8 mars 2023

Ge fan i att vara kvinna!

Återkommande läsare har nog märkt att jag blir lite triggad när folk tycker att jag inte ska ha åsikter om sånt jag inte har förstahandsinformation om. Allra vanligaste ämnet är föräldraskap. En del föräldrar säger ofta att människor som inte själva är föräldrar ska hålla tyst om barnuppfostran mm. Åtminstone om de inte tycker som den föräldern, annars går det fint.

Men jag kommer även fortsättningsvis ta mig rätten att tycka till om barn utan att ha några, om knark trots att jag aldrig knarkat, om självmord trots att jag aldrig tagit livet av mig osv. Så idag på Internationella kvinnodagen tänkte jag komma med en uppmaning till världens kvinnor.


Kvinnor, sa jag!

8 mars varje år blir internet och media en orgie i gnäll och självömkan från kvinnor. Jag säger inte att allt gnäll är av ondo. Bara om det inte är produktivt. Och när jag skriver ”Ge fan i att vara kvinna” menar jag det såklart inte bokstavligt, bara att det kan vara kontraproduktivt att göra en stor grej av sitt kön.

När jag var ståuppkomiker fanns grovt generaliserat två typer av kvinnor i branschen – de som tyckte att de var förfördelade pga sitt kön och de som istället la energin på att försöka vara roliga. Jag ska inte namnge någon, men de som tillhörde den första gruppen har ni antagligen ändå inte hört talas om.


Girl power!

Samma sak i andra branscher, prefixet ”tjej-” eller ”kvinnlig” är ingen kvalitetsstämpel. Världens mest populära band med kvinnliga medlemmar presenteras sällan eller aldrig som tjejband, och hur ofta gör man en stor grej av Astrid Lindgrens, Jenny Nyströms eller Margaret Thatchers könstillhörighet? Det finns säkert undantag, men så fort någon kräver en egen bedömningsskala för att hon är kvinna (om det inte gäller idrott) kan du vara säker på att det inte beror på framgång utan snarare brist på sådan.

Med andra ord, släpp offerkoftan och försök nå dina mål efter dina egna förutsättningar. Det kan alla behöva höra ibland, oavsett grupptillhörigheter. Ibland sätter könet käppar i hjulet (bildligt alltså), precis som det kan vara ett problem att vara kort, svensk eller något annat vi inte kan ändra på, men det lönar sig inte att hänga upp sig på det, varken ekonomiskt, karriärmässigt eller på något annat sätt. Var den bästa versionen av dig själv bara.

65 kommentarer:

 1. Bra tips! Jag tror dock att det är just det som de allra flesta kvinnor gör, lever sina liv som människor tills någon gubbe sätter en rubrik. Tjejer spelar bara fotboll tills någon annan talar om för dem att de spelar damfotboll och därför inte kommer att få lika mycket betalt som spelare med snopp. Brudar gör musik tills lokaltidningen skriver om "Nya tjejbandet". Alltså: Vältra inte över ett systematiskt förtryck helt på individen, utan fortsätt kämpa för att gemensamt skapa förutsättningar för alla att vara sig själv först och sitt kön sekundärt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att du har rätt, men ser ibland kvinnor dras med i retoriken och det är deras förlust, inte den (eventuellt) manlige rubriksättarens.

   Annars tycker jag just fotboll är ett exempel på min tes. Jag kan ingenting om själva spelet, det är helt ointressant oavsett vilka kön som spelar. Men min bild av svenska damlandslaget i fotboll är att det alltid är ett jävla gnäll på för låga löner, politiska manifestationer för BLM, Pride och annat som knappast drar upp intresset för spelet och därmed lönen för spelarna.

   Radera
  2. Men det kanske är just detta ”jävla gnäll” som faktiskt gör att det händer något? Ta Caroline Seger i damernas landslag till exempel. När hon först slog igenom i elitfotbollen tjänade hon otroliga 6000 kr/mån år 2005 och fick vid sidan av det jobba halvtid som säljare för klubben. Nu tjänar hon som spelare runt en miljon per år.

   Radera
  3. Jag tror precis tvärtom, att gnäll när det inte är rimligt gör att även befogat gnäll viftas bort.

