tisdag 9 november 2021

Jag förstår MP

Ibland får man bara nog av fri vilja. Jag tycker att det är idiotiskt att flyga mellan Stockholm och Göteborg när det i princip går lika fort att åka tåg såvida man inte har ett möte på Landvetter eller Arlanda. Ännu mer idiotiskt är det med en massa plastigt skit folk köper på postorder från Kina. Enklast vore om detta och andra dumheter förbjuds.

Skillnaden mellan mig och Miljöpartiet (det finns fler, hoppas jag) är att jag inser att man inte kan förbjuda allt som är dumt, vare sig man hänvisar till privatekonomi eller miljöskäl, medan Miljöpartiet alltid väljer att uppfostra folket.

100 miljarder per år till ”klimatinvesteringar”, ett ord man verkar kunna använda för lite av varje, är deras nya giv. De förstår verkligen inte att ett samhälle som inte fungerar praktiskt inte heller kommer att vara miljövänligt. Diktatur är en dålig idé, inte minst för miljön.

Det är förståeligt att hemma på kammaren falla till föga för sina instinkter och tänka att om folk inte förstår sitt eget bästa borde man kunna tvinga dem med våld, lite som att jag tänker att personer som röstar på Miljöpartiet borde omyndigförklaras och därmed diskvalificeras från politiska val. Sedan tänker man efter och inser att det inte går. Samhället måste funka ihop med verkligheten.

25 kommentarer:

 1. Jag tror att MPs utveckling kommer gå mer och mer mot ren eko-fascism om de inte kan anses vara där ännu.
  Jag tror även att de kommer göra det under glada tillrop från mediaetablissemanget.

  Det kan bli en intressant framtid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, med 50 procent av journalisternas röster bakom sig, men bara 3-4 procent av den övriga befolkningen måste tillropen hålla sig på en volymmässigt hög nivå. Kan bli jätteintressant. Jag tillhör inte dem som tror att de åker ur nästa år, även om jag hoppas att jag har fel.

   Radera
  2. Har jag missat något eller, om jag påstår att MP redan agerar fascister, som vet bäst och alltid ska bestämma allt mot bättre vetande?
   Mvh investera-pengar.blogspot.com

   Radera
 2. Har du missat att det är okej att ta flyget givet att man sparar tid (enligt bolund, ja givet att man är viktig)?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det har jag missat, men jag har förstått att det är andra regler som gäller för dem. Därför går det bra för Lövin att köra monstertruck, Fridolin att ta flyget från Bromma till Arlanda och Valtersson att ta taxi till jobbet trots att hon bor bredvid pendeltågsstationen.

   Radera
  2. Glöm inte gamla Birger S som körde SAAB tvåtaktare....

   Radera
  3. Värre med Peter Erikssons monstertruck. SAAB tvåtaktare är nog inte det sämsta ur miljösynpunkt. Särskilt om den är gammal för i alla sammanhang med undantag för bilar är det ju en bra grej att använda slut på grejerna istället för att kasta och köpa nytt hela tiden.

   Radera
 3. Mp står alldeles för långt åt höger i politiken tycker jag och dessutom så tror jag att dom kommer åka ut i nästa val.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ordningen återställd, nu håller vi inte med varann längre :)

   Fast det där med höger och vänster har jag dålig koll på numera. Jag tycker att det används rätt godtyckligt. Det slutgiltiga beviset kom väl när två riksdagspartier bytte från höger till vänster och hävdar att de ändå är konsekventa. Ja, i så fall kan vi skrota begreppen.

   Radera
 4. Jag tror att jag läst någonstans att det är Gud som gett oss fri vilja. Tyvärr har jag ingen säker källa på det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan också har varit Palme. Är han med i nya eller gamla testamentet?

   Radera
  2. Oklart, jag började på gamla och har inte riktigt hunnit igenom det.

   Radera
 5. Avskyr MP men jag tycker ändå kritiken mot Pär Holmgrens svar är orättvis, skulle verkligen kunna se mig själv svara samma sak (mest på skämt såklart :) )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då får det vara väldigt tydligt att det är på skämt. Eller så får han väl, nu när han är politiker, ta avstånd och fördöma sitt eget uttalande som ungdomligt oförstånd. Vad jag sett har han inte gjort det och då ska han hånas tills han avgår.

   Radera
  2. Det är väl problemet för politiker etc. att man inte kan vara skämtsam eller ironisk för det går inte alltid igenom till mottagaren.

   Radera
  3. Nu verkar inte Holmgren vara den skämtsamma typen. Hans politik är möjligen ett skämt, men det är ju något annat.

   Radera
 6. Problemet med fri vilja och liberalism i allmänhet är ju när någon persons frihet blir någon annan persons ofrihet. Det där är inte en helt lätt avvägning. Ganska självklara begränsningar som att man inte får köra rally på gångbanor blandas med mindre självklara begränsningar som att man inte får köra bil utan bilbälte, eftersom det blir så trist om någon dör i förtid och inte kan betala skatt till samhället, eller nåt.

  Problemet är sällan att folk inte förstår sitt eget bästa. Problemet är snarare att folk inte förstår, eller rent av skiter i vad som är bäst för alla (andra) som påverkas. Det är ett sluttande plan vad som ska tillåtas och vad som ska förbjudas. Miljöskadliga utsläpp oavsett om det är CO2, DDT eller freoner påverkar andra i olika grad.

  Hela världen är ett slags kombination av fångens dilemma och allmänningarnas tragedi. Extra försiktig ska man förstås vara med sådant som inte kan göras ogjort. Politikers ursäkter att de "har varit naiva" är inte till särskilt stor nytta om deras korkade beslut aldrig någonsin kan göras ogjorda.

  /Surgubben

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och det blir hopplöst eftersom ingen sitter på miljöfacit. Jag anser t ex att Miljöpartiets miljöpolitik troligen är riksdagens miljöfarligaste, men det tycks ha frikort bara genom att sätta ordet "miljö" i namnet, då tror en massa lättledda idioter att de vet/kan/förstår något om miljön som gått oss andra förbi.

   Radera
 7. Du låter en aning konspiratorisk och rättshaveristisk i ditt förhållande till politiker och journalister.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, inte bara en aning, jag är extremt konspiratorisk och rättshaveristisk när det kommer till politiker och journalister. Dessutom tycker jag att många av dem är väldigt dåliga på sitt jobb.

   Radera
  2. Sakta i backarna nu Sparo. Kallar du verkligen det som dagens journalister utför "jobb"? Jag vill mena att det de bedriver är dagdriveri kombinerat med propaganda.

   Radera
  3. Det finns alla varianter där, tycker jag. En del är nog mer att se som bidragsfinansierad sysselsättning än jobb.

   Radera
 8. Jag kan säga att jag starkt ogillar MP och då tar jag inte i. Jag skulle med lätthet ta en vargavinter med skyhöga elpriser bara det skadliga MP åker ur riksdagen och aldrig mera kommer tillbaka. Sjukt hur ett 4% parti kan skada Sverige så mycket. Undrar om Socialdemokraterna är nöjda hur det ser ut i Sverige 2021.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att S glömt bort idén med politik och varför partiet bildades. Idag verkar det bara handla om att inneha makten. De kan till och med gå med på att regera på någon annans politik, bara de får sitta kvar. Därför tror jag att de är nöjda för de har ju regeringsmakten och det är det enda som räknas.

   Radera