onsdag 4 december 2019

Opus, upp och iväg?

Opus är förmodligen den aktie jag ägt flest gånger de senaste åren. Jag har sällan lyckats pricka vare sig toppar eller bottnar, men i skrivande stund har jag alltid gjort vinst på den. Kanske blir det här sista gången för glädjande nog hade jag en, för min portfölj, ganska stor hög Opusaktier när Searchlight Capital la ett bud på bolaget, 30 procent över rådande kurs.


Så vad göra nu? Jag minns när Readsoft fick ett bud och jag sålde aktierna över börsen eftersom jag var rädd att det skulle strula. Och så fort pengarna var inkasserade kom ett betydligt högre bud. Jag gjorde 100 procents vinst, men nog kändes det snopet.

Den här gången är jag inte orolig. Därmed inte sagt att jag inte borde vara det. Men jag inbillar mig att det kan finnas en uppsida.
"Styrelsen för Opus har en stark tro på Opus framtidsutsikter och kommer att utvärdera Erbjudandet mot bakgrund av detta samt undersöker även, i enlighet med sitt uppdrag gentemot aktieägarna, andra möjligheter."


Skulle inte denna text kunna översättas till ”Ge oss mer pengar!”? Men samma sak där, det betyder inte att det kommer att hända. Analysföretaget Redeye säger ”att det troligtvis kommer ett högre bud, men jag försöker förhålla mig skeptisk till vad Redeye säger och vill göra det även när de säger något jag hoppas är sant.

Tills vidare sitter jag still i båten och varken säljer eller överväger att köpa fler Opusaktier. Än så länge känns det bra, men hör jag fartygsorkestern spela ”Närmare Gud till dig” ska jag fundera över hur bekvämt jag sitter.

8 kommentarer:

 1. Off Topic

  Kan inte bloggaren lägga ut Markus Allards inlägg "Äppelskrutt för 600000kr" och kommentera det. Vad jag vill minnas var vi överens om att han vi skulle rösta på honom om vi bott i Örebro. Jag tycker det är underhållning på hög nivå.

  Mvh

  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag undrar om jag har så mycket att tillägga utöver klippet (https://www.youtube.com/watch?v=NOuBMHCDAKE), men visst är det underhållande. Och inte minst befriande att se en politiker som faktiskt bryr sig.

   Radera
 2. Off Topic 2

  Inlägget ligger på youtube handlar om Vivalla kullen. För tydlighetens skull vet jag inte vad Örebropartiet står för eller vad deras ideologiska bas är. Det kanske inte är något mer än att man bor i Örebro. Hur som helst här står någon som vill någonting. Alltid en bra början.

  Mvh

  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allard är ju gammal vänsterpartist som idag titulerar sig marxist, men jag tror inte att partiet har någon uttalad ideologi (behövs ju heller knappast på kommunal nivå). Men jag vet verkligen inte.

   Radera
  2. Vad? Kan det verkligen stämma, eler är det fake news? Dagens stora överraskning isåfall, dvs att det faktiskt finns vänsterpartister som använder hjärnan på ett positivt vis :)
   Mvh investera-pengar.blogspot.se/

   Radera
  3. Han blev utesluten ur vänsterpartiet. Huruvida det var för att han använde hjärnan vet jag inte.

   Radera
 3. Och grattis till förtjänsten. Det var väl länge sedan du skrev något aktierelaterat nu med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ett och annat innehav tickar på, men jag tycker att börsen känts ganska avslagen och vill inte göra börsinlägg bara för sakens skull.

   Radera