   Vad är otroligt med att hon tjänade 6000 kr/månaden på fotboll 2005? Det kom ju femton pers för att titta på landskamper! Jag vet landslagsspelare i schack som tjänar ännu mindre, både män och kvinnor. Det är ingen mänsklig rättighet att tjäna pengar på sitt idrottande. Det här har jag bloggat om tidigare, där jag förutom fotboll och Caroline Seger tog upp exemplet att Susanna Kallur fick mycket mer betalt för att komma på friidrottsgalor än de bägge olympiska mästarna Stefan Holm och Christian Olsson, vilket också var rimligt eftersom hon drog mer publik:
   https://sparosverige.blogspot.com/2018/06/rattvis-lon.html

   Radera
  4. 15 pers? Nog för att du kanske vill överdriva för att bevisa en poäng men en liten faktakoll innan du slänger ur dig helt felaktiga siffror hade iaf jag uppskattat.

   Man ska inte gnälla för gnällandets skull men jag tror inte de hade ökat sina intäkter och sitt publikintresse genom att sitta tysta.

   Radera
  5. Det kanske fanns kvinnolandskamper med över hundra pers i publiken 2005. Min poäng är att de inte gick ihop sig, så hade Caroline Seger fått betalt helt enligt marknadskrafterna hade hon inte fått någon lön alls, precis som sextonåriga pojklagsspelare inte fick det.

   Då tror vi olika. I många sporter är damidrott lika eller mer populärt som herridrott. Fotboll är det inte. Naturligtvis blir skillnaderna mindre eftersom damidrott blir allt mer etablerat, mot att ha varit en ganska ung sport för ett par decennier sedan, men jag tror att det faktum att damfotboll för en oinvigd verkar handla om allt annat än idrott (mest politik faktiskt) lätt skrämmer bort publik. Men fråga inte mig, jag är lika ointresserad av herrfotboll.

   Radera
  6. Jag tror snarare att problemet om man jämför fotboll med andra idrotter är att skillnaden mellan könens prestationer på planen blir så tydlig. Jag själv har både spelat och tittar på mycket (herr)fotboll. Jag har stundtals haft svårt för att titta på damfotboll då jag faktiskt vet att jag själv skulle göra det bättre på planen än vad de gör. Den synliga skillnaden i kvalitén blir så tydlig.

   Men tittar jag på Kalla åka skidor vs Elofsson är det ingen skillnad för mig då det ser lika snyggt, proffsigt och kraftfullt ut när de åker. Enda skillnaden är tiden de åker i mål på.

   Med det sagt uppskattar jag damfotbollen mycket mer numera då utvecklingen gått framåt enormt tack vare en större satsning på tjejerna. När de helt plötsligt kan börja leva heltid på sin idrott har fotbollen såklart blivit mycket bättre. Och det har även visat sig på ett ännu högre publiksnitt samt mer tv-tid.

   Hade de fått dessa möjligheter till utveckling så snabbt utan att ha påtalat orättvisor? Jag tror inte det iaf. Men vi behöver inte vara överens :)

   Radera
  7. Nej, vi behöver inte vara överens, men visst håller jag med om att det är lättare att bli bättre om man ges ekonomiska förutsättningar. Sverige skulle bli världsledande inom många idrotter om alla som visade minsta talang fick sin ekonomi säkrad så att de kunde satsa fullt ut på elitidrottandet. Det har ingen ifrågasatt.

   Radera
  8. Lysande diskussion ovan om damfotboll. Det bara bekräftar hur rätt du har Sparo. Finns det ingen efterfrågan på damfotboll för att de är sämre eller för att kvinnor inte vill betala för fotboll, då blir det inga pengar. En självklarhet för normalbegåvade.
   Mvh investera-pengar.blogspot.com

   Radera
  9. Tack, men det ska väl sägas att det inte är en självklarhet att marknadskrafterna ska styra ersättningarna i idrotten. Fast det är heller ingen självklart att de inte ska göra det och hittills har jag aldrig sett kvinnliga fotbollsspelare som gråter ut om detta fått frågor i ämnet (det kan såklart ha hänt utan att jag sett det). Jag kan väl ana vad uttalade kommunisten Pia Sundhage skulle säga om man frågar vad hon tycker om marknadskrafter, men det vore intressant att höra hur aktiva spelare ser på detta.

