torsdag 24 mars 2022

Där blåste ryggraden av

Jag vill känna sympati med gamla människor som gjort virriga husaffärer, men precis som i fallet med Esbjörn som sålde hus till Ebba Busch och sedan glömde/ångrade det kommer här ett exempel på gamling jag tycker får skylla sig själv.

Det är Gunilla, 78, som sålde sitt hus till ett företag för 650000 kr, men vägrade att låta 100000 kr av köpeskillingen stå som betalning av möbler. När sedan företagarna (vars ursprungliga namn är Malek och Abd Elrahman Fakhro, men som bytt namn till Magnus Fakhro och Jörgen Johansson – verkar ju förtroendeingivande) dök upp med ett kontrakt på 550000 kr protesterade hon, men skrev ändå på.

Trots det tycks Gunilla hoppas att de ska betala hundratusen till eftersom de lovat det, men det är klart att de inte gör när hon skrivit på ett avtal på ett lägre belopp! Gunilla ”känner sig blåst”. Gunilla, du är blåst. Frågan är bara vem som blåst dig, Malek/Magnus och Abd Elrahman/Jörgen eller du själv.

Nu till det märkligaste av allt. Gunilla sitter i kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna. Det skulle i och för sig förklara varför hon först förhandlar fram ett pris och sedan skriver på ett kontrakt med ett annat, för SD har ju en historik av att säga en sak och sedan gå med på något helt annat för att inte stöta sig med någon.

Men hur kan man sitta i kommunfullmäktige med så grundläggande brister i hur affärer fungerar? Hon måste ju ha skrivit på hundratals avtal och protokoll. Var hon lika obrydd över vad som stod i de dokumenten som i sitt eget huskontrakt?

Nej, jag är ledsen. Frågan var nog aldrig om Gunilla skulle bli lurad utan när och av vem. Med facit i hand (för detta är facit, mer pengar får hon inte) ska hon nog vara glad att de bara sänkte priset med hundratusen. Eller kan det ha funnits en gräns, ett belopp Gunilla inte glatt hade godkänt för att inte behöva känna sig ”obehaglig till mods”?

25 kommentarer:

 1. Jag förstår inte, hade hon köpt möbler av gossarna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säljer du hus får du betala reavinstskatt. Begagnade möbler säljer du som privatperson skattefritt (och eftersom köparen var ett företag får du ändå dra av kostnaden), så då kan man sätta ett lägre pris på huset och sälja lite möbler vid sidan av.

   Fast just i detta fall undrar jag om de överhuvudtaget hade tänkt betala för möbler eller om det var ett trick för att (som de gjorde) sätta ett lägre pris på huset och sedan glida undan med muntliga löften om mer pengar.

   Radera
 2. Ny tror jag att jag förstår, de sa att de skulle betala henne 100K för lösöre senare. Sen gjorde de inte det. Ok de har inte brutit mot lagen men de är oärliga och omoraliska.

  / Samma som Anonym 09:38

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det beror ju på hur det diskuterats och formulerats. Lösöre är ju just lös egendom, och då är enligt lagen muntligt avtal bindande (vilket det inte är när det gäller fast egendom, dvs fastigheten).
   Så om de har lovat att betala 100000 till för lösöret är det lagligt bindande. Problemet är förstås i vanlig ordning att det är JÄVLIGT svårt att bevisa existensen av ett muntligt avtal - det krävs i praktiken att man spelat in samtalet...

   Radera
  2. Visst är muntliga avtal bindande, men precis som du säger är de nästan omöjliga att bevisa. Mitt tips är att man ser till att ha papper på allt. Även om man gör affärer med kompisar är det inte fel att ha åtminstone ett mejl att gå tillbaka till där A skrivit vad man kommit överens om och B mejlat tillbaka och bekräftat.

   Radera
 3. Hade tanten ens bemödat sig med att googla på herrarna som köpte huset hade hon förmodligen sprungit så fort hon kan i motsatt riktning. De gör inget annat än bedrar privatpersoner och andra företag via sina skumraskaffärer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan ana. Byter man namn från Abd Elrahman Fakhro till Jörgen Johansson är det nog inte i första hand en hyllning till sitt nya hemland.

   Och jag tycker att det är märkligt. Jag gör inte affärer med någon för 10000 utan att ta reda på vad de gör på fritiden, vad de äger osv, men många som skickar iväg flera hundratusen eller till och med miljoner verkar inte ha ägnat fem minuter åt research.

   Radera
  2. Varför får dessa typer fortsätta år efter år utan att bli stoppade.De har minst 10-20 olika s k företag med namn som de kapat av seriösa företag!

   Radera
  3. Det korta svaret är väl just för att det finns kunder som inte tänker att en deal som låter för bra antagligen är för bra. Och att stoppa dem med juridik är svårt även om de såklart borde förbjudas att driva företag i ett eget namn (vad de än heter för tillfället).

