lördag 8 juni 2019

Gamla ska helst bara dö

Få verksamheter tycker jag är så värda att försvara och uppmuntra som de som aktiverar äldre. De ger stora vinster, inte bara ifråga om livskvalitet för gamlingarna utan också strikt samhällsekonomiska. Friska gamlingar kostar mindre. Därför gör det mig beklämd när samhället, denna gång Skatteverket, gör vad de kan för att jävlas med dem som driver sådana rörelser.

Nu handlar det om Seniorsgym.se (jag får inte betalt, men se detta som reklam) som drivs av Arne och Marite. Han är pensionerad överläkare och hon personlig tränare som skrivit en bok om seniorträning. De verkar kort sagt veta vad de håller på med.


Gymmet går med vinst och de betalar skatt. Så långt allt väl, men Skatteverket har bestämt sig för att underkänna verksamheten som näringsverksamhet. Gymmet vann i förvaltningsdomstolen, men Skatteverket vill fortsätta upp till kammarrätten.

Så vad är deras problem? De anser att detta ska betraktas som hobbyverksamhet. Gymmet ligger ocentralt för att det inte ligger mitt i Örnsköldsvik (med vems mått, en del tycker att Stockholms innerstad är ocentralt) och Arne Järnbert är 74 år och då måste man vara för gammal för att driva affärsmässig verksamhet.

Jag är Skatteverket.

Undrar om t ex Sven Hagströmer, 75, håller med om att Arne är för gammal för att driva företag. Arne är ett år äldre än Donald Trump, som kommer vara äldre än så när hans första presidentperiod går ut. Skatteverket har inte gjort sig kända för att vara en av de myndigheterna som jävlas med folk för skojs skull. Det är ju inte Försäkringskassan liksom! Den här gången fattar jag dock inte vad de håller på med.

47 kommentarer:

 1. Förfallet i dagens myndighet-Sverige förnekar sig aldrig. Det bästa vore nog om vi sköt av de äldre, istället för att vanvårda dem som nu? Kunde man dessutom deportera landsortsborna på en gång, så vore nog mycket vunnet enligt "tänket" på Södermalm.
  Mvh investera-pengar.blogspot.se

  SvaraRadera
 2. Vad är själva problemet? Att de drar av inköp av träningsutrustning i företaget som skatteverket tror de köper för eget bruk? Om de går med vinst dvs även har intäkter med moms och skatt ser jag inte hur skatteverket kan ha problem med det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sitter också och funderar på vad problemet är. Kan det ha med annat än de ekonomiska bitarna att göra? Verksamheten diskriminerar yngre? :)

   Radera
  2. Problemet för gymmet tror jag (det framgår väldigt dåligt) är att avdragsmöjligheterna reduceras av "hobbystämpeln". Problemet för Skatteverket vet jag banne mig inte. Enligt gymägarna har det gått prestige i ärendet. SKV har helt enkelt gett sig fan på att få sin vilja igenom.

   Radera
  3. Om Seniorgym anses vara en näringsverksamhet aktiveras 16 kap 1 § IL som behandlar avdragsmöjligheterna. Dessa är generösa i jämförelse om det är frågan om en hobbyverksamhet som då hamnar i inkomstslaget tjänst. När något hamnar inom inkomstslaget tjänst börjar vi närma oss privata levnadskostnader som i sin tur dödar en hel del avdrag. Det betyder att hobbyverksamhet är inget att rekommendera när en verksamhet går bra.

   Radera
  4. De fick ju också rätt i förvaltningsdomstolen, men Skatteverket har (av okända anledningar) valt att driva ärendet vidare.

   Eftersom samtliga artiklar jag hittat är knapphändiga när det kommer till vad konflikten innebär i praktiken vet jag inte exakt vad olika domslut får för resultat. Det är väl Bolagsverket och inte Skatteverket som bestämmer huruvida bolaget får finnas, så det lär inte ändra sig. Inte heller hindras de att driva gymmet vidare eller att betala skatt (den biten brukar alltid funka). Resten är bara spekulationer från min sida, men uppenbarligen tycker Skatteverket att det är värt skattepengar att driva detta vidare.

   Radera
  5. Det hela är sjukt! Bolaget ifråga har ju över en miljon i omsättning. Hur fan kan det vara en hobbyverksamhet??? Jag är kluven till vad anonym säger, om de verkligen ville skriva av prylar på bolaget så skulle de köra enskild firma för då får de ju dra av ”förluster” de haft från lön, blir extra förmånligt ifall de haft lön från andra anställningar. Vet från säkra källor att skatteverket ifrågasatt avdrag på höga belopp på enskild firma men sedan ej ifrågasatt dem när de insett att de var relaterade till ett bolag. ABet ifråga hade ingen vinst men personen hade lön från anställning att jämka så skatteverket tyckte väl att om bolaget gick back var ok, men inte få avdrag från lön. Sett i det perspektivet har de ju gjort allt rätt, de kör ju ett bolag, som man faktiskt rekommenderas att göra ifall man har en omsättning på över en miljon.

