torsdag 1 juni 2017

Maj i videosammandrag

Sista månadsvideon någonsin (med en förklaring till varför):


Månadens konstprojekt måste väl vara de kvinnor som "galopperar mot patriarkatet". I protest mot att män uppmärksammats i historien, ofta kungar till häst, vill de... Nej, jag har läst ett antal artiklar om detta samt hört en intervju med koreografen och kan inte för mitt liv begripa vad det är de vill. Men vad gör man inte för att få lite bidrag?

Häst mot folkgrupp?

Från och med nu håller jag mig till text, här och på Twitter. Om jag inte skulle försöka mig på lite "performancekonst".

14 kommentarer:

 1. "Radikal feministiska fjortisbrudar med traktordäcksögonbryn som vloggar om absolut ingenting och pensionärer som kan sitta i 10 minuter och orera om sitt förhållande till nougat har fler tittare än vad jag har".

  Hahaha tack för ett gott skratt!
  Jobbig insikt att traktordäcksögonbryn och nougattuggare får fler tittare ;)
  Jag kan dock uppskatta dina videoinlägg men är dem längre än 5 minuter så kan det bli svårt att hinna se dem, annars mycket bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar försöka hålla mig på fem minuter, men det hjälps inte. Hoppades att tittandet skulle ta fart, men det gör det inte och då håller jag till text istället.

   Radera
 2. Det är lätt att få sig ett gott skratt när man läser bloggen. Traktordäcksögonbryn är ett suveränt uttryck. Galopp mot patriarkatet att folk bara orkar hålla på!

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera
 3. Tror att du underskattar läsarnas uppskattning av dina videoinlägg baserat på statistiken. I min mening underhållande och ett trevligt tillägg till det skrivna :)

  HS

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var så jag tänkte, men om det är du och kanske femtio pers till som tyckte det är det inte mödan värt. Fast mest tror jag att det är jämförelsegrejen som skrämmer bort folk. Vi (jag själv inräknat) är nog inte så intresserade av hur det går för vår omgivning.

   Radera
 4. Tragiskt att det inte är fler som vill höra din ljuva stämma. Men men, text funkar ju det också :)

  Asså, jag blir så trött på det där. Jag har insett att jag borde verkligen känna mig som ett offer för att jag är kvinna. Jag borde basunera ut när jag har mens för att "avdramatisera" det hela. Jag borde känna mig rädd, sexualiserad och orättvist behandlad. Men jag gör inte det. Inget av det. Istället är jag stolt över att vara kvinna och född i ett land där jag kan bli vad jag vill (inklusive man om jag skulle känna för det). Nu tänker jag sätta mig i mitt pengavalv och räkna mina mynt, så det så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ljuv och ljuv... Just nu kraxar jag någonstans i gränslandet mellan Reefat El-Sayed och Ludmila Engqvist.

   Det finns för- och nackdelar med det mesta. När det gäller statyer av historiska personer tror jag inte Sverige blir mer jämställt av att vi skulle låtsas att det var jämställt eller kvoterat på 1500-talet och trots att jag är man identifierar jag mig inte heller med Karl XII till häst. Vill man banka upp en staty av drottning Kristina kan man göra det, men att arbetslösa dansare leker häst tror jag knappast gynnar vare sig jämställdhet eller feminism.

   Glöm inte att växla in utgående mynt innan månadsskiftet :-).

   Radera
 5. Hej! Lite trista nyheter! :( Jag har gillat videorapporterna, både formatet och innehållet. Kan det vara nåt knas med statistiken? Fattar inte varför de som läser inte skulle uppskatta dessa inlägg...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Statistiken är svår när en del går in via bloggen, en del via Youtube och en del antagligen från bloggen, men sedan går vidare till Youtube. Men det är ändå tydligt, och jag tror som sagt att det beror på att andras siffror är ointressanta. Lite som att kolla på Lottodragningen när man själv inte spelat.

   Radera
 6. Friskt vågat, hälften vunnet. Självinsikt.
  Mvh Chrome Safe Guard 1.4

  SvaraRadera
 7. De där ögonbrynen såg ju läskiga ut. Snigel på ögat, fast två upphissade istället. Måste vara Radiotjänst som är i farten tror jag. Man kan kalla vad som helst för konst, och komma undan med allt möjligt, de é "fiiint", förlänga sina naglar é "fuuult" enligt somliga. Skit samma sak tycker jag. ME

  SvaraRadera
  Svar
  1. Folk får göra vad de vill med sina kroppar, men lånar man Lasse Åbergs ögonbryn eller Edward Scissorhands naglar får man nog vara beredd på att ett och annat normalt ögonbryn höjs.

   Radera