torsdag 29 april 2021

Ja' ä' inte bitter

Jag heter @bittermicke på Twitter. Inte för att jag är särskilt bitter, men har man ett vanligt namn har man att välja mellan att komma på något originellt eller att heta typ @mickelarsson31415926535. Mitt val har lett till att så fort jag twittrar något negativt får jag höra att jag valt ett bra namn (underförstått: egentligen är du bara sur för att du är så jävla misslyckad).

Men nej, jag är sällan bitter. Jag unnar andra att lyckas, särskilt om de har kämpat för det. Har de inte det blir det lite svårare, men kanske jämnar tur ut sig i det långa loppet, så då är det dem väl unt.

Jag tecknade Evolution Gaming när den introducerades på börsen. Det var ju en fräsch affärsidé med livecasino med riktiga dealers på nätet. Okej, det gick ju inte att ta patent på idén, men de var först så det borde väl gå att kräma ur lite pengar ur den innan konkurrenterna skulle hinna ikapp.

Det gick bra, aktien steg, men jag hade i vanlig ordning bara tilldelats en struntpost, så jag sålde den i väntan på ett köpläge längre fram. Men aktien fortsatte upp, så jag kom inte igen. Inte under hela 2015 och inte senare heller.

Så här niotusen procents uppgång senare skulle till och med min struntpost ha haft ett hyfsat värde även om jag bara hade stoppat den i byrålådan. Men det gjorde jag ju inte. Och den här våren tycks varenda människa ha berättat hur många kronor och/eller procent de tjänat på Evolution, eller ”Evo” som medlemmar i klubben för inbördes beundran tycks föredra.

Kul för er att det går bra. Verkligen, skitkul... Likt en börsens Tony Richardsson står jag här vid sidlinjen och applåderar med mina brutna handleder samtidigt som jag kräks i hjälmen. Skit ner er!

26 kommentarer:

 1. haha...

  Köp för faan. köööööp! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. så kan du joina klubben tänker jag....

   Radera
  2. Fast då rasar den bara och så blir det mitt fel. Been there, done that, got the förlustavdrag.

   Radera
 2. Jag är en relativt ny ägare av $evo och jag har redan gjort +35%. Känns riktigt kul, skitkul till och med :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rättelse: Evo har tydligen ökat lite idag så nu är det 39%.

   Radera
 3. Hindsight investing, eller backtrading är alltid lönsam! Bättre lägga energin på något annat :) Att det skulle dyka upp en pandemin som boostade detta ännu mer kan knappast tillskrivas något annat än ren tur.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tjänade jag pengar på i Bröderna Hartmann eftersom - helt otippat för mig - äggkartonger tydligen blev ett coronacase. Så ja, ibland vinner man, ibland förlorar man, som PG sa i Oddset-reklamen.

   Radera
 4. Så då antar jag att du hunnit ladda på i Coinshares? Som du nämnde. Så slipper du vara bitter menar jag :)
  Mvh investera-pengar.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, men jag tittar både på den och Coinbase.

   Radera
  2. Tänk inte för länge bara, för nu åker vi :)

   Radera
  3. Jag tänker att vi ska dippa en liten sväng till först, efter George Floyd-domen.

   Radera
 5. fick samma struntpost, köpte mer, la en order på ännu mer som missade med 50 öre, sen stack den iväg. Höll den till förra året när coronan fick mig att sälja (någon sa att de skulle få stänga ner studios pga personal smittad). Så även om det är min bästa aktieaffär någonsin börjar jag också bli lite bitter, hade varit en värdeökning på i snitt 5K/dagen sen jag sålde :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svårt att blunda för hur man än försöker.

   Radera
 6. Vi köpte lite tesla till lekhinken. Sålde när den hade ökat med kanske 60% under två månader. Om vi hade behållit den hade den nog varit +700% eller något idag. En aktie som stiger så mycket pga i princip ingenting är inte något jag vill ha som långsiktigt innehav. Dock bara att gratulera till de som gått all in och mångdubblat sina pengar. Jag känner såna människor som lätt kan sätta 2 mille på en enda aktie, ibland har de lyckats, ibland går det åt skogen. Vill jag spela köper jag en trisslott.

  men visst, man framstår nog som allergisk mot pengar när man berättar för alla att man inte äger en enda spelaktie. Det har inte blivit lättare senaste dagarna då i princip alla våra rapporterande innehav har backat och backat. Till och med tele2 är nere på årslägsta för att några gamla trotjänare har tackat för sig. Lite psykologiskt kämpigt att läsa varje dag om Evo, tesla och dess likar som ökar och ökar och ökar, medans ens egna innehav sjunker, sjunker sjunker. Förr eller senare blir det väl en korrektion, och då kanske småspararna hittar tillbaka till trygga värdeaktier som t.ex. då Tele2, Swedbank etc.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Till slut hamnar man ju i det läget att man känner att det inte går att räkna hem värdet hur snälla beräkningar man än gör, och om den då tiodubblas efter det får man bita ihop. Men ibland är det svårt.

   Radera
  2. Min kära sambo, som inte är speciellt intresserad av aktier egentligen, köpte amerikanska solcellsaktier för några år sedan. Det bolaget köptes upp av Tesla i utbyte mot Teslaaktier. För några veckor sedan, vid ett av sina mycket sällsynta besök på kontot, konstaterade hon att de där Tesla hade gått upp 1300%. Så hon sålde dem och gick och bytte till en nyare bil. Ingen Tesla dock...

   Radera
  3. Riktigt kul ända tills hon säger att "det där med aktier var en baggis" :)

   Radera
 7. Undrar bara om aktien verkligen är värd nuvarande pris, o medans jag undrade steg den väl ytterligare 2-3%...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner igen den känslan, fast inte just på Evo.

   Radera
 8. Jag sålde mina evo nån gång 2018 och jag vägrar att vara bitter. Jag äter choklad istället. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Choklad gör mig fet. Och DÅ blir jag bitter.

   Radera
 9. tricket är att aldrig titta på kurvorna efter det man sålt. finns ingen anledning att gråta över sådant du inte kan påverka, men kanske, försöka lära sig något hur man skall agera i framtiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men då kommer man ju kanske aldrig in i bolagen man "missat". Inwido t ex, där jag nu är +173 % (på den del jag inte sålde av häromdagen). Och Opus som jag var in och ut ur 6-7 gånger. Det hade jag inte velat missa, det får vara värt lite bitterhet.

   Radera
 10. Kul med en pi-referens, dock skulle 31415926536 varit en korrekt avrundning, men jag är inte bitter :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte se om någon skulle knäcka den. Ja, inte den felaktiga avrundningen då. Den uppstod för att jag slutade när jag tyckte att serien var tillräckligt lång utan att fundera över att modifiera sista siffran.

   Radera