   Sparo, Bolagsverket vs skatteverket kan det vara värt att nämna att skatteverket ger fskattesedel till bolaget ifråga, så om de inte får det är det ju ett rätt värdelöst bolag om nu Bolagsverket godkänt det.

   Radera
  6. Det går säkert att ha miljonomsättning på en hobby. Ta bara alla pokerspelare. Kan tänka mig att det är hyfsat vanligt även bland "månskensbönder" med jordbruk vid sidan om lönearbete.

   Ja, vi vet ju inte Skatteverkets kritik består, men det verkar inte som att de vill hindra dem från att driva företag för i så fall borde de redan ha kunnat stoppa det. Praxis borde vara att låta bli att jävlas med folk som uppenbarligen vill göra rätt för sig och dessutom ägnar sig åt en verksamhet som höjer livskvaliteten för gamlingar samtidigt som den sparar en massa utgifter för staten. Alltså ungefär tvärtom mot merparten av våra politiker och byråkrater.

   Radera
  7. Nja tror väldigt få pokerspelare har en miljon i momspliktig försäljning.

   Radera
  8. Du har fel gällande pokerspelare. Innanför EU(EES) är alla deras vinster skattefria. Utanför EES skattas alla vinster i inkomstslaget kapital. Slutvinsten beskattas med 30 procent. Menar inte att rätta en detalj och vara en besserwisser, men det är aldrig hobbyverksamhet på pokerspelare. Det beror på att poker klassas som ett lotterispel även om spelet har klara inslag av skicklighet

   Radera
  9. Beror på hur man räknar, och Skatteverket har vad jag vet fortfarande inte gett några tydliga riktlinjer. Det är sant att det bara gäller utanför EU/EES, men pokerspelare har av svenska Skatteverket krävts på skatt för samtliga vinstpotter under cashgame. Räknar man varje vinstpott som en del av omsättningen kommer man snabbt upp i höga summor.

   Men jag håller med om att det var ett dumt exempel.

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar

  1. Ännu en snyfthistoria om hur svårt och jobbigt livet är för stenrika pensionärer...

   245000 av Sveriges pensionärer lever dock under 12000 kronor per månad (trots att det är just dessa som ofta slitit hårdare än de flesta) och om jag inte gråter över det så gråter jag inte över fd läkaren som byggt ut gymmet pga inköp av allt för många lyxmaskiner. Har besökt ett fåtal gym i mitt liv men de gym jag besökt hade knappast nya lyxmaskiner som detta. Varför ska jag som hårt arbetande skattebetalare sponsra välbetalda fd läkare och hans tidigare elitidrottande fru som pensionerat sig efter att ha levt väldigt gott hela livet? Deras kunder är knappast några av de 245000 pensionärer som lever under EU:s fattigdomsgräns.

   Nej, vissa verkar vara mer värda än andra att uppmärksammas.

   Radera
  2. ”Många pensionärer har bara några hundralappar kvar när räkningar och hyran betalats in. [...] Per Allan Gustafsson besöker Stadsmissionens äldrecenter för att få en bit mat, och har så gjort sedan två år tillbaka.

   Hur skulle det varit om du inte hade kunnat äta här?

   – Jag skulle svälta, säger pensionären Per Allan Gustafsson.”

   Tror knappast att de som äter för några hundra i månaden slänger en enda krona på att gå på ett lyxigt gym på grund av alla skattesmitare, missnöjd medelklass och överbetalda direktörer och politiker i detta land.

   ”Enligt en prognos från Pensionsmyndigheten som släpptes innan sommaren har antalet fattiga pensionärer nästan fördubblats sedan 2006.

   – Det här är ett välfärdsproblem. Det är samhället som ska ställa upp här. Våra skatter ska kunna betala deras pension, säger Marika Hjelm Siegwald.”

   https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/pensionarer-har-inte-rad-att-kopa-mat

   Radera
  3. Man kan ju även se det som att dessa "rika överbetalda" pensionärerna vill spendera sina surt förvärade stålar på något som det tycker behövs i samhället.

   Men då kommer storebror staten och sätter käppar i hjulen för han vill ha största delen av kakan så att han kan spendera pengarna på onödig skit.

   Dessa "rika överbetalda" pensionärerna kunde ju helt enkelt valt att konsumera sina stålar på sig själva istället, vilket troligen de 254000 andra "fattiga" pensionärerna gjort under hela sina liv.

   Men det är ju bara en annan vinkel på det hela!

