onsdag 4 september 2024

Prioritera med andras pengar

Kriminalvården – en myndighet med stora utmaningar. Bristen på könsneutrala omklädningsrum var inte en av dem. Åtminstone trodde jag det tills vi kunde läsa att den tillförordnade kriminalvårdschefen Sara Lusth är jättestolt över att personalutrymmena på häktet i Sollentuna utrustats med just ett könsneutralt omklädningsrum.

Jag tycker att det ska finnas en möjlighet för alla att byta om där du känner dig bekväm, oavsett hur du identifierar dig och hur du känner dig i din kropp, säger Sara.

Lägger man tid, energi och massor av pengar på detta måste det väl vara efterfrågat av personal som identifierar sig som vad man nu identifierar sig som om man behöver ett eget omklädningsrum, tänker du kanske. Nej då!

Sara vet inte riktigt hur mycket omklädningsrummet nyttjats än.
– Det är så pass nytt så jag kan inte svara på det. Men jag tänker att om det bara är så att en människa använder det så gör det mig glad.


Min gissning.

What?! Vad har det här godhetssignalerandet kostat? En miljon, kanske mer? Och alltihop för att chefen eventuellt ska bli glad. Jag gissar att sannolikheten för att alla kriminalvårdsanställda i Sollentuna vet vad de har för kön och klarar av att byta ihop med andra av det könet är överhängande och då var det pengar till ingen som helst nytta.

Jag har betat av några skolor och arbetsplatser i mitt liv och det här har aldrig varit ett problem. Toaletter har alltid ett lås och det går alldeles utmärkt att märka dem med den könsneutrala beteckningen WC, så får den som är nödig gå dit. Och även om ett rum innehåller en toalettstol går det att byta om där. Om man inte vill använda det vanliga omklädningsrummet, som jag tror att den övervägande majoriteten inte har några som helst problem med, i alla fall så länge personer som Sara Lusth inte lyckas göra det till ett problem.

29 kommentarer:

  1. Visst blir man trött på allt det där, pengarna går till några självupptagna egon som tycker att de ska få kosta hur mycket som helst. Lyft blicken, ut och arbeta i äldrevården eller gör något annat medmänskligt. Är trött på alla dessa människor som ständigt kräver sina rättigheter utan en tanke på sin omgivning eller vad det innebär i kostnader. För att inte tala om de som byter kön och tävlar i OS med betydligt mer muskelmassa än kvinnorna som tävlar där. Tråkigt med folk som bara ser till sig själva och inte helheten oavsett vem man är!/Em

    SvaraRadera
    Svar
    1. I detta fall tycker jag att det är värre än då. Här satsar man pengar på ett behov utifall att det finns någon/några som har det behovet, utan att veta om de ens finns.

      Att man är på väg att ödelägga all kvinnlig elitidrott är tragiskt och riskerar på sikt att betyda mycket för folkhälsan om man inte tänker om.

      Radera
  2. Sen är det väl inte ens behov för att klä av sig helt naken och visa upp det oidentifierade könet. De behöver väl bara dra på sig någon slags uniform som skiljer dem åt från fångar och besökare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanske duschar de efter jobbet, jag har ingen aning.

      Men det är ändå en poäng. Jag vet inte hur andra byter om, men när jag står i ett omklädningsrum klär jag inte av mig naken varpå jag med långsamma steg går till en spegel i andra änden av lokalen och kammar skägget. Jag drar snabbt av mig kläderna vänd mot en vägg och skyler mig sedan med en handduk eller nya kläder.

      Radera
    2. "Kanske duschar de efter jobbet, jag har ingen aning."

      De behöver bland annat duscha efter träning.

      "SM i innebandy för Kriminalvården gick detta år av stapeln i nya Idrottshuset i Jönköping."
      https://blogg.kriminalvarden.se/alla-inlagg/2022/juni/het-innebandymatch-och-en-ung-groupie/

      Tom-Hjördis

      Radera
    3. Varför blir jag inte förvånad... Inom polisväsendet tycks innebandy viktigare än allt annat i hela verksamheten, så det är klart att det smittat av sig till kriminalvården.

      Radera
  3. Småpåve med egen budget och noll intresse för kärnverksamheten.
    De tycks uppstå lite här och där, men påfallande ofta i offentlig sektor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. De får nog ofta friare tyglar i offentlig verksamhet.

      Radera
  4. Men glöm inte chefen som tog beslut om det här som får lägga upp ett fint inlägg på linkedin och sedan bli påhejjad av ännu större verklighetsfrånkopplat gäng som tycker det här är det bästa som hänt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag bara undrar hur mycket det är värt.

      Radera
  5. Förstår inte hur det gick till när så många i ledande ställningar agerar så pass korkat. Uppgiven på woke samhället.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är inte utan att det känns lite huvudlöst.

      Radera
    2. @Kalkyl

      "Förstår inte hur det gick till när så många i ledande ställningar agerar så pass korkat. Uppgiven på woke samhället."

      Det är intressant hur woke på kort tid har marinerat stora delar av det offentliga Sverige. Det visar hur effektiv den socialistiska maktapparaten är på att stöpa människor i "den enda rätta läran".

      Tom-Hjördis

      Radera
  6. Godhetssignalring får kosta hur mycket som helst. Speciellt när den där någon annan betalar. Uppenbarligen kan vi sänka skatter rätt mycket.
    Mvh Investeraren

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller lägga pengarna på något annat. Jag trodde som sagt att kriminalvården hade nog med riktiga utgifter.

      Radera
  7. Sökt jobb inom kriminalvården ett par gånger och där gäller det att ha rätt värdegrund.
    /JB

    SvaraRadera
    Svar
    1. Spontant hade jag gissat att det är fritt för alla som är ostraffade. Som jag förstått det har de inte lätt att rekrytera.

      Radera
    2. "Sökt jobb inom kriminalvården ett par gånger och där gäller det att ha rätt värdegrund."

      Kriminalvårdens (och polisens) största jämställdhetsproblem är nog att ökad jämställdhet bland kriminalvårdarna ökar risken för kärleksrelationer mellan kvinnliga kriminalvårdare och intagna.

      Tom-Hjördis

      Radera
    3. Full disclosure. Jag har åkt på en fortkörningsbot och klarat mig från ytterligare en pga bra poliser som kollade upp min förmildrande omständighet o följde med in i mitt boende.

      Annars var jag en busgosse i tonåren och gjorde en hel del dumheter, vara vissa var straffbara men inga som drabbade varken privatpersoner eller företag utom högst marginellt. Sedan blev jag vuxen.

      Gjort en o annan straffbar sak men då enbart riktat mot de som först begått brottsliga gärningar mot mig. Personlig snabb rättvisa.
      /JB

      Radera
  8. På min arbetsplats har toaletterna blivit könsneutrala=nu är man inte längre fredad från män som pinkar ner hela golvet.

    Mvh, det var bättre förr

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha! Betyder det att du har möjlighet att gå till en kissränna nu :-)?

      Radera
    2. Ett ställe jag jobbade på för ett antal år sedan satt det en lapp på toa där det stod, "den är inte så lång som du tror".

      Radera
    3. Alla män som någon gång har råkat gå in på en offentlig damtoalett har märkt hur rent och fint det är på damtoaletterna jämfört med herrtoaletterna. Vad blir resultatet av den här jämställdhetesidiotin? Resultatet blir att många kvinnor låter bli att gå på offentliga toaletter vilket ökar risken för att de ska kissa på sig om de skrattar/hostar, ökar risken för urinvägsinfektioner och problem med njurarna.

      "Normalt kissar man åtta till tolv gånger per dag. Det innebär att man kissar någonstans mellan varannan och var fjärde timme. Men det varierar väldigt mycket. Det finns personer, inte minst bland kvinnor, som inte kan hålla sig så länge. De får trängningar."

      "Om man håller sig väldigt länge och inte kan kissa, då kan det i allra värsta fall påverka risken för urinvägsinfektioner. Om man har urin i blåsan länge kan bakterierna öka i antal. Genom att kissa ofta håller man urinblåsan mer steril."
      https://ka.se/2022/04/20/darfor-ar-det-viktigt-att-kunna-kissa-regelbundet/

      Makthavarna tänker sig nog att kravet på renlighet handlar om patriarkala normer och kvinnorna kommer att bry sig mindre om toaletthygienen bara de blir tillräckligt jämställda. Att kvinnorna kissar ner sig och drabbas av sjukdomar är smällar de får ta om de ska bli jämställda. Det är ungefär som när feminister tycker det är bra att kvinnor super som män. Det är ju jämställt. Det är bara ett problem. Kvinnors kroppar tar fortare skada av alkohol vilket för att om män och kvinnor super likadant så drabbas en större andel kvinnor av alkoholskador. Dessutom kan bara kvinnor bli gravida (ja, ni läste rätt!) vilket för att deras supande riskerar att skada fostren. Extra stor är risken för alkoholrelaterade fosterskador tidigt i graviditeten och då är många gravida kvinnor omedvetna om att de är gravida. Det gör det ännu mer olämpligt att kvinnor tar efter männens alkoholvanor. Ha det i åtanke nästa gång en feminist tycker att det är bra att supandet är jämställt.

