söndag 13 maj 2018

Vart tog stekarna vägen?

Stekarna har förärats en Wikipediasida, men idag är det väl i princip enda livstecknet. Så låt oss friska upp minnet. Bildkvaliteten här är riktigt usel, men den är så pass informativ att vi får ha överseende.


Vart har de tagit vägen? Inte ens runt Stureplan har jag sett stekare på tio år. Det kan i och för sig bero på att jag inte hänger där (det gjorde jag inte för tio år sedan heller, även om det hände), men de verkar faktiskt ha försvunnit. Har de slutat att festa och skaffat jobb, eller har de flyttat till nätet och landat i någon patetisk Facebookgrupp där de kan steka virtuellt?


När jag var ung fanns inga stekare. Vi kallade dem kort och gott för råtöntar. Men seriöst, har dessa människor ingen spegel? Jag är kanske fel person att snacka utseende, men på den tiden jag hade hår var enda sättet att få det så där att låta bli att tvätta det. Men okej, det går säkert att kleta i något klägg man köper till överpris. Det spelar ju ingen roll när pappa betalar :-).

Kanske är det där snabelskon klämmer, att papporna har slutat att betala. Eller också letar jag för dåligt. Finns det stekare – berätta var! I väntan på det får vi återanvända de gamla stekarna. God överklassmorgon på er!

13 kommentarer:

 1. Tack för dagens första skratt Micke!

  SvaraRadera
 2. https://youtu.be/uhEpMJ3n_wU

  De dog, allihopa i Vaskduellen.

  :)

  SvaraRadera
 3. Har en närstående som drabbats av arbetsplats lokaliserad mitt i stekarsmeten. Kan rapportera att de yttre attributen är något förändrade, innehållet detsamma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska inte säga "skönt att höra", men då har stekarskrået hälsan kvar alltså :-).

   Radera
 4. "Det spelar ju ingen roll när pappa betalar" - får du inte Schyman efter dig nu, eller? För mamma kan väl betala också :)

  Jag såg faktiskt en stekare igår, på bild. Det var som en relik från 80-talet, men sedan insåg jag att det var han den där Moderaternas nye Schlingman. Hela håret var inoljat i sådan där smet. Vad heter han nu den där juristen? Du vet han som är stenkorkad, det var han som kom på året nya M-slogan till valet "Alla ska vara lika".

  Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Pappa betalar" är ju ett gammalt uttryck. Antar att Schyman (lever hon fortfarande?) är med på att män tjänar mer och att det är därför man säga pappa och inte mamma.

   Nya Schlingman vet jag inte vem det är. Jag fick nog av den gamla :-).

   Radera
 5. Jag har uppmärksammat en stil som är nygammal för mig som är 80-talist; höga jeans, mittbena och midjeväska. Varför måste fula moden komma tillbaka? De är inte hipsters, inte bromsters (hipsters från Bromma), utan kan nog bara kallas ungdomar. Usch!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, usch för ungdomar :-)! Uttrycket bromsters var nytt för mig (jag ser framför mig ett ungdomsgäng utklädda till broms, med plastvingar på ryggen... måste nog gå och sova lite).

   Själv har jag sett att utsvängda byxor är tillbaka. Det kändes också som ett mode vars enda förmildrande omständighet var att det hade försvunnit.

   Radera
  2. Fastän jag bor i Bromma sedan tjugo år så har jag aldrig sett hipsters här och heller inte hört talas om bromsters. Höga jeans passar den moderna flickan/kvinnan som kan passa på att få kraftig shapingeffekt efter felaktig kosthållning och för mycket stillasittande. /Eva

   Radera
  3. Då kanske allt hopp inte är ute att bromster verkligen ÄR människor som klär ut sig till broms :-). Jag ser något sådant här framför mig: https://img0.etsystatic.com/126/1/12210981/il_570xN.953498450_axq2.jpg

   Höga jeans har aldrig stört mig heller, men midjeväska är inte vackert. Måhända praktiskt, det vet jag inte.

   Radera