   Radera
  4. Och innan du säger "alla har inte möjlighet att spara" så handlar det enbart om prioriteringar, har man inget av värde efter ett helt liv så har man uppenbarligen spenderat allt man har och haft dåliga prioriteringar.

   Ta bara när jag var student under 3 år på CSN ~10k/mån. Jag lyckades spara ihop ca 150k under min studenttid (fortfarande en skuld på 250 k dock) men mina andra polare valde helt enkelt att spendera allt så dom hade inget – många studenter klagar dessutom på hur lite pengar man får från CSN. Så allt handlar om prioriteringar, och i slutändan får man stå sitt kast.

   Radera
  5. Eller så var många av dem kvinnor som förutom att arbeta även fick ta hand om barnen.

   Det är förresten en sak att vara student utan barn och en annan att ha barn. Men det vet du ingenting om. Du kanske bodde hemma och betalade en väldigt liten hyra eller ingen alls under din studenttid? Ja, har man den möjligheten så är det inte alls så svårt att spara 150 000 kronor. Du får nog berätta mer innan du skryter hejvilt. Det var ju förresten mina skattepengar du glatt tog ut i bidrag utan att du behövde det. Jag pluggade 100% under tiden jag jobbade 100%. 200% sysselsättningsgrad utan att ta ut en krona i bidrag.

   Många har gjort dåliga val och hag tycker att de får stå sina kast - men alla som gjort dåliga val står inte sina kast utan vill såklart slippa betala skatt på sitt gym och gråter ut i media.

   Radera
  6. Min studenttid var mer ett exempel på prioriteringar. De ~10k jag tog in – majoriteten dock lån – är även mindre än de 12k som pensionärer får, och dom har då inga barn. Dock troligen större utgifter ändå.

   Jag bodde inte hemma, "vanlig hyra" för min stad som varierade mellan 3.2k och 4k. Den korta versionen av mina ~150k är att jag inte söp bort mina pengar i samma utsträckning som mina kompisar och jag spenderade inte pengar på sånt jag inte ansåg mig ha råd med. Vilket gjorde att jag kunde spara mellan 3-4k /mån i snitt, kombinerat med helt okej börs så slutade jag på ca 150k som jag kunde ha till kontantinsats.

   Vad är definitionen av att behöva pengar? Skulle jag behövt pengarna om jag gjorde som dom andra, alltså konsumerade allt varje månad på onödig lyx? Jag valde att leva ett simplare liv för att kunna ha det bättre senare.

   Jag kunde ha arbetat vid sidan av studierna, vilket jag ville och övervägde stort. Men på grund av vårat värdelösa välfärdssystem så skulle ett extra jobb i praktiken innebära att jag jobbar gratis de första ~10 timmarna varje månad för att jag skulle förlora bostadsbidraget, speciellt eftersom jag sommarjobbade – vilket drog upp min årsinkomst. Så jag gjorde det själviska och helt enkelt sket i att äventyra min utbildning med att gå upp i sysselsättningsgrad i onödan, jag jobbade i stället ideellt som mattementor då jag tyckte det var kul och givande.

   Radera
  7. Ursäkta, Frihet, men jag måste fråga om du läst artikeln jag länkat till eller om du kör autopilot på rikemanshat? Det är ingen som begärt att du ska "sponsra välbetalda fd läkare och hans tidigare elitidrottande fru". De reder sig själva och trots att åtminstone han är i ålder för att leva på pension jobbar han fortfarande och får inkomster som han betalar skatt på.

   Hur du kan veta att ingen av hans kunder har låg pension vet jag inte. Min mamma har pension klart under den gränsen, men har som pensionär gått på privat gym eftersom kommunen drog in det skattebetalda alternativet (som även hon bidragit till). Hon tog för övrigt hand om både barn och multisjuk make, men sparade ändå, så ja, det går.

   Jag börjar tro att ditt nickname syftar till "Frihet från ansvar - låt staten fixa allt". Men den gör ju inte det!

   Radera
  8. Jaha nu kommer visst genast alla upprörda känslor på en och samma gång. Vad är problemet? Jag tycker bara att vi ska ha skapliga möjligheter att konkurrera på så lika villkor som det är möjligt.

   Jobbat gratis?! Hörrudu jag ska berätta en sak för dig. Du har livnärt dig på bidragssystemet under hela din uppväxt och anser nu att du jobbar ”gratis”. Dina ”gratis”-timmar är det minsta vi kan kräva för att du äntligen ska börja att betala tillbaka till det samhälle som gjort att du lever bättre än de flesta på denna jord. Du ska jobba ”gratis” för att låta andra som inte har samma möjligheter få lite bättre chanser i livet så att du, trots dina missar i livets lotteri, åtminstone kan slippa att stå och tigga mat hos stadsmissionen den dag du blir pensionär.

