fredag 29 oktober 2021

Klä ut dig till aktie

Jag såg följande inlägg på Twitter.

Nu finns ju inte aktiebrev i pappersform, så jag antar att hon tänker mer att hon ska klä ut sig till ett bolag. Det enklaste vore såklart att klä sig i H&M-kläder, men intresset för den aktien är kanske inte tillräckligt stort för att fylla syftet.

Jag har själv aldrig varit någon stor maskeradentusiast, men en av de mer spektakulära utstyrslarna jag kommer ihåg är Daniel LaRussos duschkabin från Karate Kid. Så det får bli mitt förslag för att symbolisera badrumsaktien FM Mattsson.

Såg att just en maskeradutstyrsel med det draperiet går att köpa i kinesiska webbshoppar. Kanske mer som en passning till filmen än till FM Mattsson, men du kan ju alltid skriva ut senaste kursen eller rita upp ett kursdiagram på draperiet.

Som nybliven norrman har jag förstått att sjömatsaktier är populära. Köp ett fiskhuvud i samma kinesiska webbutiker och låt det symbolisera Atlantic Sapphire, Mowi eller SalMar.

Eller gå all-in på en riktigt iögonfallande maskeraddräkt. Låt mig presentera halloweensängen Attendo (eller Humana om du föredrar det).

I droppställningen sätter du en påse vodka och en påse groggvirke och så kan du ändra mixen till angenäm styrka och smak under kvällen, intravenöst om du så önskar. Och får du ragg är det ju praktiskt att ha sängen med sig.

Om du istället kan tänka dig att gå från aktie till fond, har jag en bubblare. Tin Fonder:

8 kommentarer:

 1. Ett av dina mer flippade inlägg, men roligt.

  Mott bidrag blir det här för att representera Volvo Cars, eller annat bilmärke.
  https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3Dhi-zjFJ4IM4&ved=2ahUKEwjq6-ylju_zAhVIRPEDHaC-A60Qxa8BegQIBBAF&usg=AOvVaw3x6UKXVqzFgXbFWMfwL6lJ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack... tror jag :)

   Fantastisk bil! Ännu bättre än Cedric i Top Secret:
   https://www.youtube.com/watch?v=61AWnIZrT5g

   Radera
 2. Den roligaste av dem alla är nog ändå den här: https://www.tv4.se/artikel/7L5z5OIMmy5yVuiRZyQN74/halloweendraekten-plastikopererad-influencer-vaecker-ilska-en-kaeftsmaell

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade inte varit rolig alls om inte "profilerna rasat", men nu var den det.

   Radera
 3. Jag tar helt enkelt på mig min gamla ruttna Äppeldräkt !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hellre det än bolagets produkter :)

   Radera
 4. Eller varför inte klä ut sig till en tjur eller björn kanske. Eller en (börs)haj?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det funkar också, men om man som tjej ska ragga killar undrar jag om tjur är rätt vapen ;-)

   Radera