tisdag 6 december 2022

Logdans?

Som jag berättade i inlägget om mitt nya biredskapsrum i ladan passade jag på att bygga ett golv ovanpå rummet. Ladan är visserligen på 432 kvm, men på det här sättet fick jag snabbt och enkelt 13 till. Hääääng med!

Här är starten på birummet, och som ni ser är det bara att låta takreglarna utgöra golvyta för en ny yta. För att komma dit sågade jag upp ett hål i staketet.

På med stabila golvplankor med 36 mm tjocklek.

För att inte riskera att ramla ner en våning var det så dags för ett räcke. Så här såg den processen ut:

Avslutningsvis, kommer ni ihåg att jag tiggde till mig ”bakar” (vankantsbitarna längst ut) av grannen i våras? Några av dessa fick pryda staketet och resultatet blev detta:

FruEfficientBadass kallade dessa vrakbitar för ”tändved”, men (fullt medveten om att andra göra andra bedömningar) jag tycker att det blev snyggt.

19 kommentarer:

 1. Jag hakar på rubriken och säger att logdans är bland det trevligaste som finns. Det var på en sådan jag träffade hon som numera är min fru. Numera blir det sällan dans och det spar man mycket pengar på, men när det begav sig tyckte jag att dansandet var värt pengarna det kostade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle gärna uppleva det, men det närmaste man kommer nu är väl Lasse Berghagens hit med det odödliga rimmet "Tacka vet jag logdans, där får jag fara som en fogsvans":
   https://www.youtube.com/watch?v=Q-GaGP375fw

   Radera
  2. Fara som en fogsvans, det måste vara att dansa foxtrot, men jag har svårt att se vad den dansen har att göra med rävars gångart. Mysko...

   Radera
  3. Mannen som skapade foxtrot hette Fox i efternamn, så det har inget med räv att göra. Fogsvans kommer av att sågen ser ut som en rävsvans. Ett gammalt ord för räv är fux. Nu blev det visst lite etymologi...

   Radera
  4. Jag tror helt enkelt att fogsvans var det bästa rim på logdans han kom på, inte krångligare än så.

   Radera
  5. Anders: en karl som kan dansa far ligga, sa enkelt är det :).

   Annika (som dansade sig igenom 80-talet)

   Radera
 2. "Hääääng med!"
  Bara jag som kopplar till Henrik Jönssons youtube-filmer? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag tänker pa Robert Aschberg när jag hör "häng med".

   Annika

   Radera
  2. Jag tänkte också på Aschberg i Diskutabelt. Hade jag vetat att det fanns en modern association hade jag avstått.

   Radera
  3. Nej Halvan, jag tänkte samma lika direkt! Nu tycker jag hans videos är utmärkta och jag skulle ej skämmas att bruka uttrycket.
   /JonasB

   Radera
  4. Jag har ingen uppfattning om hans videos, men är det någon som använder det som "catchfrase" nu tycker jag att han ska få göra det ifred.

   Radera
  5. Snyggt, Jonas! En till som mig i alla fall :)

   Sparo, du får kika på hans filmer. Ni kör i princip samma inriktning på ämnen, förutom när du spårar med inlägg om bin och lador.

   Radera
  6. Jag har försökt någon gång och kommit på mig själv med att fundera över om hans patreons betalar per ord ;-)

   Radera
 3. Finfint med tändveden där! Rustik jägarstuga meets Flåklypa Grand Prix! 👍😉
  /Jonas B

  SvaraRadera
 4. Hoppas räcket har reglementsenlig utformning. Norska inspektörer är noga med det, gäller i vart fall trappor, balkonger och altaner m.m. Inne i en lada får man kanske göra som du vill?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle kunna kasta mig mot räcket utan att det sviktar, och det duger för mig, men precis som du är inne på ser jag inte hur någon myndighet ska upptäcka räcket inuti min lada. Varken de eller någon annan har tillträde dit.

   Radera
 5. Snyggt! Det blev en så kallad biyta 😉

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skulle man kunna kalla det. Fast nu bor ju inte jag i Göteborg ;-)

   Radera