   Jag har tittat in på länken där de själva beskriver gymmet som exklusivt och med priser på 300 kronor per månad och 600 kronor per timme är något som är förunnat fåtalet pensionärer. Låt dom ha det - men låt dom också betala skatt och låt dem få gråta ut i tystnad åtminstone.

   Ledsen men jag kollar inte bara en källa - jag läser helst flera.

   Nej. Jag hatar inte rika. Jag vill bara att de ska få känna av konsekvenserna av dåliga beslut precis som alla vi andra får göra om vi inte ska behöva hamna i tiggarkön för lite mat och tak över huvudet. I dagens samhälle belönas idioti så länge man har en fin titel eller om ens föräldrar har en fin titel. Om de inte känner av konsekvensen av sitt handlande så lär de knappast ändra sitt beteende och då finns ingen framtid för människor.

   Radera
  9. Förresten. Jag har ARBETAT (100%) för lön under 10000 kronor per månad. Från 06:00 -15:30 (sista halvtimmen fick jag jobba gratis för att jag hade så mycket att göra och för att få behålla jobbet) varje dag. Jag hade samtidigt en hyra på en andrahandshyrd lite etta i förorten för 4400 kronor att betala. Jag valde att dela hyran och sparade ihop nästan 100 000 kronor på ett och ett halvt år. Inte ett öre tog jag i bidrag eller vann något på börsen. Sen slösade jag bort alla pengarna på skit något år senare - men det hade jag all rätt att göra. Det var i alla fall en bra lektion i hur lätt pengar kan vinnas och förloras. Kom inte och skryt över att du har sparat 150 000 kronor när du samtidigt dragit på dig en massa skulder.

   Radera
  10. Menar du att jag är upprörd? Inte alls. Jag blev bara förvånad när du nästan i första meningen låtsades som att du skulle behöva sponsra ett företag som uppenbart går med vinst och betalar skatt. Antingen orkade du inte läsa eller också hade du bestämt dig på förhand.

   "Nej. Jag hatar inte rika. Jag vill bara att de ska få känna av konsekvenserna av dåliga beslut precis som alla vi andra får göra".

   Och på vilket sätt har dessa två företagare tagit dåliga beslut och på vilket sätt och varför bör de straffas? För att de hjälper gamla människor till bättre hälsa?

   Radera
  11. För det första, har inga problem med att arbeta gratis så länge det är på mina villkor. Jag valde volontärarbete över att t.ex. donken/max/fastighetsskötare eller liknande jobb jag kunde tagit. Nu i arbetslivet vet jag inte heller hur många gratis timmar jag gjort för att kunna avancera min karriär, åter igen, på mina villkor.

   För det andra, jag skryter inte över mina 150k, är bara ett exempel på hur man med hjälp av prioriteringar i vardagen kan bygga sig en mindre förmögenhet, även fast man har dålig inkomst.

   Är mycket väl medveten om mina skulder, vilket också är ett val. Kunde arbetat som dig och undvikt detta, men till vilken nytta? Jag kan låna pengar för i stort sett noll ränta och sätta dessa i arbete för att tjäna på det hela, så varför inte?
   Kunde jag gå till CSN här och nu och begära 1 miljon i extra lån på samma villkor skulle jag gjort det utan att tveka, ett vanligt sparkonto ger nu högre avkastning än vad lånet kostar.

   Jag känner bara en viss bitterhet i dig, du avskyr rika människor och drivs av känslor istället för rationella beslut.

   Radera
  12. Svaret här nedan då det hamnade fel.

   Radera
 4. Nu tyckte jag nog att Anonym stod för de flesta känsloutbrotten.

  ”Och på vilket sätt har dessa två företagare tagit dåliga beslut och på vilket sätt och varför bör de straffas? För att de hjälper gamla människor till bättre hälsa?”

  Svaret har redan skrivits:

  ”Låt dom ha det - men låt dom också betala skatt och låt dem få gråta ut i tystnad åtminstone.”

  Anonym;

  Nej. Jag avskyr inte rika människor. Jag känner mig själv ganska rik då jag har en familj, har möjlighet att ta bostadslån och ett meningsfullt arbete att gå till.

  Om du skulle få CSN-lån på en miljon och spela bort det på en svajig börs så skulle du ta det det tvivlar jag inte på. Du är jj van att leva på andras bekostnad. Men alla lån ska betalas tillbaka (med ränta) förr eller senare. Glöm inte bort det. Jag hade nog hellre satsat på att bli av med lånet och varit trygg med att slippa räntan framför en otrygg avkastning. Men så har vi nog olika inställning till pengars värde du och jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Låt dom ha det - men låt dom också betala skatt och låt dem få gråta ut i tystnad åtminstone."

   Men det gör de ju? Har du fortfarande inte läst artikeln du kommenterar?! Allt de vill är att få arbeta för en god sak och betala skatt under tiden.

