söndag 15 januari 2023

Ekonomisk stiltje

2019 ärvde jag min mamma, 2020 sålde jag hennes bostad, 2021 min egen, köpte en ny i Norge och flyttade. Nästan hela 2022 gick åt till den omställningen, att fixa med nya huset eller åtminstone konstatera någon slags status på det och till slut föra över mina tillgångar.

Det är inga fantastiska summor eller saker, men stort för mig. Mina bankkonton och aktiedepåer stängdes ner och nya öppnades. Pengar växlades till en ny valuta och fördes över. Det tog sin tid och en del av dessa processer borde jag nog ha jobbat lite hårdare med eftersom det är så sjukt skönt att ha det gjort.

Men nu då? Jag räknar inte med att få in några stora pengar under 2023. Jag gör skrivjobb som ger intäkter, men eftersom jag varken har järnkoll på skatter eller andra utgifter räknar jag inte med att plocka ut några större summor. Samma med biodlingen. Ger den överhuvudtaget någon vinst kommer den läggas på nya investeringar i verksamheten – utbildning, fler bikupor, ny och bättre utrustning.

Så vad tusan ska jag blogga om då? Detta är ju trots allt en ekonomiblogg. De pengar jag har på börsen ligger i supertråkiga fonder och även om jag kommer att skruva lite med dem kommer det nog att vara lika fantasilöst även framöver. Dessutom är jag försiktig med att blogga om innehav eftersom jag inte vill få det att framstå som att jag är i stånd till att ge börsrekar.

Jag gör det enkelt för mig och ställer frågan till er. Vad borde jag blogga om? Nyheter med ekonomi- och finanstema, spartips, byggprojekt på gården, matrecept eller något helt annat? Mitt enda absoluta krav är att bloggen ska handla om ekonomi och att det jag skriver ska kunna ha ett slags allmänintresse.

Därmed inte sagt att allt är intressant för alla, men jag tänker inte bli en navelskådande egobloggare som skvallrar om detaljer i mitt eget liv som inte ens nära vänner skulle orka lyssna på. Den typen av självfixerade avstjälpningsplatser finns det nog av på internet utan att jag ska bidra. Annars har jag inga gränser. Tror jag.

84 kommentarer:

 1. Byggprojekt och matlagningstips önskar jag mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag önskar mest att byggprojekten ska vara färdiga, men genom att blogga om de ger de mig i alla fall något mer. Jag får klura på matlagning också.

   Radera
 2. Gärna mer om omställningen från Sverige till Norge, positivt och negativt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej, jag har tänkt att jag redan tjatat om det, men eftersom anpassningen till Norge till stor del upptar mitt liv kan jag säkert göra fler inlägg om det.

   Radera
 3. Lite navelskåderi kan du väl bjuda på? Din sämsta aktieaffär, vad lärde du dig av den, varför gick det fel? Den bästa, vad gick rätt?
  Hur gick det till när du började med börsen och varför? Hade du några mål från början och när uppnådde du dem? När blev du ekonomiskt fri?
  Mvh investera-pengar.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sämsta affärerna har jag jobbat på att förtränga, och när det gäller mål är jag så tråkigt att jag knappt har eller har haft några. Men resten ska jag kunna få till något om.

   Radera
 4. Fortsätt att fyndigt kommentera ekonomiska galenskaper!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag ska försöka. Fast ibland är de så skruvade att man nästan måste skruva tillbaka dem för att det inte ska verka som att jag hittat på alltihop.

   Radera
  2. Ja, jag älskar de inläggen. Fnissar fortfarande när jag tänker på hur du visade viss förståelse för att Herr Nollkoll behövde en grill för att matcha grilltillbehören som han skaffat först!

   Radera
  3. Det var verkligen helt sanslöst märkligt. "Ja, jag köper tillbehör till en grill jag inte har!" Sedan undrade han hur pengarna försvann.

   Radera
 5. Ett inlägg om varför en Schweizer franc kostar nästan 12 kr idag när den kostade 1 kr på 1970-talet vore intressant - varför är det så, vad innebär det och vem ansvarar för det?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett inlägg i den andan tror jag kommer inom några dagar för det klurar jag redan på.

