lördag 26 september 2020

En kommun är ingen fritidsgård för infantila politiker!

I sommar har man spärrat av en bilväg i Uppsala för ett projekt kallat ”Sommargatan”. Den som kört bil i Uppsala vet att det aldrig råder brist på avspärrade gator. Det är fullständigt kaos och inte bara på sommaren.

Men tydligen tyckte inte politikerna att det räckte så man spärrade av en till, Östra Ågatan. Där satte man ut bihotell, fågelholkar samt ”färgglada blomtrallar”, som i praktiken betyder Europapallar med pippigula pallkragar. Ja, det ser ut som innergården på en förskola.

Sedan grävde Uppsalas politiker ännu djupare i skattkistan och hittade pengar för att måla gula och gröna prickar över vägbanan. Oklart varför. Nu när eländes skulle tas bort visade det sig att färgen sitter som berget. Det slutade med att man fick fräsa bort färgen, vilket sliter på asfalten som efter detta trams helt eller delvis måste läggas om. Projektledaren (som ser ut att vara ungefär 14 år) förklarar:

Det här är något vi tar med oss till nästa år – vi kommer helt klart att se över färgvalet.

Vänta nu! Är inte projektet nedlagt för all framtid?! De menar väl inte att de tänker göra om det? Så här säger Rickard Malmström, miljöpartistisk ordförande i gatu- och samhällsbyggnadsnämnden:

Det är klart, när det inte blir som tänkt är det ett misslyckande. Och vi kommer fortsätta att göra misstag, för vi har mod i vår organisation och tillåter oss att göra det. Det är viktigt för att våga göra bra saker.

Att förvandla Sveriges fjärde största stad till ett behandlingshem för svagsinta byråkrater kallar han ”bra saker”! Tänk på det nästa gång ni hör en politiker säga att det är viktigt att betala skatt. Det är inget man gör för att styra upp de kriminella gängen i Gränby och Gottsunda. Istället får ni riktigt, riktigt fula pippigula blomlådor, och färgglada prickar på en helt i onödan avstängd gata. Avgå alla!

32 kommentarer:

 1. Jag bor i en annan stad (Stockholm), men personligen gillar jag dessa avstängda gator då jag själv inte använder bil och tycker biltrafiken drar ner stadsbilden inne i stan. Jag hade gärna sett att biltrafik innanför tullarna mer eller mindre förbjöds. Det känns onödigt när man har en väfungerande kollektivtrafik, cyklar, voi, osv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välfungerande kollektivtrafik? Då bor du i ett annat Stockholm än jag. Där jag bor är kollektivtrafiken dyr och mycket otrygg. Till många delar av Stockholm skulle jag inte drömma om att åka kollektivt, på sena kvällar gäller det i princip överallt.

   Voi har jag kommenterat förr, så jag gör det lätt för mig: https://sparosverige.blogspot.com/2020/06/hojd-moms-jippie.html Där kan jag absolut tänka mig förbud.

   Radera
  2. Välfungerande kollektivtrafik? Jag antar att du inte menar SL utan något annat isåfall? Ett bolag som inte bryr sig alls om att det snart är fler plankare än betalande. Det är ju bara att höja priset med säg 20 procent om året ständigt, eller? Jag blir så ja trött på alla dessa "jag har inget eget problem så då är det inget problem".
   Mvh investera-pengar.blogspot.com

   Radera
  3. "fler plankare än betalande" stämmer in på landet i övrigt, så det är bara normalt...

   Radera
 2. Som boende nära den aktuella gatan kan jag bara bekräfta fulheten i märkena på asfalten som blev kvar och till vilken nytta? Att skapa ett "vardagsrum i Sommarstaden"? Knappast en kärnuppgift för kommunen som gång på gång visat sig ekonomiskt lättsinniga.
  Här om den lokala M ledarens födelsdagsfest på skattebetalarnas bekostnad. https://unt.se/5143566

  Men åter till MP muppen, "Och vi kommer fortsätta att göra misstag, för vi har mod i vår organisation och tillåter oss att göra det." läste det igår och jäklar vad det brann till i huvudet. Mod att göra dumheter ses alltså som något positivt! Undrar om han resonera likadant hemma hos sig själv. "Idag tänkte jag spara på min vattenförbrukning (pga miljöskäl) och borrar ett hål i taket där regnvattnet går rakt ner i min regntunna". Det blev inte bra med det var ett modigt nytänk. Ridå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att politikerna får skaffa sig (och betala för!) egna vardagsrum och inte använda kommunal mark och budget för sina lekar. M-ledarens födelsedagsfest borde resultera i ett straff, möjligen fängelse.

   Ja, den meningen är vidrig. Den visar att han inte förstått någonting utan är beredd att fortsätta med denna och liknande idiotier.

   Radera
  2. Det finns ju en anledning till att Moderaterna inte alls vill se tjänstemannaansvar skärpt enligt lagen. För då skulle ju dessa politruker kunna ställas till straffrättsligt svar för sin upprepade vårdslöshet. Så kan vi inte ha det anser M.

   Radera
  3. Politik är mycket enklare om man slipper leva som man lär.

   Radera
 3. Vilka clowner ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, troligen tänkte de att gult och grönt skulle associera till något bra, men i politikerna har det verkligen blivit synonymt med cirkus.

   Radera
  2. Det var ju tur de inte ritade en röd prick också för då måste polisen komma...
   https://www.expressen.se/nyheter/polisen-rastafarger-kan-vara-tecken-pa-cannabisrokning/

   Å andra sidan så kanske det är det som krävs iaf för att gemene man ska komma på den idén?

