torsdag 5 september 2019

Rösta med fötterna, men inte andras

Jag är en stor vän av att rösta med fötterna, att stödja sånt man gillar och lämna företag man ogillar. Jag är Bahnhof-kund eftersom det är den enda internetleverantören som verkar bry sig om min integritet gentemot nyfikna myndigheter, och jag lämnade Comviq när de började samarbeta med kommunisten och manshataren ”Kakan” Hermansson.


Jag uppmanar alla att göra som jag. Stöd det ni gillar, undvik det ni ogillar. Den sura tanten i tobaksaffären förtjänar inte dina pengar, handlaren som offrar lunchen för att hjälpa dig gör det. Men denna uppmaning gäller bara dig själv. Vill andra stödja något du inte själv gillar kan du ödmjukt föreslå dem att tänka om, men där slutar dina befogenheter.

Att exempelvis blockera entrédörren till en restaurang för att du inte gillar att andra äter där är inte okej någonstans och trots att jag är vegetarian som inte handlat på McDonald's sedan 80-talet hade jag glatt agerat murbräcka ihop med den här dansken.


Vill du att folk ska äta veganskt, starta världens bästa veganhak och se till att priserna är så marknadskraftiga att även inbitna köttätare vill prova. Ingen – INGEN! - kommer sluta att gå på Donken för att det står några danska ”tøsedrenge” utanför och försöker hindra dem. Det resulterar bara i att jag för första gången sedan Scan-bilar sprängdes i luften på 90-talet skäms över att vara vegetarian.

18 kommentarer:

 1. Jag tycker det är ett frustrerande fenomen. Varje miljörelaterade tråd, oavsett ämne, har någon vegan som föreslår att man ska bli vegan för att rädda världen. Ofta med argument att man ska sluta tortera djur och dricka kalvarnas mat. När jag framförde att det inte skulle finnas några kor om det inte fanns en mejeri- eller köttproduktion så såg man inte problemet med en tom landsbygd. Dock är brasiliansk sojaproduktion inget problem för människor inget problem för det är så liten mängd av totala sojaproduktionen.

  Jag förstår inte hur man som vegan kan tro att NÅGON kommer att bli vegan när man kallar andra mördare. Då är det betydligt effektivare att introducera goda veganska och vegatariska rätter till folk som du säger. Personligen bojkottar jag all fejkkyckling och fejkkött. Idag äter jag kanske hälften veg och hälften kyckling/gris men har svårt att se att jag skulle överge yoghurten, ägg och ost.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En del samtal vill man avbryta med att säga: "Gå hem och tänk. Kom tillbaka när du gjort det så fortsätter vi därifrån." Jag inser att det inte är en bra idé.

   På samma sätt borde de som kallar andra för mördare, idioter eller nazister förstå att det enda det kan leda till är att meningsmotståndaren radikaliseras ännu ett steg bort från ens egen åsikt.

   Radera
  2. Läste en intressant bok för ett tag sedan av en engelsk företrädare för miljörörelsen som intervjuade många med åsikter som gick tvärs emot hans egna. Republikaner i USA, kristna som inte trodde på vetenskap och lobbyister. Hans slutsats var i princip att miljörörelsens språk med att demonisera motståndarna resulterade i att många motsatte sig allt som hade med miljö. Likaså att man skulle rädda världen, vilket implicerar att det görs från onda människor, dvs alla som inte är miljömuppar. Vad man egentligen borde prata med republikanerna var energifrihet genom egna solceller eller bättre luft och därigenom mindre astmatiska barn genom högre krav på luftutsläpp, dvs familjevärden. Den har fått mig att fundera över hur jag kommunicerar samt ser på det bruna politiska läget i Sverige.

   Radera
  3. Det säger också en del om vilka man umgås och lyssnar på. Tror man att politiska motståndare är onda människor vars mål är att förstöra världen betyder det rimligtvis att man inte gett dem särskilt mycket utrymme att lägga ut texten.

   Därmed inte sagt att man ska lyssna på alla i alla lägen. En del människor har verkligen inte tänkt en självständig tanke i hela sitt liv och då är det bättre att gå till källan för åsikterna än att försöka diskutera med en papegoja som rapar upp vad den blivit lärd.

   Radera
  4. Lite skruvat men så känns parternas monologer ibland. Skulle jag utesluta varje människa som har åsikter som jag inte gillar så skulle jag utesluta stora delar av släkten av en anledning eller annan för att inte tala om umgängeskretsen. Så länge jag inte behöver genomlida konstanta predikningar om ämnet är det ok.