   Radera
 4. En annan "bostadsaffär" de genomfört.
  https://www.sydsvenskan.se/2021-12-17/stadfirman-kapade-bennys-lagenhet-och-dumpade-hans-bohag-pa-en-cykelvagcGzc_

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är bara betrodd att läsa ingressen, men det räckte. Och lite samma där. Ska jag släppa in människor i mitt hem, kanske när jag inte är där själv, vill jag ha väldigt bra koll på vad det är för figurer, det är inget jag gör utifrån en reklamlapp i brevlådan.

   Radera
 5. Vad ska man säga? Återigen, araber i farten. Verkar inte finnas många av dem som är normala faktiskt. Men det är väl därför det är som det är med alla deras egna länder.
  Mvh investera-pengar.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försöker se människor som individer. Magnus och Jörgen alltså :)

   Radera
  2. Oavsett vilket land skojarna verkar i kommer de lägst hängande frukterna att plockas först och modus operandi kommer att variera lite förstås.

   Radera
  3. Så är det. Skojarna är en internationell rörelse, liksom idioterna, och det enda man vet säkert är att de kommer att träffas.

   Radera
  4. Fakhro är kurder, inte araber. Araber har inte alls samma klansystem eller kulturella benägenhet till maffiaverksamhet. Folk som sedan länge existerat som minoriteter (fyll i exempel själv så jag slipper begå hmf) utvecklar ofta en extremt parasitär och hänsynslös inställning till majoritetsbefolkning och betraktar dessa som gör som kan behandlas hur som helst. De allra flesta araber har inte den sortens bakgrund alls

   https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Fakhroklanen

   Radera
  5. På den länken framgår ingen etnicitet. Nåväl, för själva brotten gör den ju heller ingen skillnad och huruvida vissa folkgrupper har en "extrem parasitär och hänsynslös inställning till majoritetsbefolkning" (som du i och för sig inte skriver rakt ut, för då hade jag blivit tvungen att ta bort kommentaren) får stå för dig.

   Men låt oss nu lämna den etniska aspekten på detta. Hoppas och tror att ni förstår nyttan med det.

   Radera
 6. Ibland undrar jag om svenskar ( en del) saknar självbevarelsedrift.
  En sund skeptisism skulle väl inte skada.
  Den här naiviteten går igen även i samhället och utnyttjande av våra välfärdssystem som blir kapade av kriminella gäng. Självskadebeteende från svenska myndigheters sida. Naivt är väl fel ord snarare verklighetsfrånvänt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är som att det är för mycket pengar. En tusenlapp, då har man åtminstone lite koll, men över en halv miljon, då bara gasar man.

   Radera
  2. Eller "Så länge det inte drabbar mej"

   Radera
  3. Men det gör ju det. Och ju sämre koll man har, ju mer godtrogen man är, desto större risk att det händer just en själv.

   Radera
 7. De där gossarna har satt i system att blåsa särskilt äldre och sårbara svenskar så jag tycker nog man får ge Gunilla mer sympati än man skulle gjort om det rört sig om mindre fula fiskar. Det är inte särskilt svårt att tänka sig att en ensam äldre kvinna blir *jävligt* stressad och gör något oöverlagt när hon blir ensam med två främmande män som beter sig aggressivt. Givet deras bakgrund är den enda rimliga utgångspunkten att de använt allt fulspel som tänkas kan och dessutom är bra på det. Det är inte alls jämförbart med att göra en dålig affär med en riksdagsledamot.

  Har själv varit med om invandrare som ska köpa saker och dykt upp med kompisar för att intimidera och få ett övertag. Det är inte särskilt kul även om man är vuxen man. Det torde vara avsevärt värre om man fysiskt är totalt hjälplös i situationen.

  För övrigt anser jag att ingen statsbildning som låter sådana där typer gå fria förtjänar att kallas en rättstat. Specialister på att jävlas med och utnyttja sårbara människor och rättssystemet gör inte annat äm att hjälpa och skydda dem

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att de var ute efter att blåsa henne tror jag säkert. Men om hon blir stressad och kände att hon inte kunde lita på dem (fullt rimligt med tanke på att de redan föreslagit diverse juridiskt dribblande) var det ju dumt att hon satte sig i den situationen. JAG, som fysiskt frisk och ganska reslig man hade inte satt mig i ett möte med dem utan att ha någon mer på min sida. I och för sig hade jag senast efter första mötet valt att inte göra affärer med dem så det hade heller inte blivit aktuellt.

   Så jo, trots att jag förstår att hon kände sig utsatt ställer jag högre krav än så. Om man hårdrar det är det tack vare aningslösa Gunillor dessa män tillåts fortsätta operera.

   Radera
 8. fick precis upp denna i flödet: https://etidning.lokaltidningen.se/p/svalov/2022-03-26/a/en-av-broderna-kapade-hans-firma-nu-erbjuder-han-gravjobb-i-magnus-dahls-namn/2921/514579/27173753

  de har alltså tom bytt namn för att mans ska tro att det är den gamla ägaren som har kvar företaget

  SvaraRadera