   Radera
 2. Sadan har jag varit i stort sett hela livet, jag har steppat upp och tagit/fatt alla utmaningar som presenterats, och dessutom varit duktig pa att löneförhandla.
  Därmed inte sagt att det varit lätt alla ganger. Jag vet inte hur manga män jag sett i högre positioner än de jag hade, dessutom med högre lön, trots att de inte varit särskilt kompetenta.
  Men jag kan halla med till viss del, kvinnor har en tendens att skriva ner sig själva, medan män ofta slar sig för bröstet och framställer sig bättre än de är. Det gäller att se igenom det.
  Det bästa teamet är ett blandat gäng, kvinnor/män och alla andra s.k. minoriteter, helst inga jasägare utan högt i tak sa att man kan diskutera och komma fram till bästa lösningen. Synd att inte fler har insett det.
  /Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst finns det inkompetenta män som fått sitt jobb för att de känt rätt folk eller t o m för att de haft "rätt" kön. Men jävlar vad det också finns gott om kvinnliga exempel på det. I Sverige finns ett hyfsat aktuellt exempel inom polisen.

   Jag skulle säga att det bästa teamet inte sätts ihop för att vara så blandat som möjligt utan där man istället satsat på kompetens. Sedan är det nog ofta bra om det inte bara är kvinnor, män, samer eller handbollsspelare (om det inte handlar om ett handbollslag, då är det väldigt viktigt), men det bör inte tvingas fram.

   Radera
  2. Det finns hyfsat aktuella exempel på inkompetenta manliga poliser också…

   Radera
  3. Absolut, jag har aldrig påstått något annat. Men två fel gör inte ett rätt.

   Radera
  4. Jag menar förstas inte ett blandat team just för att det nödvändigtvis ska vara blandat, kompetens gar givetvis först men fragan är vilken kompetens som behövs. Alla i ett team ska inte ha samma.
   /Annika

   Radera
  5. Jag är med på att du menar det, men jag tyckte ändå att det borde betonas.

   Radera
 3. Fast att "klaga" har gjort att vi kvinnor tagit oss dit vi är idag, ex fått rösträtt. Så jag tycker tvärtom - det kan visst vara produktivt! Sen ska man inte gnälla bara för att man kan så klart.
  Det är svårt att få framgång om man (=kvinna) aldrig släpps fram...ex till ledande chefsposter eller vd-tjänster.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan ju aldrig vara ditt eget fel om du får ett jobb du inte har kompetens för, skulden måste ju läggas på den (dumskalle) som anställde dig.

   Radera
  2. Som sagt, rättfärdiga protester kan fylla sin plats. Sedan vet du antagligen att allmän kvinnlig rösträtt i Sverige kom ett år innan alla män fick rösta.

   Visst gäller det att släppas fram, men det intressanta är hur man lättast får det att hända. Och varje kvinna som får en position hon egentligen inte borde släppas fram till tar alla kvinnor ett steg bakåt i kampen. Hur lätt blir det t ex att som kvinna göra karriär inom polisen efter att Linda Staaf gjort det? Bara för att ta ett exempel.

   Radera
 4. Japp! Denna internationella kvinnodag blir väl som vanligt ett jäkla jamande om alla fantastiska kvinnor det finns. Internationella mansdagen den 19 November kommer att förbegås med tystnad som seden bjuder.
  MvH Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag visste inte ens datumet på den. Men har ingen lust att egentligen fira någon av dem.

   Radera
  2. Jag trodde att det var övriga 364/365 dagar. Då har jag lärt mig något nytt. :D

   Radera
  3. Ja, då har du lärt dig något nytt. Det är mer eller mindre alltid skottpengar på män. Råkar vi dessutom vara vita och medelålders ska vi tydligen enbart stå i skamvrån och skämmas över allt vi ställt till med.

   Radera
  4. Vad har hudfärg med det här att göra?

   Radera
  5. Om det var en seriös fråga drar jag slutsatsen att dina åsikter aldrig viftats bort för att du är vit medelålders man. För nej, det har oftast ingenting med någonting att göra, men det blir ju ändå så i praktiken om man diskvalificeras från ett samtal pga att man är vit.

   Radera
 5. Det tråkiga är att kvinnor som av någon anledning misslyckas får representera alla kvinnor. Ingen skulle väl säga att män är olämpliga som partiledare bara för att Håkan Juholt inte var någon lysande stjärna på det jobbet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske just för att Juholt inte fick jobbet för att han är man (i sossarna handlar det väl om att minst antal fiender sedan någon SSU-kurs på Bommersvik för hundra år sedan står ut med en). Det är det jag menar med att gör kvinnor en björntjänst genom att ge dem jobb för att de är kvinnor. Det resulterar i att om de inte klarar jobbet så drabbar de även världens alla kompetenta kvinnor.

