tisdag 29 december 2020

Mellandagsrea

Jag tänker ofta tanken att jag ska köpa något på mellandagsrean. Inte vad som helst som är prisvärt utan om jag är ute efter något specifikt som jag dessutom kan vänta till december med att införskaffa.

I år har jag inte ens försökt. Jag gjorde istället en mellandagsförsäljning på Tradera. Jag brukar låta bli det i december och kanske till och med november om det inte är något som skulle funka som julklapp, men nu hade jag så lite grejer kvar och vill dessutom inte avsätta tid för det i vår, så iväg med skiten!

Men tillbaka till mellandagsrean. Fenomenet dök tydligen upp på 1960-talet. Då var jag inte med, men jag har ändå levt mig igenom rätt många mellandagsreor och jag kan inte erinra mig att jag någonsin gjort ett bra köp då. Möjligen någon sommarrea och definitivt har jag fyndat på utförsäljningar när företag lagt ner eller flyttat, men inte på mellandagsrean.

Kanske har jag haft otur eller också är inte mellandagsreornas erbjudanden särskilt attraktiva. Ibland har det ordinarie pris som nu sänkts 30 procent (!!!) aldrig funnits. Handlarna försöker bara lura oss att det är billigt genom att stressa och att handla snabbt. Har vi tur får vi en cykel på köpet.

Jag är ingen stor motståndare till mellandagsrea, jag är ganska neutral. Fenomenets störste motståndare, som troligen drömmer mardrömmar om mellandagsrean, är en helt annan. Fast hans aversion väcktes först en dryg vecka efter det här budskapet som med facit i hand inte åldrades särskilt bra.

37 kommentarer:

 1. Jag köpte en löparklocka på mellandagsrean eftersom min gamla lägligt nog kastade in handduken på julafton. Den nya var officiellt nedsatt 50% men enligt prisjakts prisbarometer lågt det helt i den stadigt sjunkande trenden som all elektronik uppvisar. Kändes snarare som att det var 50% mot introduktionspriset för 2år sedan. Hursomhelst kändes det som ett bra köp, och framförallt fortsätter min bojkott/protest mot Garmin.
  Och jag handlade elektroniskt förstås. Att Morgan J väljer att dra ut i trängseln och tvinga med en drös säpovakter också, visar ju bara vilken sanslös fårskalle han är. Det är hård konkurrens om titeln "störst jubelåsna i regeringen", men han lär ju definitivt ta en pallplats iallafall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade du haft en Garmin skulle de säkert ha skickat en ny på garantin (som aldrig tycks ta slut). Pulsbandet till min Garmin pajade för någon månad sedan. Jag mejlade deras support som skickade ut ett nytt kostnadsfritt. Men jag förstår att du har en annan erfarenhet av dem.

   Ja, SÅ korkad trodde jag inte att han var. Rent IQ-mässigt finns det nog värre fårskallar i regeringen. Morgans problem är att han är överlägset mest arrogant, så när Löfven kom med sitt påbud tänkte han antagligen "Jag är Morgan Johansson, så det gäller inte mig".

   Radera
  2. Eller så sket han bara i allt, som den grupperingen alltid tycks göra. Det spelar ju liksom ingen roll, svenne har högt förtroende för regeringen oavsett vad den gör tydligen. Och har han tur kan han petas snett uppåt med fallskärm. Det är ju så de jobbar med ansvar.
   Mvh investera-pengar.blogspot.com

   Radera
  3. Det är inte utan att jag är lite nyfiken. Tyvärr får man ju aldrig veta.

   Radera
  4. Du glömmer bort såsse-kortet
   Allt jag säger gäller andra men inte mig.

   Radera
  5. Just det, det är väl det kortet som har en bild på Laila Freivalds på baksidan :)

   Radera
 2. Stort M litet organ... Han blir belönad med post som ambassadör i nått varmt land.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min första tanke var att exakt ingenting kommer hända. Löfven säger något som kritiserar utan att egentligen göra det (han är bra på det) och "oppositionen" gnäller någon dag. Men nu är jag inte säker. Jag tror kanske att S underskattat hur föraktad Morgan Johansson är ute i stugorna. Dessutom tycks det ju som att Annika Strandhäll blivit den nya kronprinsessan och om de fortfarande är ett par kan inte bägge ingå i en regering. Regeringen brukar stuvas om lite i januari, så då får vi se om dess kortaste medlem också drar det kortaste strået.