   Radera
  5. Konstanta predikningar är aldrig en höjdare, men generellt tror jag att det är bra att lyssna på folk man inte håller med.

   Radera
 2. jag har t o m egen stekpanna till köttätare som gärna steker sig lite fläsk när den är på besök(äldre släkting).Skulle däremot inte använda den stekpannan själv. Att tvinga på andra sin egen tro och övertygelse blir bara fel. Ifrågasätter inte vad andra äter, men har blivit ifrågasatt en hel del, under mina är som vegan/vegetarian.
  Här där jag bor skrämmer de upp bönderna och hotar dem, det får bara motsatt effekt hos folk. Veganer får dåligt rykte och blir sedda som dårfinkar/ME

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har haft en sån stekpanna. Kastruller, bestick och tallrikar kan "besudlas" med kött utan att jag bryr mig, men inte stekpannor.

   Och ja, det händer att folk jag inte känner tolkar min vegetarianism som kritik mot deras diet eller jaktintresse utan att jag sagt ett ord om det. Alltid lika fascinerande, och jag antar att sådana här militanta veganer har en del av skulden till det. Sen kan jag i och för sig tycka att jag inte borde klumpas ihop med rosahåriga ungdomar med ring i näsan, men det styr jag inte över.

   Radera
 3. Wow! Det där klippet gav mig ståpäls!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Hade jag regisserat hade jag gärna sett mer förnedring, lite "kast med liten vänstermupp", men den dög.

   Radera
 4. Kan det vara som så att just dessa veganer saknar något viktigt i sin kost, som får till följd att deras intelligens har avtagit? För ingen normal människa beter sig som de avarter till aktivister vi idag kan observera på allt fler håll i samhället.

  För övrigt undrar jag om den här sinnessjuka modegrejen från vänster. Detta att människor ska känna skam och förnedring för det mesta i livet. Är slutmålet att folk ska börja må så illa att allt fler börjar ta livet av sig, för att typ rädda världen?

  Mvh investera-pengar.blogspot.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte att de hunnit utveckla så allvarliga brister och den där tanken att alla som inte gör som vi gör fel har nog unga människor haft i alla tider, oavsett diet.

   Jag har också undrat vad skammen ska leda till. Jag säger inte att det alltid är fel att känna skam (några i den länkade videon borde definitivt göra det), men det är sällan en särskilt kreativ känsla.

   Radera
 5. Kackan Hermansson är en riktigt ******* människa och allt hon nånsin stödjer kommer jag vara emot...
  Bara att se henne får det att gå ett par säkringar i huvudet på mig... Hennes uttalanden på twitter om Malexandermorden talar ju sitt eget språk och det är ju ingen liten felskrivning heller: "Det var ett jävla tjat om Malexander. Palla när snuten tycker synd om sig själv"... Supermuffinkvinnan har ju även tidigare uttalat sig negativt om poliser som deltagit i Prideparaden, använt uttrycken "twittersnut", "vita, kränkta snutar", manshatarinlägg såsom "kämpa vita, kränkta män om er rätt till rasism, våldtäkt och manssolidaritet". Att hon sedan gör avbön inför galgen & bedyrar sin oskuld är inte värt vatten utan hon förstod att andra tyckte hon gjort fel.
  Hon har ju som framgår av ovan även uttalat sig vid många olika tillfällen uttalat sig på liknande sätt.
  Inte helt PK som barnprogramledare kan jag tycka att mena som hon också uttryckt att det är helt ok att "aga lite äldre barn"...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med om att hon är en osedvanligt obehaglig människa även om mina känslor inte är lika starka som dina. Det ska vara tillåtet att vara obehaglig, men jag förbehåller mig rätten att inte stödja företag som tycker att hon är en bra företrädare.

   Radera
  2. Sorry om jag kapade din sida för min egen terapi... :-). Kackan är för mig en symbol för all vänsterliberal hycklande smörja jag kan tänka mig.... Nu fokus på matchen och något kul istället!

   Radera
  3. Helt okej. Matchen? Jaha, det spelas någon slags sportboll.

   Radera
 6. Vad heter boken Plina? Den vill jag läsa känner jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Don’t even think about it https://www.adlibris.com/se/bok/dont-even-think-about-it-9781632861023

   Lyssnar nu på en annan intressant bok: Climate of hope där Michael Bloomberg, New Yorks förre borgmästare och Carl Pope som lett Sierra club berättar om hur miljöfrågor blir eller kan göras till en affärsfråga istället för en rädda världen fråga. Lite annan approach men intressant om man jobbar med miljöfrågor i t.ex städer.

   Radera