torsdag 4 april 2019

Tusen inlägg

Fjärde april 2016 startade jag den här bloggen med ett inlägg om ingenting. Föga anade jag då att jag exakt tre år senare skulle skriva bloggens tusende inlägg, också det om absolut ingenting (och nej, jag har inte planerat datumet, upptäckte det själv nu).


Under de här tre åren har det hänt mycket både på och utanför bloggen. Jag har bl a fått massvis av glada tillrop i inkorgen och i kommentarsfältet. Men jubileer är bra tillfällen att reflektera, inte bara bakåt utan också framåt. Ibland bör man stanna upp och fundera över om man är på väg åt rätt håll. Jag ska inte trötta ut er med det, men funderar gör jag.

Rent teoretiskt skulle det kunna bli tusen inlägg till på samma sätt, på samma bloggplattform, men det känns långsökt. Än så länge växer läsarantalet, men jag tror att det finns gränser även för det och jag vill inte riskera att bli ett trött koncept ingen längre intresserar sig för.


Det viktiga för mig är att utvecklas som människa, på det ena eller andra sättet. Så länge bloggen kan vara en del av det får den vara det, men inte längre. I morgon kommer i alla fall inlägg 1001 (med innehåll, till skillnad från detta), sen tar vi det därifrån.

24 kommentarer:

 1. Jag tycker att du dagligen kommer med vettiga inlägg, så jag är glad så länge du fortsätter.

  Tänker på bloggen ERE, som slutade för att han tyckte att han skrivit allt som går att skriva i ämnet. Men din blogg är kanske lite bredare än hans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svårt att jämföra, men självklart kommer det mer sällan upp ämnen jag aldrig varit inne på.

   Radera
 2. Imponerande! Det är inte många som kan leverera texter med insikt och kvalitet varje dag. Nu får du 1 000 guldstjärnor av mig; när du når upp till 40 000 miljarder guldstjärnor får du en manskram av mig (jag är inte mycket för manskramar).

  Vore kul med en liten historisk betraktelse, om det går att se några trender?

  Keep on trucking!

  Wien-Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lugnt, jag är inte heller någon utpräglad "kramare".

   Trender i typen av inlägg, eller vad? Den enda tydliga trenden jag ser är att det är fler som läser dem, vilket ju är trevligt.

   Radera
 3. Grattis på 1000-inläggsdagen! Jag har läst samtliga inlägg du har skrivit. Det märks att du är ett proffs och inläggen har oftast hållt hög kvalité. Varierande ämnen från samhällsdebatt till aktier och matlagning. Var och en skulle kunna fungera som en egen blogg på temat. Bäst har dock helt klart varit kommentatorsfält och ditt bemötande till dina läsare. Du har lyckats hålla nivån hög och effektivt hanterat vissa störande moment, alltid med en korrekt, hövlig ton. Fortsätt i samma stil! Ser fram emot många fler inlägg om exempel på misslyckad privatekonomi, renoveringar och spartips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, då tror jag att du tillhör en mycket exklusiv (eller möjligen helt galen) grupp. Kul att du funnit tillräckligt många av dem intressanta för att läsa även resten.

   Nja, inte alltid hövlig ton, men oftast. Och det tycker jag att den absoluta majoriteten av kommentatorer också hållit, vilket gör det lättare.

   Radera
 4. ***Grattis Hipp Hipp***
  Du kanske borde försöka tjäna pengar på all tid du lägger ned? Bli sponsrad? Betalblogg? Vad som? Vet inte om det är för svår nisch och bransch iom att allt handlar om sparande men har du funderat på det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja. *fnissar hemlighetsfullt*

   Radera
  2. Ja, alltså du kan ju alltid skapa en kurs. Sälj en kurs om tex spara som Sparo :) Fast, kanske lite långsökt när allt kommer omkring?
   Mvh investera-pengar.blogspot.com

   Radera
  3. Kurs är bra med. Nåt iaf. Bra du fnissar. Då kanske du har en plan :) Är mer jag som försöker tjäna pengar på det mesta i mitt liv. Kanske inte alltid fysiska pengar, gåvor är bra med.

   Radera
  4. Investeraren: Mycket långsökt. Det är vådan av att inrikta sig på en målgrupp som håller i pengarna.

   Mrs D: Jag har haft en del kontakter och förhandlingar med företag och plattformar, men säljer mig inte allt för billigt.

   Radera
 5. Jag började läsa när du startade bloggen och har läst alla inlägg sedan dess. Tack för all underhållning och kloka funderingar.

  SvaraRadera
 6. Ja må ni leva, du och din blogg uti hundrade år. Gratulerar. Tänkte på dig när jag såg uppdrag granskning igår kväll om könsbyte, inte för att du behöver byta, men vilket slöseri med resurser. De låter 15-åringar på egen hand ta sådana livsviktiga beslut. Det är bara det att nu har de kommit på att många av dem ångrar sig och att det kanske inte var som bra att Lisa blev en Pelle, vilket dårskap. Har inget emot att folk vill byta, men det ska inte, som det verkar nuförtiden, vara ett lättvindigt beslut.
  Kände könsbytare redan i början av åttio-talet då Johan Ehrenborg lekte transa. Då föregicks transformationen av en nogrann utredning och inte som nu, när det verkar vara som att gå till korvmojjen fast mycket dyrare./FU

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åtminstone som jag vet om är det första gången någon tänkt på mig när de sett tv-reportage om könsbyten :-).

   Jag har inte sett programmet, men den största tragiken i detta tycker jag inte är slöseriet utan barn får sina liv förstörda. Det finns en anledning till att vi har en myndighetsålder, och få beslut känns mer galet att låta barn ta.

   Radera
 7. Stort grattis på den stora dagen! Jag tycker du ska skriva MINST 1000 inlägg till. MINST! Hur skulle jag överleva utan min dagliga dos Sparo? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Tack, men det där låter nästan som ett missbruk...

   Radera
  2. Haha, give me my fix, man!

   Radera
 8. Grymt bra blogg, som jag läser varje dag. Du tänker i väldigt speciella banor får jag säga. Fortsätt !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Jag vet inte om det var menat som en komplimang att jag tänker i väldigt speciella banor (kan på rakt arm komma på några riktiga tokdårar man kan säga detta om), men jag väljer ändå att ta det som beröm.

   Radera
 9. Jag tycker din blogg levererar varje dag. Faktiskt den enda blogg jag också läser kommentarsfältet till, ämnet fortsätter nästan alltid på ett levande sätt även där. Håller med någon tidigare talare om att du verkligen kan utmana, men samtidigt ducka på ett skickligt sätt för kommentarer som lätt hade kunnat spåra iväg. Hoppas på 1000 inlägg till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Nu har jag fått så mycket beröm för min kommentarsstrategi att jag snart får ompröva där. Jag är självkritisk när det kommer till kommentarsfältet.

   Radera
 10. Jag läser din blogg i stort sett dagligen med stort nöje. Missar jag några dagar så läser jag ifatt. Faktiskt numera den enda blogg jag kontinuerligt följer.
  Nej, jag håller inte alltid med dig. Ganska ofta inte faktiskt.
  Men jag respekterar förstås dina tankar och jag blir alltid road!!!
  Så tusen tack (haha) för inläggen och hoppas du tycker det är kul att fortsätta ett bra tag till.

  //Krusse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv! Det är alltid kul med mothugg så länge de är sakliga.

   Radera