måndag 28 oktober 2019

Äntligen lugna gatan?

Ibland blir jag chockad av nyheter, inte för att det som hänt har hänt utan för att det inte hänt tidigare. T ex när Bengt Feldreich dog i förra veckan var jag säker på att det hade hänt för många år sedan. Och när Storstockholms Lokaltrafik dagen därpå avbröt samarbetet med Lugna gatan kunde jag svära på att deras skattefinansierade misshandel avslutats för tjugo år sedan.

Det där var ju en taktik man körde när jag var ung, att få bort de värsta busarna från Stockholms gator genom att betala dem för att leka trygghetsvärdar. Ofta utgick de ifrån Fryshuset som var en samlingsplats för drägg i alla grupperingar, från invandrarkickers till skinheads


Under namn som Non Fighting Generation och Guardian Angels fick de med samhällets goda minne gå runt i matchande jackor och skrämma skiten ur ungdomar på stan. En som jag tror var inblandad i någon av organisationerna var ”Kungen av Kungsan”, Paolo Roberto. Ni vet, skådisen.


Jag kan inte klandra försöket. Visst låter det lite galet att understödja de stökigaste ungarna i hopp om att de ska växa med ansvaret, men hade det funkat skulle upphovsmännen geniförklarats. Fast nu gjorde det ju inte det! Lugna Gatan bildades tydligen 1995. Redan då borde det ha varit uppenbart för socialtjänst, politiker, polisen och alla andra att detta funkade lika dåligt som värstingresorna till Västindien hade gjort.

Jag gjorde några sökningar och upptäckte att nästan det enda som skrivits om dessa organisationer de senaste tjugo åren är just att deras anställda dömts för misshandel eller narkotikabrott. Uppdrag Granskning gjorde ett reportage om detta som både jag och SL måste ha missat.
Uppdrag granskning kan nu avslöja att flera av Lugna gatans trygghetsvärdar begått grova våldsbrott och att flera utreds för brott – samtidigt som de jobbar”.

Men även om SL nu slutat att jobba ihop med Lugna gatan kan jag ge mig tusan på att de kommer att finnas kvar i skattefinansierade projekt i många år framöver. Nej, usch! Tacka vet jag Fasaner på stan.

16 kommentarer:

 1. haha världens roligaste start på veckan, tack Sparo. "T ex när Bengt Feldreich dog i förra veckan var jag säker på att det hade hänt för många år sedan. Och när Storstockholms Lokaltrafik dagen därpå avbröt samarbetet med Lugna gatan kunde jag svära på att deras skattefinansierade misshandel avslutats för tjugo år sedan." Håller med på båda. Trodde f ö också att Weise dog tidigt 2000-tal.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gissar att läkarvetenskapen håller med dig även där ;-). Att Arne Weise nästan blev 90 år är som det där med att humlor flyger trots att ingen vet hur fan det är möjligt.

   Radera
 2. Ahh... värstingresorna till västindien. Galet socialt experiment blandat med starkt janteinspirerade reaktioner från allmänheten.
  Those were the days. Man blir ju nostalgisk, ju.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förvisso janteinspirerade, men kritikerna fick ju helt och hållet rätt när redan första resan slutade i myteri och personalavhopp efter att en vårdare fått en kniv mot strupen. Ändå körde man på ett bra tag.

   Radera
 3. Pengarna ska kanske gå till de nya värstingarna istället. Kanske IS-terrorister får mindre tid över till knivhuggning, skjutning, sprängning och våldtäkter? Det enda man kan vara helt säkert på är att notan för skattebetalarna blir densamma eller ökar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nytt samarbete mellan SL och IS? Ja, varför inte...

   Radera
  2. Här har ju politikerna redan bestämt att IS-människorna ska kunna jobba på kassan i Coop, så det är väl något slags samarbete mellan NGO-liknande organisation och pappa statens myndighet AF, värstingresa på 20-talet: kassa operatör i kooperationen (särskrivning med flit)

   Radera
  3. Fast nu anställer ju inte politiker Coopkassörskor. Men i sak förstår jag dem. Ska dessa människor (alltså IS, inte Lugna Gatan) vara i Sverige måste de ju kunna jobba och försörja sig. Själv tycker jag att man har gett upp sitt svenska medborgarskap eller rätt att befinna sig här när man åker och krigar för en organisation i ett annat land som på sikt vill lägga hela världen under sig för då blir ju liksom definitionen av en fiende.

   Radera
 4. Ja man kan inte tro att idiotin har pågått så länge...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, om en organisation (eller i detta fall ett helt fenomen) är så otroligt förknippat med negativa saker borde företag, skattefinansierade eller inte, undvika att kopplas ihop med dem.

   Radera
  2. "politik är det möjligas konst"
   hälsar Otto von Bismarck genom Olof Palme

   Radera
  3. Fast bägge är döda nu.

   Radera
 5. Klansamhället har gjort sitt inträdande i Sverige med egna lagar och regler. Dumma, naiva och korkade svenskar har låtit det gå alldeles för långt. Ändå finns det politiker som förespråkar fri invandring utan en tanke oss som bor här. Trodde aldrig att jag skulle rösta på SD men ser ingen annan utväg, inte ens säker på om det är en lösning men en chansning. Istället för att föra ett vettig politik har de övriga partierna gjort allt för att utesluta SD och se vad vi har hamnat i något slags limbo, där all handlingskraft och förmåga att ta vettiga beslut tycks ha försvunnit, och lilla miljöpartiet har fått alldeles för mycket att säga till om, fast de knappt har några väljare. /ME

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ligger en del i detta även om väl SD gjort väldigt tydligt att de vill ha fortsatt invandring och använt begreppet "öppet svenskhet" för att betona att vem som helst kan bli svensk.

   De personer jag på någorlunda nära håll på 90-talet såg i dessa grupper, vare sig det var Lugna Gatan eller någon annan (det minns jag inte) var för övrigt etniska svenskar.

   Radera
 6. Det tycks ha blivit en svensk folksport, detta att politiker och deras tjänstemän sätter sprätt på våra pengar på absolut sämsta möjliga vis. Det ena mer puckat än det andra, men ändå framhärdar det att de minsann vet bäst och att det inte alls är straff som krävs.
  Mvh investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr tror jag att politikerkorruption är en internationell folksport, även om Sverige absolut hävdar sig väl i konkurrensen.

   Radera