fredag 22 mars 2019

Bortskämd, bortskämdare, SVT Kultur...

Jag vet att jag gett mig på SVT förut, så den som inte orkar med det får vänta till i morgon då det kommer ett garanterat SVT-fritt inlägg.

Den här gången gäller det ett upprop bland de anställda på SVT Kultur som är sura för att de inte får fasta anställningar. Detta menar personalen bl a gör det svårt för dem att skaffa familj. Allvarligt talat finns det såväl frilansare som egenföretagare som skaffar familj, en del flera.


Men osäkra inkomster är inte för alla. Det går inte heller att säga att det finns två typer av människor – de som är duktiga på vad de gör och de som skriker sig hesa efter fast anställning. Jag väljer därför att respektera deras önskemål och istället titta på argumenten och rimligheten.

SVT Kulturs ”flaggskepp” Kulturnyheterna har femton reportrar. Femton! Lägg till producenter, tekniker och alla andra yrkeskategorier pratar vi om minst 30 heltidstjänster. Vad producerar dessa? En timme och 40 minuter television per vecka.

Fristående konkurrenter, de som SVT:s gnällande kravmaskiner brukar kalla ”swishjournalister” (alltså människor vars produkt har en marknad som inte måste tvingas att betala), producerar ofta liknande mängder ”content” på 1-2 personer. Detsamma gäller youtubers. Någon kan invända att deras material inte är lika genomarbetat, men den som säger så kan aldrig ha sett Kulturnyheterna.


Därför blir jag full i skratt när debattartikelförfattarna kallar SVT:s kulturavdelning för ”en högpresterande miljö”. Jämfört med vilket normalt företag som helst finns det ingenting högpresterande med SVT, och definitivt inte med SVT Kultur. Jag förstår nu deras rädsla att bli av med jobbet ännu bättre. Gå till vilken privat medieproducent som helst och säg att du jobbat på en konkurrent där varje redaktionsmedlem producerar tre minuter innehåll per vecka och de kommer att kasta ut dig snabbare än du hinner säga LAS.

47 kommentarer:

  1. Ha, ha kul bild med kändisarna ovan. Fast kanske inte så representativ. Man skulle gärna se att bankerna ändrade sin praxis, i linje med dagens trender i samhället. Du vet väl själv att som egenföretagare är det tex omöjligt med vettiga lånevillkor, nästan?

    På tal om SVTs resurser, de badar ju i cash numera, tack vare Moderaternas obefintliga ryggrad. Se bara på mello, nu ska det till minst 3 programledare.
    Mvh investera-pengar.blogspot.com

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns många hinder för både företagare och visstidsanställda frilansare, men få om ens några personer i medieindustrin är så privilegierade som människorna bakom detta upprop. Då blir deras tyck-synd-om-oss-attityd nästan komisk.

      Radera
    2. I och med att startkapitalet för AB sänks till 25.000kr så ser jag faktiskt inga hinder för någon att starta ett sådant. Sedan är det som med allt annat har du en städad ekonomi i bolaget (precis som privatpersoner måste ha) så finns det banker som välkomnar dig. Ibland blir man dock rätt störd över att många som jobbar på bank är otroligt dålig insatt över företagares situationer. De vill jättegärna förvalta kapitalet, men ser inte tryggheten i businessen(vilket är rätt konstigt då kapitalet måste ju kommit från någonstans....). Men då det finns banker som gör det numer så blir det väl självsanerande.

      För att gå tillbaka till posten. Initialt tycker jag väl att de borde förhandla till sig ett frilansavtal de nöjer sig med, annars se sig om efter en i deras ögon bättre arbetsgivare. Men lätt för mig också att säga så jag kör eget och faktiskt just nu är föräldraledig med en åtta månaders. Min inställning har alltid varit att kan du inte ändra på arbetsgivaren se över vad du kan göra själv (byt jobb). Samtidigt om det är praxis för en hel bransch så kanske en statlig verksamhet borde föregå med gott exempel, givetvis tycker jag då trygghet skall kosta men så lär det väl inte bli...

      Radera
    3. Inga hinder att starta, men nog krävs det en del energi och kunskaper för att driva ett AB.

      Jag håller med. Är de tillräckligt attraktiva för arbetsgivaren får de ett vettigt avtal med den anställningsform de önskar. Är de inte det - då är det "bara" att se till att bli det, där eller någon annanstans. Att försöka gnälla sig till ett avtal är varken vackert eller i längden fruktbart.