   Radera
 6. Det vore intressant att ta del av lite mer i detalj hur du lyckats få en tredjedel lägre elräkning för december 2022 än dec 2021. Hur mycket sjönk förbrukningen? Det skulle kunna bli ett blogginlägg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir det absolut. Om jag hade kunnat logga in hos min j-vla strömleverantör i morse hade jag kanske redan skrivit det.

   Radera
  2. Skriv ett inlägg om varför du inte investerat i solceller ännu. För jag frös nästan själv i vintras av att bara läsa hur du beskrev läget.

   Radera
  3. Haha! Det är nog bättre att jag lägger den tiden på att fixa det.

   Radera
 7. Den här blandade mixen där, trots allt, det mesta pekar längs någon form av ekonomisk väg är väl bra ? Det är lite så jag kör själv, inte all ekonomisk framgång kommer av att man investerar i aktier som stiger med 1000% på 18 månader- Även om det är dessa vrålapor som skriker högst. Det finns alternativa vägar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men...definitivt kan det vara intressant att se hur du investerar i dessa tråkiga indexfonder...kanske kryddar du med någon spännande branschfond ? Hur DU tänker i dina investeringar ? Megatrender ? Osv...

   Alltså lära känna dig lite mer som investerare. Jag betraktar tex mig själv som "en pilkastande Apa".

   Radera
  2. Kanske, men det känns inte lätt att få det intressant. Då är "pilkastning" mycket mer spektakulärt.

   Radera
 8. Skatter och regler för enskild firma i Norge vs Sverige. Skillnad i vad du kan ta respektive inte ta på företaget. Ja en rejäl jämförelse helt enkelt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är faktiskt ganska stora skillnader. Men jag tänker samtidigt att läsekretsen för ett inlägg på svenska om hur man driver enskild firma i Norge är väldigt begränsad.

   Radera
 9. Kanske något om hur du ser på norska respektive svenska kunder? Fakturerar du de i Sverige med svenska inflationskronor? Hur ser de på att du arbetar från Norge? Gärna om de praktiska förutsättningarna att behålla (eller skaffa) svenska kunder när man har emigrerat. Skillnad på att arbeta mot Sverige från Norge respektive länder i EU. Behåller man en firma i Sverige? FrilansFinans eller liknande?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har i stort sett bara svenska kunder. Dessa fakturerar jag i SEK, men de betalar till ett norskt konto, så där växlas pengarna över till NOK.

   Jag gissar att kunderna struntar i var företaget är, det är egentligen inte svårare att betala till ett norskt konto än till ett svenskt. Ändra skillnaden är att de slipper betala moms eftersom jag inte behöver lägga på moms när jag fakturerar ett företag för texter som kommer att användas utomlands.

   Att ha kvar en firma i Sverige hade jag aldrig vågat. Då är det väl bara en tidsfråga innan en svensk finansminister vill komma åt mina pengar i Norge.

   Radera
 10. Skulle vilja ha spartips på en högre nivå. Typ som: spar brödsmulor och ha i nästa brödbak. Gå utan strumpor (och när det går skor) på sommaren. Osv.
  Är innerligt trött på de ständiga tipsen att ha med matlåda till jobbet o dylikt.
  Mvh Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, de riktigt galna tipsen? Det borde jag kunna åstadkomma ett inlägg om. Fast några har jag redan gjort. Som när jag slog av min varmvattenberedare:
   https://sparosverige.blogspot.com/2021/12/gratis-tvagning.html

   Eller kokade ärtsoppa på kaminen i sovrummet:
   https://sparosverige.blogspot.com/2022/12/kaminkokning.html

   Radera
  2. Ja, det är samma evinnerliga tjat varje år i januari! Å andra sidan medelklassgnället som pågår just nu, är verkligen en parodi. Många människor som levt på stor fot, gjort i stor sett vad de har velat och samtidigt kunna sparat en del, låter som de har hamnat rena rama fattigdomseländet. Deras enda värde i livet verkar vara pengar och hur mycket man kan spendera på resor, boende, mat, kläder och allehanda som de vill ha, utan att egentligen behöva. Hela deras liv verkar gå ut på att de självklart har rätt till allt, nästan. Minsta lilla uppoffring eller försakande i deras privilegierade liv ses som ett uttryck för fattigdom./ Em

   Radera
  3. Precis, det är ett väldigt tjat nu. Jag fattar att det är surt att behöva dra ner, men att det skulle komma lågkonjunktur var kanske inte helt otippat. Eller borde åtminstone inte ha varit det.

