måndag 8 april 2024

Go gubbe, men billig

Det här var ett fenomen jag inte ens kände till, att kändisar (jag hade åtminstone hört talas om hälften av dem) lånas in för att skicka en videohälsning till exempelvis ett födelsedagsbarn. För 400 spänn får man den gamle fotbollsspelaren Glenn Hysén att läsa upp en text eller sjunga en snutt.

Nu bar det sig inte bättre än att partiet Alternativ för Sverige gjorde detta för att få reklam för partiledarens första maj-tal i Göteborg. Glenn sa följande:

Tjenare, det var Glenn här! Jag skulle bara vilja säga så här, att Sverige är ju en demokrati och alla har rätt att säga sin åsikt. Därför tycker jag att ni ska gå och lyssna på Gustav när han inleder sin swexit-turné här i Göteborg den första maj. Ha det så gött! Tja!

Det fick han så mycket skit för att han omgående sa sig ha blivit lurad. Han hade ingen aning om vad han läste upp och varför för han kan ingenting om politik. Det må så vara, men nog vet han vad Swexit är och att första maj-tal ofta har politiskt tema. Jag tror att det som skaver är att han hade velat lägga på ett par nollor på priset för att göra reklam för ett politiskt parti.

Jag är för övrigt förvånad över priserna. Här har vi kändisar som i vissa fall lagt ett helt liv på att bygga upp ett förtroendekapital, och vem vill inte vara en trovärdig person man kan lita på? Många av dem man kan hyra på sajten lever på sitt namn, det är ett varumärke som borde vara värt stora pengar. Ibland är det inte värt så mycket och det svider nog att demonstrera det så tydligt.

Så här ser man t ex ut när man en gång varit världens bästa handbollsspelare, och numera läser upp videohälsningar för 200 kr/st. 200 kr!! Ska vi gissa att Memmo tar 40 kr och staten 60 kr? Kvar till Magnus Wislander, i bästa fall 80 kr. En text av Stefan Sundström dyker upp i mitt huvud:

Ronald McDonald, varför sitter du och gråter?
Jo, jag ska sjunga på barnkalas och du ska höra hur det låter.
En gång var jag en rockidol uti folkhemmet Sverige.
Nu lurar jag i barn dött kött med hjälp av Flinta, läsk och färger.

16 kommentarer:

  1. Låter som ett bra komplement till Torsten Flincks julklappsutdelningar.

    Hade även kunnat tänka mig att festinbjudningar via videosamtal från Christer Pettersson hade varit en succé om han fortfarande varit i livet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Flinck var bara sorgligt, men jag hoppas att han tog bra betalt.

      Christer Pettersson tycker jag är lite på en annan nivå. Hans renommé var ju som kriminell. Att bli känd för att skicka videohälsningar hade höjt hans status, till skillnad från Dan Ekborg, Mikkey Dee eller Siw Malmkvist.

      Radera
  2. Ha ha, det där var ju riktigt kul. Den tjänsten ska jag testa framöver.

    Sparo, hur mycket tar du för att läsa upp något spartips?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ett tips är att kolla in när "Birgitta" uppmanar sjuåringar att börja röka: https://memmo.me/se/sv/profile/birgitta-dockhumor

      "Hon" tycker jag var kul på riktigt, men då är det också en docka som inte direkt har något varumärke att skydda. För mig är hon mest känd för att hon började skjuta med hagelbrakare mot hästarna på Solvalla för att hon var sur över att ha förlorat.

      Jag skulle ta så pass mycket att spartipset inte längre vore ett spartips :-)

      Radera
  3. Min enda kommentar är att för AfS borde han gjort det gratis! Jag tror att Glenn innerst inne har hjärtat på rätt ställe och inte är fullt så korkad som han försöker göra gällande så fort det blir minsta lilla gnäll från gråtvänstern.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om han innerst inne tyckte att detta var en bra grej rent politiskt så är han riktigt feg när han tar avstånd från alltihop och säger att han inte fattat någonting.

      Radera
    2. Givetvis är det fegt. Om jag inte minns helt fel har han även varit gäst på Swebbtv (även om jag inte hittar avsnittet just nu) - något han rimligsvis bör ha fått lika mycket skit för. Jag känner inte Glenn och kan inte tala för honom men finns det verkligen någon som tvivlar på att även han föredrar det "gamla" Sverige framför det "nya"? Det skulle vara klädsamt om den typen av folkkära personer vågade ta ställning till förfallet.

      Radera
    3. Själv har jag ärligt talat ingen aning om var han står politiskt och kan inte säga att jag är så intresserad heller. Eftersom jag alltid hatat fotboll har jag ingen relation alls till Glenn Hysén.

      Radera
  4. Det är lite märkligt att han fick skit för det där, och lika märkligt att han backade. Det är väl rätt allmänbildande att lyssna på Afs, precis som V, M och alla andra. Har vi verkligen demokrati och yttrandefrihet om det ska vara karaktärsmord på alla som säger någonting utanför åsiktskorridoren?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker att det är intressant att lyssna på genomtänkta åsikter från alla håll. Särskilt sådana man inte ofta hör. Det gäller inte bara politik utan näringslära, ekonomi eller vad som helst.

      Radera
  5. De var ju ett sympatiskt drag hos dig (att inte vara fotbollsinteesserad)

    SvaraRadera
    Svar
    1. I så fall är jag ruskigt sympatisk för jag tycker att fotboll är den tråkigaste sporten som finns (och då är jag ändå väldigt ointresserad av motorsport, basket, handboll, sportfiske, gymnastik...).

      Radera
  6. Jag vet inte vad som är mest korkat här? Att folk lyssnar på vad kändisar har för åsikt, om allt de inte vet något om. Eller ifall åsiktskorridoren än är så starkt att detta ger en medial skandal.
    Mvh Investeraren

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just i detta fall känns det väl inte som att det är kändisarnas åsikter direkt, man har ju betalat för att de ska säga något. Men okej, hade de aldrig åsikter hade fenomenet kanske varit mindre.

      Radera
  7. Det finns fan ta mig en marknad för allt. Hur dumt det än ter sig.

    SvaraRadera