   "Jag avskyr inte rika människor."

   Då lurade du åtminstone mig. Här har vi en läkare och en personlig tränare som tjänar pengar på att arbeta, men eftersom du utgår ifrån att de levt ett gott liv (jag visste inte att det var ett brott) och att det bara är rika pensionärer som går på de här "lyxlirarnas" gym borde verksamheten slås i spillror så att de rika jävlarna får ligga i sin egen avföring och dö istället.

   Att de betalar och gör rätt för sig är tydligen inte nog för dig. Ska de stenas eller räcker det med att de förhindras att gymma?

   Radera
  2. De vill väl ha rätt att dra av kostnaderna för alla exklusiva och dyra maskiner som de köpt på sig? Jag kan tycka att de kan betala sitt extrema hemmagym ur egen ficka utan att skaffa sig avdragsbidrag från skattebetalare som mig.

   Jag tycker inte att de ska behöva ligga och dö i sin egen avföring - bara att de ska betala vad det kostar att ha ett hemmagym för sig och sin närmaste bekantskapskrets. Det är inte att likställa att de ska ligga och dö i sin avföring.

   Låt dem betala vad det kostar att lyxa till det när man inte har samma inkomst som när man jobbar och låt dem inte stå och grina ut inför oss andra. Vi vet nog att det ”personliga gymmet” för 60+ med 600 kronor i timmen endast är till för dem själva och deras närmaste vänner. Det behöver man inte vara Einstein till för att komma på. Låt dem få hålla på som alla andra girigbukar i detta samhälle men de behöver knappast försvaras och tyckas synd om.

   Har jag vägarna förbi Örnsköldsvik så ska jag knacka på och kräva få gymma jag med. Det ska inte vara någon åldersdiskriminering här inte. Jag vill ha samma rätt som deras närmsta välbärgade 60+ vänner.

   Radera
  3. Jadu Frihet, människor väljer att leva på olika sätt och tur är väl det!

   Du svarar inte på några av mina poänger här utan försöker istället smutskasta människor som inte lever som du tycker att man ska leva.

   Min första poäng var att dessa rika skulle kunna lägga alla pengar på sig själva istället för att driva detta företag, vad är bäst för samhället?

   Min nästa poäng var att de fattiga pensionärerna troligen är fattiga för att dom inte sparat några pengar under hela sina liv. Jag gav då exempel på att det är möjligt även med litet kassaflöde, och syftade på min studietid. Du blev då upprörd men sa i samma veva att du själv lyckades spara ihop stora summor under kort tid under dåliga förutsättningar, så vi kan i alla fall komma överens om att det alltid är möjligt att spara pengar. Tänk om du inte spenderat dina 100k, utan istället investerat i en indexfond, din pension skulle då vara säkrad., du valde däremot att konsumera dessa pengar och det var ditt val och jag ser inte ned på dig.

   Du klagar på att jag lever på andras bekostnad, ja, det är svårt att inte göra det som ung. Men om ett par år är jag sannolikt en nettobetalare i detta samhället ändå, såvida jag inte blir sjuk. Det är ju hela syftet med vårt samhällssystem, majoriteten ska vara nettobetalare.

   Tror att hela denna diskussion genomsyras av en annan fråga jag ställde högre upp
   "Vad är definitionen av att behöva pengar?"
   Om svaret är "Jag behöver pengar för att mina är slut" så är vi illa ute, för så enkelt är det inte.

   Radera
  4. Anonym;

   ”Min första poäng var att dessa rika skulle kunna lägga alla pengar på sig själva istället för att driva detta företag, vad är bäst för samhället?”

   Det är ju just det de gör.

   ”Min nästa poäng var att de fattiga pensionärerna troligen är fattiga för att dom inte sparat några pengar under hela sina liv.”

   Ja, men du bortser från att de flesta fattigpensionärer är kvinnor och kvinnor har i mycket större utsträckning haft hand om barn och hushåll. De har ofta jobbat deltid för att klara av detta slit som är större än du begriper dig på. Det behövde har varken du eller jag göra under perioden när vi jobbade ihop våra sparkapital. Jag hade bara mig själv att tänka på och då är det ganska lätt att tjäna ihop pengar.

   Nej. Jag skulle ha varit bra mycket rikare om jag köpte mig en bostadsrätt i Stockholm för dessa pengar än investerat dem i en fond. Men nu bor jag ju ändå mycket bättre, större och har ett rikare socialt liv än jag någonsin kunde ha fått i Stockholm. Så jag känner mig snarare som en vinnare.