   Radera
 6. Det här med att andra än de med rätt åsikter ska hålla tyst kallas på PK-svenska för "tolkningsföreträde" (TF). Det gäller förstås helt godtyckligt. Medelålders män har dock aldrig TF i någon fråga utan istället "privilegier".

  Orsaken till att vissa vill "göra en grej" av sitt kön är förstås att de tror att det ger fördelar vilket det ju faktiskt också ofta gör. EU har exempelvis bestämt att börsnoterade företags styrelser ska bestå till minst 40% av "underrepresenterat" kön. Kompetens, fallenhet, intresse och driv är underordnade hur underliven är utformade.

  När det blir för många av ett kön är det bara problem om det är män i högre positioner eller kvinnor i låglöneyrken. https://academicrightswatch.se/?p=4806

  /Surgubben

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste vara jobbigare att bedöma vem som har rätt att säga ditt och datt än att faktiskt lyssna på vad de har att säga och börja där. För lyssnar man märker man ganska snart om personen har tänkt överhuvudtaget.

   Har de verkligen dragit gränsen vid "underrepresenterat kön"? För i Sverige brukar dylik lagstiftning bara gälla åt ena hållet, vilket gör det ännu dummare.

   Själv gråter jag inte över att det är för få män som jobbar i genusindustrin utan att det är för många människor överhuvudtaget.

   Radera
 7. När det gäller kommentaren om föräldrar kan ju alla vare sig de har barn eller inte luta sig mot erfarenheten av att ha eller ha haft föräldrar - det kan liksom ingen ta ifrån dem ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fel kan det ju bli även om den som uttalar sig har barn, för alla föräldrar är inte bra föräldrar. Med lite empati kommer man däremot långt.

   Radera
  2. Ja, för att inte tala om att man har varit barn och vi är alla Guds barn :-)

   Jag vet inte varför det blivit så vanligt just när det kommer till föräldraskap. Om man uttalar sig om socialarbetare eller politiker är det nästan aldrig någon som säger "Stopp nu, vad vet du om det där, du har ju aldrig jobbat med det själv", men handlar det om föräldraskap eller barnuppfostran kommer argumentet nästan varje gång.

   Radera
 8. Nu är jag den förste att hålla med om att alla bör försöka göra något av sina liv istället för att gnälla om det.

  Men i det här fallet är det annorlunda. Det är internationella kvinnodagen, med betoning på internationella. Otroligt många kvinnor i världen har inte ens möjligheten att ta tag i sina liv, många gånger för att det sitter någon religiös jävel och hindrar dem med våld.

  Därmed inte sagt att kvinnor som kan göra något borde göra det. Hycklande feminister i Sverige höll väldigt tyst när talibanerna skickade tillbaka Afghanistan till medeltiden (igen).

  Dock är jag väldigt övertygad om att den här dagen behövs mer än någonsin. Kvinnor har en enorm uppförsbacke jämfört med män. Föds du som kvinna i fel land idag är du många gånger dömd till ett liv som slav, fattig eller undertryckt. Jag skulle önska att livet vore så enkelt som att säga att alla kan bli vad de vill, och det gäller oftast i vår del av värld. Runt om i världen är det långtifrån självklart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt, jag har inget emot rättmätigt gnäll som kan leda till något konstruktivt. Kvinnor som inte tillåts studera eller gifta sig med vem de vill ingår i det. Att Jill Johnson tycker sig få för lite tv-tid gör det inte.

   Radera
  2. Fast jag tycker du blandar ihop olika ämnen. Internationella kvinnodagen uppmärksammar att världen är långt ifrån jämlik, medan Jill Johnsons gnäll har du helt rätt om. Dock är det kanske inte rätt dag att jämföra det gnället med kvinnors kamp för överlevnad - för det som så många kvinnor måste kämpa för idag är inte gnäll. Det är helt fel ord enligt mitt förmenande.

   Radera
  3. Jag vet inte vilka medier du läser, men jag har idag bl a läst att kvinnor har svårt att få jobb i Sverige, även om de förvisso är generellt högre utbildade än män, och att det "bara" är fyra dalakommuner av femton som har en kvinnlig ordförande för kommunstyrelsen trots att det ju borde vara 7,5 om det ska vara exakt rättvist.