   Radera
  2. Nu verkar även Löfvet varit ute i trängseln. Troligtvis några fler säpogubbar för att täcka honom dessutom. Ja det var en pik mot att Morgan är ganska liten.

   Radera
  3. Såg det, helt fantastiskt! Fast kanske det bästa som kunde hända Morgan och därigenom regeringen. Man kan ju inte kräva allas avgång. Någon invänder säkert att så sluga är de inte, men det är jag inte så säker på. När det gäller att hålla sig fast vid makten finns det många sossar i världseliten.

   Radera
  4. Ja jag tänkte detsamma, att Morgan nog drog en lättnadens suck när chefen också drog ut på stan. Kanske är det skademinimering men att skicka ut Löfven verkar väldigt riskabelt. Är det inte mer lämpligt att skicka ut komapatienten Ygeman?

   Radera
  5. Jag tycker nog att Löfven var ett smartare val. C, L och V går aldrig med på ett misstroendevotum mot hela regeringen, men Morgan och Ygeman hade någon av dem kunnat offra.

   Radera
 3. För övrigt tycker jag detta med Morgan säger en del om Sverige idag. Om landet vansköts långvarigt så händer ingenting hos svensken. Man röstar som man alltid har gjort, för det gjorde farfar med. Men om en minister går på rean, då jäklar ryts det i stugorna och media...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har svårt att särskilja detta. Om statsministern säger åt folket att göra en sak och en minister gör precis tvärtom så är det ett tecken på hur de styr landet.

   Radera
  2. Idag och idag, Björn Afzelius skrev en sång om detta 1999, "Farväl till släkt och vänner". Borde ha varit detsamma minst tjugo år innan dess.

   Radera
  3. Bra låt, men årtalet kan inte stämma. Han dog februari -99 och sjöng knappast sista året.

   Radera
  4. ""Farväl till släkt och vänner" är en sång skriven av Björn Afzelius och inspelad av honom på albumet Elsinore 1999[1], strax före hans död den 16 februari samma år. Den handlar om hur "småsaker" ofta blir stora skandaler i media medan allvarligare samhällsproblem som alkoholism och misshandel ofta tonas ned."

   Källa: Wikipedia

   Radera
  5. Fan, du kan ha rätt! Nu när du säger det drar jag mig till minnes att han höll på in i det sista, typ att de kopplade upp honom från sjukhussängen. Jag tar tillbaka alltihop och påstår motsatsen.

   Radera
 4. Hade vi inte befunnit oss i Absurdistan hade vi haft ett maktgranskande mediedrev – och Mogge hade redan varit avpolletterad.
  Fast å andra sidan: hade vi inte befunnit oss i Absurdistan hade Mogge aldrig fått jobbet, utan det hade gått till någon med någon form av kompetens.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle vilja skriva att inte heller jag sett Morgan Johanssons storhet, men det vore nog lite funkofobiskt.

   Radera
  2. Han och Strandhäll, jag är på något vis glad att de fann varandra. Så passande på det sättet.

   Radera
  3. Jag vill inte beröva någon av dem kärlek. Det är att förstöra Sverige jag tycker att de kunde låta bli.

   Radera
  4. Du tycker "de kunde låta bli". Låta bli vad? Att förstöra Sverige menade du kanske?

   Radera
  5. Exakt. Politik är inte deras grej. För att bli bra på det bör man drivas av en vilja att göra samhället bättre, det gör varken Morgan eller Strandhäll.

   Radera
 5. Politiker är alla samma avskum Stefan gick också på mellandagsrea med sina vakter, hanif bali gick ut på finrestaurang samtidigt som han på Twitter sa att ingen skulle gå ut annars var dom idioter , Jimmie åkte till Grekland och delade ut flygblad när pandemin startade sedan har han förespråkat munskydd men aldrig har han på sig det själv inte äns när han är sjuk/snuvig i riksdagen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Avskum är ett starkt ord, men håller med om att många av dem är på fel plats. Dock tror jag inte att varenda politiker drivs av habegär och egen framgång. Särskilt inte förr, men så var också politikerlönerna lägre då.