   Radera
 11. Näääär kommer det något om höns?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Knappast innan jag köpt höns :)

   Och jag vet inte. Å ena sidan vill jag absolut ha höns och tänker att jag kommer att ha det någon gång. Å andra sidan undrar jag om det går att göra ekonomi på det. Nu köper jag ägg från grannen istället och lägger djurhållningstiden på bina istället.

   Radera
  2. Höns har verkligen en ekonomisk sida, äggen är bland de dyraste du ätit men det finns så många andra aspekter också. Kött, gödsel, skadedjurskontroll. Du brukar ju ha en annan twist på alla ämnen, så det borde kunna bli intressant tänkte jag.

   Radera
  3. Jag har litet eller inget behov av kött och gödsel. Och skadedjurskontroll? Jag tänker att de väl snarast drar till sig möss.

   Blir det lite mer aktuellt kan jag nog få till olika aspekter på ett inlägg om höns, men jag tror att det ligger för långt i framtiden för att göra det nu.

   Radera
 12. Du kanske redan har skrivit om det, men jag är intresserad av att veta varför du valde Norge. Du maste väl ha tittat pa andra länder ocksa eller? Vilka länder kollade du pa isf och varför valde du bort dem? Var det spraket kanske?

  Jag är ocksa intresserad av att veta vad du gör pa kvällarna. Vad jag förstar har du ingen tv (eller streamar du pa datorn?). Jobbar du da ocksa? Vad gör man egentligen pa landet när det inte finns nagot nöjesutbud att ta del av? Ar det mycket häng med grannar t.ex.?

  Och sa gärna lite mer om katterna, även om det ska vara en ekonomiblogg, sa är det spännande att veta mer om dig och ditt liv. Det är ju inte helt vanligt att göra en sadan omställning i sitt liv i din alder.
  /Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig om katterna. När det blir dags för mig att lämna Sverige önskar jag gärna att få ha ett par katter hemma att ta hand om, från något djurskydd.

   Radera
  2. Varför jag valde Norge har jag bl a skrivit om här:
   https://sparosverige.blogspot.com/2021/10/varfor-flytta-till-norge.html

   Vilka andra länder jag kollade på har jag skrivit om i flera inlägg, men bl a Finland (och Åland), Bornholm, Spanien, Portugal, Polen, Österrike, Schweiz, Ungern.

   Jag kan streama på datorn, men jag gör det sällan. Jag lyssnar oftare på poddar eftersom jag inte känner mig lika låst då. Vad gör jag annars...? Jobbar, både med text och med hemmaprojekt och biodling, läser, springer, sover...

   Mm, svårt att få ekonomitema på kattinlägg. Men katter från något katthem tycker jag låter som en bra idé, har hört många som testat det och varit nöjda.

   Radera
 13. Hej!
  Matlagning på spartema, allmänna klagomål på slösande människor och så klart mer om katterna.
  God blandning med edge och bra språk, som alltid.
  Dina inlägg förgyller min vardag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker mig ha svårt att få till matlagningsinlägg med någon matnyttig information :-), men jag får försöka. Väldigt kul att höra att jag skulle förgylla någons vardag.

   Radera
 14. Hur väl du lyckas följa dina värderingar och det du föresatt dig helt på egen hand eller har du bollplank? Tycker det är beundransvärt att var så självgående och lyckas, vad de verkar, uppnå det du vill. Vad har du för strategier eller är det "bara" ett jävlar anamma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad menar du med värderingar?

   Jag försöker använda så många bollplank som möjligt när jag gör saker. Det finns alltid någon som gjort något av det jag vill göra, så slipper jag kanske gå i varenda fälla.

   Jag är en envis jävel som kommit på att bästa sättet att få till saker är att fortsätta tills det är klart. Vet inte om det kräver så mycket strategi, möjligen att inte börja med för avancerade grejer.

   Radera
 15. Matlagning och pengar är roliga saker, och även ag "röstar" således på fler inlägg om prisvärda recept/mat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får helt klart klura på matinlägg.

