lördag 1 april 2017

Mars i videosammandrag

I mars gick SIXPRX upp 2,14 % och Nasdaq Comp 1,48 %. Min portfölj: -1,33 %.

Månadens video:


Mina nya lekkamrater:

Asics Piranha 5

Mizuno Aero 15

Det var det. Hoppas att vi ses, både här och på Twitter.

29 kommentarer:

 1. Bra video Micke! Linsen är i fokus och löparskorna ser bra ut.

  Vad gör Syding? Är det en komikkanal han har? Jag skrattar åt den i och med att han har en massa tankar han rabblar upp utan någon struktur. Han har vinklar där man knappt ser honom när han talar (i sitt kök). Han har en rubrik som menar att det är 25 sekunder, men så har han en skylt i videon på 25 minuter. Han talar om sin bakfylla och blandar den med aktieköp och krogbesök.

  Är det ett komiskt upplägg från Syding? Hela upplägget verkar peka på det, om inte personen är nära ett sammanbrott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, jag menar det, stillastående kameror må vara tråkiga, men hellre det än att de skakar eller att vinkeln gör att man inte ser vad som händer.

   Jag gillar Sydings ostrukturerade adhd-upplägg, men det är en smaksak. Skylten "25 minuter" handlar nog om att han vill pusha för sin podd med det namnet, men en länk eller någon slags förklaring hade inte alls varit fel. Nära sammanbrott tror jag inte, men allt är möjligt :-).

   Radera
  2. Jag vet inte om denne Syding. Hur ska man tolka det här Youtube-klippet? https://www.youtube.com/watch?v=n3JmcPFuP-I.

   Eller den här, när han står långt bort och talar. Man ser bara en suddig prick nere i hörnet av köket. https://www.youtube.com/watch?v=oAXOPlgjM8Q. Han inleder med: "Hallå! Jag ska prata om träning idag." Men pratar om det 30 sekunder och sedan pratar han om aktier igen. Får mig att tro att det mest snurrar massa tankar om aktier i hans huvud.

   Han måste väl medvetet regissera sina videor eller så blir det omedvetet en viss charm i redigeringen. :-)

   Förträffligt att han helt plötsligt drar in massa aktieråd. Han verkar ju kunna det där med aktier! Han nämner inte sällan alkohol och krogen heller. Underhållande person.

   Fullständigt klockrent att han också har en skylt där det står "25 minuter" medan han rubriksatt sin rubrik med "25 sekunder".

   Radera
  3. Jadu, det där tolkar jag som att han konsumerat stora mängder... paracetamol. Jag fattar inte varför han nästan medvetet verkar vilja att det ska vara pissigt ljud och bild. Kanske strävar han efter någon slags äkthet, men i så fall tycker jag att han överspelar det kortet.

   Det där med 25 minuter/sekunder tyckte jag att jag förklarade i förra kommentaren, för DET fattar jag i alla fall. Podden han gör heter 25 minuter och den försöker han göra reklam för i denna Youtubeserie kallad 25 sekunder.

   Radera
  4. Jo, men för den oinvigde är det god humor. Det kan tolkas som han försöker skämta om sitt program, att det varken är 25 sekunder eller 25 minuter. Det kan också uppfattas som om han inte vet skillnaden på sekunder och minuter. Han håller sig ju heller aldrig till 25 sekunder. Även där misstänker man att han blandar ihop sekunder med minuter.

   När man gör poddar och videor ska man inte utgå från att publiken/tittarna/lyssnarna vet att man också har en podcast. Det är en regel.

   Radera
  5. Jag tror att de flesta som kommer till Micke Sydings Youtubekanal (hittar inte mycket reklam för den, innan jag gjorde det i detta inlägg) har någorlunda koll på vem han är.

   Namnet håller jag som sagt med om, "2,5 minuter" hade varit bättre och mer korrekt.

   Radera
  6. Jag har sett Syding i all hast, men nu vet jag mer.

   Jag tror ändå det är ett bra upplägg att ha lite humor och andra inslag i sina börssnack. Ekonomi är tråkigt men ack så nödvändigt.

   Jag gillar att läsa din blogg och dina twitterinlägg. Eftersom du har blandar humor, satir, vardag och ekonomi. Jag vill påstå att du är motsatsen till en snöflinga. Du är en regndroppe.

   Läser och ser helst regndropparna.

   Radera
  7. Tack! Jag vet inte om ekonomi måste vara tråkigt, men det kan bli enformigt. Särskilt om man exempelvis bara skulle snacka börs.