   Du har levt på andras bekostnad som ung men visar ingen tacksamhet för det. Och jag kräver inte det. Men jag vill ha ordning och reda så att du istället för tacksamhet faktiskt betalar tillbaka vad du är skyldig samhället efter alla år av bidragstagande. Det är ju bl.a. mina pengar du levt på. Och alla fattigpensionärers som har hållit igång tillväxten med sina surt intjänade slantar.

   Radera
  5. Nej, Frihet, det ÄR inte ett hemmagym, det är ett gym som hjälper äldre till bättre hälsa, och när man är 74 år har man rätt att inte betala skatt, men han gör det ändå och får bara hån från dig för det. I nästa andetag säger du att du inte hatar rika människor. Jo, tjena.

   I och för sig verkar du ju hata gymmets kunder också, för att de eventuellt är rika, så kanske hatar du människor i största allmänhet, för säkerhets skull.

   Radera
  6. Frihet, är oerhört tacksam för att leva i ett samhälle där alla har möjlighet att bli och göra exakt vad dom vill, exakt därför jag blir trött på folk som klagar över deras liv, när dom faktiskt haft möjligheten att forma det helt själva.

   Fortfarande, vad är definitionen av att behöva pengar?

   Vad är det som säger att en kvinna inte kan satsa ekonomiskt på sig själv innan familj?

   När man är en familj så sparar man tillsammans, uppenbart för mig

   Tack och hej

   Radera
  7. Haha. Oj oj vilka påhopp man ska behöva stå ut med.

   Anonym;

   Det är ju såna som du som klagar och gnäller allra högst. Ni tar på er offerkoftan och skyller allt på stackars kvinnor och barn medan ni själva suger i er ännu en redbull och knappar på dataspelet mellan alla era hatkommentarer istället för att ge er ut och jobba som vanligt folk. Sen när ni märker att någon ifrågasätter all bullshit ni häver ur er så flyr ni undan kommentarsfältet. Ja. Fly in i dataspelandets värld du bara och droga ner dig med redbull och skuldsätt dig med CSN-lån upp över öronen. Det passar ju dig det.

   Det är inte alla kvinnor och barn som har turen att träffa på en så rakryggad karl som mig som tar på sig det ansvar det innebär att göra kvinnor gravida. En del flyr fältet ser du. Ta nu mod till dig och slit dig från dataspel och nätcasinon och våga tala med en kvinna så ska du nog se.

   Radera
  8. Sparo;

   Hat och hat. Det är allt magstarka ord du slänger dig med. Jag springer varken omkring och älskar eller hatar var och varannan människa. Men det är klart att någon måste ställa sig upp och slå näven i bordet och börja ifrågasätta när det ena efter det andra som serveras är dumheter?! Haha. Är det hat? Då har ni inte fått känna av hat och förakt i livet det märker jag det. Nej, det är bara sunt förnuft.

   Radera
  9. Oj, kunde du inte säga något emot logiska resonemang om hur samhället fungerar/bör fungera, så du gör ett tragiskt försökt till att förolämpa mig? Även fast jag inte sagt något ont om dig.

   Ser ingen offerkofta på mig själv, jag säger snarare till dom som har en offerkofta att ta av sig den för att istället ta lite eget ansvar över sitt liv – allt är inte systemets fel. Du förstår, jag är uppväxt i en familj där allt är någon annans fel och jag är glad över att Sverige har låtit mig ta en annan väg i samhället.

   Din bild av mig är för övrigt helt fel, spelar varken dator eller nätcasino, dricker inte heller redbull. Är bara en hårt arbetande person som väntar sitt första barn med sin lika hårt arbetande sambo, livet med barn blir såklart annorlunda men det är vi förberedda på.

   Ledsen att spräcka din bubbla! Jag är tyvärr inte den bleka oskulden som du av någon anledning tror att jag är, tragisk person du är som drar det kortet.

   Nu är inte detta i närheten av sakligt längre, så tack för vårt snack Frihet, jag ser dig säkert någon annan gång.

   Radera
  10. Anonym;

   Haha, du är då inte det minsta förberedd för en unge. Det hör jag det. Men det lär du märka när du inte sovit på 33 timmar och åter väcks av en gallskrikande unge som skitit lös skit utanför blöjan och din ännu tröttare kvinna börjar ledsna på ditt gnäll om att just du behöver sova för att du ska orka med ditt jobb som telefonförsäljare.

   Nu kastar du sten i glashus. Jag är ju den ende här som försvarar systemet.

   Skatteverket är en del av systemet och här gör de den professionella bedömningen att den självgode Arne faktiskt bör betala sitt hobbyrum med alltför många lyxmaskiner själv för att skattepengarna ska räcka till annat också. Vi kan inte både satsa på fler poliser och sänka skatten för alla pensionärer om alla ska ha avdrag för alla sina påkostade hobby gym. Plus och minus måste gå ihop. Det finns lagar och regler att hålla sig till även för sådana som Arne, som vant sig med att alltid få precis som han vill och nu berättigat fått bakläxa från systemets kärna.

