lördag 25 april 2020

Thorsten Flinck: ”Det har blivit fattigt”

Jag fick ett tips i kommentarsfältet från Frihetsmamman om att Thorsten Flinck har ont om pengar. Inte coronarelaterat, sådana rubriker om Flincks ekonomi har ploppat upp regelbundet i 30 år. Redan innan Robert Gustafsson skämtade i Nilecity om att han lurat ner honom i en tunna med hårbalsam genom att säga att det låg en femhundring på botten.

Förutom ett missbruk som antagligen kostat en del i perioder verkar han vara sinnessjukt dålig på att hålla i pengar. När han varit hemlös har han t ex tagit in på hotell tills pengarna varit slut och lite till. Själv hade jag ringt en kompis i ett akutläge istället för att boka hotellrum för tvåtusen kronor natten tills jag blir portad.


Jag tycker att Flinck varit en lysande skådespelare som utan sprit och knark antagligen varit en av landets största. Men om jag hade producerat film eller teater hade jag aldrig riskerat en produktion med hundratals inblandade genom att anlita honom. Tragiskt såklart. Ändå svårt att inte fascineras över detta genis oförmåga att ta hand om sig själv.
Jag får ringa Kristina Lugn och be henne att Svenska Akademien ska ge mig nåt. De gjorde det en gång när jag inte hade några pengar. Då kom det in 60000 ett par dagar senare.
Svenska Akademien minsann! Undrar om det är det han kallar en deal med ”bigga pengar”:


En annan tanke vore att skaffa sig jobb! Herregud människa! Det måste finnas skådespelare i början av sina karriärer som skulle betala hur mycket som helst för att få ett par lektioner av Thorsten Fucking Flinck! Läs dikter på bibliotek, sätt upp en monolog, dubba tecknad film eller skriv ett manus! Och det är ändå bara några förslag som ligger inom hans expertis. Annars kan han väl dela ut morgontidningar eller ta jobb i hemtjänsten.

Jag är rädd att inget av dessa förslag duger, att inget känns tillräckligt kreativt för hans smak. Kan så vara, men vad kan vara mindre kreativt än att ”tala ut” i skvallerpressen för hundrafemtionde gången och sedan vänta på sina pengar?

10 kommentarer:

 1. Vet inte om han är en så bra skådespelare. Tycker att det är som med Kjelle Bergkvist, vilken roll han en spelar känns som om han alltid spelar Kjelle Bergkvist, ingen variation,detsamma med Thorsten. För att inte tala om Janne "Loffe" Carlsson. Skådespelare som har fastnat i sig själva och inte alls är särskilt bra på att gestalt någon annan./Em

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle vilja se Kjell Bergkvist eller Loffe Carlsson spela Tant Blomma (https://sv.wikipedia.org/wiki/Tant_Blomma) på Dramaten kväll efter kväll utan att förvandla det till en revysketch.

   Men det är möjligt att Flinck hamnat där nu, i högen av skådisar som bara kan göra en typ av roll (där definitivt de andra nu nämner är). Det handlar i så fall om 30 år av destruktivt leverne, för potential fanns där. I mitt tycke.

   Radera
 2. Nja hemtjänsten låter inte så lämpligt. Han känns ju minst sagt lite oberäknelig. Kanske indrivare skulle kunna vara nåt? Eller programledare för lyxfällan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle ärligt talat inte vara rädd för att ha Thorsten Flinck hemma hos en äldre släkting, men indrivare vore perfekt.

   Radera
 3. Det är väl som så att den dag all värdighet är borta, då kommer en intervju i svensk media?
  Mvh investera-pengar.blogspot.com

  SvaraRadera
 4. Något som har riktig potential för herr Torsten är antagligen YouTube: som varande kändis, "bad boy", knarkare, psykproblem, tatueringar är det upplagt för storartad succé. Antagligen Sveriges största kanal. Han kan göra allt själv, ingen är beroende av honom.
  Namnet? Torstens Trash-TV

  Troligt? Näe, det är mycket enklare att få strålar från tidningarna för intervjuer eller svenska institutioner, som omistlig del av det svenska kulturarvet ska han naturligtvis vara med bland konstnärerna som har garanterad livsinkomst, jag menar det där med fria sprutor är redan fixat så livsinkomst från staten vore självklart.
  Näe, jag säger som Vänsterpartiet: det är helt enkelt sociala strukturer och rasism som är orsakerna till hans icke-framgångar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle kolla på Thorstens Trash TV.

   Radera
 5. "Ringa en kompis istället för att boka hotellrum". Ja, han kanske har försökt men ingen vill ha honom boende hos sig. Eller så har han inga kompisar, inga riktiga i alla fall.

  Spargrisen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir såklart svårare femtonde gången man ringer, men få människor har haft så goda chanser att reda upp sitt liv som Flinck. Jättetrist att han inte verkar lyckas.

   Radera