måndag 1 maj 2017

April i videosammandrag

I april steg SIXPRX 4,36 % och Nasdaq Comp 2,30 %. Själv lyckades jag prestera det unikt usla resultatet -0,64 %.

Månaden i videoform på fem minuter:


Nu håller jag tummarna för en månad med börsras och solsken.


Vi ses! Här och på Twitter.

14 kommentarer:

 1. Kul och intressanta ämnen du tog upp inkl politiken, missat en del så tack igen.
  Jag har också följt upp och gick plus som tur vad, tror du inte på hyfsat positiv börs nu när vinsterna är högre än väntat, valet i France ser ju ut att inte bli Le Pen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag har väldigt dålig koll på Frankrike eftersom jag inte talar ett ord franska, men min gissning är att Macrons seger prisats in i börsen som ju tog ett skutt uppåt när Le Pen inte ens vann första omgången och knappast får mycket mer än 25 procent i andra.

   Radera
  2. Va?! Menar du att alla som stöttade Hillary för att hon är kvinna inte kommer ge sitt stöd till Le Pen?

   Och 25 procent? Jag får det till 40 procent.

   https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e3/Opinion_polling_for_the_French_presidential_election%2C_2017_Macron%E2%80%93Le_Pen.png

   https://en.wikipedia.org/wiki/Opinion_polling_for_the_French_presidential_election,_2017

   Radera
  3. Som sagt, jag har väldigt dålig koll på franska valet. Vi får se var det slutar, men 25 och 40 kvittar egentligen för resultatet blir ju detsamma.

   Men så pass bra koll har jag att jag vet att det inte är samma väljare som röstade på Hillary som nu har chansen att rösta fram Le Pen. Det är bara svenska ledarskribenter som tror sig få bestämma i alla val :-).

   Radera
  4. Vadå?! Jag stöttar både Gudrun och Marine. Kvinnor är starka! Kvinnor är självständiga!

   Kvinnor över hela världen, förena er mot patriarkatet!

   Radera
  5. Det är få (om ens någon) yrkesgrupper där jag struntar mer i könet än just hos politiker.

   Radera
 2. "Nu håller jag tummarna för en månad med börsras"
  Har du äntligen sålt dina advenica och skaffat krigskassa istället? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, hur mycket börsen än rasar KAN Advenica inte tappa från den här nivån... tror jag.

   Radera
  2. Haha, säger du det så. Jag förstår deras produkter men har inte satt mig in i dom, kanske ska göra det för att se om det kan tänkas finnas lönsamhet. Clavister har också svårt att tjäna pengar, trots fantastiska produkter och underbar kundservice.

   Radera
  3. Fast ibland vet jag inte hur man ska tolka det. När kombinationen fantastiska produkter på glödhet bransch inte ger vinst är det svårt att förklara ens för sig själv vad det är man väntar på.

   Radera
  4. Svår marknad trots att den är het. Det saknas inte konkurrens från jättar som Cisco och Fortigate - eller för den delen fullgoda OpenSource-aternativ som pfSense.

   Radera
  5. Både och, skulle jag säga. Dessa gör det säkert svårare att bryta ny mark på privatmarknaden, men när det gäller stora statliga organisationer och myndigheter tror jag aldrig open source blir ett verkligt hot mot företag som Advenica.

   Radera
 3. Hej!

  Vi har väl haft terror dåd tidigare än mannen som lyckades spränga sig själv- norrskensflamman, amalthea än tidigare kommer jag på. Lite kuriosa är att brevbombens uppfinnare kom från töreboda
  Mvh JFG

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt! Jag tänkte nog mer "i modern tid", men det sa jag aldrig. Sen är frågan vad som ska tolkas som terror och inte. Ikeamorden brukar inte kallas terror, men kanske handlar skillnaden mest om att mordvapnet var kniv och inte lastbil.

   Radera