   Det är ju du som gnäller på systemet så fort du själv inte kan utnyttja det till din fördel.

   Och du så hårt arbetande lär ni inte vara efter att ha fått barn. Nu är det du som lär dig knyta igen sop-påsen där hemma och börja ta lite ansvar. Kvinnan har nog snart tillräckligt fullt upp med en gnällig unge där hemma.

   Radera
  11. ”Skämtsamt säger han också att gymmet är en kärleksförklaring till frun.”

   https://www.allehanda.se/artikel/karleksforklaringen-byggde-ett-gym-till-sin-fru

   Sen tycker jag nog att man åtminstone bör försöka att lära sig prata svenska om man har tänkt att bo och verka i Sverige. Det är väl det minsta man kan kräva kan jag ändå tycka. Det borde Arne först och främst koncentrera sig på att försöka lära frun när han blivit en ledig pensionär och tänkt ha fler än fem betalande kunder i hobby gymmet.

   Radera
  12. 200 000 kronor ville han förresten bli av med i avdrag. Inget dåligt bidrag som vi ska behöva punga ut till Arnes ”kärleksförklaring” för att locka sin engelsktalande fru från värmen till myggrika Örnsköldsvik.

   Radera
  13. Frihet, jag börjar tro att du trollar. Först skriver du till Anonym att han/hon hoppar på dig. Strax efter kommer föjande:

   "Ja. Fly in i dataspelandets värld du bara och droga ner dig med redbull och skuldsätt dig med CSN-lån upp över öronen. Det passar ju dig det."

   Tycker du själv att du utsatts för en tråkigare ton än det alltså? För det tycker inte jag.

   Men det är fantastiskt vad du vet om detta gym. Först att deras kunder är stormrika. Sedan har de visst färre än fem betalande kunder. Ändå lyckas de gå med vinst och betala skatt, är inte det lite imponerande? Eller är det möjligen så att du sitter i din hatbubbla och hittar på en verklighet som passar med dina åsikter? Äh, jag ska sluta ställa frågor, jag borde ha lärt mig vid det här laget att du aldrig svarar på dem.

   Radera
  14. Sparo;

   Jag ska försöka besvara dina frågor (och påhopp).

   Fråga: Tycker du själv att du utsatts för en tråkigare ton än det alltså?

   Ja och jag tar några exempel.

   ”I och för sig verkar du ju hata gymmets kunder också, för att de eventuellt är rika, så kanske hatar du människor i största allmänhet, för säkerhets skull.”

   ”borde verksamheten slås i spillror så att de rika jävlarna får ligga i sin egen avföring och dö istället.
   Att de betalar och gör rätt för sig är tydligen inte nog för dig. Ska de stenas eller räcker det med att de förhindras att gymma?”

   Du anklagar mig för att sitta och trolla. Det är snarare du som sitter i någon slags hatbubbla mot din egen läsare och fantiserar ihop att jag skulle vilja stena läkaren och hans fru, att de skulle få ligga i sin egen avföring och att jag går och hatar både dem och deras kunder. Jag har aldrig påstått detta utan det är något du hittat på. Jag är nog snarare den sista människan som skulle låta någon människa bli stenad eller få ligga kvar i sin egen avföring.

   Det enda jag kräver, liksom de flesta medborgare, näringsidkare, myndigheter och politiker i detta land, att de som oss andra medborgare ska följa lagar och regler och inte - som myndigheten också anser - bygga en privat träningslokal för att berika sig på samhällets (alltså oss skattebetalares) bekostnad. Pengarna bör satsas på polis, försvar och äldrevård framför privata lyxiga källargym för fåtalet inbjudna. Sen anser jag - liksom Ulf Kristersson, Jimmie Åkesson, Ebba Busch Thor, Jan Björklund och många andra toppolitiker att om man bor och verkar i Sverige så bör man lära sig svenska språket. Tänk vilket liv det blivit om det gällt en bidragssökande Somalier som pratat engelska framför kamerorna?? Samma syn som att unga, somaliska män ska kunna svenska har jag även på alla rikemansfruar i skattetvister. Jag ser inte mellan fingrarna på folk och folk.

   Att kunderna är stormrika förstår jag när jag gör research på prislistan. Inte har jag råd att springa in på ett sånt gym och betala 600 kronor för att rulla magen mot en boll. Och då har jag fortfarande ett arbete och sitter inte och bara rullar tummarna hela dagarna. Inte kostar det 100 kronor per tillfälle på det närmaste gymmet jag känner till. Och de har också nya lyxmaskiner - men så är de en konkurrensutsatt, seriös verksamhet också som är öppen för både barn, vuxna och pensionärer. Tror t.om. de kör med pensionärsrabatt.

