lördag 29 oktober 2022

Petter, det går bra nu

Petter Stordalen heter en av Norges rikaste män. Hyfsat känd i Sverige också eftersom han äger några hotell där och dessutom aldrig missar chansen att synas och höras. Släng fram en mikrofon så kommer han.

Jag tror att ni anar att jag inte är jätteförtjust i människan, men nu ska jag försvara honom. Stordalen, som fyller 60 nu i november, har skaffat en svensk flickvän, Märta Elander Wistén, 32. Moralisterna rasar, men ärligt talat är väl deras förhållande deras ensak?

So what om hon blev ihop med honom för pengarna. Melania Trump fick en gång frågan om hon hade varit gift med Donald om han inte varit rik. Hennes svar: ”Om jag inte vore vacker, tror du han hade varit ihop med mig?

Uppenbarligen är en fet plånbok attraktivt för många, men är det en ytligare egenskap än andra? Är ett ekonomiskt sinnelag eller en välfylld aktieportfölj förkastligt att gå igång på medan välformade bröst eller stora biceps är helt accepterat?

Själv tänker jag göra det lätt för mig. Om två vuxna människor trivs i varandras sällskap gläds jag med dem. Varför de gör det har jag inte med att göra. Jag kan såklart spekulera, men det här är Sparo, inte Se & Hor.

30 kommentarer:

 1. Haha, Se & Hor. Nej, jag tycker som du, och det klart man fattar att rikedom och skönhet är attraktivt. Själv hade jag en pojkvän som var 18 ar yngre än jag, och det förhallandet sprack inte pga aldersskillnaden.

  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men nog hade folk åsikter?

   Radera
  2. Nej, faktiskt inte. Jag var 41, han var 23. Sen vad "folk" tyckte kan jag inte svara för, men de jag känner var glada för min skull. Och det var inte för mina pengar han var tillsammans med mig (jag tjänade fem ggr sa mycket), han visste inte om det förrän langt senare.

   Annika

   Radera
  3. Ja just det, glömde säga att det tog sex manader innan jag gick med pa att träffa hans föräldrar, som var kanske sex ar äldre än jag. Blev mottagen med öppna armar och träffade hela släkten.

   Annika

   Radera
  4. Det sista kan jag fatta. Är väl gissningsvis samma med Petter nu, att hennes föräldrar är jämnåriga med honom.

   Radera
 2. Det är alldeles för många som har åsikter om åldersskillnader i vuxna människors förhållanden. Det handlar ofta om magnad, om man är på samma plan, har någorlunda liknande värderingar och så vidare. Två personer som tycker om varandra och är lyckliga. Hur kan någon ha problem med det?

  SvaraRadera
 3. Jag försöker flyga under radarn både med mina biceps och min aktieportfölj.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Särskilt mina biceps går det fint med. Bara ducka för mikroskop.

   Radera
 4. Vissa (t.o.m. myndigheter) anser att det är ok med åldersskillnad, ja i så hög utsträckning att de ser sig nödgade att ge ut skrifter "du som är gift med ett barn".
  Så om staten anser det, ja då är det bara att rätta in sig i ledet. Annars är du en demokratimotståndare, någon som går i Putins ärenden och är del av en utländsk påverkansoperation, samt inte minst förordar kärnvapenkrig.
  Så inte har jag några synpunkter på deras förhållande, för jag vill både behålla jobbet och fortsatt vara vid liv

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är barn inblandade är det en annan sak och fullt rimligt att myndigheter bryr sig. Putin tror jag inte är inblandad i detta :)

   Radera
  2. Jaaaag kan konstateeeeja att Anonym 11:28 inte tyckej om Spajo....

   Radera
  3. Läses med Annie Lööf-röst om någon promille inte catchade driften :-)

   Radera
  4. Jag tolkade dock inte kommentaren så.

   Radera
  5. Fel av mig och mina ursäkter till Anonym! Jag läste och övertolkade för snabbt, präglat av skiten du, Sparo, fick i kommentarsfältet häromdagen.

   My bad :-)

   Radera
  6. Ja, jag hoppas i alla fall att det var en ironisk kommentar om fri jakt på den som inte rättar in sig i ledet.

   Radera
 5. Den unge damen sies å ha ganske så mye penger selv. En av Sveriges rikeste arvinger?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan være slik. I vært fall har leiligheten hennes en verdi på 40 millioner SEK. Det er vel omtrent 20 norske mill med nåværende kurs ;-)

   Radera
 6. Deras ensak. Men ska man ändå kommentera så finns det väl en del förhållanden som man ändå reagerar på som udda.

  I detta fallet inte alls. Hon är 32, inte 18. Han är 60, ok, men mycket vital och livaktig, mer så än gemene 32åring i mina ögon. Så nej, tänker inte på det hela två gånger alls. Lyckönskningar till paret.
  /Jonas B

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, 60 och 18, eller för den delen 50 och 18, hade känts mycket märkligare än 60 och 32.

   Radera
 7. Otroligt bra skrivit. Så underbart klok reflektion.

  SvaraRadera
 8. Jag är mest imponerad han klarade stålbadet Corona med alla nedstängningar. Alla hotell hans verkar åter i drift nu, något gjorde han rätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan stämma, jag har skitdålig koll på det.

   Radera
 9. Det vore intressant med statistik på hur vanligt det är att framgångsrika människor har en yngre partner jämfört med att karriärmässiga loosers har det. Jag har en känsla av att det är ganska stor skillnad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att falla för någon som är äldre krävs säkert inte pengar allena; jag tror pengarna ofta istället kan se som ett kvitto på att personen ifråga är en människa med ideer, drivkraft och en positiv energi.

   Radera
  2. Ja, eller bara att man är en ansvarsfull person som tar kloka beslut, som till skillnad mot välformade bröst eller en skrattrynka är egenskaper som har med personligheten att göra.

   Radera
 10. Hei, jag gissar på det att du lägger nog inga onödiga pengar på ditt utseende. Claes Malmberg sade en gång på TV " Jag ser ut som jag gör" Smart sagt. Rika människor fixar tänderna m.m för många millioner. Då köper jag hellre ett musikinstrument t.ex för mindre pengar eller nåt annat jag gillar. Det är ju bara trams. Bloggaren Sophie Elise sade att hon använde ca 30000 nok på en vecka i olika salonger. Varför gillar människor så mycket trams och skit?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och ändå ser jag femtio norska tjejer som är snyggare än henne varenda gång jag går igenom en butik eller stadskärna.

   Radera