lördag 24 november 2018

Global Gaming, tredje kvartalet

Global Gaming 555 är alltjämt ett av mina största innehav. Dessutom är det ett intressant bolag, det är därför jag tjatar om dem så ofta och nu är det dags igen.

Aktien gick ju upp över 10 procent när William Hill la bud på Mr Green för tre veckor sedan. Nu var det upp till bevis med den egna Q3:an. Jovars, en kvarts miljard i intäkter, en ökning med 93 procent från förra året, är svår att klaga på. Marknaden höll med.


Jämfört med Q2 var tillväxten ”bara” 11 procent och självklart kan de inte fortsätta att slå siffror tvåsiffrigt kvartal efter kvartal. Men det behöver de inte heller så länge de tjänar väldigt mycket pengar. Jag har svårt att se att nästa års utdelning ska landa på under 2 kr. Med en aktiekurs under 40 kr är det ju över 5 procent. Ingen dålig direktavkastning för ett tillväxtbolag på First North, så jag tvivlar på att aktien stannar där.

Efter Mr Green-affären sa jag att jag skulle vara nöjd med 50 kr per aktie vid ett eventuellt bud på Global Gaming. Nu när aktien står i 38 vill jag åtminstone ha 60 kr. Men ska man drömma tar den sig dit på egen hand genom att fortsätta att prestera fantastiska siffror. Eller att någon konkurrent bjuder 80-100 kr i närtid.


Det jag ser som mest positivt nu är inte siffrorna utan aktiens rörelsemönster. Det här är ju ett gammalt företag där många av storägarna vid introduktionen satt på väldiga mängder aktier införskaffade för nästan inga pengar alls, och det säger sig självt att de var sugna på att ta hem vinster när aktien steg krona för krona från introduktionskursen 22 kr.

Rapporterna har varit bra mer eller mindre hela tiden, men varje gång har det varit samma sak. Efter en snabb uppgång har kursen gått tillbaka igen när storägare pumpar ut sina aktier. Att den inte dippade efter ”Mr Green-lyftet” och inte heller gjort det de första två dagarna efter Q3:an utan tvärtom ångat på och slutat på dagshögsta kan betyda att det inte längre finns någon storägare som vill ut.

Lugn, jag ska inte göra en börsforum-rant om kurser över 50 kr nästa vecka. Jag konstaterar bara att det ser bra ut. Eller som sportfånen Putte Kock lär ha sagt:
"Nu ska vi inte kasta yxan i sjön, snarare tvärtom."

11 kommentarer:

 1. Din analys av detta bolag har burit frukt och jag är imponerad. Behåller du alla aktier eller skalar du av lite nu när den har stuckit iväg för att säkra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, äntligen!

   Kanske kommer jag att skala, men absolut inte i det här läget. Skulle hellre köpa på mig fler och snitta upp mig en gång till, men det gör jag inte heller.

   Radera
 2. Minns du tiden när radio eller TV inte var detsamma som spelreklam? Det var tider. Jag tror banne mig det skulle finnas ett bra case för den som bestämmer sig för att göra bra tv eller radio, helt utan reklam eller vänstervridning.
  Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle kunna tänka mig en radiokanal i England eller USA i så fall som skulle uppfylla dina krav på en radiokanal, men i Sverige? Aldrig. Vänstersmörjan är stundtals sektliknande i Sverige

   Radera
  2. Så sant, säger lite om vilken typ av målgrupp som ser på tablå-tv eller tablå-radio idag.

   Radera
  3. Jag drabbas nästan inte och fick faktiskt jaga för att få se en Ninja Casino-reklam trots att alla sa att den sändes nästan hela tiden.

   TV vet jag inte, men det finns gott om bra poddradio utan reklam.

   Radera
 3. Ska nog ta och slå till och inte vara så negativ. Kan bara inte se vilken edge de har mot andra spelbolag. Allt fler kopierar deras snabba registreringar och uttag. Men men du hade så rätt sist och verkar ha näsa för bra case. Antar att ditt inlägg inte ska ses som rådgivning och alla investeringar sker på eget ansvar? 😉 Kan tipsa tillbaka om Tikspac som sätter upp gratis reklamfinansierade hundbajspåsar. Lågt p/e och fin tillväxt men inte med så lång historik. De har precis börjat sälja reklamplats på själva påsarna och har utvecklat en ny soptunna som kan sitta på påsstolparna. Rapporten kommer den 28:e. Har själv en liten stek där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet ärligt talat inte heller vad de har för edge mot motståndet nu när konceptet kopierats, men uppenbarligen fortsätter de ändå att tjäna pengar.

   Jag har skaffat och antagligen även förordat en hel del surdegar också. Advenica för att nämna ett bolag som inte gjort många aktieägare glada.

   Det där hundbajsbolaget har jag hört och läst mycket om. Svårt att värdera affärsidén, men onekligen spännande. Får titta på det, jag med.

   Radera
 4. Som hundägare och aktieintresserad så är hundbajsbolaget mest tragiskt i mina ögon. Hade gärna sett ett förbud mot skyltarna då de är fula samt ett förbud mot hundägare som inte har egna bajspåsar med sig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant! Jag vet inte att jag ens sett skyltarna. Håller med om att det är en rätt enkel förberedelse att ta med påsar. Det är ju inte heller så att behovet kommer som en överraskning.

   Det slår tillbaka mot hela hundägarkollektivet och jag har hört mer än en hundägare ondgöra sig över dem som inte tar upp efter sin hund.

   Radera
  2. Tror det ligger helt rätt i megatrenden att inte ta ansvar och göra rätt för sig. Varefter förmågan att planera i förväg försämras hos folket tror jag stenhårt på såna här lösningar.

   Radera