      Radera
  2. Man måste ju inte skaffa barn även om det säkert är meningen med livet för många vilket det kanske är beroende på hur man vrider och vänder på det. Fast det går bra att leva ett liv utan barn också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dels gör det det, dels går det att skaffa barn och ändå vara frilans. Men tycker man inte det får man väl värdera vilket som är viktigast. Att människor med sleven i köttgrytan och munnen full har mage att klaga på sin utsatthet är tragikomiskt.

      Radera
    2. Jodå, det mesta går säkert, som du säger får man värdera vilket som är viktigast. Det fungerar inte att få precis allt. Mina jobb är isåfall också rätt osäkra, men jag hade ju kunnat utbilda mig till sjuksköterska eller programmerare också. Programmerare är bra, jättehög lön och råder massa brist på, och sjuksköterska - där finns det nog alltid jobb.

      Radera
  3. Hmm Micke. Jag känner faktiskt folk på ovan nämnda kulturavdelning och tycker det är ganska självklart att man ska få höja sin röst i önskan om att få fast anställning. Det är ingen mänsklig rättighet naturligtvis men jag känner till den stressen som är och tror inte på jobbosäkerhet och möjligt obestånd som någon bra motivation i livet. Är inte det just vad vi inom FIRE försöker motarbeta i någon mening? Sedan är ju exemplet med Rolling Stones bara irrelevant men jag gissar att det skrevs delvis i provocerande syfte.

    Sedan får jag så klart ge dig en liten poäng kring effektivitet och mängden tjänster, där finns det en del att göra. Men du kan väl inte ogilla Kobra, ändå? Fantastiskt program :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut ska de tycka till, även om jag tror att de hade gjort klokare i att vända sig direkt till arbetsgivaren än att försöka piska upp en opinion som jag inte tror finns.

      Rolling Stones-bilden är inte mer irrelevant än deras påstående att arbetsgivaren hindrar SVT-anställda från att bilda familj. Men det som stör mig mest är nog att SVT och SR aldrig försitter en chans att döma ut "swishtiggare" som de inte tycker når upp till SVT:s och SR:s egen kvalitativa standard. Men faktum är att människor som Navid Modiri, Ann Heberlein, Henrik Jönsson och personerna bakom projekt som Ledarsidorna och Radio Bubbla lyckats hitta konsumenter som vill betala för vad de gör. Om dessa SVT-profiler vore tillräckligt relevanta skulle de kunna slå näven i bordet hos arbetsgivaren och kräva bättre villkor. Men det är de inte, varför de borde sluta att hugga och hacka på människor som är det.

      Radera
  4. Det hela var så viktigt att det togs upp igår i Opinion Live med rödhättan vid rodret, hon som skrivit Fittstim, en av Larssons absoluta favoriter om jag förstått saken rätt ;-)

    SVTs personalpolitik, med start 10:29,
    https://www.svtplay.se/video/21254347/opinion-live/opinion-live-sasong-6-21-mar-22-00?start=auto&tab=2019

    Intressant att notera i att SVT-chefen Andreas Bedinger har ett påtagligt likt språk som en annan nyrekryterad chef nämligen Jan Helin. Uttrycker sig på samma sätt, betonar på samma sätt, använder samma ord och värdeord på samma sätt, har oerhört liknande kroppspråk. Och låter på rösten väldigt lik, tonen är väldigt lik. Och så har de oerhört liknande kläder, med samma slipslösa skjorta.
    Och nu när jag gör en snabb-duckduckgo så ser jag att bägge bor i Bromma, naturligtvis skulle man väl kunna säga

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blinda Olsson? Hon har säkert kvalitéer som människa, men hon kan vara den sämsta debattledare jag någonsin sett, vilket gör henne självskriven till jobbet som programledare för SVT:s främsta (enda?) debattprogram.

      Andreas Bedinger måste jag erkänna att jag aldrig hört talas om. Jan Helin desto mer.

      Radera
  5. Jag noterade att de program jag fortfarande konsumerar på SR (ser i princip aldrig på SVT) är producerade av externa produktionsbolag som med rätt stor sannolikhet inte har samma personaldensitet som på högkvarteret.

