torsdag 1 november 2018

Spela på spelbolag nu?

Det har en längre tid pratats om att antalet bettingbolag kommer att minska genom uppköp och igår togs ett rejält kliv i den riktningen när William Hill la ett bud på Mr Green. Aktien stack direkt iväg upp till budkursen eftersom styrelsen och 40 procent av aktieägarna redan är med på tåget.


Själv sitter jag ju sedan starten som aktieägare i Global Gaming 555 och skulle ljuga om jag sa att jag inte hoppas på något liknande där. Andra GG-ägare snackar om 100 kr per aktie för att ett bud i Global Gaming skulle matcha gårdagens MRG-bud, helt baserat på vinst per aktie. Med en aktiekurs som den senaste månaden pendlat mellan 25 och 27 kr, men som igår hoppade upp på 29 kr skulle såklart 100 kr smaka mumma i portföljen. Personligen skulle jag bli ganska lycklig om någon bjöd 50 kr för mina aktier. Man ska inte vara girig.


Det är svårt att jämföra äpplen och päron även om bägge klassificeras som frukt. Börsvärdet i Mr Green är dubbelt så högt som i Global Gaming, varumärket är mer etablerat och spellicenserna fler. När Will Hill säger att de noga valt ut MR Green bland många andra uppköpskandidater tror jag kanske inte att Global Gaming någonsin var ett alternativ.

Men stämmer det att branschen ska fortsätta att konsolideras håller jag tummarna för att Global Gaming ska passa hos något annat bolag med stor plånbok. P/E 9,5 borde inte skrämma i ett bolag som växer så det knakar.

10 kommentarer:

 1. Hehe kul, sitter själv med global gaming 555 (frugan valde kindred) bara en liten post men kul att se den stiga lite. Fast 50 spänn säljer jag på med /putte

  SvaraRadera
  Svar
  1. I en perfekt värld borde den redan stå i 50, men det känns som att storägarna vid introduktionen alltid hittar några aktier att sälja så fort den får luft under vingarna.

   Men 50 ska vi nå. Gärna innan helgen :-).

   Radera
 2. Så var det detta med snabba klipp... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du menar min "Gärna innan helgen"-kommentar var den skriven med väldigt mycket ögonglimt som en passning till årtionden av börsforumdeltagare som siktar på 50 % av kastning per dag.

   För mig blir det inget snabbt klipp oavsett, men på den här nivån är jag ganska nöjd med investeringen bara för utdelningen.

   Radera
 3. Aktieinlägg får det alltid att flockas här i kommentatorsfältet. :)

  Nu verkar den röra på sig lite ändå, men är de inte lite för hemlighetsfulla för att någon ska vilja buda på dem. De flesta bolagen i sektorn redovisar antal spelare, men inte Global gaming?! Blir lite grisen (eller frukten) i säcken för potentiella spekulanter att inte veta vad det är man köper?

  Troligaste budkandidaten i sektorn nu torde vara Leo. Och det baserar jag enbart på att jag sålde mina med brakförlust (främst i procent som tur var) för ett par veckor sedan.

  Cheers,

  /P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har noterat det :-). Skriver jag om en pensionär från Årjäng blir det 60 kommentarer, skriver jag om ett börsbolag blir det tre.

   Ja, om jag var dömd att behålla aktien i säg femton år skulle min översta punkt på önskelistan vara att de tar in folk med erfarenhet av information och PR från etablerade bolag. Betting eller inte kvittar, bara någon som vet hur det det funkar att driva ett noterat bolag.

   Tung köprek! Kanske borde jag gå in med en liten stek bara därför. Fast gör jag det blir det ju som en säljrek :-(.

   Radera
 4. Ja, det är väl det positiva med skatter och regleringar, att det får far på konsolideringen i sektorn. Något som gynnar oss oanständiga, som Löfven skulle sagt.
  Mvh https://investera-pengar.blogspot.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker regleringsfrågan är komplicerad. Å ena sidan känns det som att det behövs, å andra sidan är svenska staten sämst i världen på att reglera marknader.

   Radera
 5. Själv sitter jag investerad i Kindred och ligger massa minus. Grejen med ninja casino är deras smidiga registeringar och insättningar mm om jag fattat det rätt. Du är inte orolig att de snart förlorar sin edge och blir en i mängden och expansionen snabbt avtar? Tänker på att även Goliat får en slunga att använda mot David och att David får det lite tuffare ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! På det sättet är Kindred stabilare, men så värderas den också mycket högre.

   Och även om expansionen avtar tycker jag GG skulle kunna handlas högre än nu. Hittills har det varit en pengamaskin.

   Radera