   Att riktiga problem också uppmärksammas (om det sker) tycker jag såklart är bra.

   Självklart hade jag kunnat skriva det här blogginlägg imorgon istället, men det är ju just idag jag upplever att det dras fram en massa trams (vilket jag visste redan igår kväll när jag skrev texten eftersom det är likadant 8 mars varje år).

   Radera
  4. Jag läser alldeles för många av de medier jag egentligen hatar, men där håller jag med dig. De förringar riktiga problem genom att ta upp sån skit. Kvotering är det sämsta sättet att försöka lösa jämlikhet på.

   Men tror du inte att de flesta med lite sunt förnuft fattar att internationella kvinnodagen handlar om verklig orättvisa, inte sånt som upplevs av FI och deras kompisar?

   Radera
  5. Jag kan såklart inte säga hur många som fattar vad, men jag tror att media har ett obehagligt stort inflytande. Får man höra något många gånger är det väldigt många som tar subjektiva påståenden som sanningar. Betydligt fler än de 0,X % av väljarkåren som röstar på FI.

   Radera
  6. "Betydligt fler än de 0,X % av väljarkåren som röstar på FI."

   Rätt ska vara rätt. 0,05 % var det som röstade på Fi i riksdagsvalet 2022.

   "I riksdagsvalet 2022 fortsatte partiet att backa kraftigt och andelen väljare decimerades till endast en halv promille av de giltiga rösterna."
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Feministiskt_initiativ#Valresultat_och_st%C3%B6d

   Tom-Hjördis

   Radera
  7. Så pass. Jag hade gissat på en dryg promille. Hur som helst lär det inte vara dessa som sätter tonen i samhällsdebatten.

   Radera
 9. Gudarna ska veta att jag träffat på många halvtokiga kvinnor genom åren, men den typen som beskrivs i inlägget och som hemskt ofta figurerar i massmedia har jag aldrig mött i verkliga livet.

  Det måste betyda något. Vem pushar agendan?
  /JB

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det säger nog mest om ditt omdöme, och kanske också i vilka branscher och på vilka geografiska platser du hållit till.

   Radera
  2. Främst geografiska platser och sedan branscher skulle jag gissa. Ju mindre sagt om mitt omdöme desto bättre. =)
   /JB

   Radera
 10. Har du sett att Avanza nu ÄNTLIGEN och oundvikligt stort börjat annonsera "jämställdhet" på varje bolag? Mycket viktig information för en investerare med andra ord!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mm, jag såg det. Gör Johanna Kull till vd på en gång, så skyndar de på det ofrånkomliga. Jaja, de får såklart bedriva företagande som de önskar. En del företag vill vara politiskt neutrala, andra vill det inte.

   Radera
  2. "Har du sett att Avanza nu ÄNTLIGEN och oundvikligt stort börjat annonsera "jämställdhet" på varje bolag?"

   Albert Einstein lär ha sagt att "det är inte allt som kan räknas som räknas, och inte allt som räknas som kan räknas.".

   Det förstnämnda är värt att tänka på för ett folk av jämställdhetsfifflare.

   Karl Marx mamma

   Radera
  3. "En del företag vill vara politiskt neutrala, andra vill det inte."

   Jag tror inte att det handlar om politik egentligen. Att Avanza presenterar tjusig jämställdhetsgrafik är inte konstigare än att Apple ger ut ett rosa mobilskal till iPhone. Nätmäklarnas statistik visar att aktiesparandet ökat som mest bland kvinnor de senaste åren. Jämställdhetsförpackningen är big business för Avanza. Det finns såklart en liten risk att Avanza förlorar manliga investerare som inte orkar med Avanzas (och Sven Hagströmers) fjäskande för kvinnliga investerare. Men då de flesta människor är mer trogna sin bank än sin partner får nog risken anses vara låg.

   Karl Marx mamma

   Radera
  4. Ändå glädjande att deras kunder svarade med att de hellre föredragit att de hade fixat rena fel på sidan som påpekats i många månader. Så jag undrar om de inte biter sig i fel ända här.