    Kan passa på att tipsa om en helt fantastisk podd (ej public service) efter tips från Ibland Gör Man Rätt: ”Staden”. På ytan ett program om arkitektur. Men den handlar om livet! Superhög klass. Jag tänker varje gång att det är P1-nivå tills jag måste inse att de är betydligt bättre

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gör SR några program "i huset" längre mer än möjligen samhällsprogram som Studio 1? Tror du har rätt om personaldensiteten (underbart ord förresten). Svårt att tro att ett privatägt produktionsbolag skulle kunna sätta femton reportrar att producera någon timme i veckan.

      Staden låter lagom utflippat för att ge en chans. Bara idén att göra en podd om något så visuellt som arkitektur :-).

      Radera
    2. En anledning till att man inte sällan kan tycka att externt producerade program är bättre än de från SVT och SR kan bero på vad Eric Schüldt som insiktsfullt sagt i en debatt med medverkande från kulturlivet, nämligen att kultureliten är emot bildning. Det är inte folket, tittarna och lyssnarna, som är emot det, som inte vill ha seriösa och långsamma samtal i radio och TV. Det är eliten som styr folket mot det lättsmälta och ytliga eftersom de tror att det är vad de vill ha. De har den bilden av "pöbeln". På grund av sin ofta lägre utbildningsnivå tror de att de även har låg bildningsnivå och inte efterfrågar annat än tillfällig underhållning och förströelse.

      Schüldt menar att hans nu ganska långa erfarenhet av inte minst många radioprogram är att det är det djuplodande, de långa och vågade samtalen som folk vill ha. De samtal som är lite ovanliga, som vågar peta i kontroversiella ämnen, de som vågar ha flera i studion som inte nödvändigtvis måste tycka på motsatt sätt "för att skapa nerv". Folk är trötta på pajkastning, på debatter där någon måste vinna och därför inte egentligen har råd att vara varken intellekuellt hederlig alla gånger eller ens bara lite ärlig.

      Det Schüldt fick till svar när han svarat i stil med detta (på frågan om varför bildning är så sällsynt i media) var bara tystnad. Det säger något om att de aldrig tänkt åt det hållet ens, att de själva skulle vara en del av problemet. Själv har Schüldt också sagt att atmosfären på SR Kultur är elitistisk och stängd för det som borde vara dess domän, dvs att lyfta fram och stödja det genuint mänskliga, människans liv och verksamhet i de olika konstformerna, hur de kan berika livet, hur de är tänkta att betjäna istället för att bli betjänade som vore representanterna för t ex litteraturen speciellt goda eller gudalika förebilder höjt över den vanliga människan.

      Han nämner dock en som han nämner som en genuin person där och som hjälpte honom igenom den första tiden på SR som ny ung journalist och det är Maja Aase. Detta är också förstås hans subjektiva upplevelser och uppfattningar. Men tyckte hans rättframhet om varför bildningen är alltför frånvarande inom kultursfären i media var så talande... Schüldt ogillar starkt den småborgeliga finkulturen och och tycker den döljer bristande engagemang i livet. Riktig opera, riktig teater, riktig litteratur, riktiga debatter, riktiga samtal osv handlar om engagemang i livet självt i både stort som smått, både yta och djup. Håller med honom i detta fullständigt. Det är detta som slår an hos människor.

      Frågan är om SR (och SVT) ger människor chansen till verklig bildning? Det är en smått elitiskt fråga bara det. Folket behöver inte någon herre över sig (förutom i barndomen möjligen) för att finna bildning. Törst driver vem som helst till vattnet som släcker den. /Eva

      Radera
    3. Eva, förtroende faller konstant för public service (PS), tittar- och lyssnarsiffrorna likaså.
      PS är ju från början en politisk skapelse och är fortsatt politisk till sin natur. Att tro att denna skapelse skulle kunna omvandlas till något annat är verkligen att tro för mycket. De är och kommer fortsatt vara politiska. Och att tro att politiker skulle på något sätt skulle avskaffa sin egen plattform, där de i princip får fritt spelrum och nästan all tid de önskar, spridda på alla plattformar som finns och som kommer att finnas framöver - det är verkligen att vara blåögd.

      Radera
    4. Ligger mycket i det, men jag är inte säker på att Schüldt har helt rätt, även om han tveklöst har bättre koll på public service än mig och de flesta. Jag tror också att det handlar om att man känner andra genom sig själv. Är man en trög individ som inte hänger med när ett resonemang blir djupare än på Mix Megapol-nivå är det lätt att tro att andra upplever det likadant.