      Tom-Hjördis

      Radera
    4. Samma sak vad gäller rökning. Det har också blivit mer jämställt. Det är bara ett problem. Kvinnor drabbas lättare av tobaksskador t ex lungcancer. Hur jämställt är det att en större andel kvinnor drabbas av lungcancer? Det blir konsekvensen av dagens jämställdhetspolitik. Att det blir så här beror på att gruppen män och gruppen kvinnor är olika varandra på många områden. Om grupper med olika behov lever likadana liv (jämställt) så blir utfallet olika. Jämställdhet leder till ojämställdhet. Kvinnor behöver leva sina liv på sina villkor och män behöver leva sina liv på sina villkor. Jämställdhet är omöjligt. Det hindrar dock inte från att jämställdhet är ett smart sätt att, likt Daniel Helldén, sälja in sig som politiker. Kan man sälja älgbajs till turister kan man väl sälja jämställdhet till svenska kvinnor.
      https://sverigesradio.se/artikel/5606132

      Tom-Hjördis

      Radera
    5. @Anonym

      "På min arbetsplats har toaletterna blivit könsneutrala=nu är man inte längre fredad från män som pinkar ner hela golvet."

      Jag föreslår att du kräver att arbetsplatsen ska köpa in Waypi för att kompensera den ojämställdhet som jämställdheten lett till.

      "Waypi kan vara till hjälp när du inte vill använda en smutsig toalett"
      https://www.apotea.se/waypi-kisstratt

      Kommentaren är inget betalt samarbete med Waypi.

      Tom-Hjördis

      Radera
    6. Usch, vilken kränkande lapp ;-)

      Det där att kvinnor håller så mycket snyggare på sina toaletter, är inte det något av en myt? Jag har aldrig varit inne på en offentlig damtoalett, men jag har varit hemma hos ensamstående kvinnor vars toaletter inte varit ett under av hygien. Men om det är som du säger kan följden bli att kvinnor håller sig.

      Och strävan efter jämställdhet kan absolut bli mindre jämställdhet. Det ser vi många exempel på i samhället. Ta t ex rättsväsendet där en manlig (Ruben) och en kvinnlig grupp (Hilda) fortfarande strävar efter fler kvinnliga domare trots att de redan är i majoritet.



      Radera
    7. "Att de undersökta kvinnornas toaletter inte varit ett under av hygien och att de var ensamstående kvinnor kan hänga ihop."

      Nja, för den delen drar jag mig till minnes jag även varit hemma hos par som uppenbart inte haft toaskrubbning som gemensamt intresse, och med din logik borde kvinnan i så fall ha ryckt upp standarden där.

      "Det fiffiga med att, likt Daniel Helldén, sälja in sig som jämställdhetspolitiker är att det alltid kommer att gå att hitta jämställdhetsproblem eftersom ökad jämställdhet i ena änden leder till ökad ojämställdhet i andra änden."

      Som mitt exempel från rättsväsendet visar kommer en del ändå inte bli nöjda med jämställdheten förrän det betyder 100 procent kvinnlig makt, så då har han fortsatt existensberättigande hur länge som helst.

      Radera
  9. Det här påminner mig om när Miljöpartiets talesperson Daniel Helldén kom att personifiera politisk populism när han ville byta ut cykelsymbolerna på cykelbanorna för jämställdhetens skull.

    "What?! Vad har det här godhetssignalerandet kostat? En miljon, kanske mer?"

    Kostnaden är det minsta problemet i sammanhanget. Det här är ett uttryck för vad jag anser är Sveriges i särklass största problem: DET POLITISKA TILLSTÅNDET.

    Det är politikernas och myndighetschefernas oförmåga att lösa de stora samhällsproblemen (kriminaliteten, integrationen, skolan, infrastrukturen, energiförsörjningen mm) som är Sveriges stora problem. Istället zoomar politiker och myndighetschefer in på marginalfrågor som på det stora hela taget saknar betydelse. Jag tror att Sverige har goda förutsättningar att vara ett fantastiskt land men politiker och politiskt tillsatta myndighetspersoner förstör landet.

    Tom-Hjördis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helldéns cykelbanor är ett annat exempel på dårskap med jämställdheten som svepskäl.

      Radera