   Nu var det Anonym själv som gladeligen utropade att hen skulle tagit en miljon i CSN-lån om nån bara gett hen fått chansen. Det där fick mig snabbt att tänka på folk ur lyxfällan, där de hulkar i sig redbull och spelar bort både tid och pengar på nätcasinon hela dagarna i ända.

   Hur kan man påstå att man har sparat 150 000 kronor på tre år och samtidigt dragit på sig stora studieskulder? Sparande minus skulder är lika med vad dina tillgångar ligger på. Det är vad jag fick lära mig i grundskolan i alla fall. Dessutom är det ju rena bidragspengar och snart ska de ha föräldraledigt och innan de bidragit det minsta så ska de åter unna sig av välfärdskakan samtidigt som han påstår att han bidrar så till samhället. Ja men låt gå, men knip då i alla fall igen gnället i alla fall. Bit inte av den hand som göder både dig och din familj.

   ”vi behandlas som kriminella” uttalade sig Arne grinigt i media. Ja, bryter man mot lagen så brukar de flesta behandlas som kriminell - det borde han väl lärt sig vid 74 år? Det är inte dem myndigheterna behandlar som kriminella som jag i första hand skulle välja att försvara - det är väl de välbetalda advokaternas jobb att försvara dem?

   https://www.aktiebolag24.eu/skatteverket-smygfotade-smaforetagare-vi-behandlas-som-kriminella/

   Radera
  15. ”– Vi har just nu fem betalande kunder, men vi älskar dem som om de vore fem tusen, säger Marite Saravia.”

   https://www.allehanda.se/artikel/karleksforklaringen-byggde-ett-gym-till-sin-fru

   Ja tro fan det att ni älskar den som om de vore 5000. Ni gjorde ju felaktiga avdrag för 200 000 kronor på dessa 5 betalande kunderna.

   Radera
  16. Ojojoj, det är till att vara lättkränkt (och nu blev du det väl igen). Det låter ju som att du hatar dessa människor innerligt, så det är inte så konstigt att jag frågade om det.

   Beträffande deras lagöverträdelser - du har fått med dig att de fick rätt i domstol va?

   Ja, de hade fem betalande kunder - FÖR TRE ÅR SEDAN! Hur många kunder tror du Ericsson eller Facebook hade samma dag som firmorna registrerades?

   Radera
  17. Lättkränkt? Hehe. Det var en väldig fantasi du har. Jag hatar dom inte bara för att jag inte älskar dem som du. Det är säkert trevliga människor, men även om vi älskar att trycker lite för hårt på gasen ibland så behöver vi alla rätta in oss i ledet ibland. Det är bra för alla även för vår egen bränsleekonomi och säkerhet att lätta på gasen och följa reglerna som satts upp.

   Nu har skatteverket överklagat domen upp till kammarrätten så det sista ordet är inte sagt ännu till ännu en välbetald advokats förtret. Låt nu rättvisan få ha sin gång och jag är den första att betala en hel hundring för att få gymma i källaren i deras privata hem om jag har vägarna förbi och samtidigt passa på att be om ursäkt om både jag och skatteverket har haft fel. Det vore väl för trist om jag stoppas i dörren pga någon åldersdiskriminering som advokaten själv var så upprörd över att hans klient skulle blivit behandlad för. Jag vill bara att vi ska vara rädda om våra skattekronor. Vänd och vrid på varenda slant innan de ges ut som avdragsbidrag till redan välbärgade.

   Radera
  18. Facebook var för övrigt bara öppen för studerande vid Harvard när det registrerades. Inom en månad var över hälften av studenterna anslutna.

   https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Facebook

   Radera
  19. "Lättkränkt? Hehe. Det var en väldig fantasi du har."

   Javisst, du prickar ju inte in varenda stereotyp egenskap för en lättkränkt snöflinga på yttersta vänsterkanten ;-). Jo, om du har rosa hår och 20 kilo övervikt, men inte annars.

   "Nu har skatteverket överklagat domen upp till kammarrätten så det sista ordet är inte sagt ännu till ännu en välbetald advokats förtret."

   För att inte tala om skattebetalarnas förtret. Vi som hellre vill att våra skattepengar ska gå till höftledsoperationer, lärare och försvar än till att ett gäng byråkrater ska leka hotshots för VÅRA pengar.

   "Jag vill bara att vi ska vara rädda om våra skattekronor."

   Bara inte just den här gången, då ska vi göra precis tvärtom, jaga skattebetalare och helst tvinga gym som hjälper folkhälsan att lägga ner.

   Radera
  20. Ja Frihet, du är ju uppenbarligen ett troll. Men det är ganska kul att prata med dig ändå, för det finns ju faktiskt en chans att du inte är ett troll!

   Radera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera