söndag 11 oktober 2020

Sadist-Ebba lurar senil?

Nu ska jag göra något jag kanske aldrig tidigare gjort, försvara en kristdemokrat. Vem som skjutsade vem efter ”Ebbas vilda festnatt” är knappt ens värt att kommentera. Säpo körde hem en full tjej. Jag tycker att det låter som en bra grej, men var det inte det var det åtminstone inte Ebba Buschs fel. Hon kan inte beordra Säpo som en annan taxitjänst.Skyddsobjekt, inte taxichef.

Men nu gäller det ”Ebbas omdiskuterade fastighetsaffär” som jag inte tror ”omdiskuterats” ett dugg mer än i drevande artiklar i slaskpressen. Det som hänt – enligt den länkade artikeln – är att Busch sökt upp en husägare och erbjudit sig att köpa hans hus. Man kom överens om ett pris, han skrev på avtalet och fick in handpenning på sitt konto.

Senare ska den 83-årige säljaren Esbjörn (han har tydligen inget efternamn) ha ångrat sig, han betalade tillbaka handpenningen, dök inte upp för att slutföra affären på tillträdesdagen varpå Busch försökte få tag i Esbjörn och när inte det gick skrev hon till honom att de antingen måste prata eller också lämnar hon över ärendet till sin jurist. Ja, vad skulle hon annars göra?!

Expressens artikel är emellertid full av formuleringar för att få detta till något skumt. ”Mäklaren har juridiskt friskrivit sig från allt ansvar i 'Ebba Busch-affären'” (det betyder på svenska att affären är mellan köpare och säljare), ”Ebba Busch hotar att driva process mot Esbjörn i domstol” (ja, de har ju ett avtal som han brutit) och Esbjörn har ”minnesproblem” (vilket läsaren ska förstå betyder att han inte är en myndig man utan en senil gubbe som lurats till en dålig affär). Han minns inte att han skrivit på avtalet, men däremot mycket väl att han blev pressad att göra det (jag är inte läkare, men för mig låter det märkligt).

Så här _tror_ jag att det gått till. Esbjörn blev impad när Ebba ”känd från tv” bjöd på kaffe. Det slutade med att han sålde den gård han är för gammal för att sköta. Senare har Esbjörn tillsammans med släktingar kommit på att det hade gått att få mer pengar för stället. Möjligen har de redan fått ett erbjudande om ett högre pris. Och eftersom köparen är partiledare kände de att media kunde hjälpa dem att häva köpet om inte Busch backar självmant. Expressen jublar och skriver artikel på artikel om Elaka Ebba som lurat ”stackars hjälplöse, demente Esbjörn som ingenting begriper”.

Hur det slutar vet jag inte, nu handlar det ju inte längre om lagtexter utan om politik. Men vi kan inte ha ett samhälle där äldre människor (var går gränsen, 80, 65?) inte kan hållas ansvariga för sina handlingar utan kan backa och ändra sig närhelst de vill. I så fall måste de omyndigförklaras och utrustas med en förmyndare, annars är alla andra rättslösa vid affärer och kontakter med äldre.

57 kommentarer:

 1. Jag tror du har helt rätt. Och läser man Ebbas förklaring på facebook https://www.facebook.com/buschebba/posts/3646433112042744 verkar hon vara villig att backa längre än lagen kräver. Nu har vi i vanlig ordning inte kännedom om alla detaljer, men det verkar väl ändå som "scoopet" publicerats efter att bara lyssnat på ena sidan i konflikten? Regimmedia och känslovänstern tar som vanligt alla chanser att demonisera högersidan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som partiledare är hon tvungen att backa mer än lagen kräver, vilket köparen (och hans arvingar) spelar hårt på.

   Jag tror mest att det handlar om motangrepp utifall att KD vill vara med och fälla regeringen.

   Radera
 2. Som vanligt har alla gjort allt rätt, alla är oskyldiga och ingen har något ansvar...

  Alltid lika pinsamt att höra/läsa hur Expressen skall försöka svartmåla kändisar.

  Demens (eller vad det nu är Esbjörn utan efternamn vill åberopa) är inte kopplat till ålder utan är en diagnos som behöver ställas. Oavsett så verkar det här handla mer om potentiella arvingar som fått upp ögonen för att arvet nu kanske kan bli väsentligt lägre eftersom Esbjörn fått feeling när han varit i kontakt med en av landets partiledare.

  Och självklart blir det här en kanonstory där det går att lyfta fram lite vad som helst genom att referera till lite mer avancerade formuleringar som vanligt folk inte bryr sig om att bedöma.

  Kolla aldrig en bra story tycker jag passar bra in här.

  / indexnara.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, "lite glömsk" är inte skäl att annullera avtal man som vuxen och myndig skrivit på.

   Jag förstår tidningarna. Den här historien har många säljande faktorer. Men jag förstår inte hur de kan skriva fullständigt självklara saker som om de vore skumma och speciella för den här affären. Men det funkar. Jag har sett många indignerade sossetanter på Twitter som känner att de nu fått bekräftelse på vad de länge misstänkt, att Ebba Busch är Satan.

   Radera
 3. Media ägnar som sagt var merparten av sin tid åt att devalvera sitt eget rykte. Men det gör ju inget, för Sverige är ett land som är så pass korrupt så att politrukerna skänker dem våra skattemedel när de tappar läsare.
  Mvh investera-pengar.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kanske var inte detta extremt, men för mig kändes det som Se & Hör 1987. "Det ryktas om att kronprinsessan ..."

   Radera
 4. Du har säkert rätt. Det första jag tänkte var "har han barn som lagt sig i och tänkt sig att få ut mer pengar".

  Sedan kan man ju se det positiva i att Ebba Busch tydligen börjar bli för farlig för vänstern.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I någon av artiklarna stod det om "två personer" som anser sig vara ägare till huset. Oklart om det är arvingarna eller om de sålt huset två gånger.

   Jag tycker att Busch är farlig för Sverige och ser inget positivt i det :(.

   Radera
  2. Ingen av vår nuvarande partiledare är väl bra för Sverige. Men jag tolkar det som att du tycker Ebba sticker ut och är värre än resten? Varför isåfall?

   Radera
  3. Alla har sina nackdelar, men hon har gjort några 180-gradsvändningar för att locka till sig väljare från alla läger. På det viset är t ex Lövin och Sjöstedt mer ärliga.

   Radera
  4. Visst är Lövin och Sjöstedt pålitliga men i deras fall vore en 180-vändning önskvärt. Nästan oavsett vad frågan gäller.

   Radera
  5. Där har du en poäng :).

   Radera
  6. Jag gillar Ebba för är den enda som skarpt pucklar på Stefan. Hon var den som ströp ihjäl DÖ och nu försöker hon köra in en motorsåg i huvudet på JÖKEN

   Radera
  7. Det återstår att se. Jag tror inte att hon likt L och C kommer att bli ett stödparti för en S-regering, men i övrigt kan det bli vad som helst.

   Radera
 5. Jag håller inte med alls varken.i det ena eller andra..En privat fest där säpo måste vara pga Ebba..inte ska de köra hem nån kompis till henne..Det är ingen taxiverksamhet de bedriver ..Och personen i fråga kunde tagit just en taxi.Och hon verkar ju inte varit helt utslagen eftersom hon kommer ihåg sin hemresa och har mage och skryta om det i sin egen podd..hon borde bara begravt det minnet och skämts..
  Det andra med fastigheten...En äldre man som sitter på en fin fastighet..Det är inte okey och söka upp honom och övertala till en affär..inte av någon. Och framför allt inte av en offentlig person och politiker. MAN gör inte så för ens moraliska kompass säger nej. Ditt kompass ska inte säga Oj vad fint han bor, det har han inte nån nytta av nu när han.är gammal men jag däremot är ung och stark och känd. Jag ska ha det, jag vill inte vänta tills det kommer ut på marknaden..nej nej jag vill ha NU..jag kontaktar den.äldre mannen som självklart sätter sig.på rumpan när han ser att det är jag, sen tjatar jag och pratar som jag gör på jobbet, förklarar hur rätt det här är och den 83 årige mannen ska självklart ta ett sånt livsavgörande beslut , över en kopp kokkaffe i hans kök. Och när jag väl fått som jag vill och skrivit kontrakt, och 83 åringen inte dyker upp..inte ens då ändrar jag beteende..blir orolig att nåt hänt den gamle mannen..nää då plockar vi fram juridiken och vanligt fikonspråk och trycker på de hot och hårda ord vi kan..
  Fy fan så dåligt..det är dåligt oavsett vem som gör så men faktiskt snäppet värre när det är en folkvald politiker.
  Är så trött på generation " Jag tar det jag vill ha, because I'm worth it' Respektlösheten i allmänhet men mot äldre i synnerhet.
  Ålderdom, demens och illa behandling i samband med det har funnits nära mig i några år och därför gör detta mig så ofantligt upprörd. Har inte haft nån åsikt om Ebba tidigare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med om att den skjutsade borde skämmas. Det där vore ett kul minne som 17-åring, men en 30-årig småbarnsförälder borde inte supa sig tillbaka till apstadiet. Som jag förstod det åkte hon med i Säpos bil eftersom hon skulle åt samma håll, men oavsett vilket är det knappast Ebbas fel.

   "En äldre man som sitter på en fin fastighet..Det är inte okey och söka upp honom och övertala till en affär..inte av någon."

   Va? Vilka mer får man inte fråga om deras ägodelar är till salu - nyskilda, nyblivna änkor, ungdomar? Jag förstår inte din invändning alls. En vuxen person frågar en annan vuxen person om denne vill sälja sitt hus. Är DET omoral får vi alla skämmas från att vi kliver upp på morgonen tills vi dör.

   Som jag förstod det var det inte i hans kök. Ebba föreslog ett möte där hon bjöd på kaffe. Oklart om det var hemma hos henne eller ute på stan. Esbjörn valde att tacka ja. Senare valde han att tacka ja till att sälja sitt hus.

   När han inte kom till det avtalet mötet på tillträdesdagen försökte Ebba kontakta honom och när det inte gick skrev hon ett brev att han måste kommunicera med henne om den avtalade affären. Jag och troligen alla andra inklusive du hade gjort precis likadant i det läget. Jag börjar undra vad du har läst för text om detta.

   Radera
  2. Har läst kvällstidningarnas nätbilagor, inget annat..Jag tycker att det är en stor skillnad på att söka upp en.äldre man och övertala till en försäljming av en fastighet än att söka upp en 35 åring..det är också en moralisk skillnad i att övertala någon som sitter i allvarliga ekonomiska trångmål. Vill någon sälja så lägger man ut huset till försäljning på öppen marknad. Vill man inte sälja kan man kanske komma överens men det jag är emot är att dra vinning av någon annan. Han är äldre, jag värnar om det.
   Och tycker att man ska behandla dem med respekt. En äldre( även självklart yngre) kan bli väldigt rädda för fönsterkuvert med allvarligt innehåll...Man kan närma sig på ett mer redpektfullt sätt...Nä jag hade faktiskt inte gjort likadant.

   Radera
  3. Vari består skillnaden mellan 35 och 83? Bägge är myndiga. Men om det är skillnad, vid vilken ålder går gränsen? För om det ena är moraliskt fel måste det väl finnas en gräns.

   Och på vilket sätt är det att "behandla äldre med respekt" att utgå ifrån att de är mindre vetande, bara utifrån ålder?

   Om jag vill köpa ett hus eller en bil så frågar jag ägaren. Och bjuder jag hem denne på kaffe tror jag nog att jag hinner märka på en timme om han inte har alla pommesfritesen i kanoten.

