torsdag 29 december 2022

Last terror?

Förra året chockades vi av nyheten att Lasse Lindbom tjänar tvåhundratusen om året på kräkmedlet Tänd ett ljus. I år en mer positiv julplågenyhet, nämligen att ett svenskt par försöker samla in pengar till rättigheterna för kräkmedlens kräkmedel Last Christmas. Ni vet, den där Whams sångare George Michael konstaterar att han ”gäääv” sitt hjärta till någon som inte ville ha det.

Målet är givetvis att se till att låten aldrig mer ska spelas, vilket vore en välgärning för hela jorden. Tyvärr verkar det inte bli av. De har samlat ihop en miljon, men det krävs ungefär hundra miljoner. Logiskt, för om man tänker på att Tänd ett ljus med idiotgruppen Triad drar in tvåhundra papp om året lär ju Läääst Christmas dra in mångdubbelt.

Aldrig får man vara riktigt glad, och är man det så regnar det, konstaterade Stefan Sauk i Lorry för hundra år sedan. Men jag tycker ändå att vi ska se detta som ett positivt hopp för framtiden. Även om man inte når ända fram med Wham nu kommer det säkert komma lägen med billigare låtar lite längre fram.

Själv är jag mer sugen på att köpa företag och lägga ner dem. Främst företag med dålig service där jag önskar att i bästa Joakim von Anka-stil straffa de anställda genom att köpa upp hela rasket. Problemet är att jag inte är Joakim von Anka (eller Onkel Skrue som han heter där jag befinner mig), så jag har inte råd med varken företag eller jullåtar.

Jag löser detta genom att inte lyssna på melodiradio. Glädjande nog har jag inte hört Läääst Christmas en enda gång i år, och det är ingen idé att ni försöker lura mig genom att skicka tillsynes osmittade länkar. Jag kommer inte att klicka på dem.

23 kommentarer:

 1. Trevligt med lite "beska droppar" (dvs din härliga text) som omväxling bland alla sötsaker dessa dagar! Tack!

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är knappast unikt att ge sig på Wham, men jag kände ändå att jag ville ge mitt bidrag. Tack själv!

   Radera
 2. Kommer osökt att tänka på Sten Broman, Sveriges störste dragspelshatare. "Otroligt billig musik."

  https://www.youtube.com/watch?v=t1uB-gsQE24

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sten Broman är alltid stor humor. Själv har jag vid något tillfälle utan att pokerfacet sprack lyckats besvara en fråga om musiksmak med "Ska det vara musik - då ska det vara dragspel!".

   Radera
  2. Det sägs att det är lätt att lära sig spela dragspel. Säga vad man säga vill om dragspel men nog är det folkligt alltid.

   Det var nog tur att Sten Broman aldrig behövde uppleva gangsterrap och datorgenererad musik.

   Tom-Hjördis

   Radera
  3. Lätt att lära sig har jag svårt att se. Ett dragspel är ju som ett klaviatur där du inte ser tangenterna och samtidigt måste hålla igång blåsbälgen.

   Jag hade gärna hört Sten Broman recensera modern musik.

   Radera
 3. Pengar har du väl, men det blir billigare för dig att stänga av radion :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte pengar för att köpa upp sommar- och julplågor. Men jag lyssnar inte på radio, så då slipper man mycket elände.

   Radera
 4. En av de större kommersiella radiostationerna, jag tror det är Mix Megapol, spelar jullåtar 24-7 under hela december. De stora radiostationerna har ganska bra koll på vilken musik som får deras lyssnare att hänga kvar, så alla tycker inte att julmusik är dålig.
  I små doser kan jag gilla julmusik, men inte hela dagarna i ända.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Folk gillar skräp, så är det. Julmusik behöver inte per definition vara dålig. Jag skulle kunna leva med att höra Fairytale of New York, Mer jul och inte minst Anders F Rönnbloms Det är inte snön som faller. Men Last Christmas är ju ren skit!

   Radera
 5. Lika mycket som jag generellt avskyr julfilmer, inte alla, tycker jag om julmusik, inte allt.

  Jag fick ett kort från Wyndham
  Och jag visste inte var det låg

  Stor poesi. 😂
  /JonasB

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om Ombytta roller räknas som julfilm rekommenderar jag den. Eller Tomten är far till alla barnen.

   Wyndham-referensen går över huvudet på mig.

   Radera
  2. De är svenska julfilmer jag kan se, rätt roliga mellan varven! Citat från Tänd ett ljus. Föredrar Anders F.

   Radera
  3. Aha, det var ett tag sedan jag läste texten (och så långt har jag nog inte hört den efter att ha kastat mig på radion).

   Radera
 6. Håller med dig Sparo. Julmusik är som ett enda gnisslande hartspelande i mina öron. God jul å Gött nytt. Sossemats

  SvaraRadera
 7. Äntligen! Courtagefri aktiehandel! https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ

  Karl Marx mamma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som man bloggar får man kommentarer.
   https://en.wikipedia.org/wiki/Rickrolling

   Karl Marx mamma

   Radera
  2. Hahaha! Den var för lätt.

   Radera
 8. Är det där ens ett problem? Jag menar det är ju ändå mer reklam än radio numera så det är väl ingen som lyssnar frivilligt ändå?
  Mvh investera-pengar.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan man tycka, men uppenbarligen är det fortfarande folk som utsätts för Last Christmas med Wham. Så till den grad att denna vänkrets var villiga att lägga en miljon kronor på att slippa den.

   Radera
 9. Sen är väl iof frågan om man skulle lyssnat ändå, det är ju så mycket propaganda i media att det är bäst att hålla sig så långt ifrån hela skiten för att förbli vid sunda vätskor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har gett upp det där med sunda vätskor, men jag lyssnar gärna på propaganda från olika håll, bara de är öppna med att det är propaganda.

   Radera