   Radera
 16. Tycker frågan är lite konstig. Det tycks handla om att göra läsekretsen nöjd. Skriv när du tycker att det är roligt att skriva något. Skriv om något som du tycker är verkligt intressant. Kult bloggaren Irvings Investeringar kan dyka upp en gång i halvåret jag hänger alltid på
  låset när han skriver. Utgå från dig själv.
  MvH Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl inte fel att ta emot tips från dem som ska läsa skiten ;-)? Jag tror inte många bloggar (och definitivt inte min) håller för halvårslånga uppehåll.

   Radera
 17. Jag är väl så fantastiskt tråkig att jag tycker bloggen är optimalt intressant, rolig och lärande redan idag och önskar jag mig något för egen del är det bara ett magdeburgerspel.

  Även de få ämnen som inte har någon bäring på mitt liv o leverne tycker jag ej är ointressanta, det finns alltid roliga knorrar i bloggarens fantastiska språkbehandling och alltid lär man sig något nytt!

  Sedan är läsartips säkerligen enbart av godo efter att de gått genom Sparofiltret, jag säger ej annat! Alternativet med färre postningar vore oändligt mycket tristare!

  Ska jag ändå komma med något då så citerar jag den stora ekonomiguden Jan Emanuel: Att den mesta glädjen per krona får man genom att skaffa en katt. Som galen kattgubbe har jag idag fyra, varav tre kostat en tia tassen och en helt gratis som livräddningsobjekt. Men har tidigare haft både kissar från katthem och raskatter för många tusen. De är iaf ekonomiska på det viset att de håller rent från gnagare i kåken o i omgivningen. I sällsynta fall tyvärr även någon småfågel. =/

  Det skulle säkert gå att Sparofiera inlägg om kattskrällen! =)
  /JB

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle inte kalla det fantastiskt tråkigt om någon tycker så :)

   Undrar om jag inte redan skrivit det där om Jan Emanuel för det låter bekant. Och äter katterna talgoxe må det vara hänt för annars äter talgoxarna upp bina.

   Jag skrev ett inlägg där jag ifrågasatte om det gick att pressa priset på kattmat och då fick jag höra både ett och annat om att jag inte borde ha djur överhuvudtaget, så det gav inte precis mersmak. Men vi får se.

   Radera
  2. Hållermed om kattmatspriser men har även köpt hem en stor påse ICA Basickattmat. Katterna blev som piprensare vid laget att påsen var slut. Ändå såg näringsvärdet hyfsat ut på innehållsförteckningen. Nå aldrig mera!

   Sedan lite OT vad gäller matpriser, jag är väldigt förtjust i cevapiçi, småprinskorvar av köttfärs med mycket vitlök o persilja.
   De har kostat i härandet kring köttbullar tidigare och ett köp som rätt ofta gjordes.

   Nu fick jag skrämselhicka när jag var sugen på att köpa hem en påse. 135 spänn för 700 gram. Nästan 200 kr/kilo för processad köttfärs. Jo då men så att...
   /JB

   Radera
  3. Jag är med på att det finns näringsvariationer i olika kattmatssorter, och även att vissa katter vägrar att äta en del. Men från det till antydan om djurmisshandel är det en bit. Tycker jag.

   Du får väl börja göra egen korv. Hur svårt kan det vara att få till rätt mix av köttfärs, vitlök och persilja?

   Radera
 18. Jag hör ju till de som tokgillar de där inläggen med commentary kring lyxfällanliknande inlägg i kvällspressen. De är lite min guilty pleasure! 🤭🤭/K

  SvaraRadera
 19. Svar
  1. Jag har ju precis skrivit ett inlägg om ingenting, då kan jag ju inte ge mig till att skriva ett till på samma tema ;-)

   Radera
 20. Önskerubrik: Här går gränsen för Sparos snålande

  /Anna D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, vilken bra ide. Det vill jag ocksa veta. Dessutom vore det kul att se lite hur Sparo har det hemma. Det gar kanske att ta nagra bilder utan att avslöja alltför mycket.
   /Annika

   Radera
  2. Om det inte har några gränser då?

   Eller jo, gränsen går definitivt vid hemma hos-bilder.