   Radera
  4. Är många gånger en ganska stor skillnad, men inte alltid precis som jag skrev. OM man upptäcker att det det är skillnad, och att man upptäcker över kopp kaffe att vissa pommesfrites helt enkelt inte befinner sig i kanoten och respekterar det och backar från affären är det att besitta en moralisk kompass tycker jag också...Jag delar inte din uppfattning i frågan helt enkelt...

   Radera
  5. Att du inte delar min uppfattning är jag helt med på, och jag är också övertygad om att vi aldrig kommer enas, men jag försöker förstå hur du tänker. Tror du att Ebba under det inledande kaffemötet (tvärtemot vad hon säger) märkte att den här gubben inte är helt hundra, men valde att ta risken trots att det kunde ödelägga hela hennes politikerkarriär?

   Nog för att politiker är duktiga på att ljuga, men Ebba Busch är inte dum i huvudet och det skulle krävas för att tycka att det vore värt att chansa på det.

   Radera
  6. Bara ett viktigt påpekande på kommentaren: Vad jag förstått var det alltså en tomt och fastighet med "stora renoveringsbehov" där denna 83-åring inte ens bodde. I princip var det tomten som köptes i syfte att lägga ett större belopp på att göra det till en plats man kan bo på. Inte något "vad fint han bor", snarare: "Vilken outnyttjad potential."

   Radera
  7. Vet inte om det gör någon skillnad. Om 3,9 Mkr var för dåligt betalt var det dumt av säljaren att inga ett avtal där han sålde för 3,9.

   Radera
  8. Självklart, och det kan fortfarande vara så att Ebba har gjort något förkastligt. Känns som det är rätt många detaljer som tidningarna inte lyckats förmedla. Detta var riktat mot huvudkommentaren där det verkade utgås från att det var någon gammal gubbe i något idylliskt hus vid en sjö och så kommer onda Ebba och lurar honom totalt, det verkar ju finnas fakta som säger att så inte var fallet. Sen kan det fortfarande vara en dålig affär, så klart. Jag är extremt dålig på att värdera tomter av detta slag.

   Radera
  9. Jag med, jag har ingen aning om det hade gått att pressa ut mer.

   Radera
 6. Vänster media tycker ebba och Kd rört sig lite för mycket åt höger sista tiden. Därav häxjakten. Inga feminister kommer häller till undsättning för ebba och Kd har en egen agenda och är inte 100% pk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns som att det här handlar väldigt lite om hus och Säpos resurser.

   Stämmer, KD är bara 97 % politiskt korrekta.

   Radera
  2. Skrämmande att 3% avvikande från åsiktskorridoren kan få en sådan reaktion. Troligtvis har journalistkåren haft sin senaste kurs i värdegrundande arbete i Nordkorea.

   Radera
  3. Nej, troligen i Sverige. Där är de vana vid att ingen någonsin avviker. Åtminstone inte utan att få löpa gatlopp.

   Radera
 7. Heja ebba mm. Stå upp emot vänstermedia diktaturen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte att Ebba shoppar hus som ett politiskt ställningstagande, men vi får se hur det slutar. Antingen tror jag att hon släpper alltihop, alternativt slänger med två miljoner till.

   Radera
 8. Håller helt med dig! Inte alls ovanligt på landsbygden att man gör precis som hon gjorde. Inte för att få bästa pris utan för att objekten är få, särskilt om man vill bo i närheten av barnen och deras andra förälder som Ebba vill. Känns som en icke-historia och jag fattar inte alls den mediala uppmärksamheten.

  /Frihetsmamman

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som jag förstod det bor mannen inte kvar i huset, så det gjorde han kanske inte då heller. Inte konstigt om någon tipsat Ebba om att huset står tomt. Särskilt om hon deklarerat att hon är på jakt efter ett sådant objekt i det området.

