söndag 10 december 2017

”Gratis” vinterjacka

Många satsar på att köpa billigt. Jag försöker dra det lite längre. Jag behövde en ny vinterjacka och insåg att jag hade lite poäng liggande på ett av de ställen jag fyller i marknadsundersökning, vilket tidigare gett mig gratis träningskläder.

Så jag gick in och kollade om det möjligen fanns något vettigt. Jodå, de hade en jacka som verkade leva upp till de krav jag ställde. I andra nätbutiker kostade den runt 1600 kr. Mig kostade den bara tid.


Jag fattar att tid också är pengar på något sätt, men allt jag gjort är att då och då lägga några minuter på att tycka till om någon usel reklamkampanj eller berätta hur dum i huvudet jag tycker Stefan Löfven är på en skala. Medan jag sitter och äter eller pratar i telefon.

Bara att klicka hem och få hemlevererad. Passade på att beställa ett par korta löpartights också, när jag ändå höll på. Även om barbent löpning känns ganska avlägsen just nu när man kan behöva slå bort istappar ur skägget på vägen upp i trapphuset.

12 kommentarer:

 1. Fint! Jackan var riktigt snygg och ser grym ut! Vilka sidor kör du undersökningar på om man får fråga?

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är nöjd. Varm utan att det känns som styrketräning att släpa runt på den. Jag kör Yougov och Panel.se.

   Radera
 2. Svar
  1. Ja, det är en smak man inte ledsnar på i första taget.

   Radera
 3. Själv nöjer jag mig med att köpa vinterkläder precis innan vårsäsongen drar igång. Brukar fungera riktigt bra. Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
 4. Hej, vad är det för marknadsundersökningar du gör?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yougov och Panel.se, men det finns en massa andra också så jag ska inte recensera vilka som är bäst.

   Radera
 5. Jag fattar inte hur du och Snålcoachen lyckas med era undersökningar - ni verkar plocka ut de mest fantastiska prylar löpande. Jag slet med YouGov i ett helt år och fick ut en dansk rotborste.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Ja, hur tusan kan man leva utan en dansk rotborste?!

   Fast min känsla är att Yougov inte alls har lika många undersökningar som tidigare. Eller också ratar de bara mig.

   Radera
 6. Appropå billiga kläder så finns det alternativ för oss som inte haft så stor framgång med gratisundersökningar. Många butiker har rea både före och efter jul. Var nyligen i lågprisbutik som hade happy hour (-50%) i en timme på alla kläder i samband med julskylting. Lågt pris blev då ännu lägre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och så här i butiksdödstider finns köpcentra med nedläggningshotade butiker. De som inte ska flytta utan istället läggas ner kan köra "Allt ska bort"-skyltar med ständigt höjda reaprocent i månader innan butiken är tömd.

   Radera