   Radera
  2. OjOj Expressen

   Jämför statsministern med Anders Eklund. Den röda Saaben bredvid Löfven på bild.
   Bonniers handlar allt om att tjena pengar...
   En blir chockat milt sagt...

   Radera
  3. Hoppas att du inte blir chockad av att Bonniers vill tjäna pengar, för då måste det nästan vara ett konstant tillstånd.

   Jag hittar inte artikeln du refererar till, men att jämföra Löfven med en dubbelmördare låter ändå rätt långsökt t o m för Expressen.

   Radera
 6. Gjorde ett klipp för många år sedan en Samsung modell billigare 1499 ordinarie pris köptes in för 999kr under mellandagsrean. Vet ej om det var ett kap eller inte men kändes billigt och jag behövde en telefon.

  Dock var black friday i mina ögon under all kritik (allt jag såg som var rabatterat var ju ursprungligen väldigt dyra, en ekonomisk person som jag köper väldigt sällan något i de prisklasserna, begagnat fungerar oftast rätt bra beroende på produkt)

  Mvh Anonym-m

  SvaraRadera
 7. Tillägg sökte endast på nätet på black friday utbudet i affär kan definitivt ha sett bättre ut.

  Mvh Anonym-m

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter billigt. Själv föredrar jag Nokia-lurar i hundrakronorsklassen, men jag har förstått att jag inte är helt genomsnittlig där.

   Det är min känsla att det ofta är så. Handlarna räknar iskallt med att vi rycks med av köphysterin och ser med till "X % rabatt" än vad varan kostar, och det stämmer säkert.

   Radera
  2. Tyvärr krävs bank id till det mesta idag eller underlättar livet annars hade jag gärna haft kvar nokian som jag använd i många år (100 kr klassen, du är inte ensam)

   Marknadsföring och psykologi. FOMO = fear of missing out. Ständigt uppgradera livets materialistiska produkter. Ja det fungerar på många dock ej om man är en envis och ekonomisk, något eftertänksam gällande världens behov av nya sopberg (skämt åsido , finns stora berg av soppor där allt vi ej använder slängs och en hel del produkter kommer ej brytas ner förrän många sekel eller alls)

   En enkel övning ställ kontrollfrågor angående köpet behöver du det? Vill du verkligen ha det? Vänta några dagar är svaren fortfarande ja köp det. I de flesta fallen så är det nog nej om man verkligen tänkt till.

   Mvh Anonym-m

   Radera
  3. Bank-ID kräver ingen smartphone. Jag använder det själv dagligen i min dator.

   Just de där frågorna vill de inte att vi ska ställa oss. Det är därför man lägger på en stressfaktor: Endast idag, slå till inom 15 minuter, cykel på köpet - bara köp, tänk inte.

   Radera
  4. Har haft bank id på laptop förrut det var inte lika smidigt som på telefon. Om jag minns rätt finns alternativet logga in med bank id på fil inte överallt. Mobilen tar väldigt lite plats skönt att slippa ta med laptopen.

   Anonym-m

   Radera
  5. Allt kan inte vara smidigt :)

   Hittills har jag inte hittat någon tjänst som förhindrar bank-ID via USB, men den dag det händer tappar de en kund.

   Radera
 8. för ca 10 år sedan var vi på jakt efter en ny tv. det var strax före jul och vi hade kollat runt och bestämt oss för en modell. då kommer jag på den brijanta idén att vi väntar tills efter jul så är den kanske nedsatt i pris!
  typ på annandagen beger vi oss til netonnet där vi sett att de var billigast och letar upp vår tv bara för att upptäcka att de höjt priset med 300kr på några dagar. jag försökte pruta men det var lönlöst.
  vi köpte förstås tvn med tanke på att det hade kostat lika mycket inräknat soppapengar om vi skulle köra hem och väntat ut nästa prissänkning.
  hade det varit idag hade chansen varit stor att jag berättat för de att de kunde behålla tvn om det ska vara på det viset, och sen hade jag köpt den dyrare någon annanstans av princip bara för att undvika i detta fallet netonnet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag känner mig riktigt lurad kan jag numera betala mer någon annanstans. Fast Netonnet är ju i sin fulla rätt att höja priset till mellandagarna. Bara de inte påstår att den är nedsatt för då ska de anmälas och bojkottas.

   Radera