   Radera
 9. Kom ihåg var ni läste detta först.Sparo + Ebba = Sant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Jag vet inte vem det där var mest oförskämt mot. Troligen henne, men jävlar vad även jag tycker att det vore en dålig idé.

   Radera
  2. Omg. Hon har lika mycket hår på huvet som du har i ansiktet. Å tvärtom...

   Vilket par... 😂❤️

   Radera
  3. Dessutom, två partiledare som par. Vad blir det för parti av det?

   Kristeliga hållkäftenfolkhatarpartiet?

   Radera
  4. Riktigt oklatschigt partinamn!

   Radera
  5. Bitter Kristen Samling?

   Radera
  6. Ni får kalla det vad ni vill. Grundproblemet är inte namnet utan att jag väldigt sällan håller med Ebba och KD.

   Radera
 10. Timingen är suspekt. Vi närmar oss en regeringskris (tror iofs kommunist-Jonas kommer banga när det kommer till kritan). Då går kommunisterna i journalistkåren till attack mot en av de starkaste aktörerna i en eventuell regeringskris...slumpen? Kanske, kanske inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att Expressen och Aftonbladet hade huggit oavsett timing, men visst passar det bra just nu.

   Jag tror inte heller att Sjöstedt tänker fälla regeringen, men ska det ske någon gång så är det nu, strax innan han ska avgå.

   Radera
 11. Jag tror till Ebbas fördel att det även stod (i förbigående så man skulle kunna missa det om man löste snabbt) att Esbjörn inte heller hade betalat tillbaka handopenningen eftersom han påstod inte veta till vilket konto han skulle betala tillbaka det.

  Självklart kände sig Ebba tvungen skaffa advokat, hon tror ju hon är på väg att bli blåst på handledningen när mannen hon betalat till aldrig dök upp som avtalat.

  Esbjörn borde stämmas jag hade aldrig låtit honom komma undan med en sådan blåsning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha, jag läste någonstans att han hade betalat tillbaka handpenningen vilket i så fall var helt fel. Fast det spelar egentligen ingen roll. Säljaren kan knappast avbryta affären genom att betala tillbaka. Sålt är sålt, vad han än gör med pengarna.

   Klart hon tar hjälp av en jurist när hon inte själv lyckas få tag i säljaren. Vad ska hon annars göra, ringa runt till hans släktingar? Jag kan se rubrikerna framför mig om hur "Ebba trakasserar åldring".

   Jag hade inte heller backat, men är man partiledare gör man nog det eftersom det står ett jobb och en regeringsplats på spel.

   Radera
 12. Tråkigt att läsa denna typen av artiklar där det är uppenbart att "journalisten" försöker skapa en snyftartikel om stackas Esbjörn som blir "lurad" av Ebba Busch som alla nu har lärt sig hata då hon kramade nån kompis på en fest... fy f-n alltså... :)

  För mig är det uppenbart att det är mer i görningen än vad den stackars överarbetade journalisten orkat gräva fram. Vinklingen mot Ebba är helt uppenbart pinsam. Gissningsvis är det släktingar som nu går miste om sitt arv som verkar göra allt för att affären ska dras tillbaka.

  Ebba gör helt rätt som kontaktar advokat. Jag förstår inte heller varför journalister och andra hugger direkt om någon gör detta? Det är det rätta och ingenting skumt. Det är inte som i filmens värld där polisen tror du är skyldig om du inte berättar allt och lite till istället för att be om en advokat. Advokaten är till för att bevaka dina intressen, för det kan du lita på att polisen INTE gör. Normalt sett går ju en fastighetsaffär oproblematiskt till, men i detta fallet då gubben inte ens dyker upp, då hade jag också anat ugglor i mossen.

  Artikeln hade lika gärna kunnat ha rubriken "Ebba Busch på väg att bli blåst i fastighetsaffär"... men nu valde den s.k. journalisten att gå en annan väg...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är så uppenbart fulvinklat.