   Radera
 11. Känner igen (offer)typen, på håll, mycked i mediasvängen?. Samtidigt jobbar jag i en förr mansdominerad bransch som nu går mer mot jämnare könsfördelning. Privat sektor, vi är ett företag som inte har råd att kvotera, bäst lämpad får jobbet. Har och har haft förmånen att jobba med många otroligt duktiga drivna kvinnor, även ledare. Verkligen inget klagande, gör jobbet bra så får man också kredd för det. Alla som är där har förtjänat sin plats oavsett kön, så det låter som jag valt rätt bransch och arbetsgivare :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det låter verkligen som att du hamnat rätt. Kul för dig! Hoppas att företaget och branschen har vett att se fördelen i riktig jämställdhet (i direkt motsats till kvotering).

   Radera
  2. Ja för sa du verkligen rätt, riktig jämställdhet!

   Radera
  3. Ja, riktig jämställdhet (och för den delen rättvisa överhuvudtaget) för mig är att alla ges samma möjligheter, inte att de får samma utfall.

   Radera
  4. "Ja, riktig jämställdhet (och för den delen rättvisa överhuvudtaget) för mig är att alla ges samma möjligheter, inte att de får samma utfall."

   Det är även Sveriges och EU:s definition enligt Wikipedia.
   https://sv.wikipedia.org/wiki/J%C3%A4mst%C3%A4lldhet

   Men i slutet av Wikipedia-artikeln står det här: "När graden av jämställdhet mäts används ofta mått på graden av lika utfall för könen, såsom t.ex. lön eller antal kvinnor respektive män i vissa positioner."

   Jag tror någon behagar skämta.

   Tom-Hjördis

   Radera
  5. Wikipedia ÄR väl ett skämt ;-). Men så här ser det ut. Å ena sidan är folk med på att det är lika möjligheter som är viktigt, men å andra sidan klagar man när det inte också leder till lika utfall.

   Radera
 12. Sparo jag är lite förvånad att du inte kommenterade nya direktivet i Spanien, kvinnor kommer få et antal dagar betald ledighet varje månad pga mens. Detta hyllades av kvinnor runt om, helt galet i mina ögon, snacka om att göra det mindre attraktivt för en arbetsgivare att anställa en kvinna. Dessutom görs väl detta med svenska coronapengar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan inte kommentera all dårskap :)

   Radera
  2. Detta gäller väl bara kvinnor med svåra mensrelaterade smärtor, där man har tex endometrios som bakomliggande sjukdom. Att man har antagit detta är väl inte konstigare än att det finns personer i Sverige med grav migrän som kan få det klassat som nedsatt arbetsförmåga och att de kan vara hemma de dagar då migränen pågår.
   Det måste vara bättre för arbetsgivaren om de har en ersättning för dessa personer än att de behöver sjukskriva sig varje gång det inträffar

   Radera
 13. "När jag var ståuppkomiker fanns grovt generaliserat två typer av kvinnor i branschen – de som tyckte att de var förfördelade pga sitt kön och de som istället la energin på att försöka vara roliga. Jag ska inte namnge någon, men de som tillhörde den första gruppen har ni antagligen ändå inte hört talas om."

  Inte hört talas om? De syns och hörs ju hela tiden, särskilt i statstelevisionen. Den så kallade komikern Nour El-Refai byggde sin karriär på att vara "intresserad av feminism" och berätta att "det är jobbigt att vara tjej". Hon tycker också "att det är så jävla mycket fokus på kvinnan hela tiden" men verkar inte reflektera över att hon bara pratar om hur det är att vara kvinna. Hon beskriver också Magnus Bethnér som en alfahanne. Det säger en hel del om vilken ankdamm komikerbranschen är.
  https://www.youtube.com/watch?v=8x2o6pdFXDw

  Tom-Hjördis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill helst inte kommentera enskilda komiker. Är mest glad att jag inte är kvar i branschen.

   Radera
  2. Tom-Hjördis, du fångade tanken som omedelbart kom till mig angående Nour där även om jag fegt lät den ligga...
   /JB

   Radera
 14. Inte gnälla för gnällandes skull? Då behöver du lägga ned din blogg! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men du känner att du optimerar ditt eget liv genom att kommentera på en blogg du inte gillar ;-)? Jaja, vi gör alla våra val.

   Radera
  2. Sa aldrig att jag inte gillar bloggen, men det är en hel del gnäll här :)

   Radera
  3. Som sagt, gnäll kan vara konstruktivt.

   Radera