   Radera
  3. Precis! Finns det något område där sparo förvandlas till slöso eller iaf tänker att detta är värt mer än sparad krona! Alltså, finns det något tillfälle då du inte är sparo? 🤠
   /K

   Radera
  4. Jag tror faktiskt inte det. Eller jo, allt jag köper tycker jag ju är värt mer än att spara pengarna, annars hade jag gjort det.

   Sedan kan jag såklart spara ännu mer på det mesta (el, bensin, mat osv), men det finns inget område där jag har anmärkningsvärt dyra kostnader utan skulle säga att jag rör mig i området extremt låga till normala kostnader, där även normalkategorin är ovanlig. Jag har inte tänkt på det så tidigare, men egentligen är det ju lite chockerande att jag inte slösar på någonting.

   Radera
  5. Ja många, även de som sparar, har ju något område eller intresse som liksom får kosta lite mer för det nöje det ger dem eller för att det är något som känns viktigt. Är bina en sådan grej? Fast även där har du ju hittat ett sätt att tjäna pengar på dem :) har bina betalat sig nu eller hur långt har de kvar? :D
   /K

   Radera
  6. Bina kan väl sägas vara en sån grej hittills (för än har de inte lönat sig), men tanken är att det ska generera pengar, precis som poker och annat jag hållit på med. Min enda hobby utan ekonomiskt hopp är löpning (fast jag har försökt skriva om det), men det finns nästan inte billigare intressen om man inte gör en prylsport av det. Kanske två par skor per år. Övrig klädsel har jag försökt få tag i mer eller mindre gratis (https://sparosverige.blogspot.com/2016/04/gratis-traningsklader.html).

   Radera
 21. vad innebär småpengar från skrivjobb? Jag frågar bara eftersom jag tycker andra bloggare säger något sådant ibland och sedan visar det sig att de drog in typ sek 300.000, vilket inte är småpengar enligt mig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska man vara petig skrev jag inte småpengar utan "räknar jag inte med att plocka ut några större summor".

   Det var klart mindre än 300000 för 2022, men alla siffror är både småsummor och stora summor för någon, så jag tror inte att jag ska gå ut med precis vad jag tjänat.

   Radera
 22. Nyheter med en ekonomi/finans touch och spartips

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för input, ska försöka leverera det.

   Radera
 23. Hej Sparo Jag uppskattar dina inlägg om billig och bra mat, mera sånt och även spartips generellt är trevligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att höra! Jag får jobba på det.

   Radera
 24. Jo, nu när du ändå drog igång mina tankar kring inlägg så tycker jag det vore intressant med din synpunkt kring billighet o kvalitet. Inte för att de alltid behöver stå i motsatsförhållande. Men jag köper oftast billig. Ett par få saker som är viktiga för mig o nyttjas mycket ofta tycker jag det är värt att lägga större pengar på för att enligt erfarenhet få färre problem o en livsläng som jämnar ut priset, samt bättre prestanda så länge. Har ej kört i diket med den varianten än, även om det garanterat kommer.
  /JB

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det borde det absolut kunna bli ett inlägg om.

   Radera
 25. Hej, skriv gärna lite om ditt skägg. Tex om det är sparsamt med skägg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt svårt att få en ekonomisk aspekt på den. Det ska vara ifall jag tack vare skägget undvikit kvinnor som är "dyra i drift", men det kan jag ju inte veta eftersom jag förmodligen sluppit dem ändå.

   Radera
 26. Jag skulle först och främst vilket jag nog önskat tidigare också vilja ha en slags checklista/manual över vad man praktiskt ska ta tag i för att flytta till Norge. Drömmer själv om det och ska precis börja leta lämpliga objekt på finn.no.
  Sedan skulle det vara kul med ett inlägg då och då där du förklarar varför du valde bort övriga länder så som Portugal, Finland etc. Med för- och nackdelar för varje av dessa länder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det första borde jag kunna fixa. Det andra är nog väldigt individuellt. Det största minuset för de flesta länderna är att jag inte kan språket och bedömde det svårt att starta företag och på övriga sätt komma in i samhället utan att lära mig språket och det kan ju ta oerhört mycket tid.

   Radera
 27. Ett inlägg om när du ska pruta ner priset på den Bugatti Chiron som ligger på finn.no

  SvaraRadera
  Svar
  1. En tvålkopp för fyrtio miljoner... Inte intresserad.