      Självklart hjälper inte SVT och SR folk till bildning. Dock går det ju lyckligtvis att få tag i den ändå numera, genom att runda public service.

      Radera
    5. Jag är benägen att hålla med Anonym, 17:54, vissa organisationer är för sjuka för att rädda.

      Radera
    6. I det jag skrev ovan fanns inget som handlade om att rädda public service. (Förutom att den fråga som Schüldt svarat på möjligen hade med det att göra, men i så fall bara indirekt.)

      Detta med att man känner andra genom sig själv är intressant. Visst är det väl så. Men det leder till olika slutsatser (naturligtvis). Om jag inte förstår något så utgår jag ifrån att andra fattar. Ja, inte alltid förstås, men oftast. Men jag hängde inte med i vad du egentligen ville ha sagt med det, dvs hur det hänger ihop med saken. Men andra som läste kanske förstod det direkt... ;).

      /Eva

      Radera
    7. Om du inte förstod var väl kanske för att jag utgick ifrån att alla skulle tänka som jag och inte förklarade tillräckligt tydligt ;-).

      Jag menar att det finns en hel del ytliga och okunniga människor på SR som nog ändå utgår ifrån att de är smartare och djupare än de flesta. Stämmer den tesen levererar de ytligt innehåll eftersom de tror att det är vad folk vill ha.

      Radera
    8. Ja, och det är det Schüldt menar. Nå, han säger inte att de är okunniga direkt, även om han nog menar delvis just det. Han har sådant kunskapskomplex själv att han inte vågar sig på att påstå det rakt ut. Han har ibland sagt att han kan känna sig intellektuellt underlägsen, men att han förstått med stigande ålder att andra som är mer traditionellt utbildade än han inte verkar ens intresserade av bildning med tanke på alla böcker de läst. Han menar att de inte ens använder den kunskap de faktiskt har, utan väljer att ha sin "kunskap" som en förklädnad, som en statussymbol och se ned på folk och leverera yta. Till viss del på grund av sin egen ytlighet och brist på verklig insikt och kunskap, javisst!

      Då förstår jag nog vad du menade med att man känner andra utifrån sig själv. De har inte mer att ge än de ger menar du antagligen. Ja, så är det kanske. Riktigt illa i så fall! Själv hade jag tänkt det mer som en kombination av dryghet och brist på kunskap, med betoning på drygheten, känslan av att stå över andra.

      Schüldt själv ser heller inte kunskap i traditionell mening som något så värst värdefullt. Det är visheten har far efter, vad som är klokast i stunden att pyssla med, vad andra finner angeläget att samtala om, vad som berör och håller att lära sig mer om, vad som berikar människor. Det är sällan (eller aldrig) mer kunskap och korvstoppning i traditionell mening, snarare tvärtom. Han menar att människan är svältfödd på själens odling, vilket blir som en smäll på käften på kultureliten som ju mycket väl vet vad kultur handlar om (eller borde handla om), nämligen just denna själens odling...

      Å andra sidan kan man snacka om kultur som vad som faktiskt odlas i samhället. Då är FK ett tydligt uttryck för vår nuvarande kultur, politiken är kultur, melodifestivalen blir kultur, sportevenemang blir kultur, ja allt som samlar engagemang, tankekraft, pengar och folk blir del av den själsliga och folkliga odling som svenskarna ägnar sig åt 2019. Att gå på operan blir då knappast en kulturyttring eftersom så få går dit. Det får då benämningen finkultur istället och omges av särskild status. Borde kultur någonsin förknippas med status? Har det med varandra att göra ens? Frågar man mig så är svaret nej!

      /Eva

      Radera
    9. Jag har uppfattat Schüldt som skärpt. FÖR skärpt för SR. Och det känns som att han (och du) gör skillnad på utbildning och bildning, vilket jag också tycker är delvis olika saker.

      Kultureliten (vilka de nu är) kanske är intresserade av kultur, men är Sveriges Radios kulturredaktion det. Tittar nu på https://sverigesradio.se/kulturnytt och ser att de förutom detta kulturupprop toppar med inslag om Almedalen och en ny DN-redaktion. Visst kan man hävda att allt är kultur, men då kan man ju vända på det och ifrågasätta varför public service ska ha särskilda redaktioner för något som ändå mest verkar spegla de andra redaktionernas områden, som politik, sport och väder.