   Radera
 2. Ser ut som att du hittat två par bra skor. Jag springer också mycket och gillar Asics, även om jag fortfarande föredrar Nike. Har du något favoritmärke, eller testar du omfattande vid varje nyinköp?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nikes skor har jag aldrig gillat, men efter att de börjat tillverka religiösa förtryckarplagg (https://www.dezeen.com/2017/03/08/nike-pro-hijab-design-female-muslim-athletes-sportswear-fashion/) bojkottar jag dem helt.

   I övrigt är alla märken med i racet för mig, även om jag är tveksam till Adidas eftersom deras modeller ofta är för smala för mina simfötter.

   Asics är ett gammalt favoritmärke. Gillar känslan i skorna och tycker att de håller väldigt länge. Sprang mina första två maror i Speedstar 4 och älskade Tarther 1.

   På senare tid har Mizuno seglat upp som en bubblare. Mina Hitogami 2 är kanske de skönaste skor jag någonsin haft.

   Radera
 3. När du köper olja säger du, ETF eller vilken ticker kör du? //Richard

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag köper Olja S (https://www.avanza.se/borshandlade-produkter/certifikat-torg/om-certifikatet.html/279654/olja-s) för att den saknar hävstång och är baserad på råvaran och inte på oljeaktier.

   Radera
 4. Tack för att du tog fram Britt Marie Mattssons artikel. Man går väl inte i väggen, men väl i taket.

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å ena sidan förbannad, å andra sidan blir jag nyfiken på hur sådana människor tänker. Exempelvis när islamister flyger in i skyskrapor och dödar flera tusen människor och en av de första tankarna som kommer upp är: "Oj, det här kommer att göra att hårda ord skickas mot övriga muslimer." Inte rätt prioritering i min värld.

   Radera
 5. Ska vi behöva vänta en hel månad tills vi får höra det där snuskskämtet? :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är skitdålig på snuskskämt och säger som Johan Glans sagt en gång: Man ska skämta om sånt man har kunskaper om.

   Radera
 6. Haha, man skulle nästan kunna tro att du är komiker ;)
  Jag blev också nyfiken på det där snuskskämtet! Kom igen, något kan du säkert! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. I en svunnen tid i en svunnen värld kan jag ha varit det, men alldeles för pryd för snuskskämt. Det närmaste jag kom var att snacka bröst i förbifarten.

   Radera
  2. Ja, det där kan nog inte ens klassas som lite snuskigt. Så du tillhör den pryda generationen? Du som fick uppleva det vilda 70-talet!

   Radera
  3. Upplevt och upplevt... Klädd i galonbyxor i en barnvagn var det inte så vilt :-).

   Radera
  4. Jag tror nog det var ganska vilt där också, men kanske inte på samma sätt :)

   Radera
  5. Jag såg det mer som en transportsträcka till "det glada 80-talet" :-).

   Radera
 7. Kul med videoinläggen, gillar dem - fortsätt så!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Egentligen är jag mer road av skrivna inlägg, men en video i månaden ska jag väl klara av att få fram.

   Radera
  2. Klockrent!

   Är det Lars som brukar kommentera sin blogg som du söker arbete åt? Verkar vara en mycket begåvad människa i så fall.
   Själv tycker jag det är synd att man måste jobba så mycket, då man inte hinner följa börsen.

   Sitter också i skiten med HM, men tror de kommer överleva till skillnad mot ex Eniro :)

   Har varit björn länge nu,,har kostat. byter snart till bull..;)

   Mvh
   KP

   Radera
  3. Fråga:

   Skulle man på något sätt kunna få dig intresserad av teknisk analys?

   Mvh/KP

   Radera
  4. Jag trodde att det framgick att den Lars jag refererade till, med Twitteradress @ohlylars är den gamle kommunistiske partiledaren: http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/6aMm3/ohly-har-sokt-15-jobb--utan-att-fa-nagot

   Ja, H&M har ju fortfarande attraktiva produkter medan Eniros storsäljare telefonkatalogen försvann.

   Jag är ganska tveksam till teknisk analys och kommer nog så förbli.

   Radera
 8. Alltid trevligt med olika typer av inlägg men själv föredrar jag definitivt det skrivna ordet så jag är både glad och tacksam över varje dag det kommer ett sådant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Med undantag för första dagen i varje månad har det kommit ett skrivet inlägg varje dag sedan i somras.

   Radera