söndag 10 januari 2021

Pandemivinster

Vid midnatt började ny restriktioner att gälla för oss som varken är politiker eller generaldirektörer. Men häng inte läpp för det, här är några tips för att spara pengar på pandemilagen.

Jobba hemma

Fortsätt jobba hemifrån med gott samvete och spara in både bensin- och lunchpengar. Dessutom ökar det chanserna till flextid. Men glöm inte att logga in på morgonen! Även om det finns arbetsuppgifter som inte kräver att man är uppkopplad mot företagets server verkar det osannolikt att du börjar arbetsdagen innan du öppnat datorn. En chefande kompis berättade att många av hans anställda glömt den detaljen vilket riskerar att bli lite pinsamt när chefen ringen framåt lunch.

Bjud på fest

Är det din tur att bjuda kompisgänget på middag passar du på nu när ni max får vara åtta personer. Det är ju ungefär så många som man hinner umgås med på en kväll, så det blir inte tråkigare för det. Men billigare! Och handen på hjärtat är det ju alltid ett par stycken man bjuder bara för att de alltid hängt med, ingen kommer längre ihåg varför. De tillför kanske inte så mycket, eller lyckas alltid ta ett eller tre glas för mycket. Nu har du det perfekta alibit för varför just de inte kan bjudas - ”åtta-persons-gränsen vet du, men nästa gång!”.


En utefest minskar smittorisken.

Hitta naturen

Uppmaningen låter kanske lite konstig, men det nya ytkravet för gym innebär i princip att man inte blir insläppt där utifall att de ens har öppet. Och då kan man ju passa på att träna utomhus istället. Det kan man väl alltid, kanske du tänker, men med tanke på att folk springer på löpband innanför gymmens skyltfönster även när vädret är perfekt är det uppenbarligen många som inte ens tänkt tanken. Spring ute, ta raska skogspromenader och känner du för att lyfta skrot finns det massor med utegym där det aldrig någonsin är trängsel.


Men tänk på klädkoden!

Detta ska inte ses som ett inlägg i pandemilagsdebatten, men den kan varken du eller jag rösta bort. Särskilt inte när politikerna skiter i vad vi tycker, men när den nu är här gäller det att göra det bästa av läget.

4 kommentarer:

 1. Jag kanske inte är ensam om att helt enkelt skita i vad den lagen påstår? Nu när Sveriges oberoende media förklarat för oss alla att Löfven faktiskt gjorde en egen tolkning, så som han ansåg vara rätt i hans fall.

  Jag tycker däremot lite, eller ganska mycket, synd om honom. Att han helt saknar självrespekten som krävs för att erkänna ett fel. Han borde få någon slags omställningsstöd, som någon föreslog. Så att han får ett arbete som motsvarar hans kompetensnivå. Så passande.
  Mvh investera-pengar.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blir ju lite så att om de som skapat och beslutat om lagen tycker sig stå över den minskar andras intresse av att bry sig.

   Jag tycker sällan synd om vuxna människor med massor av möjligheter. Det där får han fixa själv.

   Radera
  2. Till investeraren. Löfven vet mycket väl att det inte finns någon som fått Covid-19 i Gallerian, eller i vilket annat köpcentrum som helst. Det som är mest spännande med Löfven-skandalen är vem som "råkade" ringa sina mediakontakter om att en viss person varit på Kanarieöarna för att rikta bort ljuset från Löfven :O) Socialdemokraterna är rätt slipade inom PR och vet hur man spelar sina kort för att offra rätt person och rädda de som är prioriterade.

   Radera
  3. Man ska aldrig underskatta sossars överlevnadsinstinkt, men det blev rätt jobbigt för Löfven ändå. Den som klarat sig bäst i detta är nog Morgan Johansson, vars vitvarushopping helt glömts bort nu.

   Radera