      Radera
  6. Bara att instämma Micke. Det är skyddad verkstad på en del håll inom Public service. Jag klarar inte nyheter från SR och SVT längre.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte jag heller. Händer att jag får den tokiga idén att slå på klockradion vid sängen, men den brukar stängas av efter max fem sekunder när jag inser att de talar mot bättre vetande eller rätt och slätt blåljuger.

      Radera
    2. Här kan man tala om att vakna på fel sida. Ordspråksmakarna måste haft PublicService dånande i öronen varje morgon när dom skrev ner det ordspråket.

      Nåväl, även om man är kraftigt sjuk, med feber närmare 42 grader och kopplad till hjärt-och-lungmaskin, nedsövd med hjälp av medikamenter skulle man nog vakna av SR-radioprogram. Frågan är om SR kan återuppväcka de döda, behöver väl bara koppla in tillräckligt stark högtalaranläggning skulle jag tro

      Radera
    3. Om SR kan väcka döda skulle de ju faktiskt kunna ha ett existensberättigande.

      Radera
  7. " inte får fasta anställningar. Detta menar personalen bl a gör det svårt för dem att skaffa familj. "
    ska man adoptera så är det i vissa länder krav på att man ska ha en fast anställning och man måste lämna in intyg från arbetsgivaren med uppgifter om hur länge man varit anställd och hur mycket man tjänar. har man inget fast jobb så kan man bli ratad direkt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast jag tror inte att det var adoption de menade med formuleringen, utan att de osäkra inkomsterna gör det svårare att planera för att skaffa barn. Men okej, starta aktiebolag och kräv att få konsultera i det egna bolaget då. Är du en viktig del i SVT:s maskineri går de med på det. Är du inte det, så får du hålla tillgodo med vad du får eller leta jobb på annat håll. Mitt råd är att de bör tänka efter både en och två gånger innan de släpper SVT.

      Radera
    2. Jo, fast anställning är +, märker från banken vilket fint bemötande man får också. Suck. Kan tycka det är fånigt, viktigaste är väl vad man drar in per år. Sen kan de strunta i resten.

      Radera
    3. Jag kan ändå förstå att bankerna uppfattar fast anställning som säkrare pengar. Särskilt i Sverige idag där det verkar snudd på omöjligt att sparka folk.

      Radera
    4. Micke, det är inte omöjligt alls. LAS 39paragrafen anger att det maximalt kostar 32 månadslöner.
      Dyrt? Nja skulle inte säga det, och jämfört med liknande länder i europa är det faktiskt mycket billigare. Det är en av anledningarna till att multinationella företag med verksamhet i många europeiska länder oftast väljer att lägga ner fabriker och annan verksamhet i just Sverige. Stålarna talar sitt tydliga språk.
      Men det är något som många verkar tro, att det är omöjligt att göra sig av med anställda (lagligt alltså) i Sverige. Vet inte om det är facket som ligger bakom den spridningen, de har ju inget emot att den bilden sprids iallafall, dvs "i Sverige har vi arbetstrygghet" osv osv

      Radera
    5. Snudd på omöjligt var att ta i, men 32 månadslöner är en himla massa pengar, kanske två miljoner inkl arbetsgivaravgift. För multinationella företag går det kanske fint, men för ett företag med ett fåtal anställda är två miljoner skillnaden mellan att kunna eller inte kunna betala ut löner till de anställda man vill ha kvar. Det är också de företagen som drabbas av LAS.

      Radera
    6. Jo, men det är absoluta max paragraf 39.
      Billigare och betydligt vanligare är ju den alltid närvarande "arbetsbrist", nu handlar det ju bara om några månadslöner och det bör även små företag klara.
      Är du väl inläst på LAS-paragraferna Larsson?

      Radera
    7. Har jag påstått att jag är inläst på LAS-paragraferna, Anonym ;-)?

      Det enda jag sa var att två miljoner inte är skitpengar för småföretag, som ju är den stora majoriteten av alla företag. Om företaget går i konkurs pga kostnaden för att göra sig av med en anställd skulle jag säga att det är ett ganska stort problem. Med argumentet arbetsbrist kan du inte säga upp den först anställde, även om de senare anställda fyller en större funktion i firman.

      Radera
    8. Småföretag har vissa undantag, så i ditt exempel går det nog. Men allmänt sett går det att komma runt om företaget verkligen vill, men det är ju inte som på amerikanska serier där du som anställd är uppsagd samma sekund som chefen har uttalat de magiska orden.