   Radera
  3. Märks att artikeln är åtta år gammal. Idag ska man nog som förälder i Sverige snarare ställa sig frågan om det finns något i barnens attribut och beteende som tyder på att de INTE röker på.

   Radera
 4. Rickard Malmström är en Twat, eller åtminstone partikollega till Tovatt - men i praktiken kanske samma sak?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som gammal och barnlös får jag alltid slå upp sådana där ord för att fatta vad som menas. Så jag gjorde det nu och det kan stämma.

   Radera
  2. Jag som också är barnlös får också slå upp den typen av ord

   Radera
  3. Skönt att höra att vi är fler som inte gått "ungdomssvenska för vuxna" :)

   Radera
 5. Jag har aldrig tänkt på denna gata ur ett bilperspektiv. Själv som löpare så känns det rätt bra numera om det är lite mindre biltrafik på Östra ågatan som jag ibland väljer att springa på för att ta mig till stadsparken för vidare löpning längs ån. Håller med om att det är het vansinnigt att de leker med skattebetalarnas pengar. Kanske därför Uppsala har 34% skatt vilket är klart lägre än t ex Stockholm och kranskommunerna

  SvaraRadera
 6. Jag menar så klart att Uppsalas skatt är på tok för hög relativt Stockholm och angränsande kommuner till Stockholms kommun i Stockholms län.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, 34 % lät rätt högt. Och framförallt, det enda man hör om Uppsala nu för tiden är ju att polisen, kommunen och alla andra har för dåligt med resurser, men plötsligt verkar det finnas hur mycket pengar som helst.

   Radera
  2. Många studenter i Uppsala och så fort de får jobb (ofta i sthlm) så drar de vidare. Uppsala får väl bekosta detta studentkalas kan jag tänka mig. Det finns antagligen för lite skattebetare från de som arbetar samtidigt som man ska försörja många som bor i andra stadsdelar som i princip får mer bidrag från kommunen än ger tillbaka i skatt som t ex Gottsunda, Gränby, Stehnhagen, Sävja m.fl.

   Radera
  3. För få skattebetalare eller för många tramsprojekt som inte ger något till skattebetalarna (eller någon annan heller).

   Radera
  4. Ja, tyvärr verkar det finnas oändligt med pengar att lägga på tramsprojekt. kanske ska vara glad över att Uppsala inte ligger ännu högre än 34%. Man kan ju undra över hur kommunen ska kunna locka till sig folk från Stockholm som vill bo och jobba i Uppsala om skatten är 4% högre här. Jag såg för någon dag sedan en artikel i SVD eller DN hur mycket pengar som kunde sparar genom att köpa bostad i Enköping, Uppsala m.fl, men denna jornalist anser jag gjorde ett uselt jobb som inte beaktade kommunalskatten.

   Radera
  5. Personligen skiter jag i kommunalskatten då skatten på kapital påverkar min skatt mest

   Radera
  6. Ja, jag skulle vara mest bekymrad över alla nyheter om våld och elände: https://www.fplus.se/malmo-inte-langre-farligast-i-sverige-har-skjuts-det-mest/a/9vLzLr

   Om en miljon bränns på gula prickar eller politikerlöner är i det perspektivet av underordnad betydelse.

   Radera
  7. Ja, våld o elände är långt värre. Just Gottsunda och Gränby känns lite som vardagsmat i nyheter gällande Uppsala. Där tycker jag det verkar som att operation Rimfrost fallit väl ut så jag tycker att det får lite för lite uppmärksamhet. Enligt mitt sätt att se på saken bör polisen sätta in allt vad de kan mot gängkrimialitet och stadsdelar som är otrygga. Man blir upprörd när man läser att det är kötid för att hamna i fängelse. Satsa några miljarder på att bygga massa fängelser o bura in de kriminella. Då får vi andra leva i ett tryggare samhälle!

   Radera
  8. Jale Poljarevius var det ju lite drag på. Annars verkar det mest handla om värdegrund och genus även inom polisen.

   Radera
 7. Sverige styrs överlag av dårar, men om vi ska vara krassa, vad säger det då om folket som rösta fram dessa oduglingar till makten? Visst media gör ett bra jobb att förvrida verkligheten men när till och min sosse till mamma börjar vakna upp tänker jag att snart kan vi inte bara klaga på politikerna utan kanske skulle ta och titta oss själva i spegeln?

  SvaraRadera
 8. Politiker med för mycket frihet och för livlig fantasi finns det gott om, i Jönköping ordnade de en sandstrand mitt inne i city trots att vätterstranden bara ligger ett stenkast bort. Nu hittar jag inte artikeln med bilder på spektaklet, men ni får använda er fantasi :)
  https://www.jp.se/artikel/insandare-sandstrand-i-city-ar-det-solsting-i-kommunhuset

  MVH
  /Poor Bastard

  SvaraRadera
  Svar
  1. Påminner om ett annat skräckexempel jag skrivit om, Kungsbacka:
   https://sparosverige.blogspot.com/2019/11/solstollar.html

   Radera
 9. Hahaha! Såklart kommer dom göra om det. Någon annan betalar ju glatt kalaset. Jag undrar när svensken ska vakna.

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske aldrig. Det blir inga efterverkningar. Politikerna kan på det här sättet leka bort miljoner på färgglada vägar och pallkragar utan att det står en uppretad mobb utanför politikernas hem som ifrågasätter vad i helvete de håller på med.

   Radera