   Radera
  2. Jag är ju bilgalen, men dessa prestandaBugattis är ju inte snygga någonstans. Jag kan uppskatta att de är tekniska mästerverk, men när designen är, ja, tvålkopp är nog i närheten, så kan jag omöjligt gilla dem. En vanskapelse i mina ögon.
   /JB

   Radera
  3. I mina med, men jag har inte heller vett att uppskatta det som är bra med dem.

   Radera
 28. Jag gillar blandningen du har, allt från ekonomi, byggprojekt, bin och inlägg om finansministrar (som fått mig att börja lyssna på musik från Norge ;-) )
  Kanske lite mer om löpning, hur ofta, hur långt, kör du intervaller, fartlek, backträning osv. Har du hittat bra rutter att springa där du bor, springer du alltid ensam?

  Ha det gott!
  /Guldfirren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, var det Hagle när de hade finansminister Vedum i sin video? Kul!

   Svårt att få in löpning på ekonomitema (inte för Jacob Ingebrigtsen, men för mig). Jag springer tre gånger i veckan, inga intervaller eller fartlek, men försöker variera intensitet och puls. I Norge har jag bara sprungit ensam och gjorde det i stort sett i Sverige också. Lite dåligt med bra rutter där jag bor. Bara asfalt utan trottoarer och väldigt mycket backar som gör det svårt att hålla ett jämnt tempo. Men skit detsamma egentligen, jag springer ju inte för att bli en god löpare. Det tåget gick innan jag ens hade börjat.

   Radera
  2. He he jepp Hagle var det. Jag gillar deras positiva stil och att de vurmar för byn (eller bögda som jag tror det heter på Norska). Gillar Staysmans låt "Du får alri se meg naken igjen" där han driver med instagram-folk :). Såg att han har tatuerat 20 KG EKSTRA på magen, kul med självdistans :D

   Puls, betyder det att du har en pulsklocka?
   Visst är det lite ironiskt att det är ont om löpsträckor på landet? Bodde tidigare lite mer på landet och det fanns inte annat än grusvägar om man inte ville springa små stigar i skogen.
   Kul att höra lite mer om din löpning :)
   Har själv börjat lite smått efter 20 års uppehåll. Då hade jag en Polarklocka med pulsband, den verkar ha kommit bort i någon av flyttarna :(
   Jobbar lite mot impulsen att köpa en sportklocka/pulsklocka, tänker att jag klara mig bra med telefonen för att se karta på vart jag lufsat omkring. Men ibland blir jag sugen på en häftig pryttel som kan allt :D

   Radera
  3. Ja, egentligen bygda, men det blir mer som ett ö när man överdriver sin lantlighet. Staysman är ett intressant fenomen. Mycket av musiken tycker jag är usel, men han är inte den idiot han försöker framställa sig som.

   Jag har pulsklocka. Den senaste inköptes begagnad för 100 kr om jag minns rätt, men den gör jobbet. Har aldrig sprungit med telefon, men som jag förstått det är det lite sämre än den billigaste gps-klockan. För egen del hade jag nog kunnat nöja mig med det, men jag vill inte ha en tung telefon med på färden, det är tungt ändå.

   Radera
 29. Mer löpning vore kul! Gör du egen energidryck? lagar du dina skor som gått 150 mil? Hur pressar du kostnaderna ör löpningen helt enkelt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tro mig, det är verkligen ingenting kul med min löpning. Men det är klart att jag gör egen sportdryck (energidryck är något annat):
   https://sparosverige.blogspot.com/2017/03/sportdryck.html

   Jag lagar inte skorna, men jag ser till att använda dem så länge som möjligt:
   https://sparosverige.blogspot.com/2021/03/hyllning-till-ett-par-gamla-skor.html

   Och så springer jag barfota, vilket inte bara spara skorna då jag springer utan dem utan även (tror jag) gör mitt löpsteg skonsammare för skor:
   https://sparosverige.blogspot.com/2017/11/barfotalopning-sparar-knan-skor-och.html

   Radera
  2. Det där med att springa barfota verkar intressant, har känt av knäna lite så det ska jag nog testa när temperaturen kommit upp lite

   Radera
  3. Det var så jag började, för att knäna värkte. Men så är det lite kul också, det blir mer variation än att bara byta mellan olika skor.

   Radera