      Det är inga överraskningar i Sverige, alla känner till vad som gäller, domstolspraxis är väletablerad.

      Radera
    9. Du har inte träffat småföretagare som tvingats lägga ner sina företag just av det här skälet? Det har jag, och det faktum att det finns bristfälliga och kanske t o m sämre regelverk i andra delar av världen återskapar inte dessa arbetstillfällen.

      Radera
    10. Jag är iofs ett levande exempel på att inte vilja skaffa barn då arbete känts för otryggt även om jag drog in en del pengar o så. Kanske inte enda anledningen, men barnkärleken var inte tillräckligt stark för att vilja ta in även det i ett redan komplicerat liv. Varje gång nån föreslog det där med barn i mina relationer kände jag, njaeeej, det verkar osäkert och jobbigt, inte tillräckligt tryggt och inte råd. Vi hoppar tills vidare. Så jag kan förstå känslorna om man inte har fast jobb, etc.

      Radera
    11. Sen verkar det faktiskt superläskigt med tanke på alla underlivskomplikationer många kvinnor får med där vården suger. Jobbigt med operationer för allt det som kanske ändå inte hjälper, en tjej jag känner ska operera magen nu då musklerna inte sitter som de ska längre, vet flera som inte kan ha samlag... men det är en annan diskussion och inget jag visste om som yngre. Då var det ekonomin och "hade inte råd".

      Radera
    12. Hon som ska operera magen får betala det själv också, blir väl 70 000 något, så det känns oekonomiskt på alla vis eftersom detta då var en ekonomiblogg ;)

      Radera
    13. Eftersom det övergripande temat var svt så har det företaget inga problem att orientera sig bland LAS-paragraferna. Alla känner till att LAS kom till på 70-talet och var skräddarsytt för facket och med storföretag/exportföretag som måltavla
      LO och Socialdemokraterna - som författare av LAS - har aldrig värnat småföretag, där har ju målet i stor utsträckning istället varit bekämpning, med så många medel som möjligt utan att tappa sina kärnväljare

      Radera
    14. Oftast när man som småföretagare anställer sina första medarbetare så är marginalerna lövtunna för att kunna locka dem till ett mindre bolag som inte är känt. 36 månader som max då känns rätt irrelevant, det är ju helt stört jävla bra, jag kan för mitt liv inte förstå varför det inte är max 24 månader. Ja jag fattar att det är max men maxad otur för den som måste betala för fetingkalaset om det slår till.

      Nu finns det ju som kommit fram i tråden undantagsregler för småföretagare gällande LAS, men lägger man ihop alla variabler,regler att tänka på, skatter, man tänker rätt länge på om man verkligen vill anställa någon. Vem drabbas mest av det? Gissningsvis alla iform av lägre skatteintäkter.

      Mrs Doubtfire, kvinnokroppen har också en magisk förmåga att reparera sig, finns väldigt många födslar som går jättebra. Men när man däremot hör att folk måste betala för operationer blir man förbannad, med skattetrycket som finns så är det ju rätt svårt att få ihop tex 70000kr.

      Radera
    15. Stör mig lite på mina nyvunna LAS kunskaper, så jävla typiskt att företagare skall ha tuffare villkor än staten eller kan man gå på A-kassa i 36 månader?

      Radera
    16. Nu har det nämnts flera siffror, 32 och 36 månader. Hur som helst lever många småföretag i en verklighet där man inte bara kan ta den kostnaden och gå vidare.

      Radera
    17. Ah mitt fel. 32 månader..

      Radera
  8. Enligt SVTs hemsida så är 2100 personer anställda på SVT. Vad dom gör hittade jag ingen information om. Men med så många anställda så är det en av Sveriges största arbetsgivare...
    Mvh Aktiemamma

    SvaraRadera
    Svar
    1. Risken är att de räknar in deltidsstädare i den siffran, men visst är det märkligt att det ska behövas flera tusen personer för att fylla 3-4 kanaler. Räknar man dessutom bort sändningsuppehållen och repriserna borde de inte vara sådär superstressade.

      Radera
  9. Haha, underbart välskrivet! Kultur som inte betalar sig själv ska inte betalas med allmänna skattepengar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är kluven till kultur, men irrelevant kulturjournalistik som uppenbarligen inte har särskilt stort intresse hos mediekonsumenterna borde definitivt inte göra det.

      Radera