   Jag tror att exakt alla hade kontaktat en jurist i Ebbas läge. Vad menar de annars att hon ska göra, bara släppa affären? Även om hon skulle vilja hade det inneburit att journalisterna gjort en grej av det med, att nu är det uppenbart att hon "vet" att hon handlat fel.

   Den rubriken hade varit sann oavsett vad man tycker om Ebba. Bägge parter har skrivit på och nu vägrar den ena att fullfölja affären. Då är det inte han som blir lurad.

   Radera
 13. Ingen försäljning är väl helt klar och bindande förrän slutgiltigt avtal är skrivit. Det har alla mäklare varit mycket tydliga med varje gång jag köpt eller sålt något. Köparens handpenning kan förverkas om den drar sig ur men säljaren kan avbryta när som tills sista kontraktet är klart. Så har jag uppfattat det iaf så förstår inte vad Busch vill få ut av att processa förutom dålig publicitet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De har skrivit avtal. Säljaren minns det bara inte (men han minns att han blev väldigt pressad att skriva på). Jag antar att det är kontraktsbrott om Busch sätter hårt mot hårt, men säljarens arvingar fattar väl att hon inte kan det.

   Radera
 14. Det man vet med absolut 100% säkerhet är att såsom det beskrivs i tidningarna, så har det inte gått till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske är det inga rena lögner här, men t ex att ta kontakt med en advokat när man håller på att bli lurad är inga konstigheter. Formuleringen "Hon överväger att starta en juridisk process mot 83-åringen" är däremot uppenbart till för att smutsa ner.

   Radera
 15. Det är ganska tydligt vad deras agenda
  är här, att piska upp ett djävla drev
  av hat mot en människa som står på "fel sida"

  Sakfrågan och huruvida det Ebba har gjort
  är rätt eller fel är bara en parantes i
  nuläget eftersom att skadan redan är skedd
  genom hur dom rubricerade allting.

  Hoppas folket ser igenom detta men jag skulle
  tro att det blir någon % lägre stöd för KD
  i det korta perspektivet, 2 år kvar till valet
  om inget extraordinärt händer men det blir
  nog tufft oavsett för Ebba/KD framöver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är som sagt långt till valet och svenskarnas minne är kort, men vi får se.

   Radera
 16. Ja precis antagligen hans släkt som vill ha bostaden själva eller så hatar släkten KD. gubben vill inte göra sig osams med sin släkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och det får vi nog inte veta.

   Radera
  2. Det var precis vad vi fick: https://www.expressen.se/dinapengar/bostad/brorsonen-sag-vad-de-gjort-da-borjade-esbjorn-grata/

   Det är släktingarna som tyckte att gården var deras.

   Radera
  3. Se där ja! Och därmed rätades också alla frågetecken ut om huruvida släktingarna är medvetna om att ett uppiskat mediedrev förbättrar läget för dem. I artikeln sista rader skryter han nästan över hur han hotat Ebba. Låt mig gissa att brorsonen kommer att äga huset i exakt två månader efter att Esbjörn trillar av pinn.

   Esbjörn å sin sida kan glädja sig åt att han blivit två år yngre sedan förra artikeln. Då 83, nu 81. Och ja, det är 81 som stämmer.

   Radera
 17. Jag läste denna uppföljning med bilder igår, idag ligger det bakom betalvägg.

  Ebba Busch vill lägga fyra miljoner på ett ruckel - Aftonbladet
  för 1 dag sedan — Fastigheten ligger i utkanten av Uppsala. Gamla bilar till hälften nedgrävda, presenningar i olika färger som täcker över bråte, träd och sly,

  Detta verkar mer och mer mystiskt
  /Anna D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag antar att det varken är huset eller de nedgrävda bilarna hon är sugen på utan läget för att bygga ett nytt hus. Men hon släpper nog alltihop snart och köper ett annat renoveringsobjekt genom bulvan.

   Radera